i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 14:10, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 35 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 23:33, 23-05-2002 

Azért nyitom ezt a topicot, hogy felmérjem mi a vélemény a mai breakbeat, ezen belül a UK és 2step garage szcénáról.
Sajnos mostanában nekem elég negatív tapasztalataim vannak a hazai lemezellátottságról. Mint vidéki, elég nehéz jó lemezhez jutni, szerintem ezzel sok vidéki egyetért.
Az elmúlt három-négy hétben gyakorlatilag egyetlen Disuyue, Tempa, Shelflife kiadványt sem láttam a boltokban (ezek azok a kiadók, amelyektől mostanában a "legelőremutatóbb" zenéket lehetett hallani, de vannak még páran). Csupán azokat, amelyeket a "nagyobb" nevek már 3 hónapja játszanak. Hát kösz, nem akarom elaltatni a táncolókat holmi agyonjátszott tribalizm-ökkel, tbreality-ikkel.
Egyszerűen a jó lemezek gyakran ki sem kerülnek a polcra! Bemész akármelyik lemezboltba, és ugyanazokat veheted meg, ezalól talán csak a deep a kivétel.

OK, hogy mindenhol úgy van, hogy az ismerősök viszik el a legjobb lemezeket. Még az is OK, hogy hazánk lemezellátottsága ki van szolgáltatva a beszállítók kényének kedvének (azt kapják a boltok, amit küldenek nekik és kész!). A lemezellátás hátteréről nem tudok sokat, de gondolom valami hasonló van a háttérben. A lemezboltok sem hibáztathatóak mindenért.

De...
A vidék egyre jobban leszakad, ha ott csak azokat a lemezeket játszhatjuk, amelyeket már néha vérciki pörgetni, pl.ezeréves Rennie Pilgremek, Freq Nasty-k.
Elég kellemetlenül érzi az ember magát a boltban, amikor minden meghallgatott lemezt visszatesz, és az eladó megkérdi: Egyik sem tetszett? Hát persze hogy nem, ha egyszer a mai zenék messze elmaradnak a régi idők színvonalától, ráadásul régi is.
Senkit nem akartam megsérteni, csak abban reménykedem, hogy e beírást olvasva felpezsdül a hazai állóvíz, és több minőségi és főleg új kiadvány kerül ki a polcokra a nyilvánosság elé.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:15, 24-05-2002 
ujonc

Hát igen!:)
Vidékiek egyetlen lehetősége az internet...
A hazai lemezboltokat pedig meg kell hogy védjem,mert itt is egy héttel a megjelenést követően kaphatók a lemezek,csak hajtani kell!!!
telefonálni,e-mailt küldeni!
azt nem hiszem,hogy akkor nem rakják félre!
én már találtam az undergroundba is finom dolgokat,a deepbe is az afroba+subvibe-ba is!
de még a roxyba is fellelhetők ultrakomoly darabok:
pl.rairbirds:blow wind blow
sonic infusion :reformatted/general midi remix/

a legfontosabb és legerősebb breakbeatbe a Trance és nemsokára hírlevelük is lesz amiben értesülhetsz az újabb megjelenésekről!
az új freq nasty y4k samplerek is megérkeztek,egyből ki volt téve a trance oldalra,ilyenkor kell telefont ragadni és csörögni:)

az underground oldalán is heti rendszerességgel frissítik a megjelenéseket és akadnak jó dolgok!
pl.:dj rasoul/kerbcrawler remix/ - hooj
arról nem is beszélve,hogy a jc+sk:i wish you were here /pmt remix/ is ott rohadt hónapokig+a jadded alliance:wake me/K+B remix/!!!!
talán még most is van:)
résen kell lenni és akkor nem lesz olyan szar a helyzet!
lehet találni előremutató dolgokat imho...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:30, 24-05-2002 

Egyet kell értsek Lee kollégával!
A jó zenék ott vannak, csak meg kell találni őket. Ez vadászat. Lemezgyűjtési hóbort és fanatikusság.
A vidékieknek meg egyértelműen az internet adhat megváltást a fővárosi lemezhajkurászás alól.
(Egyébként ezt a témát már párszor próbáltuk kivesézni egynéhány topikban...)

uff, beszéltem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:36, 24-05-2002 

Az pedig, hogy sablonosodó igaz is meg nem is. Nyilván a stílus elterjedésével egyre több zene lát napvilágot és gyakran a mennyiség kerül a minőség elé. Viszont mindig is akadnak megújhódni képes emberek és friss tehetségek. Ez egy általános tendencia... 'minden' stílusnál megfigyelhető. (nem?) Mellesleg néhány "nagy öreget" képtelek vagyunk megunni: lásd Kevin Beber, Dave Tipper, Matthew Bushwacka!, nomeg ILS, hogy csak néhányukat említsem...

:D
részemről a téma lezárva.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:26, 25-05-2002 
ujonc

no meg a 9 gonosz + szabadföldi ádám

:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:03, 28-05-2002 
ujonc

Ellenpédának ott van a TCR, már hónapok óta egyre rosszabb lemezekkel állnak elő. A mélypont szerinem a Rennie Pilgremes Atmosphere és a 2Sinners féle Mr és Mrs Jingles volt eddig...

Ja, egyébként én is belefáradtam az örökös lemezvadászatba Pesten, úgyhogy lassan áttérek én is a netes rendelésre, már csak egy rendes visat kell szereznem. Az biztos hogy kényelmesebb mint ide-oda rohangálni a boltok között és reménykedni, hogy találok valami jót, de azért van egyfajta fíilingje a lemezturkálásnak is a helyszínen :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:49, 28-05-2002 

A sablonos lemezeknél én pont ezekre a dolgokra gondoltam: TCR (...ahogy azt neuro is mondotta volt), az új Freq Nasty-k (ideértve az új Y4K-kat is!), Chris Carter gyenge produktumai.
Hol vannak azok az ötletek egyéni megoldások, mint T-Power albuma, Freq Nasty albuma. Egy csomó track mostanában igazából nem tartalmaz semmilyen főtémát: vesz egy több-kevesebb sikerrel jól összerakott dobalapot (legtöbbször agyonkompresszált dobokkal, semmi ötlet vagy valami), vesz egy idétlen mormogást valahonnan (ez lenne a basszus), rápakol egy valamilyen szintihangot, szőnyeget (ki melyiket), és kész.
Ez idáig még nem is lenne baj, de még a hangok harmóniájáról is megfeledkeznek néha. Amikor végre eltalál egy trekket valaki (biztos mondja magában:"huh, végre valamit fel tudok mutatni, vér izzadtam, de tudok ÉN!"), akkor a lemez másik oldalára egy kritikán aluli valamit présel, aztán szevasz, vedd csak meg. Erre legjobb példák Freq Nasty utóbbi Skintes lemezei: az Amped és a Fresh tök jók, ellenben a másik oldalai.
Ennyi...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:01, 28-05-2002 
ujonc

Másfél évvel ezelőtt a Botchit volt hasonló helyzetben. Sorra jöttek ki az egyforma számok és a válogatáslemezek, most pedig a tcr - akik pont akkor tudtak újítani és nagyot robbantani az eskimoval és a morpehussal - van ilyen helyzetben... Majd javul a helyzet, nem kell őket félteni.
Bár, a multhéten hallottam RennieP-t a groovetech.com-on, ahol az új TCR-es anygokat játszotta (BLIM stb.) és igazából nem voltam nagyon elragadtatva tőlük... na, de azért ne temessük a breakbeatet még :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:03, 28-05-2002 
ujonc

Azért azt hozzá kell tennem, hogy a Random Factors nekem nagyon bejön...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:46, 28-05-2002 
based on bass

Számomra Kevin Beber az aki nem tud csalódást okozni már évek óta, bármit is csinál.
Amíg ő műxik, addig télleg ne temessük el a Bréket:)))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:13, 28-05-2002 
ujonc

A TCR télleg kiritikán aluli lemezeket adott ki mostanába és még azt nem értem,hogy mi a f***ért kell minden lemezre rennie pilgrem remixet rátenni??!!!!

simán megtehetné,hogy felkarol új tehetségeket,vagy már megtalált jó producerekre bízza a remixelést...
minden száma ugyanazokon a sémákon alapszik és erőtlen vontatott az egész!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:37, 28-05-2002 
ujonc

A TCR télleg kiritikán aluli lemezeket adott ki mostanába és azt nem értem,hogy mi a f***ért kell minden lemezre rennie pilgrem remixet rátenni??!!!!

simán megtehetné,hogy felkarol új tehetségeket,vagy már megtalált jó producerekre bízza a remixelést...
/arról nem is beszélve,hogy ez a kiadónak is jót tenne,mer több lemezt vennének meg/
minden száma ugyanazokon a sémákon alapszik és erőtlen, vontatott az egész!

A freq nasty 4k samplerek meg szerintem nem tartoznak abba a kategóriába amit a tcr produkál!
pl.: Phil kieran : voices in my head/plastic pervert remix/
Taishan : dub hypnosis

dst: A sablonosodás se olyan erős,azért mert a tcr szar lemezeket ad ki és freq ontja a 2step-eket.
Azért nem hiszem,hogy ez arra adna okot,hogy ilyen pesszimistán lásd a dolgokat.:)

Születnek így is kellemes darabok...

freeland összedobhatná már a nagylemezt,vagy beugorhatna a stúdióba beberrel:)
ott biztos nem találnánk sablonos dolgokat:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:05, 28-05-2002 
ujonc

upsz:)

12:13 I rész
12:37 II rész + az előző rész

:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:19, 30-05-2002 
trance wave

En meg azt mondom oruljunk amig meg kell izzadni a jo lemezekert (mert vannak!), mert aztan jon a hirtelen halal d&b modra!
Ott is mi volt? Ket eve meg folyt a ver a friss es jo portekaert. Most meg? Mindenhol minden, minden mennyisegben. Csak az az asz aki gyorsabb egy-két hettel. Annak pedig semmi ertelme.
En szemely szerint orulok, hogy egyes massziv darabokat szinte tudatosan alulnyomnak. Ezt tartja eletben a mufajt. Lasd a Bushwacka! samplerek, de van meg boven. Es valoban ezeknel a daraboknal van az, hogy nem jut el mindenkihez aki szeretne. De igy van ez a vilag minden pontjan. Persze en konnyen beszelek!:)
Amugy tenyleg vannak sablonos zenek, de kit erdekel. Le kell szarni, ugyis a sullyesztoben vegzik. TCR-al is egyet ertek, ultra gyenge. Bar a Botchit Breaks-nel nincs gyengebb!:) Meg jo, hogy a B&Scarpert ugy tunik teljesen kulon kezelik, mert ott viszont....!!!
Mindezek ellenere sztem nincs itt semmi problema csak ra kell erezni!:))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:14, 30-05-2002 
Szerintem az új TCR maxi nem is olyan rossz!
Vigi+ Zero: Ultra- Funk
A közönségnek is bejön, és végre tényleg nem Rennie Pilgrem remix van a B oldalon!!!

Post subject:
PostPosted: 11:57, 31-05-2002 
trance wave

persze tcr-nal is vannak meg jo darabok, de egyre kevesebb. en a chris carter europajara eskuszom az utobbi idoben. delta feeling:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:51, 31-05-2002 
based on bass

Ha a TCR-nél én lennék a góré, én is minden B oldalra feltolnám a saját remixem, akkor is ha tisztában lennék vele, hogy fos. ( exhibicionizmus rulz! ) ;DD

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:24, 31-05-2002 
impulsecreator.hu

elnezest, h beleszolok, de most miert is hal meg attol a mufaj, ha be lehet szerezni a zeneket?

komolyan mondom _semmi_ nem jo az embereknek ebben az orszagban. ha nem lehet megvenni a megjelenes napjan a lemezt az elso boltban, ahova beesel, akkor szarfos az osszes magyar lemezbolt, es netrol kell rendelni (ezaz, legalabb nem is lesz mibol javitani a boltosoknak a helyzetukon) ha meg be lehet szerezni a lemezt, akkor nem kell, mert kommersz es meghal a mufaj?

nem sznobsag ez egy egeszen piciket? a limitalt megjelenes breakben nem ugyanazt az ovis versenyt produkalja, mint dnbben az, h kinek mi van meg ket hettel korabban? ennyi erovel akkor a promo egy limitalt megjelenes, es van aki tud szerezni, van, aki nem - mi is a kulonbseg tehat?

worrior.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:51, 31-05-2002 
trance wave

en meg elnezest kerek, hogy kijavitalak ib, de sztem osszekevered a ket dolgot. a promo az amivel lehet ugymond 'ovisan versenyezni', mert az elobb lat napvilagot es ez nem egyenlo a limitalt peldanyu kiadvanyokkal amibol annyi van amennyi es kesz! nem lesz tobb akar egy hettel elobb vagy kesobb sem, annak lottek. aki kapja marja. mindig is voltak ritka lemezek es lesznek is. es tovabbra is azt mondom, hogy kellenek is. szinfoltok maradnak, pop, csajok stb...

amugy egyet ertek, vannak nehez esetek. teljesen ki tudnak akadni arcok, hogyha pl. vmi megjelenik hetfon angliaban es meg penteken nincs magyarorszagon ('na de hat mar reg megjelent' beszolassal). ez van!

egyebkent ha mar itt tartunk a break itthon igazan meg fel sem eledt nem, hogy mindjart haldoklik!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:04, 01-06-2002 
impulsecreator.hu

hidd el, jol tudom a kulonbseget, de nem latom at, h miert is annyira mas promoert es limitalt lemezert versenyezni. persze ertem, h mirol beszelsz, de alapjaiban akkor is csak arrol van szo, h "nekem megvan, neked nincs". tehat ebben gondolom nem is fogjuk meggyozni egymast.

mindegy, ez a topic nem errol szolt, szorri

worrior.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 35 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]