i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:11, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

Jobb lesz- e az EU-ban?
Igen, és nem is olyan sokára 21%  21%  [ 18 ]
Igen, de csak hosszú idő múlva 72%  72%  [ 61 ]
Nem 5%  5%  [ 4 ]
Sőt, rosszabb lesz 2%  2%  [ 2 ]
Total votes : 85
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:09, 02-05-2004 
droid

Luki wrote:
egyreszt eleg sokat fizetett kicsiny allamunk a junionak, hogy belephessunk

elhiszed, hogy ők sokkal többet költöttek ránk eddig?!

mennyi támogatást kaptunk eddig, és mennyit fogunk még?! k.sokat. az "EU-pályázatírás" egy új ágazat lett, cégek alakulnak külön erre.

amúgy kb minden topicban sírnak most az érettségizők, hogy jaj-jaj érettségi, meg minden. ha valaki ambíciózus, és még tanácstalan a pályaválasztás dolgában, a következőt ajánlom neki: közbeszerzési referensnek tanuljon, megéri. ez lesz a jövő szakmája. persze nem csak ez, de ez lesz az egyik.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:32, 02-05-2004 
droid

Luki wrote:
masreszt a trianoni dolog azert nem egeszen stimmel, mivel ez elvileg gazdasagi egyesules

gazdasági ÉS (elég nagy részben) politikai egyesülés. képzeld el, képviselőink is lesznek az EP-ben! hozzászólásod alapján erről még nem hallottál, ugye. júniusban EP-képviselőválasztás is lesz hazánkban. Luki olvashatnál egy kicsit többet is :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:41, 02-05-2004 
kisfröccs

tudom hogy lesznek kepviseloink az euban

egyebkent meg ne ikszelj, szexelj
dzsidzsi wrote:
itt mindennek az a vege hogy inni kell

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:58, 02-05-2004 
impulsecreator.hu

Az az igazság, hogy ezt a Trianon-témát én sem értem... Bár szeretném :lol: w_mute kifejtenéd, mire gondoltál? :idea: :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:19, 02-05-2004 
droid

L.A.S. wrote:
Az az igazság, hogy ezt a Trianon-témát én sem értem... Bár szeretném :lol: w_mute kifejtenéd, mire gondoltál? :idea: :)

igen!
az Unión belül a határoknak egyre kisebb a jelentősége, egységes a kisebbségekkel való bánásmód, biztosítva vannak a jogaik, és útlevél nélkül meglátogathatjuk a tőlünk elcsatolt területeket és magyar népességet, illetve ők is meglátogathatnak minket. mintha "visszakaptuk" volna őket, de másképp, mint azt eddig gondoltuk. békés, igaz részleges revízió történt. (persze Románia és Szerbia csatlakozása még elég messze van.)

erre gondoltam.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:23, 02-05-2004 
droid

persze tudom, hogy azért ettől még nem lettek újra Magyarországnak a részei. de talán ennél jobb megoldás nem nagyon lehet erre.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:32, 02-05-2004 
impulsecreator.hu

Ilyen értelemben végülis igazad van, de szerintem lesznek itt bökkenők is. Pl. itt van ez a bizonyos Gheorghe Funar nevű nacionalista polgármester (asszem Nagyváradon), aki nemcsak nem tagadja le magyarellenességét, hanem például kerek perec kijelentette, hogy Mátyás királyunk román király volt. Most gondold el: mi uniósok lettünk, de sajnos az erdélyi magyarság továbbra is kénytelen elviselni a nacionalizmus megpróbáltatásait, és hidd el, a Funarhoz hasonlóknak csak olaj a tűzre az uniós tagságunk... :lol:
Nem baj, ha nem értesz egyet, szeretek vitázni, de lécci kulturált körülmények között tegyük, mert a témával kapcsolatban kaptam már egy-két olyan paraszt oltást, hogy húúúha...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:36, 02-05-2004 
impulsecreator.hu

Bocsi a beírásomba nem mosolygást akartam rakni, hanem :cry: -t.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:48, 02-05-2004 
droid

L.A.S. wrote:
Ilyen értelemben végülis igazad van, de szerintem lesznek itt bökkenők is. Pl. itt van ez a bizonyos Gheorghe Funar nevű nacionalista polgármester (asszem Nagyváradon), aki nemcsak nem tagadja le magyarellenességét, hanem például kerek perec kijelentette, hogy Mátyás királyunk román király volt. Most gondold el: mi uniósok lettünk, de sajnos az erdélyi magyarság továbbra is kénytelen elviselni a nacionalizmus megpróbáltatásait, és hidd el, a Funarhoz hasonlóknak csak olaj a tűzre az uniós tagságunk... :lol:
Nem baj, ha nem értesz egyet, szeretek vitázni, de lécci kulturált körülmények között tegyük, mert a témával kapcsolatban kaptam már egy-két olyan paraszt oltást, hogy húúúha...

teljes mértékben egyetértek! a Funar mostantól csak még jobban fogja utálni a magyarokat, és pontosan ezért áll nekünk érdekünkben Románia csaatlakozása, mert az ilyen Funar-okat az EU-ban nem tűrik meg. pl. Brüsszel megmondta a szlovákoknak is: ha újraválasztják Meciar-t (akinek a magyarokhoz való hozzáállása közismert), akkor nem veszik fel őket. a gazdasági stabilitás mellett az is fő szempont volt, hogy mennyire tartják tiszteletben az új tagok az emberi jogokat, és hogyan bánnak a kisebbségeikkel.

Mátyás király román volt?! :lol: köcsög Funar..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:10, 02-05-2004 
partiarc

lassan el lehetne rugaszkodni már ettől a nemzetállamosditól is, és ez lesz nehéz és hosszadalmas. az ilyen Funar-félék felett eljár az idő (mellesleg Kolozsvár), nem lehet állandóan a múltban élni, és gerjeszteni az ellentéteket. (pl na és ha mátyás román volt, mire megy vele??)
személy szerint alig várom hogy euro legyen itt is, nem igazán értem meg azokat, akik holmi romantikából, meg beléjük vert konzervativizmusból ragaszkodnak a régi dolgokhoz, meg nemzetünk halálát vélik az unióban felfedezni... nem hal meg senki, mi itt leszünk, ahogy a hagyományaink is - ha lesz aki ápolja őket. ugyanúgy lesz az ember, aki él, és boldogulnia kell. a körülmények így is-úgy is változnak.
az meg hogy 'nemzet', az egy indusztrialista melléktermék. mitől lennék több vagy jobb, azért mert magyar vagyok? lehetnék albán is, és lehetnék büszke arra is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:21, 02-05-2004 
impulsecreator.hu

Neked is igazad van. Eszem ágában sem volt politikai vonalat bevinni a phórumba, nem tartom magam konzervatívnak, nem tartom magam szélsőségesen elvhűnek sem. De pont a kultúránk, a történelmünk miatt vagyok büszke magyarságomra. És azt hiszem, akinek van józan esze, az politikai hovatartozástól függetlenül ugyanígy érez. És én nem revíziós mozgalmakon gondolkodom, csak azt akartam kifejezni, hogy attól, hogy nekünk jó lesz, a romániai magyaroknak nemigen változik a helyzete (legalábbis amíg Románia nem lesz tagja az EU-nak). Ennyit akartam csak mondani. :idea: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:32, 02-05-2004 
impulsecreator.hu

Egyvalamiben nem értünk egyet: a nemzet nem az indusztrializmus mellékterméke.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:47, 02-05-2004 
piper

2Ciope:
Tudod Te mi van Albániában? Arra nem nagyon lehet büszke senki, sztem :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:54, 02-05-2004 
metalhead

OFF

az unioban sok jo csaj van :twisted: (nuni ó)
bocs

ON

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:17, 02-05-2004 
partiarc

voltak korábban is nemzetek ofkorz, kicsit röviden is fogalmaztam, és így nem elég konkrét csakugyan
csak a nemzeti ideológiát az ipari forradalom mélyítette el igazán, akkor alakult át a gazdaság a laza kötődésű helyi földesurak csoportjából egy centralizált és egységesített bürokráciával összefogott állammá, amiben mi is élünk most is.
ez 'kicsit' átalakította az emberek hozzáállását az államhoz mint olyan. előtte a paraszt nemigen törődött azzal, hogy a tizedet most a töröknek vagy a magyarnak kell befizesse, mert az úgyis jött és behajtotta. nem is nagyon látott tovább a birtoknál.

most, hogy sokkal-sokkal messzebb elláthatunk, felesleges megállni és pöcsölni országhatárokkal. irány a hangyaboly. :wink:

persze ez szép szép, csak nem ilyen egyszerű

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:45, 02-05-2004 
original nuttah

w_mute wrote:
L.A.S. wrote:

teljes mértékben egyetértek! a Funar mostantól csak még jobban fogja utálni a magyarokat, és pontosan ezért áll nekünk érdekünkben Románia csaatlakozása, mert az ilyen Funar-okat az EU-ban nem tűrik meg. pl. Brüsszel megmondta a szlovákoknak is: ha újraválasztják Meciar-t (akinek a magyarokhoz való hozzáállása közismert), akkor nem veszik fel őket. a gazdasági stabilitás mellett az is fő szempont volt, hogy mennyire tartják tiszteletben az új tagok az emberi jogokat, és hogyan bánnak a kisebbségeikkel.

Mátyás király román volt?! :lol: köcsög Funar..

azért itt egy fontos dolgot elhanyagoltok: az eu alapvetően gazdasági "társulás", hasonló okokból hozták létre, mint pl. annak idején a kgst-t :D ez persze nem teljesen igaz...
ez kb. azt jelenti, hogy a nemzetiségi kérdés minden tagállam belügye, tehát nem ettől lesz jobb a romániai, szlovákiai, stb. magyaroknak...

(a szlovákoknál egyébként meg azt a gasparovicot választották meg, aki éveken át meciar jobbkeze volt, s csupán egy éve váltak ketté útjaik... :? )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:10, 03-05-2004 
pokemon

Wierdchild wrote:
Nálam okosabb emberek szerint az EU össze fog omlani kb. 10-15 év múlva. Úgyhogy mire nekünk jó lenne, vége is lesz a tündérmesének. De csak nézzük a történelmet! Ahova eddig csatlakoztunk, ott nem termett babér...

na ez az, amit "magunk mögött kéne hagyni"... ezt a rohadt pesszimizmust...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:27, 03-05-2004 
souljah

rude wrote:
Wierdchild wrote:
Nálam okosabb emberek szerint az EU össze fog omlani kb. 10-15 év múlva. Úgyhogy mire nekünk jó lenne, vége is lesz a tündérmesének. De csak nézzük a történelmet! Ahova eddig csatlakoztunk, ott nem termett babér...

na ez az, amit "magunk mögött kéne hagyni"... ezt a rohadt pesszimizmust...

mármint az érvnélküli pesszimizmust, ügye? wierdchild, nyilván te is érzed, hogy nagyon kevés amit írtál. azok a nálad okosabb emberek gondolom megmagyarázták neked, hogyan jutottak erre a következtetésre. igazán megoszthattad volna velünk is ezt az eszmefuttatást.

na de nézzük a történelmet! ami a kárpát-medencét illeti, a rómaiak szerintem elég jól jártak vele. vagy ez nem ér, mert régen volt? :roll: :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:50, 03-05-2004 
Torespont Radio

rossz irányba kanyarodott ez a topic is :D

http://index.hu/velemeny/jegyzet/anschluss/

You think you're big time?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:43, 03-05-2004 
egyik leggyengebb totaw cikk eddig szvsz

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 53 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]