i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:03, 20-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 280  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 16:02, 19-05-2008 
impulsecreator.hu

Crocus wrote:
igen jó is az csak ugye buli szituációba a közönség elég laposnak érzi és nem pörögnek rá, csak a bólogatás megy...

persze, ha elotted valaki 185 bpm-en porgeti a szettet, mindenkit erzekenyen erint ha a kovetkezo dj lemegy 172-re
amugy meg e teren szerintem abszolut nevelheto a kozonseg

velemenyem szerint egyebkent a legtobb dj "veletlenul" viszi fel tulsagosan pluszba a pitch controlt
meg nagyon regen beszeltem errol c-vel, akik rezaval egyutt ugyebar hiresek voltak a +8-ozasrol, es o is mondta, hogy ez abszolut nem direktben tortenik, csak egyszeruen lemezrol lemezre kicsit fentebb csuszik
(ezt magamon is tapasztalom sokszor)

ilyen esetben viszont mar keveseknek van annyi "lelekjelenlete", hogy visszahuzza a sebesseget mondjuk +4 ala

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:46, 20-05-2008 
ujonc

plastik wrote:
régen is menő volt +6-on tolni a zenéket, ahogy parazorall írja, tehát nem hiszem, hogy túl nagy különbség lenne a tempóban, djtől és zenétől függ, nagy átlagban nem gyorsultak a zenék.
de ha máshogy gondoljátok, mutassatok egy példát!
amúgy itt egy 8 éves sima dnb, majdnem 180 bpm-en . :D

http://www.youtube.com/watch?v=YwDNml5yZ1c

De ez itt eléggé fel van gyorsítva ám. Ez a szám eredetileg kb 172 bpm en jelent meg. Igazából így elég hülyén is hat számomra. De ha megnézed a korabeli, vagy talán picit korábbi virus megjelenéseket. pl wormhole album. az összes zene szinte halálpontosan 170 bpm zérus pitchen. a matrix sleepwalk album meg alapjáraton kb 168 bpm, de ezesetben ez nem jelent semmit kb, mert az egy talán szándékos megoldás, bár sok értelmét sosem láttam. (bár ha végiggondolom bele lehet magyarázni azt, hogy pont ezt akarták elkerülni, hogy ne vigyék fel túlságosan a gyorsaságot, bár így is fura gondolat. :)) ennek ellenére se játszotta ezeket nagyon senki +4 vagy +6 alatt. ami a mostani zenéket illeti nagyjából 172 bpm körül jelennek meg, de mégis szeretik daráltatni a tempot. CDJ-n ez végképp egyszerű, mivel a leggagyibb tucatpio is képes a +-13ra ha jól rémlik. az más kérdés, hogy semmi értelme nincs a dolognak. Véleményem szerint a 175-6 bpm ideális a drumandbassre leginkább. Nem túl sietős, de nem is túl pörgős. Személy szerint jobban is respektálom az olyan dj-ket akik nem viszik fel nagyon a gyorsaságot. Kicsit érettebb úgy a dolog nekem. Mindamellett máshogy is szól az zene. De hát ezzel ki hogy van..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:57, 20-05-2008 
ujonc

sztem akkor van szar helyzet bulin ha ismered a szamot erintetlen sebesseggel, es nincs teljesen botfuled, hogy kiszurd, hogy hamisak a hangok... amugy bulin kicsit mas dimenzioban van az ember, tehat ez nem mindig tunik fel. ezert arulnak sort bulikban szerintem :)
csak azt akarom irni, hogy bulikozeg azert mas mint az otthoni felrakom a lemezt tema..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:44, 20-05-2008 
poszthumusz

Junglist Soljah wrote:
plastik wrote:
régen is menő volt +6-on tolni a zenéket, ahogy parazorall írja, tehát nem hiszem, hogy túl nagy különbség lenne a tempóban, djtől és zenétől függ, nagy átlagban nem gyorsultak a zenék.
de ha máshogy gondoljátok, mutassatok egy példát!
amúgy itt egy 8 éves sima dnb, majdnem 180 bpm-en . :D

http://www.youtube.com/watch?v=YwDNml5yZ1c

De ez itt eléggé fel van gyorsítva ám. Ez a szám eredetileg kb 172 bpm en jelent meg. Igazából így elég hülyén is hat számomra. De ha megnézed a korabeli, vagy talán picit korábbi virus megjelenéseket. pl wormhole album. az összes zene szinte halálpontosan 170 bpm zérus pitchen. a matrix sleepwalk album meg alapjáraton kb 168 bpm, de ezesetben ez nem jelent semmit kb, mert az egy talán szándékos megoldás, bár sok értelmét sosem láttam. (bár ha végiggondolom bele lehet magyarázni azt, hogy pont ezt akarták elkerülni, hogy ne vigyék fel túlságosan a gyorsaságot, bár így is fura gondolat. :)) ennek ellenére se játszotta ezeket nagyon senki +4 vagy +6 alatt. ami a mostani zenéket illeti nagyjából 172 bpm körül jelennek meg, de mégis szeretik daráltatni a tempot. CDJ-n ez végképp egyszerű, mivel a leggagyibb tucatpio is képes a +-13ra ha jól rémlik. az más kérdés, hogy semmi értelme nincs a dolognak. Véleményem szerint a 175-6 bpm ideális a drumandbassre leginkább. Nem túl sietős, de nem is túl pörgős. Személy szerint jobban is respektálom az olyan dj-ket akik nem viszik fel nagyon a gyorsaságot. Kicsit érettebb úgy a dolog nekem. Mindamellett máshogy is szól az zene. De hát ezzel ki hogy van..

én ezt a zenét még nem hallottam ez alatt a sebesség alatt, de ha neked megvan lemezen, hiszek neked.
szerintem az általad említett wormhole-hoz hasonlóan a mai zenék túlnyomó része is 170 bpm-en pörög, a pitch meg pitch, van aki gyorsabban szereti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:54, 20-05-2008 
impulsecreator.hu

174-175 a sztenderd mar evek ota, persze akad boven elteres
bulikon a sebesseg amit hallasz az 178-182 kozott mozog

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:08, 20-05-2008 
original nuttah

gergo wrote:

sztem azért a 174-175 kicsit sok bár túlnyomórészt likvidem van csak itthon szóval tévedhetek, de...én úgy éreztem idáig hogy a zenék mind 170 alatt vannak zéruson ... (bár ez nem mérvadó, de én pl. 167en írom a zenéimet évek óta) gyorsulnom kéne?!:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:39, 20-05-2008 
partiarc

csak ha trendi akarsz lenni :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:10, 21-05-2008 
elmondom

Sztem a nagy baj az aggresszív pitcheléssel az a fentebb említett fenoména, hogy a hangok, tehát hangszínek, texture-ök, eltorzulnak – basszusok elvékonyodnak, emberi hangok természetellenesek lesznek (bizonyos hangszerek is), dallamok túlpörögnek, stb. Valahogy olyan müanyag lesz az egész.

A másik furaság, mikor erösen harmonikus-dallamos számokat kever a DJ, és rutin hiányában egyszerre szól mindkét számban valamilyen zenei elem, és még az EQ-vel sem kompenzálja ezt, hanem a két szám hatalmasat clashel , és ilyen macskanyúzó hamis lesz az egész. Na azt imádom :]

OFF

qi flow wrote:
sztem akkor van szar helyzet bulin ha ismered a szamot erintetlen sebesseggel, es nincs teljesen botfuled, hogy kiszurd, hogy hamisak a hangok...

Ezt most hogy érted, hogy hamis? Hiszen minden hang ugyanúgy fel van gyorsítva, és ezáltal emelve, tehát egymáshoz képest hangban van minden a nótán belül.

Vagy úgy érted, hogy nem stimmel az alaphang az a'=440Hz-hez képest? Mert ha ezt észreveszed egy bulin, üvöltö-zörgö hangszerkón, akkor gratulálok, azonnal jelentkezz zenei föiskolai képzésre, orgonahangolást különösen ajánlom! No joke.

/OFF

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:52, 26-06-2008 
metalhead

dub-a-dub wrote:
igen, a drum and bass underground lenne, ha nem lenne enyi mocskos banda az elöadok között.
elnézést ha vki szereti ezt a bandát. nem akartam megsérteni senkit ezzel.csk ez sztem nem csk engem érintett ien szarul. ( a "kabbe" jelzésre utalok)
és ha már ezt nézzük a nem nevén nevezett elöadonak már nem csk a méltosága veszett oda, de már a zenei stilusa sem igazán konyit a drum and basshez.
a pendulumot sem f*kázom, de bennük is csalodtam.
és sztem, nem csk ez a pár banda hanem öket sok fogja még követni számtalan. ezér bánt ez a dolog. Mit nekünk underground
:akaszt:

szexuális zaklatás 'pitty' banda
gergonek igazat adok, itt is írta - a net korában underground NINCS.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:16, 26-06-2008 
souljah

implant wrote:
dub-a-dub wrote:
igen, a drum and bass underground lenne, ha nem lenne enyi mocskos banda az elöadok között.
elnézést ha vki szereti ezt a bandát. nem akartam megsérteni senkit ezzel.csk ez sztem nem csk engem érintett ien szarul. ( a "kabbe" jelzésre utalok)
és ha már ezt nézzük a nem nevén nevezett elöadonak már nem csk a méltosága veszett oda, de már a zenei stilusa sem igazán konyit a drum and basshez.
és sztem, nem csk ez a pár banda hanem öket sok fogja még követni számtalan. ezér bánt ez a dolog. Mit nekünk underground

igy van! hallgats speedcore-t az még a net korában is viszonylag undeground :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:45, 26-06-2008 
poszthumusz

Crocus wrote:
implant wrote:
dub-a-dub wrote:

a fehér zaj sose lesz mainstream! (vagy de...)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:11, 26-06-2008 
soulproof

.ico wrote:
gergo wrote:

sztem azért a 174-175 kicsit sok bár túlnyomórészt likvidem van csak itthon szóval tévedhetek, de...én úgy éreztem idáig hogy a zenék mind 170 alatt vannak zéruson ... (bár ez nem mérvadó, de én pl. 167en írom a zenéimet évek óta) gyorsulnom kéne?!:D

igen :D
mar a 170 is relativ ritka, altalaban 172-176 egy dnb zene
persze ha dnb-t csinalsz :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:25, 26-06-2008 
impulsecreator.hu

plastik wrote:
Crocus wrote:
implant wrote:
dub-a-dub wrote:

mar film is van belole, szoval overground
:elmo:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:45, 26-06-2008 
ujonc

http://youtube.com/watch?v=jm64FNL2MJc

"Goldie, the godfather of a british underground sound, is now an INTERNATIONAL STAR. He took the urban buzz of jungle drum n bass and crossed over with it into the MAINSTREAM."

ha valakit, akkor Clifford Price-t lehet vádolni...
(csak le ne verjen, mint a Redeyes-t) :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:32, 26-06-2008 
poszthumusz

gergo wrote:
plastik wrote:
Crocus wrote:
implant wrote:
dub-a-dub wrote:

hú, az mekkora fos

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:22, 29-06-2008 
ujonc

plastik wrote:
gergo wrote:
plastik wrote:
hú, az mekkora fos

há'persze, hogy fos, mert undergroundból overgroundot akartak csinálni.mint most a Pendulum :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:40, 22-07-2008 
metalhead

azt hiszem ennek a hozzaszolasnak nem kell kulon topik, elfer ebben a gyujtoben. sokszor leragott csont...

black wrote:
kedves mindenki, aki komolyan gondolja!

velemenyem szerint nem egeszen bassline-ig tejfel a jelenlegi partyelet. mi a hiba? elso helyen all az igenytelenseg,ezt koveti az hogy egy "egyszeru" hazai szereples mara rutinna valt bizonyos magyar dj-knek. harmadik problema: a kozonseg.
menjunk szepen sorjaban.
1. igenytelenseg: pl: Nphect @ K2. 07.19. kedves hangtechnikus fiatalember, vagy a nemtudom ki hibajabol kifolyolag ismet a hangero dominalt, esetenkent talan meg a vegfok is megclippent. megertem a rendezoket ha arra gondoltak, hogy a drogosoknak teljesen mindegy, nade kerem, elofordul meg egy-ket utolso peldanya a zeneert bulizni indulo emberszabasunak. szolamerthetoseg?szeteso hangkep?kimaradozo hangladak?beszelek itt mindenfele hulyeseget.

2. manapsag a legtobb lemezlovasz naggggyon kemeny akar lenni, igazan oda akar kenni a nagyerdemunek. van aki jol csinalja, van aki rettenetesen. nem attol lesz "kemeny" , lehengerlo, utaztato egy set, hogy a lemeztaskankat kis tulzassal elve meszarbez zenekkel pakoljuk pufira, es a kovetkezo,lejatszora kerulo koronggal az elobbire licitalunk. ebbol altalaban katyvasz szuletik. pontositok. monoton katyvasz, ami az elso 20perc utan unalmassa es megszokotta valik. nem attol lesz a partynak ive, ha csak odakenos zeneket pakolnak, hanem ha ezeket a durvulatokat kellemes, dallamos zenekkel vezetik fel. velemenyem szerint sokkal nagyobbat szol a konnyedebb zeneket is tartalmazo, zuzdat es lazulos szamokat esszel valtakoztato set, mint egy manapsag oly trendive avanzsalo dormogo massza......

3. sok esetben a kozonseg majdnem 50%-a kiskoru. nem a zeneert jarnak mulatni. a haverert, aki mar le tudja irni az aznap este fellepo dj nevet, a hasisert, ami a haver zsebeben lapul, es azert is mert annak ellenere hogy eletben nem lattak gordeszkat trendi nyakig deszkas cuccokba burkolozni, viva tv-s idiotakat megszegyenito hajakat olteni es teleaggatni kis pofikajukat vassal, mindenfele szines bogyokat hordani nyaklanckent es ugrabugra tancot ejteni. tehat egy kulso szemlelo szamara nagyon divatosnak, es telleg zenet szereto embernek latszodnak. szerinteeed?????
en nem hagynam hogy fiatalkoruak reszt vegyenek dnb partykon. naja, a szervezok meg zokognanak hogy elestek egy nagy adag beveteltol..

emberek ,vegyuk eszre, itt nincs minden rendben!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:21, 22-07-2008 
partiarc

Minden szövegben megbújik egy vers. Ebből gyorsan ki is faragtam, hogy aki kevésbé ér rá, így instant, kivonatolt, ámde líraibb formában élvezhesse Black sorait.
A mondanivaló szerintem nem csorbult, és egy betűt sem tettem hozzá, sőt a szavak kronológiai sorrendjét is szigorúan megőriztem számotokra:

black wrote:

bassline-ig tejfel a
kedves hangtechnikus fiatalember,
dominalt, esetenkent megclippent
a drogosoknak meg egy-ket utolso peldanya
naggggyon kemeny akar lenni
igazan oda akar kenni
meszarbez zenekkel pakoljuk pufira
nagyobbat szol, mint egy dormogo massza......
fellepo dj nevet, a hasisert,
szines bogyokat hordani nyaklanckent
ugrabugra tancot ejteni dnb partykon
a szervezok meg zokognanak:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:33, 22-07-2008 
piper

sinner|57' wrote:
azt hiszem ennek a hozzaszolasnak nem kell kulon topik, elfer ebben a gyujtoben. sokszor leragott csont...

black wrote:

velemenyem szerint nem egeszen bassline-ig tejfel a jelenlegi partyelet. mi a hiba? elso helyen all az igenytelenseg,ezt koveti az hogy egy "egyszeru" hazai szereples mara rutinna valt bizonyos magyar dj-knek. harmadik problema: a kozonseg.
menjunk szepen sorjaban.
1. igenytelenseg: pl: Nphect @ K2. 07.19. kedves hangtechnikus fiatalember, vagy a nemtudom ki hibajabol kifolyolag ismet a hangero dominalt, esetenkent talan meg a vegfok is megclippent. megertem a rendezoket ha arra gondoltak, hogy a drogosoknak teljesen mindegy, nade kerem, elofordul meg egy-ket utolso peldanya a zeneert bulizni indulo emberszabasunak. szolamerthetoseg?szeteso hangkep?kimaradozo hangladak?beszelek itt mindenfele hulyeseget.

2. manapsag a legtobb lemezlovasz naggggyon kemeny akar lenni, igazan oda akar kenni a nagyerdemunek. van aki jol csinalja, van aki rettenetesen. nem attol lesz "kemeny" , lehengerlo, utaztato egy set, hogy a lemeztaskankat kis tulzassal elve meszarbez zenekkel pakoljuk pufira, es a kovetkezo,lejatszora kerulo koronggal az elobbire licitalunk. ebbol altalaban katyvasz szuletik. pontositok. monoton katyvasz, ami az elso 20perc utan unalmassa es megszokotta valik. nem attol lesz a partynak ive, ha csak odakenos zeneket pakolnak, hanem ha ezeket a durvulatokat kellemes, dallamos zenekkel vezetik fel. velemenyem szerint sokkal nagyobbat szol a konnyedebb zeneket is tartalmazo, zuzdat es lazulos szamokat esszel valtakoztato set, mint egy manapsag oly trendive avanzsalo dormogo massza......

3. sok esetben a kozonseg majdnem 50%-a kiskoru. nem a zeneert jarnak mulatni. a haverert, aki mar le tudja irni az aznap este fellepo dj nevet, a hasisert, ami a haver zsebeben lapul, es azert is mert annak ellenere hogy eletben nem lattak gordeszkat trendi nyakig deszkas cuccokba burkolozni, viva tv-s idiotakat megszegyenito hajakat olteni es teleaggatni kis pofikajukat vassal, mindenfele szines bogyokat hordani nyaklanckent es ugrabugra tancot ejteni. tehat egy kulso szemlelo szamara nagyon divatosnak, es telleg zenet szereto embernek latszodnak. szerinteeed?????
en nem hagynam hogy fiatalkoruak reszt vegyenek dnb partykon. naja, a szervezok meg zokognanak hogy elestek egy nagy adag beveteltol..

újabb spanyol viasz feltaláló :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:53, 22-07-2008 
szupercella

Végre beindult a Metalheadz honlapja:

http://www.metalheadz.co.uk/

Last edited by kaLman on 00:26, 23-07-2008, edited 1 time in total.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]