i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:35, 21-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5703 posts ]  Go to page Previous  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 286  Next
Author Message
 Post subject: Re: Sport
PostPosted: 13:05, 18-09-2009 
partiarc

L.A.S. wrote:
ja, platini ezt a 2012-es eb-től rendszeresíteni akarja

Ez már fejlődés, de inkább a video bírót kellene erőltetni.
Ha mást nem, legalább a BL meccseken, vagy a BL DÖNTŐN alkalmazhatnák, ahol sok-sok millió font sorsa foroghat egy kamu gólol, egy óriasi leshelyzeten amit érdekes módon mindenki látott csak a bíró nem...
Nyilván így kevesebb az esély a bundázásra mivel a bírót meglehet kenni, de a technikát nem...
Másik lehetőség a már régebb óta létező chip ami a labdába van beépitve, mikor átéri a gól vagy egyéb vonalakat, azt kijelzi.
Szóval ne mondja nekem senki, hogy nincs meg a technika, csak akarni kell.

Profile  

PostPosted: 13:10, 18-09-2009 
impulsecreator.hu

lehet, hogy én vagyok konzervatív, de ameddig csak lehet, a focit emberi erővel kell szabályosan játszatni. nekem túl steril lenne, ha minden kétes szituációt gép döntene el, elveszne a játék varázsa. a döntő futballbírói tévedés hasonló, mint amikor egy játékos fél méterről föléfejel a bl-finálé 92. percében. profiknál ritka, de előfordul.
ezenkívül, dízel, nem hiszem, hogy olyan sok nagy nemzetközi döntőt tudsz említeni, ahol kizárólag a bírói hiba befolyásolta a végeredményt... :oops:

Profile  

PostPosted: 14:26, 18-09-2009 
pokemon

videobiro pedig sztem is kene mar. egy-egy meccsre, dontore nincs ertelme es talan nem is lenne igazsagos a torna elozo meccsei utan kizarolag a donton hasznalni, foleg ugy, h ha a donton hasznaljak akkor ugye a technikai hattere mar adott kell, h legyen a torna elejen. sztem siman lehetne mar eb-n, vb-n, bl-ben videobiro. par kamera, egy kulon szoba illetve par fuggetlen biro es egy helyseg. nem tunik annyira kivitelezhetetlennek ez. es olyan sok ketes szituacio azert ritkan tortenik egy meccsen, h ezek elemzese elvezhetetlenne tegyen egy merkozest.

valami kell a biroi bakik ellen es ezt platini is tudja.. mondjuk en nem tartom rossz megoldasnak ezt a ket plusz birot a tizenhatoson belul, akik pont a ketes szituaciokat figyelik, gol/nem gol, mueses, tizi stb.. talan pont a kozeputon van az eddigi es a videobiro kozott, viszont olcsobb megoldas.

Profile  

PostPosted: 14:40, 18-09-2009 
metalhead

minden játékosra jusson egy bíró az a biztos :fog:

Profile  

PostPosted: 14:41, 18-09-2009 
piper

jól elhaverkodnak majd a kapusokkal :badthumbs:

amúgy a videóbíró azért hülyeség sztem, mert a focisták 99%a minden szarért reklamár és rögtön a videóbíróra fognak mutogatni,h "dede nézzük csak meg, lerántott, elővette a bicskáját, megharapta a fülem" stb. szóval kicsit a focihoz tartozik a színészkedés is..szeretjük vagy sem.

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

PostPosted: 14:53, 18-09-2009 
pokemon

ha van egy jol mukodo szabalyrendszer akkor sztem ez is elkerulheto. videobiroi elemzest nyilvan ne kerjen a balbekk amikor a csapata csatarat a masik tizenahatoson belul lerantottak (vagy nem). ketes eseteknel a videobirok ramondjak a biro fulere, h ok mit lattak a visszajatszason, ez nem tart sokaig, kb addigra meglenne, mint ameddig ugyis reklamal a ket csapat a bironal :)

nem nezek sok teniszt, javitsatok ki ha tevedek, de pl teniszben is van videobiro es adott szamu videobiroi elemzest lehet kerni, nem igy van? lehetne ez is valami iranyado. felidonkent a csapatkapitany kerhet egy videobiroi elemzest a csapatanak , ha vmi ketes szitu van ennyi. a tobbit adja ugyis a jatek.

Profile  

PostPosted: 15:04, 18-09-2009 
partiarc

Ez így teljesen rendben lenne Skull. Csak a csapatkapitány lenne az akivel kommunikálna a bíró, és ha tényleg valami nagy kavarodás van, azt visszanézik és döntenek, 3 másodperc az egész.
Az meg már az én személyes véleményem, hogy egy db bíró ne döntsön már mindenről, mert nem lehet ott mindenhol egyszerre (sem a partjelző). Ő is ember és a videobíróval őt is védenénk, nem csak a sportszerű játékot.
Egyenlőre jó ötlet ez a +2 bíró, aztán meglátjuk, nyilván a színész olaszoknak nem tetszik ez :DD

Profile  

PostPosted: 15:40, 18-09-2009 
original nuttah

L.A.S. wrote:
lehet, hogy én vagyok konzervatív, de ameddig csak lehet, a focit emberi erővel kell szabályosan játszatni. nekem túl steril lenne, ha minden kétes szituációt gép döntene el, elveszne a játék varázsa. a döntő futballbírói tévedés hasonló, mint amikor egy játékos fél méterről föléfejel a bl-finálé 92. percében. profiknál ritka, de előfordul.
ezenkívül, dízel, nem hiszem, hogy olyan sok nagy nemzetközi döntőt tudsz említeni, ahol kizárólag a bírói hiba befolyásolta a végeredményt... :oops:

Nem csak te vagy konzervatív
Én legalább is absz osztom ezt
Ebben az esetben konzervativizmus = hagyomány (és annak tisztelete)
És ez nem csak fociban, de sok más sportágban is zavar/zavarna
Arról nem is beszélve, ne higgyétek, hogy ez csak pár másodperc lenne
Akkor kérdem én, ez a rendes játékidőből venne el, vagyis kevesebb lenne maga a sport
Vagy holt időként vennék (kvázi megállítanák az órát addig), akkor meg ki tudja mennyi lenne a 90 perc...

Profile  

PostPosted: 15:52, 18-09-2009 
pokemon

ertelek, de mi fajna jobban? ha 90 perc helyett 92 percig tartana az a meccs, vagy ha azon a meccsen kikap a csapatod mert mondjuk 2-2-nel kaptatok egy lesgolt, amit megadtak.

Profile  

PostPosted: 16:28, 18-09-2009 
piper

sztem meg ne kérhessenek videóbírót, ha már lenne, akkor azok annyira legyenek háttérben,h cska akkor szólnak a bírónak,ha valamit benézett.
de sztem akkor sem kellene...eddig is szépen elvoltunk. nem lesz így kit szídni :)

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

PostPosted: 17:44, 18-09-2009 
partiarc

na hát ezért nincs videó biró :)
vannak érvek/ellenérvek amik mind helyt állnak.
talán a kamudolgokat kilehet bekkelni a +2bíróval.
En csak a fontos meccseken probalnám ki a video bírót. Ha egy gól dönt mindenről akkor az legyen mar szabályos.
Most nem akarom felhozni a tavalyi barca chelsea bl elődöntőt, de az tipikus példája a temérdek bírói hibának.
http://www.youtube.com/watch?v=1sYX3pVKqzo
Legegyszerűbb lenne egy olyan főbíró, aki teljesen pártatlan (ami szvsz ugy hülyeség ahogy van, senkisem lehet pártatlan) és érti a dolgát (Puhl sanyi :D).

Profile  

PostPosted: 18:07, 18-09-2009 
original nuttah

én is egyértelműen haladás párti vagyok. a lesek megítélésének legalább 50 %-a téves. a műesésekkel nem tudnak mit kezdeni a bírók. egy csapat pedig olyan góllal ne nyerjen ami nem gól v ami szabályos gól azt adják meg. szóval vhogy meg kellene ezeket oldani.
egyébként az 5 bíró a lesek megítélését nem fogja segíteni. sztem is videó bíró kellene. ki kellene próbálni sok előtte sokszor, pl ifjúsági meccseken. ha jó bevezetni, ha nem, akkor fejleszteni. azért manapság már azt látják az usában ha egy talib megvakarja a faszát afganisztánban, nehogy már a lesek megítélésére nem tudnak vmi technikai újítást kidolgozni.
egyébként is rengeteg sport törekszik arra h újabb technikai újításokkkal tökéletesítse a játékot. és ezek működnek is lásd NHL, NFL, tenisz.

Profile  

PostPosted: 21:26, 18-09-2009 
partiarc

index:
Quote:
Már az első napján megbukott a gólbíró
Csütörtökön a Cluj-FC Koppenhága Európa Liga mérkőzésen nem adott meg egy szabályos gólt a játékvezető, pedig öt bíró, köztük egy-egy gólbíró is a pályán volt az új szabályok szerint.

http://sportgeza.hu/futball/2009/09/18/europa_liga/

Profile  

PostPosted: 22:47, 18-09-2009 
partiarc

L.A.S. wrote:

hogy is volt az a 2002-es vb-n olaszország - korea és spanyolország - korea?
jó tudom, akkor vmi afrikából szalasztott bírók is benne voltak a dologban, de erre a videobíróra már régen megérett az idő, jól ki van ez már találva más sportokban (pl rögbi, hoki), fociban is lehetne, természetes,h nem minden egyes kis szabálytalanságnál, de ki lehetne találni a rendszert, csak akarni kéne.

Profile  

PostPosted: 20:05, 20-09-2009 
partiarc

real madrid - xerez (live)

...
c. ronaldo góljával már az első percben 1:0

Profile  

PostPosted: 21:19, 20-09-2009 
impulsecreator.hu

sobri wrote:
L.A.S. wrote:

hogy is volt az a 2002-es vb-n olaszország - korea és spanyolország - korea?
jó tudom, akkor vmi afrikából szalasztott bírók is benne voltak a dologban, de erre a videobíróra már régen megérett az idő, jól ki van ez már találva más sportokban (pl rögbi, hoki), fociban is lehetne, természetes,h nem minden egyes kis szabálytalanságnál, de ki lehetne találni a rendszert, csak akarni kéne.

Profile  

PostPosted: 21:50, 20-09-2009 
partiarc

"5öt hintett a reál madrid" van nistelrooy góllal tért vissza :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 00:44, 21-09-2009 
son of nitrous

czink melinda 1. wta-tornagyőzelme :thumbsup:

Profile  

PostPosted: 01:38, 21-09-2009 
partiarc

örülök Nistelrooy visszatérésének.
Van még benne jópár gól!

Manchester United - Manchester city 4-3
96.percben rúgott golt Owen. azt nem értem a 4perchosszabítás mitől tart 6ig...
semmi sem történt a 4perc hosszabitas alatt amitől még 2! percet rákellett volna húzni. na mindegy, bemakkerolták ezt is.

Profile  

PostPosted: 09:09, 21-09-2009 
droid

csb wrote:
"5öt hintett a reál madrid" van nistelrooy góllal tért vissza :thumbsup:

Azért a 80. percig még úgy állt, hogy akár ki is egyenlíthet a xerez. Nagyon drukkolok, hogy egy jó csapat álljon össze Madridban.A játékosok már megvannak hozzá, de játék eddig még nincs.
Nistelrooy :villa:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5703 posts ]  Go to page Previous  1 ... 134, 135, 136, 137, 138, 139, 140 ... 286  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]