i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:35, 15-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 113 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14:00, 24-01-2003 
soulproof

a hippi/punk/anarchista erzesvilag vegulis lecsupaszitott formaban megbuvik a partyzeneben is de mar senki nem akarja megjavitani a vilagot meg ilyesmi, csak partizni akar es szarik az egeszre

ilyen szemszogbol nezve talan inkabb nihilista vagy csak vegsokig nem erdeklodo mondjuk politikailag

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:41, 24-01-2003 
ujonc

futureform: szerintem "a hippi/punk/anarchista erzesvilag"-hoz már semmi köze nincs annak a zenének, amit mi hallgatunk. teljesen más.
az elektronikus partizenében az az érdekes, abban különbözik szerintem pl. a "rockzene" ezerféle változatától, hogy semmi agressziót nem vált ki, mint mondjuk egy punk-koncert, vagy a metál-hc-mit-tudom-én-milyen stílusok.
az elektronikus partizenének, és magának a partizásnak a lényege a meditáció. legalábbis számomra egy parti (és az otthoni zenehallgatás is) azt jelenti, hogy rákapcsolódik az agyam egy frekvenciára, amiből energiát merítek. nekem személy szerint a dnb + proghouse jön be leginkább, de valakinek a techno vagy a goa stb. nem olyan nagy ám a különbség ezek között a stílusok között. kicsit más a feeling, de a lényeg ugyanaz. mindegyik más-más frekvencia, de kb. ugyanolyan hatással van az agyadra.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:52, 24-01-2003 
ujonc

jaja, én spec a 96-97es pámpinháuztól kicsit zizis leszek... lol

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:59, 24-01-2003 
ujonc

meditation viszont stimmt!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:09, 24-01-2003 
ujonc

én simán meditálni megyek! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:32, 06-02-2003 

kimerítettük volna ezt a témát? ez talán azt jelenti, hogy sikerült meggyőznünk egymást... hm...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:04, 06-02-2003 
ujonc

nem meritettuk ki, mert en most jovok
es jol megcafolom smoke-a-lotot :))))

kicsit meresz kijelentes hogy semmi koze nincs a hippi/anarchista stb kulturahoz (mellesleg a ketto sem egeszen ugyanaz). nagyon is van. gondolom nem kell felemlegetnem a summer of love-ot, vagy azokat a lazado habitusu embereket osszefogo acid partykat, amikrol mi maximum csak olvashattunk mert gyerekek voltunk meg akkoriban...

az agresszio jelenletenek hianya sem fedi a valosagot. es itt jon kepbe a zuuzda°° d&b, ami akarhogy is nezzuk, dinamikajat es minimalizmusat tekintve nagyon is kozel all peldaul a hardcore rockhoz. vagy az indusztrialhoz (kemal). szoval ne tegyunk mar ilyen elhamarkodott kijelenteseket... nem is gondolnad mennyi minden osszefugg ebben a kurvanagy zenei kaoszban... ennek majd csak az utokor lesz a megmondhatoja...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:25, 06-02-2003 

ott a pont phreek :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:38, 07-02-2003 

smoke_a_lot: szerintem "a hippi/punk/anarchista erzesvilag"-hoz már semmi köze nincs annak a zenének, amit mi hallgatunk. teljesen más. "
Ez nem igazán van így szerintem: Ha most nem 03 hanem 93 lenne akkor a mai droid tinik thrash metal vagy HC bulikon adnák ki az energiát magukból (ott is hangos durva zenére ugráltak az emberek csak kevesebb az eki több a pia). És a mai dnb arcoknak van köze ezekhez a "gyökerekhez" pl: A kemalnak kering egy pantera remixe a neten: fucking hostile, vagy ott van boymerang aki házfoglaló punk volt mielőtt rákattant a jungle-ra. A punk mozgalom jelszava volt a "do it yourself" akkor indultak be a független kiadók tucatjai. A coldcut (nem dnb de úgy gondolom, hogy meghatározó a tevékenységük az elektronikus zenében) let us play lemezén is ott nyomul a dead kennedys-es biafra!Szóval a phreekay-vel teljesen egyet értek!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:58, 07-02-2003 
ujonc

phreek > a 'zuuzda°° d&b' nem agresszív. kicsit sem.
abban igazad van, h "dinamikajat es minimalizmusat tekintve nagyon is kozel all peldaul a hardcore rockhoz. vagy az indusztrialhoz (kemal)." de teljesen más a feeling. és a dnb egyformán merít szinte minden zenei stílusból, majdnem minden zenének megvan a megfelelője a dnb-n belül.
de ettől még szerintem nincs sok köze se a hippikhez, se a punkokhoz, azt leszámítva, hogy végülis minden összefügg mindennel. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:06, 07-02-2003 
ujonc

"Ha most nem 03 hanem 93 lenne akkor a mai droid tinik thrash metal vagy HC bulikon adnák ki az energiát magukból (ott is hangos durva zenére ugráltak az emberek csak kevesebb az eki több a pia). "

ma is vannak trash metal és hc bulik! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:40, 07-02-2003 
pokemon

tényleg milyen szép is volt HC-re kiadni az energiát........

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:20, 08-02-2003 

A mai metal csapatok nagyon silányak! A Thrash "irányzat" kifuladt a 90es évek elejére. Pont ez volt az a stílus ami nem a külsőségekről szólt (street look) hanem a zenéről. Ezek a csapatok sem stadionokban, több emeletes színpadon hanem klubokban léptek fel. Ha már nosztalgiázunk: mp3 helyett demo kazikat lehetet küldözgetni, internet még sehol sehol, viszont nagyon jó fanzine-ek működtek. Akkor nem warm-up dj-k hanem előzenekarok melegítették be a rajongókat. Ugyanúgy élt és virágzott a "szcéna" mint most a dnb "community".

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 113 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

All times are UTC + 2 hours [ DST ]