nihilist wrote:
és bulvárnek nem nevezném lehet hogy kicsit ponyvább, de vegyük észre korszak alkotó:
http://www.jaky.sulinet.hu/konyv5/FEJ14.html1984-et kell nézni ;)
Asimov már az 50-es évek elején írt az internetről. Legalábbis sztem a
Multivac (Nembiztos, h jól írom!) pont az akart lenni. Otthonról akármikor elérhető információforrás!

hippy wrote:
hüha, Mr.Spock!
Gibson bulvárabb??! (tudom, jobb szót nem találtál, szerintem a ponyvát kerested, de ezért is minimum 100 korbácsütés!!!

)
attól hogy nem KLASSZIKUS scifi, még jó, basszus!
Nem mondtam, h nem jó! Olvastam is tőle 1-2 dolgot, mert ebben a kategóriában (sztem) ő a legjobb. 1 nem tool távoli jövőről ír le, 1 nem tool rózsás világképet.
hippy wrote:
hozzáteszem, az ő regényeiben kapom meg leginkább az elképzelhetőnek tartott jövőt. Gibson egy igazi jós.
Nem az! Én nem gondolom, h ien csunya lesz a jövő
hippy wrote:
Asimov egy zseni, minden tiszteletem az övé IS.
de kb Morus Tamás. olyan utópiát ír, ami nem fog bekövetkezni egyhamar, vagy soha.
Sztem meg igenis bekövetkezhet. Persze több ezer evvel ezutánról szól, tehát soha ne fogjuk megtudni. Viszont akkoris szebb jövőkép, mint Gibson-é!
scm wrote:
Arthur C. Clarke meg Ray Bradbury velük mi van?
mert elég nagy klasszikusok sci-fiben
Clarke-ban sztem aza rossz, h nem talál ki semmi újat, azaz nem tudományos, hanem csak fantasztikus, mivel a már meglévő technikai dolgokról ír 1 sztorit, h avval akár ez is lehetséges lesz. Lásd: AI (HAL9000) "meggajdul" és mindenkit legyilkol.
A Holdfényben sincs semmi oan technikai kütyü, ami az ő termtudományos fantiziájának a szülötte lenne.
Bradbury-ért meg

DE mondtam, h nem sorolom tovább...
Szolzsenyicin-ről senki???