i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:08, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Az idősödéssel egyenesen arányosan változik-e a zenei ízlés?
PostPosted: 19:25, 04-06-2004 
impulsecreator.hu

Mindenekelőtt elnézést kérek a fórumtagoktól, ha eme topicnyitó beírás hosszúra sikeredik, de mivel egy látszólag egyszerű kérdés korántsem egyszerű boncolgatásáról van szó, kell a hely :lol:
Nos.

Létezik a szociológia tudományában egy olyan fogalom, hogy korreláció. Ez kb. annyit jelent, hogy vannak olyan emberi tulajdonságok (általában lélektani, ill. szociológiai dolgok), melyek az ember korának növekedésével arányosan változnak. Ilyen pl (hogy a legegyszerűbbre mutassak rá) maga a szocializáció folyamata, tehát amikor az ember csecsemőkorától kezdve folyamatosan elsajátítja azokat a normákat és értékeket, melyeket az ő társadalmi köre írva, vagy íratlanul meghatároz. Rájön a családi, rokonsági viszonyokra, fokozatosan építi a társas interakcióit stb.
A témát azért nyitottam, mert időről-időre találkozok olyan emberekkel, akik már nem azt a zenei stílust hallgatják, mint amivel úgymond megkezdték zenei kulturálódásukat.
Tehát adott egy emberke, aki mondjuk 13 évesen elkezd hip-hopot hallgatni, 15 évesen rátalál a 4/4-es dolgokra, majd 17 évesen drum and bass-re bólogat, végül, idősebb korára megállapodik a break-nél, vagy a goánál. (Ami persze nem jelenti azt, hogy mást nem hallgat, de az adott életfázisban ez az a stílus, ami nála meghatározó erejű.) Szerintem a zenei ízlés majdnem minden embernél folyamatosan változik, a kérdésem mindössze annyi lenne, hogy szerintetek az idősödés és a muzikális szemléletváltozás közé tehető- e korreláció?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:27, 04-06-2004 
poszthumusz

na most a számháborús vagy ez? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:30, 04-06-2004 
braindeath

ez egy ilyen het

Profile  

Post subject: Re: Az idősödéssel egyenesen arányosan változik-e a zenei íz
PostPosted: 19:30, 04-06-2004 
droid

L.A.S. wrote:
Mindenekelőtt elnézést kérek a fórumtagoktól, ha eme topicnyitó beírás hosszúra sikeredik, de mivel egy látszólag egyszerű kérdés korántsem egyszerű boncolgatásáról van szó, kell a hely :lol:
Nos.

Létezik a szociológia tudományában egy olyan fogalom, hogy korreláció. Ez kb. annyit jelent, hogy vannak olyan emberi tulajdonságok (általában lélektani, ill. szociológiai dolgok), melyek az ember korának növekedésével arányosan változnak. Ilyen pl (hogy a legegyszerűbbre mutassak rá) maga a szocializáció folyamata, tehát amikor az ember csecsemőkorától kezdve folyamatosan elsajátítja azokat a normákat és értékeket, melyeket az ő társadalmi köre írva, vagy íratlanul meghatároz. Rájön a családi, rokonsági viszonyokra, fokozatosan építi a társas interakcióit stb.
A témát azért nyitottam, mert időről-időre találkozok olyan emberekkel, akik már nem azt a zenei stílust hallgatják, mint amivel úgymond megkezdték zenei kulturálódásukat.
Tehát adott egy emberke, aki mondjuk 13 évesen elkezd hip-hopot hallgatni, 15 évesen rátalál a 4/4-es dolgokra, majd 17 évesen drum and bass-re bólogat, végül, idősebb korára megállapodik a break-nél, vagy a goánál. (Ami persze nem jelenti azt, hogy mást nem hallgat, de az adott életfázisban ez az a stílus, ami nála meghatározó erejű.) Szerintem a zenei ízlés majdnem minden embernél folyamatosan változik, a kérdésem mindössze annyi lenne, hogy szerintetek az idősödés és a muzikális szemléletváltozás közé tehető- e korreláció?

a korrelacio fogalma nem csak a szociologiaban letezik :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:32, 04-06-2004 
szerintem a zene sebessege es az eletkor kozott forditott aranyu kapcsolat van. de mint ahogy szellemileg is le lehet epulni, szerinem zeneileg is :) statisztikailag viszont valszeg kimutathato, hogy az elso allitasom helytallo az egyedek relevans szazalekanal.

Post subject:
PostPosted: 19:33, 04-06-2004 
lemaradt a szakertesem vegerol egy csomo :D :D :D :D :D :D :D :D és pár :loll: :loll: :loll:

Post subject:
PostPosted: 19:40, 04-06-2004 
pokemon

Szerintem ezt inkabb idosebb egyedeken lehet lemerni, ok hosszabb zenei multra tekintenek vissza mint mondjuk en a 22 evemmel. De az izles valtozik, mint mindenben. Azelott imadtam a spenotot, ma is megeszem, de kulon nem kerek. Nem szerettem az ecetes paprikat, ma siman letolok egy parat a kaja melle...
A zeneben amit regen szerettem, azt altalaban ma is kedvelem, de nem hallgatom rendszeresen. Neha eloveszem max.
Mindenesetre kivancsi vagyok, hogy 5-10 ev mulva milyen zeneket fogok hallgatni.

(Bar eleve kivancsi vagyok, hogy mi lesz 5-10 ev mulva)

Profile  

PostPosted: 20:12, 04-06-2004 
impulsecreator.hu

L.A.S. wrote:
szerintetek az idősödés és a muzikális szemléletváltozás közé tehető- e korreláció?

a korrelacio(s egyutthato) egy statisztikai fogalom, amely ket valtozo kozti kapcsolat jellemzesere szolgal, szociologusok is szeretik, igen. mivel a muzikalis szemleletvaltozas nem merheto kulonbsegi vagy aranyskalan, a kerdesed teljesen ertelmetlen. ha a kerdesed pusztan arra vonatkozik, hogy vajon valtozik-e az ember zenei izlese elete soran, akkor is ertelmetlen meg, de legalabb megvalaszolhato: nagy valoszinuseggel igen. alatamasztom egy peldaval: en alatalanosban 2 unlimitedet es body countot hallgattam, most meg nem. de a jovore nezve szeretnek leszogezni valamit (nem csak neked): az ido elorehaladtaval e forum moderatorai egyre kevesbe lesznek toleransak, ugyhogy ha lehet, akkor az idojarasi frontokra erzekeny topicnyitok ezentul idoben konzultaljanak orvosukkal, gyogyszereszukkel.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:09, 04-06-2004 
bladerunnaz

aszittem ezt a hetet mar nem lehet fokozni..

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

PostPosted: 21:11, 04-06-2004 
tapir

jungleb wrote:
mivel a muzikalis szemleletvaltozas nem merheto kulonbsegi vagy aranyskalan, a kerdesed teljesen ertelmetlen.

:loll:

Image

Profile  

PostPosted: 21:12, 04-06-2004 
partiarc

jungleb wrote:
L.A.S. wrote:
szerintetek az idősödés és a muzikális szemléletváltozás közé tehető- e korreláció?

a korrelacio(s egyutthato) egy statisztikai fogalom, amely ket valtozo kozti kapcsolat jellemzesere szolgal, szociologusok is szeretik, igen.

nem is mellesleg a korreláció nem jelent feltétlenül ok-okozati kapcsolatot, tehát, lehet, hogy öregszel és változik a zenei ízlésed, de nem azért változik, mert öregszel.
kösz ezt a klassz topicot, btw... :D :lol:

Profile  

PostPosted: 21:15, 04-06-2004 
bladerunnaz

jungleb wrote:
L.A.S. wrote:

a korrelacio(s egyutthato) egy statisztikai fogalom, amely ket valtozo kozti kapcsolat jellemzesere szolgal, szociologusok is szeretik, igen. mivel a muzikalis szemleletvaltozas nem merheto kulonbsegi vagy aranyskalan, a kerdesed teljesen ertelmetlen. ha a kerdesed pusztan arra vonatkozik, hogy vajon valtozik-e az ember zenei izlese elete soran, akkor is ertelmetlen meg, de legalabb megvalaszolhato: nagy valoszinuseggel igen. alatamasztom egy peldaval: en alatalanosban 2 unlimitedet es body countot hallgattam, most meg nem. de a jovore nezve szeretnek leszogezni valamit (nem csak neked): az ido elorehaladtaval e forum moderatorai egyre kevesbe lesznek toleransak, ugyhogy ha lehet, akkor az idojarasi frontokra erzekeny topicnyitok ezentul idoben konzultaljanak orvosukkal, gyogyszereszukkel.

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:23, 04-06-2004 
zee german

wszgo wrote:
De az izles valtozik, mint mindenben. Azelott imadtam a spenotot, ma is megeszem, de kulon nem kerek. Nem szerettem az ecetes paprikat, ma siman letolok egy parat a kaja melle...

harom dolog orok:
sztrapacska
pacal
ill communication

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]