i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 22:48, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 181 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Next

legjobb ev a magyar dnb-ben:
1996 2%  2%  [ 3 ]
1997 0%  0%  [ 0 ]
1998 3%  3%  [ 4 ]
1999 17%  17%  [ 22 ]
2000 13%  13%  [ 17 ]
2001 15%  15%  [ 20 ]
2002 5%  5%  [ 6 ]
2003 7%  7%  [ 9 ]
2004 2%  2%  [ 3 ]
2005 7%  7%  [ 9 ]
2006 30%  30%  [ 39 ]
Total votes : 132
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:00, 19-12-2006 
impulsecreator.hu

szerintem amit sok ember andergrand alatt ért, az valami olyasmi, amit öncélú kísérletezgetés visz előre stb - ilyen zene van

a mainstream alatt értett uncsi sablonismételgető kevéssé kreatív zene is létezik. szóval szerintem nem teljesen értelmetlen kategoriák ezek [viszont az is tény, h sablonismételgető zene is lehet teljesen jó]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:01, 19-12-2006 
mindscape

ja dnb mainstreamnek túl underground, undergroundnak mainstream

marczi wrote:
ha egy szervőznek nincs más célja a bulijaival, mint a piaci rések betömködése és a profitszerzés.

kíváncsi lennék egy példára azért...
sztem aki profitot akar, az nem dnb bulit szervez :)
és ha dnb bulit szervez, miért ne akarhatna profitot?
az meg h "nincs más célja" hát ilyet szervezőt én nem ismerek

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:06, 19-12-2006 
impulsecreator.hu

scum daddy wrote:
marczi wrote:
ha egy szervőznek nincs más célja a bulijaival, mint a piaci rések betömködése és a profitszerzés.

kíváncsi lennék egy példára azért...
sztem aki profitot akar, az nem dnb bulit szervez :)
és ha dnb bulit szervez, miért ne akarhatna profitot?
az meg h "nincs más célja" hát ilyet szervezőt én nem ismerek

szerintem sincs ilyen, dnb-ben inkább a keménykedés van mint fő motivációs erő :lol:

volt ez az új breakbeat szervező csapat, akik valami ilyen szöveggel nyitottak, h bevezetik a brandet stb. mint valami bénább marketing-tanfolyamon :D én nem örülnék, ha ez még nagyobb tereket nyerne.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:09, 19-12-2006 
mindscape

marczi wrote:
szerintem sincs ilyen, dnb-ben inkább a keménykedés van mint fő motivációs erő :lol:

hahaha!
így van. :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:16, 19-12-2006 
poszthumusz

marczi wrote:
szerintem amit sok ember andergrand alatt ért, az valami olyasmi, amit öncélú kísérletezgetés visz előre stb - ilyen zene van

szerintem meg ilyen a mainstreamben is van és az ellenkezője is megtalálható az ún. "undergroundban".
az pedig mit jelent, hogy visz előre? nem azt, hogy minél nagyobb ismertségre tesz szert, egyre többen csinálják, eléri a fénykort, majd hamvaiba hull?
akkor inkább a zenei stílusok gyerekkorát kéne az underground jelzővel illetni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:23, 19-12-2006 
souljah

plastik wrote:

egyetértek

az én meglátásomban ma már semmit nem lehet undergroundnak hívni. plastik gondolatát továbbvíve kb minden elektronikus zene underground volt a 90es években, vagy amikor kifejlődött, de manapság az elektronikus zenék annyira a mindennapjaink részévé váltak, hogy szerintem az underground fogalmát már semmire sem húzhatjuk rá

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:29, 19-12-2006 
impulsecreator.hu

plastik wrote:
marczi wrote:

szerintem meg ilyen a mainstreamben is van és az ellenkezője is megtalálható az ún. "undergroundban".
az pedig mit jelent, hogy visz előre? nem azt, hogy minél nagyobb ismertségre tesz szert, egyre többen csinálják, eléri a fénykort, majd hamvaiba hull?

ja ezért nem jó használni az underground szót, mert mást értünk alatta :)

nyilván nem azért lesz jó egy stílus, mert kevesen hallgatják - viszont ha sokan hallgatják, tehát mainstream lesz, az tehet nagyon rosszat is vele. ebben az értelemben az underground inkább azt jelenti, hogy mi nem: tehát nem olyan zene, ami elsősorban a tömegigények után megy, ami teret ad a kísérletezésnek, ezért izgalmassá válik a zene. ami mondom, nem jelenti azt, hogy az "elmainstreamesedett" zene ne lehetne teljesen jó - csak éppen nyilvánvalóan kevesebb kreativitás van benne.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:38, 19-12-2006 
poszthumusz

marczi wrote:
plastik wrote:
marczi wrote:

ja ezért nem jó használni az underground szót, mert mást értünk alatta :)

nyilván nem azért lesz jó egy stílus, mert kevesen hallgatják - viszont ha sokan hallgatják, tehát mainstream lesz, az tehet nagyon rosszat is vele. ebben az értelemben az underground inkább azt jelenti, hogy mi nem: tehát nem olyan zene, ami elsősorban a tömegigények után megy, ami teret ad a kísérletezésnek, ezért izgalmassá válik a zene. ami mondom, nem jelenti azt, hogy az "elmainstreamesedett" zene ne lehetne teljesen jó - csak éppen nyilvánvalóan kevesebb kreativitás van benne.

ezt nem tudom elfogadni. még mindig nem tartom szükségesnek a mai zenei világban az underground jelzőt, ellenben a mainstream címke használatával.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:50, 19-12-2006 
impulsecreator.hu

plastik wrote:
ezt nem tudom elfogadni. még mindig nem tartom szükségesnek a mai zenei világban az underground jelzőt, ellenben a mainstream címke használatával.

szerintem se biztos hogy ez a jó leírás, de vannak jelenségek, amiket máshogy nem tudnék leírni - pl unalmas zenék tömege, amiket azért csinálnak a producerek, mert nincs benne rizikó. persze igazad van h kisebb zenei közösségekben is lehet ilyen, de ha már masszív kereskedelmi rendszer épül erre, akkor sokkal nagyobb a valószínűsége - innen a mainstream.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:51, 19-12-2006 
piper

nagyon átment a topic az underground vs mainstream vitatásába.
élvezetes olvasmány volt egy pár hozzászólás! végre nem csak az osztás és az agy nélküli fika megy. még több ilyen eszmecserét !!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:56, 19-12-2006 
original nuttah

nihilist wrote:
élvezetes olvasmány volt egy pár hozzászólás! végre nem csak az osztás és az agy nélküli fika megy. még több ilyen eszmecserét !!

ilyen minden évben van egy :)

tényleg nézőpont kérdése, hogy mi az underground

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:56, 19-12-2006 
poszthumusz

marczi wrote:
plastik wrote:

szerintem se biztos hogy ez a jó leírás, de vannak jelenségek, amiket máshogy nem tudnék leírni - pl unalmas zenék tömege, amiket azért csinálnak a producerek, mert nincs benne rizikó. persze igazad van h kisebb zenei közösségekben is lehet ilyen, de ha már masszív kereskedelmi rendszer épül erre, akkor sokkal nagyobb a valószínűsége - innen a mainstream.

igen, pont ezt mondom, hogy a mainstreamnek van értelme. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:02, 19-12-2006 
impulsecreator.hu

plastik wrote:
marczi wrote:
plastik wrote:

igen, pont ezt mondom, hogy a mainstreamnek van értelme. :D

ja, a lényeg hogy figyelek :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:25, 19-12-2006 
pokemon

kicsit megprobalom visszaterelni a temat az eredeti mederbe annak urugyen, hogy en meg nem szavaztam :)

mondjuk sok ujat mar nem tudok hozzatenni, nalam is a 99-01-es idoszak szamit az aranykornak, bar azon belul mar nehez lenne egy evet kivalasztani (osszemosodnak mar az akkori emlekek kisse :wink: )
de azert emlitest erdemel, hogy az idei ev igen eros mondjuk magyar megjelenesek teren

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:41, 19-12-2006 
metalhead

el_gringo wrote:
nihilist wrote:

ilyen minden évben van egy :)

tényleg nézőpont kérdése, hogy mi az underground

loller, az 'underground' szó jelentésmódosulásainak vagy három oldalt szenteltem anno a szakdogámban :lol:

http://twitter.com/torpotroh
http://twitter.com/mc_blend
http://www.facebook.com/mcblend

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:54, 19-12-2006 
souljah

nihilist wrote:

miután jónéhány postból kiderült, hogy ez a szó mennyire megosztja a múlt értékelését, függetlenül attól, hogy ki mikor csöppent bele, illetve mit tart jónak és rossznak a szcéna mai helyzetével kapcsolatban, én szerintem szükséges, hogy kibeszéljük ezt a dolgot.

különösen azért mert ezt a témakört meg is lehet fordítani

engem sokkal jobban iritál mikor valaki összerak valami elbaszott produkciót, amire nem kiváncsi senki és azzal magyarázza a sikertelenséget, hogy az emberek hülyék, én meg underground vagyok. ez megjelenik a graffititől kezdve szinte mindenhol ami összefüggésbe hozható az undergrounddal és velejéig kifordítja azt a kisérletező központú, tisztességes munkát amelyet egykor értettem a kérdéses kifejezés alatt.

úgyhogy részemről van tisztességes munka és van trehány munka. az undeground és a mainstream üres szavakká váltak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:05, 19-12-2006 
poszthumusz

teknikolor wrote:
nihilist wrote:

miután jónéhány postból kiderült, hogy ez a szó mennyire megosztja a múlt értékelését, függetlenül attól, hogy ki mikor csöppent bele, illetve mit tart jónak és rossznak a szcéna mai helyzetével kapcsolatban, én szerintem szükséges, hogy kibeszéljük ezt a dolgot.

különösen azért mert ezt a témakört meg is lehet fordítani

engem sokkal jobban iritál mikor valaki összerak valami elbaszott produkciót, amire nem kiváncsi senki és azzal magyarázza a sikertelenséget, hogy az emberek hülyék, én meg underground vagyok. ez megjelenik a graffititől kezdve szinte mindenhol ami összefüggésbe hozható az undergrounddal és velejéig kifordítja azt a kisérletező központú, tisztességes munkát amelyet egykor értettem a kérdéses kifejezés alatt.

úgyhogy részemről van tisztességes munka és van trehány munka. az undeground és a mainstream üres szavakká váltak.

szerintem te is sejted, hogy nem egy trehány munkából lett underground anthem :>

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:07, 19-12-2006 
mindscape

sztem meg felesleges ezt túlbölcsészkedni :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:11, 19-12-2006 
souljah

persze hogy felesleges :)

csak unatkoztam, de már nem

azért néhány trehány anthemre kiváncsi lettem. a nine az ilyen?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:23, 19-12-2006 
original nuttah

teknikolor wrote:
azért néhány trehány anthemre kiváncsi lettem. a nine az ilyen?

ha játszotta a danubius, akkor igen

ha a roxy, akkor meg gay :fog:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 181 posts ]  Go to page Previous  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]