én nem használtam, sokan viszont esküdnek rá
itt van minden
http://pixinfo.com/fgep/Fujifilm_FinePix_S9500
Előnyök
Mechanikus zoomja tetszik, pontosan és gyorsan lehet vele dolgozni
Jó, hogy van a vakupapucson kívül vakucsatlakozó is! Hasznát veszem..
Sötétben előnyös, hogy a módállító tárcsa módját a kijelzőn mutatja
Kihajtható lcd soxor előnyös
Sebessége megfelelő
Zoom a videó közben is előnyös
A gombok elhelyezkedése tetszik (eddig S7000-et használtam)
Erős a segédfénye
Ehhez a tudáshoz ez az ár szerintem nagyon megfelelő. Nem csalódtam a Fujiban.
Tanulógépnek is kiváló!
Hátrányok
Az élességállító gyűrű nem az igazi...
Az autófókusz igen sokszor melléállít
Szerintem alapból sok neki a 9 mpix. Ehhez nagyobb CCD kellene..
Túl sok értelmét nem látom a supermacro gombnak.. Anélkül is lehet ugyanazt az élességet beállítani ua. távolságnál.
A segédfénye annyira erős lett, hogy annyira vakít, hogy mire lefotózok valakit, már folyik a könnye...
Hiába vettem bele 10MB/s sebességű CF kártyát, a gép csak max. 2MB/s-el tud másolni. Kártyaolvasó kell nagyobb kártyához.
Ha van elég fény, célszerű az ISO 80-100-at használni a jó minőség érdekében.
Teszt utáni értékelés
Értékelés
A Fujifilm FinePix S9500 egy régi, sikeres sorozat legifjabb tagja. Aki kedveli a tükörreflexes géphez hasonló kialakítást, a kézi zoomgyűrűt, a nagy felbontást, biztosan nem fog csalódni az S9500-ban. A jó részletgazdagság, az igen alacsony képzaj, a hatékony AF segédfény és az ultrazoom gépek között még ritkaságnak számító 28 mm-nek megfelelő kezdő gyújtótávolság teszik kiemelkedővé ezt a modellt. Talán egyetlen dolgot hiányolhatunk belőle: egy igazi képstabilizátort, amire 300 mm környékén már sokszor szükségünk is lehet, a támogatott nagy érzékenységek ellenére.
A FinePix S9500-at azoknak ajánljuk, akik fontosnak érzik a nagy felbontást, az alacsony képzajt, a nagylátószögű és tele gyújtótávolságok alkalmazását, a VGA videózást. Azok sem fognak csalódni, akik közeli makróképeket szeretnének készíteni, bár kis gyakorlás azért szükséges lesz.