Gutti wrote:
én sem értem miért kell ocsárolni ezt a gépet
vonatkoztass el attól, h profifotózás és koncentrálj az ár-érték arányra.
Nyilván örül mindenki, hogyha egy studió biztosítja neki a profi felszerelést, de kétlem erősen, h azzal kezdted te is a kattogtatást.
Hasonlítsd már össze kérlek az első géped a jelenlegivel.
Mívelhogy 1 éven keresztül használtam markolattal a 350d-t, elmondhatom neked, h a legkevésbé sem foglalkoztatott, h műanyagváza van vagy sem. Nem kell ebből presztizskérdést csinálni, nem erről szól.. Nem ejtettem le, és ennyi.
Fogtam eleget Nikont is a kezemben, D70 és D80 alapobival szintehogy ugyanolyan szintű, mint 350 vagy 400d. Árban meg olcsóbb a canon.
Lényeg a lényeg én a seggemet vertem volna a földhöz, ha egy tükörreflexes géppel kezdhettem volna fotozni, műanyagváz ide vagy oda. Később pedig a 350d-vel semmi problémám nem volt, nem kellett csalodni, számoltam a hibáival, de igazából az alapobi volt a egyetlen ami korlátot szabott nekem a fotozásban.
Nem a műanyagváz.
Nacsokolom
én sem tükörreflexes digitálissal kezdtem el fotozni gondolhatod...és nem tudom milyen studio biztositja nekem a profi felszerelést mivel mindent saját pénzböl vettünk....
mivel fél évig volt szerencsém 350 d haszálni markolat nélkül és van összehasonlitási alapom más gépekhez ezért ezt amit állitok az tapasztalatbol adodik.
nem kell neked leejtened a gépedet, mert te ugyse fogod hisz az a legnagyobb kincsed...de a körülötted lévöktöl ezt nem lehet elvárni...(a fujimat már érte pár baleset és még mindig semmi baja...)
más részröl a nikonak az also kategoriája a d50 és a d40 és ezek árban megeggyeznek a canon gépeivel....
Egyettlen dolog amiért canont vennék az a méregdrága világos szürke optikák amiknek fantasztikusan szép rajzuk van!
nekem ár-érték arányban az többet ér ami tovább birja,mert nincs pénzem 2 évente gépvázat venni mint a profiknak...
naüdv