b0ci wrote:
megacrash wrote:
asimov - az alapitvany trilogia
eddig kimaradt vhogy, kivancsi vagyok mar nagyon
húú az de nagyon jóó

de azt vágod h nem csak egy trilogy van belöle

Aki azt mondja fel tudja sorolni az Asimov összest az
HAZUDIK!!!
Maga a mester se tudta sztem, h összevissza hányezer (százezer!?) oldalt írt!!! Demost nemis eza lényeg!
Az alapítvány sorozat "elvileg" 17 könyvből áll és (lol) nincs befejezve!!! Szörnyű csalódás ért az
Alapítvány és Föld végén...
Mindenkinek csak ajánlani tom, mivel sztem Ő a sci-fi igazi nagymestere. Minden (illetve majdnem minden!), ami ma sci-fi-ként vana TV-ben v bárhol (StarTrek; stb.) az eredetileg tőle származott.
Ahhoz képest, h "csak" 1 kémiai BSC-je volt elég sokmindenről írkált. Ha vkit érdekelnek a tudományok olvasson l BÁRMIT, amit ő írt.
Én tőle tudtam mega legtöbbet a csillagászatról; biológiáról; fizikáról; és még sokmindenről!!! Az 1ik legjobb összeállítás sztem
A Hold tragédiája.
Lehet azér' vagyok ien hülye, mert kiskoromban DörmögőDömötör; Grimfivérek; stb. helyett ieneket (IS!) olvastak nekem "altatómesének"???
Amúgy HAMÁR sci-fi had ajánljam a szovjet SF nagymestereit a Sztrugackij fivéreket! (Arkagyij és Borisz. Imádom ezeket a neveket!) Vicces írásaik vannak általában.
Fogadó a Halott Alpinistához; Egymilliárd évvel a világvége előtt
ÉSHAMÁR humor és sci-fi akkor (Természetesen no.1 Douglas Adams!) DE érdemes elolvasni Stanislaw Lem humorosnak készült írásait. Például
Donda professzor - Ijon Tichy emlékirataiból. Zseniális!!! Előtte sztem csak Rejtő Jenő tudta kiváltani belőlem azta fajta röhögést, mikor az ember lefordul az ágyról és már fáj és már hagyná abba DEEE nem tudja, mert ... Aztán DA tette velem uanezt galád alattomos módon!