i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:35, 21-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 280  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 21:14, 20-01-2009 
metalhead

a francba :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:17, 20-01-2009 
metalhead

lali aka krisztián wrote:
és ha meghívok egy trombitást, aki élőben kísér, és mondjuk a london elektricity szám alatt végig fújja, akkor annak a homlokára kell ragasztani a matricát, vagy elég a seggére?

egy bólogató zsiráfot
és csak a seggére

mgl wrote:
laca wrote:
reza wrote:
mgl wrote:
ha valaki nem képes zenét vásárolni, akkor így járt, csak ne szopassák azt, aki valóban legálisan próbálja csinálni a dolgokat...

persze ezzel nincs gond, legálisan veszek énis mindent, csak nekelljen már hetente bejárkálnom matricákért a beatportos cuccaimra, mert ha épp nincs 5 uj cdn amit tegnap vettem akkor viszik mindet...

es mivan a finalscratch / torque / serato -rol jatszo djkkel?
ragassza teli a laptopot matricaval? :D

hdd-re veszel általánydíjat, kb 60 rugó, aztán hadd szóljon...meg lehet van külön a cuccra is, de ezt nem tudom pontosan

a matricázósdiról meg annyit, hogy ja, nagyon rossz h minden szarért be kell menned, de legalább elfogadják :)

engem viszont ez érdekelne,
tényleg így van?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:02, 20-01-2009 
allnightbreakz

beatporton plusz adot is fizetunk a zenek utan, nem hiszem
hogy van alapjuk elekerni akarmennyi penzt is.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:26, 20-01-2009 
pokemon

még egy:

király, hogy ezt most kitalálták, hogy ez így legyen ez a rendszer (mert ha jól látom nem elég, hogy kőkorszaki az egész, még csak most kezd körvonalazódik) de most akkor mit csnáljak azokkal a beatporton vásárolt zenékkel, amiket mondjuk évekkel ezelőtt vettem? Magamra vessek, ha nem őriztem meg 5évig vagy micsoda? Kérjek a beatporttól egy tanusítványt? körberöhögnek

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:39, 20-01-2009 
elmondom

valdi wrote:
[helyesen átalány]

OFF

És tényleg, a jogszabályban is úgy áll. Viszont a Palllasban "átalány" címszó alatt az van, hogy "lásd általány". Hm.

/OFF

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:01, 21-01-2009 
elmondom

zombie basstard** wrote:
ez a "legalizalos" matrica kulon szamokra vonatkozik, vagy hanghordozora? ha mondjuk az osszes beatportos/egyeb dolgomat felirom egy dvdre mp3ban, es arra ragasztok egy matricat akkor az ugy ok?

Csak audio CD-re vonatkozik, lemezenként 1600+áfa. Semmi más formátumot nem lehet darabonként matricáztatni, DVD-ket stb. csak az átalány fedi.

lali aka krisztián wrote:
és ha meghívok egy trombitást, aki élőben kísér, és mondjuk a london elektricity szám alatt végig fújja, akkor annak a homlokára kell ragasztani a matricát, vagy elég a seggére?

Az élö trombitás nem hangfelvétel. Az ö jogait teljesen más szabályok védik.

CJ Ice wrote:
akkor ha jol ertem az van, hogy megveszem a zenet. utana fizessek atalanyt mert a gepemre toltom,utana fizessek az ures cd utan jogdijat, utana fizessek matricat a cd-re, elmegyek jatszani valahova, ahol fizesse a hely a performace-ert a dijat, es vegul megbuntetnek a sajat dubjaim miatt?

Hát ugye vagy az átalányt fizeted, vagy kapsz ingyen matricát, de igen, lényegében minimum háromszor ki van a zene fizetve. A saját dubodért nem pöcsölhetnek meg, de ezt magyarázd el az intézkedö hatósági közegnek hajnali négykor – sztem simán kell arra is ingyen matrica.

laca wrote:
beatporton plusz adot is fizetunk a zenek utan, nem hiszem
hogy van alapjuk elekerni akarmennyi penzt is.

Nem is kérnek. Kiírod audio CD-re, felmutatod a számlát, ingyen matrica hoci. Más "hanghordozókhoz" átalány díjat kell fizetni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:12, 21-01-2009 
tintás

kenau reece wrote:
a dnb producernek mi az szja száma?

egész pontosan a TEÁOR kód, amiről szó van :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:49, 21-01-2009 
elmondom

w1nd wrote:
Es ez a matricas mizeria hogy mukodik ha nem nemzetvedelmi titok?

Fogod a
- megvett CD-idröl lemásolt,
- online megvett és letöltött,
- legálisan ingyen letöltött, és/vagy
- a jogtulajdonostól/kiadótól ingyen kapott
zenékböl összeválogatott othon kiírt audio CD-t.

Beviszed a MAHASZ-ba.

Originál CD-röl leírt muzsikát tartalmazó CD-k darabjáert 1600 ft + áfát leperkálsz.

Egyéb esetekben az ingyen matricáért bemutatod az
- online vásárlást igazoló számlákat,
- a legális ingyen letöltést igazoló, közelebbröl nem leírt igazolást,
- az ingyen kapott zenék jogtulajdonosának igazolását arról, hogy te azt tényleg ingyen kaptad.

Leadod a CD-k tracklistáját (cím, elöadó, kiadó).

Kapsz matricát, CD-re ráragasztod. Örülsz.

VAGY

90 000+áfáért veszel éves átalánymatricát, és úgy használod, másolod és írod ki a megvett, legálisan letöltött vagy ingyen kapott zenéidet, ahogy akarod. Évente kétszer le kell adni egy listát arról, hogy mit "többszöröztél" (cím, elöadó, kiadó, hány példány).

Hogy pl. egy legálisan letöltött, de csak laptopról lejátszott (tehát nem sokszorosított) számmal mit kell csinálni, azt még én sem tudtam kibogozni.

Last edited by Father Sun on 00:51, 21-01-2009, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:50, 21-01-2009 
elmondom

Ez engem kezd kísértetiesen emlékeztetni a kóser kajáról szóló szabályokra =|

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:53, 21-01-2009 
pokemon

Father Sun wrote:
Ez engem kezd kísértetiesen emlékeztetni a kóser kajáról szóló szabályokra =|

ha nem jogosítod az újraírhatót, el kell ásni?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:00, 21-01-2009 
metalhead

es ha pl veszek egyszerre 20 zenet beatporton, megjon rola a level, knyomtatom, beviszem. honnan tudjak hogy hany cdre fogom oket kiirni? lehet nem kettore, mert eppen parossaval van kedvem oket kiirni, vagy ha eppen tobb komplett release-t veszek meg akkor aszerint. ezt hogy kezelik vajon?

es tovabbra is el a kerdes hogy hova kell ragasztani a matricajukat? muanyag tokot senki nem hord magaval. abban ki lehet cserelni magat a hanghordozot, tehat hogy kapcsoljak ossze?
a cd lemez meg elavulhat, karcolodhat idovel ujra kell irni nehanyat... olyankor mit tegyen a lemezlovas? :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:12, 21-01-2009 
pokemon

ööö... jól értettem itt az előbbinél, hogyha van egy eredeti cd-m és lemásolom, hogy ne az karcolódjon, és amarról játszok, akkor kell rá matrica?

nevetséges ez az egész komolyan mondom, és ilyen rendszer mellett is képesek elvenni az összes cuccomat pár cd miatt, ami nem 'kompatibilis' az ő rendszerükkel???
minimum kurvaideges lennék, de valszeg sírnék is :lol:
de komolyan, ez nem vicc. mit javasol a nagy többség, tényleg járjak ezeknek ilyen részletesen utána, és tartsam be a dolgokat vagy micsoda?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:33, 21-01-2009 
original nuttah

es ha egy nem magyar allampolgar jatszik magyarorszagon?
belekothetnek valyon?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:45, 21-01-2009 
original nuttah

phreek wrote:
L.A.S. wrote:
kuLi wrote:
Úgy tudom, hétfő este 10:00-kor a Music Tv-n Jeszenszky lesz a Svung-ban.

remélem szétszedik

valaki rögzíthetné, e.

http://www.youtube.com/watch?v=KfCP2xYP9Ec
http://www.youtube.com/watch?v=1y9OF1nL5nk
http://www.youtube.com/watch?v=gzKef54Gd6A

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:00, 21-01-2009 
partiarc

Nem igazán érzem azt, hogy szét lett volna szedve...
hülye kérdéseket tettek fel neki.
az nekem nem tiszta, hogy a csaj mit tett, csak azért mert semmit sem hozott fel a mentségére...
Jeszenszkynek az a szerencsére, hogy jól kommunikál az emberekkel, és akik nem értenek hozzá azokat meggyőzi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:34, 21-01-2009 
solarcube

nem az volt a lényeg itt... nem a "most pofánváglak" volt a cél, hanem a "vágd pofán magad"...

a csaj meg letöltött zenékkel lebukott, és kb őlesz most akit annyira megbüntetenek hogy gézuka megilyed és feladja a djzésbe vetett álmait / szalad matricáér...

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:48, 21-01-2009 
elmondom

zombie basstard** wrote:
es ha pl veszek egyszerre 20 zenet beatporton, megjon rola a level, knyomtatom, beviszem. honnan tudjak hogy hany cdre fogom oket kiirni? lehet nem kettore, mert eppen parossaval van kedvem oket kiirni, vagy ha eppen tobb komplett release-t veszek meg akkor aszerint. ezt hogy kezelik vajon?

es tovabbra is el a kerdes hogy hova kell ragasztani a matricajukat? muanyag tokot senki nem hord magaval. abban ki lehet cserelni magat a hanghordozot, tehat hogy kapcsoljak ossze?
a cd lemez meg elavulhat, karcolodhat idovel ujra kell irni nehanyat... olyankor mit tegyen a lemezlovas? :roll:

Öket abszolut nem érdekli hogy melyik CD-n hány nóta van. Konkrétan CD-nként adnak darabra matricát. Minden számról számlát és minden CD-röl tracklistát kérnek, ha egy szám van rajta, ha húsz.

A matricát tudtommal magára a CD-re kell ragasztani.

Amint újat írsz, új matrica kell hozzá.

eyto wrote:
ööö... jól értettem itt az előbbinél, hogyha van egy eredeti cd-m és lemásolom, hogy ne az karcolódjon, és amarról játszok, akkor kell rá matrica?

Igen, arra kell a leginkább. (Valójában ez az egész rendszer pont arra megy ki, hogy magát a másolást legalizálja.)

bassbinvisual wrote:
es ha egy nem magyar allampolgar jatszik magyarorszagon?
belekothetnek valyon?

Tudtommal nem, rájuk a saját országuk szabályai vonatkoznak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:17, 21-01-2009 
mind overload

MC Sandor az IPC oknyomozo riportere :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:26, 21-01-2009 
elmondom

eyto wrote:
nevetséges ez az egész komolyan mondom, és ilyen rendszer mellett is képesek elvenni az összes cuccomat pár cd miatt, ami nem 'kompatibilis' az ő rendszerükkel???
minimum kurvaideges lennék, de valszeg sírnék is :lol:
de komolyan, ez nem vicc. mit javasol a nagy többség, tényleg járjak ezeknek ilyen részletesen utána, és tartsam be a dolgokat vagy micsoda?

Az még csak, hogy a rendszer hülye (mert nagyon is az) és borzalmasan körülményes, de biztos vagyok benne, hogy a gyakorlat sem fog müködni. Tehát még aki szeretne legális lenni, sem fog tudni.

Gondolj bele, hogy bemész a MAHASZ-hoz mondjuk egy Twisted dubbal. Milyen írásos igazolást fogsz felmutatni a jogszabályt soha el nem olvasott, angolul ovis szinten makogó néninek? "ye m8z no wriez, chnz all yrz, trus! ez /twiztid"

Vagy mi a nekik megfelelö bizonyíték arról, hogy az X profi blogján letöltésre felajánlott, Y által remixelt, Z által írt, talán esetleg ABC kiadójánál majd megjelenö szám VALÓBAN legálisan van-e töltve? Ha Z ajánlotta fel? Vagy ha Y? Esetleg ABC, hogy "hááát lehet hogy kiadom majd, de addig okés"? Vagy X, aki igazolja, hogy mind a három másik benne van?

Ha a MAHASZ "legális internetes zeneboltok" listáján nincs rajta valamelyik kiadó saját online árudája? Az irodista ott helyben felmegy a netre és megnézi? Esetleg kér mondjuk C64-töl igazolást, hogy a Make:Shift online store tényleg legális e? Ki dönti ezt el? Kérnek majd kanadai cégbejegyzési adatokat?

Ha péntek délután kapok a haveromtól egy dubot, nincs átalánymnatricám, persze semmi esélyem matricáztatni, akkor péntek-szombat este már ne is játszam ezt a dubot? Na...

Engem valójában gyakorló szervezök és DJ-k véleménye érdekelne. Mennyire érintett ebben a d'n'b-társadalom (és társai)? Lesznek vajon a ti bulijaitokon is "razziák"? Tud egy szervezö valamennyire "védeni" fellépöket? Reális egy átlag magyar d'n'b DJ-nek átalány matricát venni?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:30, 21-01-2009 
elmondom

.:StAtIk:. wrote:
MC Sandor az IPC oknyomozo riportere :wink:

Én tudok olvasni :fog:

Betegen itthon ülök, nincs jobb dolgom...

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]