kaLman wrote:
Én tegnap kb. így jöttem ki.
Mennyivel jobb lenne ez némafilmként, és akkor a rettenetes bornírt párbeszédek, a didaktikus mondanivaló nem vonná el az ember figyelmét a tényleg magával ragadó látványról.
Azóta persze megnéztem, és bár bizonyos momentumaiban kellemesen csalódtam (leszámítva, hogy a MOM park idegen nyelvű 3D-s vetítése élvezhetetlen volt) az összhatás számomra még mindig az, hogy ez a film nem szól másról, mint arról, hogy visszaterelje az embereket a moziba. És ezt most nem pozitív értelemben mondom, hiszen nem azzal tereli vissza a népet, hogy maradandó filmet forgat. És nem, az AVATAR nem maradandó, az értékesség szempontjából semmiképpen, "csupán" úgy fognak rá emlékezni, mint egy blockbusterre, ami az első volt, ami ilyen technikával készült, viszont komoly kritikai elismerésre őszintén, jogosan nem számíthatna. (nyilván persze el fogják halmozni díjakkal) Mint ahogy az is őrület, hogy mennyi pénzt hozott már eddig is. Ennyire nem jó ez a film, sőt. Nem egyetlen jellemzőnek (látvány) kellene meghatároznia egy film (pénzügyi) sikerességét. Az is messzire vezet, hogy miért olyan sikeres ez a film, és miért tódulnak az emberek, hogy lássák, annak ellenére, hogy egy többszörösen reciklikált történetet láthatnak még csak nem is túl eredeti feldolgozásban. Számomra ez a film nem más, mint egy projekt, az első olyan film, amit nem lehet letölteni, mert ugye minek, úgysem látsz belőle semmit, vagyis muszáj bemenni a moziba. Tartok attól, hogy ezután sorra jelennek majd meg a 3D vizuális orgiák, amelyek semmi másra nem lesznek kihegyezve, csak az öncélú látványra. A mozi megmentése lózung pedig tömény cinizmus, hiszen Cameron nem a mozit mentette meg, hanem a producerek pénztárcáját, mivel ilyen filmek esetében nincs többé bevételkiesés a letöltések magas száma miatt (ami amúgy elítélendő). Ezért is fogadta mindenhol hatalmas örömujjongás.
Remélem, érthető volt, hogy mit akarok ebből kihozni, 11 óra meló után már csak erre futja

Amúgy nézhető film, kár, hogy elsőre nem az IMAX-ban néztem. 6.5/10