Jó tudni, köszi!
Amúgy én a legutóbbi bejelentkezésem óta - többek között néhány kiváló vonatozásnak* is köszönhetően - ezeket olvastam:
Befejeztem az Arthur C. Clarke és Stephen Baxter által írt Időodisszeia-trilógiát, ezeket a köteket:
Jófélék a könyvek, a - Clarke keze nyomát ill. könyveinek ismertetőjegyeit leginkább magán viselő - Napvihar meg egészen zseniális volt néhol, köszi a tippet rash.!
Galakitka 42 és 157, az újakból pedig a Galaktika 178, 186, 199, 208, 209, 212, 217 és 225.

A régiek közül a 42-es is OK volt a Damon Knight, Larry Niven és Brian W. Aldiss-novellákkal, de azt sejtettem, hogy az tetszeni fog, az viszont meglepett, hogy a csak Orson Scott Card novellákat tartalmazó 157-es elolvasása milyen jól esett.
Az újak között is voltak egészen kiváló darabok, a legjobban a 212-es szám tetszett, sok okosság volt benne az Arthur C. Clarke által pl Az éden szökőkútjaiban is megénekelt űrliftről.
(Király, hogy egy barátomnak megvannak az újak, én túrom a régiségeket néha neki is, és cserébe kéregetem kölcsön az újakat.

)
A természet csodái - Az állatvilág képekben #4 és #5

Zárkózom felfelé, már a 7-est is kitúrtam azóta, lesz mit ajándékoznom az unokaöcsémnek, ha belenő.
Nick Sagan: Idlewild
Tényleg jó könyv volt, több mint biztató első regénynek, csak így tovább az írónak. Köszi még egyszer a Blaha aluljárós, mindegyik könyv 500 Ft-os tippet L.A.S., ezután megvettem a Lucifer sárkányát is az ottani Ulpius-os sci-fik közül azzal, hogy amíg tetszenek az egyesével beszerzett könyvek, addig próbálkozok tovább.
Frank Schätzing: Raj
Olyan gyorsan még nem olvastam el 1022 oldalas könyvet, mint ezt. Okos és izgalmas könyv, amelynek a története nem csak hogy néha egészen komoly sebességbe kapcsol, de még szépen is van megírva. Nagy találat volt egy kecsói antikváriumban, pont egy nappal azután, hogy először olvastam róla figyelmesebben.
Most meg a Dettó c. könyvet David Brimtől, eddig érdekes.
*Elég szépen learattam a kecskeméti, miskolci, pécsi, nyíregyházi és szombathelyi antikváriumok olcsóbb könyves (és lemezes) kínálatát, illetve itt (-) Budapesten sem tétlenkedtem, úgyhogy lesz mit olvasnom a télen:
Galaktika 40, 149, 156, 161 (A nyíregyházi antikváriumokban 300-400 Ft-ért adják a régi sorozat utolsó, fekete borítós példányait, amelyek egyrészt neten többnyire csak előjegyezhetőek, másrészt ahol lehet Bp-en kapni őket (pl Nyugati pu-s aluljáró), ott inkább 1000-2000 Ft-ért. A 149-es, csak Robert A. Heinlein írásait tartalmazó számnak különösen örülök.)
Brian W. Aldiss: Heliconia:Tavasz & Amíg világ a világ
Walter H. Miller: Hozsánna néked, Leibowitz!
David Brin: A jövő hírnöke
Olaf Stapledon: Az utolsó és az első emberek
Brian Herbert & Kevin J. Anderson: A Dűne - Az Atreides-ház (már olvastam, de ez még kellett ahhoz, hogy meglegyen a teljes sorozat a polcomon (az alap hat kötet puha, a többi meg kemény kötésben))
Stephen Fry: Rescuing the Spectacled Bear - A Peruvian Diary
A Kőszegi-hegység
-
Joan Slonczewski: Ajtó az óceánba, Elízium lánya, Génszimfónia (Elízium-ciklus)
Arthur C. Clarke: A jövő körvonalai
Greg Egan: Karantén
David Brin: Csillagdagály
Illetve ezeket is be kellene hamarosan szereznem, (M.) Banks-et azért, mert eddig bírtam a könyveit, a Winslow-kötetet meg azért, mert az utóbbi két évben talán mind a két alkalommal annak az írónak a könyvei jelentették számomra az év magyar megjelenését (Drogháború & Bobby Z halála és élete):
Iain M. Banks: Ellentétek
Don Winslow: Barbár állatok