i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 10:38, 06-06-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 180  Next
Author Message
 Post subject: Re: Ki mit olvas?
PostPosted: 13:57, 24-09-2011 
ujonc

Ingmar Bergman - Laterna Magica (L)

Profile  

PostPosted: 14:13, 24-09-2011 
impulsecreator.hu

Image

Profile  

PostPosted: 19:00, 08-10-2011 

rash. wrote:
tomanek wrote:
Most meg ezt kezdtem el, bár még az ágyban is túl nagy a mérete, nem hogy ide-oda hordozni a városban, világban. :D
Arthur C. Clarke & Gentry Lee: Ráma II
Image
jo hulyen ereztem magam a metron, amikor elo kellett venni ezt a vallrol indithato kiadast :D
Végül nekem annyira nem jött be (kevesebb agyalós és több csihipuhis rész volt benne, és még a szálak sem igazán lettek elvágva), de az rémlik, hogy a neten a 3-4. részeket jobban dicsérték, szóval hajrá a Szukits kiadónak, (egyszer) csak meglesznek azok is! :)

Na és akkor nézzük, hogy miket olvastam azóta, az utóbbi 2-3 hónapban,

Steven Saylor: Birodalom
Image
"Róma II", csak most a római birodalom kisebb, kb 5 generációt felölelő időszakáról. Néhol egy kicsit már soknak találtam, ill. untam a habzsi-dőzsis, paráználkodós-buzulós stb. jeleneteket, ill. szálakat, de azon kívül tetszett az érzékletes és szép leírás, szóval nem bántam meg az elolvasását, ahogy a - szerintem még kiválóbb - Roma Sub Rosa sorozat köteteiét sem.

Larry Niven: Gyűrűvilág
Image
Már régóta szerettem volna elolvasni, aztán szerencsére kiszúrtam egy barátomnál. Az első fele nagyon tetszett (fantáziadús és gondolatokat beindító volt), de aztán talán lehetett volna jobb is, mindenesetre azért örülök, hogy nem hagytam ki.

Philip K. Dick: Timothy Archer lélekvándorlása
Image
PKD utolsó befejezett regénye, a Valis~trilógia utolsó darabja. Borult is, mint az istennyila, szóval nem egy könnyű regény, azaz inkább korai Dick-könyvekkel kezdjen az ember, ha meg szeretne ismerkedni a munkásságával. Kár, hogy az Owl in Daylightot már nem tudta befejezni. (Ja és könnyen meglepődhet az addig esetleg figyelmetlenebb ember a borítón, ha a fejjel lefelé tartott könyvön teker. :) )

Joe Haldeman: Örök háború
Image
Terveim között szerepel az összes jó sci-fi regény, vagy legalábbis a jóknak mondottak élvonalából kivétel nélkül mindegyik elolvasása. (Mivel ez is megvolt a Gyűrűvilágos haveromnak, ezért már csak hajszálakra vagyok attól, hogy pl ebből a 200-as listából az első 25-öt "magam mögött tudhassam".) A konkrétan csatázós, ill. háborúzós részei annyira nem tetszettek, de az, hogy hosszú időszakot ölelt fel a cselekménye ("kollapszár-ugrások") és egy-egy techkütyü (mint pl a katonák ruházata stb.) leírása tetszett.

Frank Herbert: Heisenberg szeme
Image
A Dűne egészen kiváló - számomra szinte etalon - 6 kötete után gyakorlatilag mindenre vevő vagyok, ami Frank Herberttől megjelenik. Néhol olyan jó volt ez a könyv a feléig, hogy megközelítette azt a szintet (és lehagyta az amúgy szerintem szintén nem rossz Dosadi-kísérletet, Csillagkorbácsot, Halandók és halhatatlanokat és A zöld agyat), de aztán a vége szerintem kicsit össze lett csapva, ill. annyira nem tetszett. Herbert Lélekvadász c. könyvét olvasta már valaki? Ha igen, akkor az (is) vállalható szerinte?

Robert A. Heinlein: Élősdiek [szerk]
Image
Már régóta ott hevert a polcomon, de eddig nem olvastam el, mert bár a belőle készült Paraziták c. film vállalható volt a homályos emlékeim szerint, de olyan maradandó nyomokat azért nem hagyott bennem. Végül a könyv sem, de azért nem bántam meg, hogy elolvastam ezt is, így legalább - a kiváló Hold börtönében, majd ez a minőségi visszaesés után - nagyobb élmény lesz az Angyali üdvözletet elolvasni Heinleintől.

Howard Philips Lovecraft: Holdárnyékban
Image
Igazából csak az eggyel híresebb Árnyék Innsmouth fölött c. kisregényt olvastam el belőle, ami nem is volt rossz, ill. az Arkham Horror-os nevek, helységek és egyebek is viccesek voltak, de annyira nem az esetem Lovecraft, úgyhogy a többi kisebb novellát egyelőre félretettem belőle.

David Brin: A jövő hírnöke
Image
Nem hittem volna, hogy valaha el fogok olvasni egy olyan könyvet, amiből Kevin Costner főszereplésével készült film (The Postman), de végül is nem volt olyan rossz a film, illetve a Dettó és Csillagdagály c. regények kifejezetten tetszettek Brintől, no meg amúgy sem vágytam éppen komolyabb és fajsúlyosabb dolgokra, úgyhogy bevállaltam. Nem is volt rossz könyv, bár a szerző általam említett két regénye fantáziadúsabb volt ennél.

Harry Harrison: A technicolor időgép
Image
Vicces kis könyv volt, sokat nevettem rajta, ajánlom. :)

Most meg ezt olvasom - többek között azért, hogy közelebb kerüljek az említett 25/25-ömhöz -, eddig elég borult és jóféle cyberpunk regénynek tűnik:
Neal Stephenson: Snow Crash
Image

Last edited by tomanek on 19:12, 08-10-2011, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 19:06, 08-10-2011 
Misspent Music

dick-ek utan neil gaiman-ek meg nick hornby-k, most epp
Image

http://www.impulsecreator.hu/icr
http://www.facebook.com/icrmusic

Profile  

PostPosted: 12:30, 17-10-2011 
Misspent Music

tomanek wrote:
Philip K. Dick: Timothy Archer lélekvándorlása
Image
PKD utolsó befejezett regénye, a Valis~trilógia utolsó darabja. Borult is, mint az istennyila, szóval nem egy könnyű regény, azaz inkább korai Dick-könyvekkel kezdjen az ember, ha meg szeretne ismerkedni a munkásságával. Kár, hogy az Owl in Daylightot már nem tudta befejezni. (Ja és könnyen meglepődhet az addig esetleg figyelmetlenebb ember a borítón, ha a fejjel lefelé tartott könyvön teker. :)

ezt en is megvettem a hetvegen, nagyon kivancsi vagyok mert az istenek invazioja volt eddig (talan) a kedvencem tole. erdemes elotte a valist vagy tok mindegy mert igy is ugy is bolrult az egesz? :D

btw
http://io9.com/5813130/how-will-michel-gondrys-ubik-live-up-to-philip-k-dicks-legacy :villa:

Profile  

PostPosted: 21:21, 18-10-2011 

Hát én személy szerint mondjuk az isten/vallás témán és a kései keletkezési idejükön kívül nem sok kapcsolatot érzek a három könyv között (egyébként talán nekem is az Istenek inváziója tetszett a legjobban a háromból, legalábbis az volt a legemészthetőbb, míg a nagyon súlyos Valist a felénél a fenébe kívántam, ezt pedig már harcedzett PKD-olvasóként hamar ledaráltam :) ), szóval szerintem bátran olvasható a Valis előzetes olvasása nélkül, "külön" is.
Gondry Ubik-feldolgozására én is kíváncsi leszek, amúgy is azt tervezem a legközelebb újraolvasni a Dick-könyvek közül. (Amikor volt az agaveblog szavazása az all time legjobb PKD-könyvről, akkor az Álmodnak-e az androidokat (mint az egyik kétségkívül jó regényét és igényes kiadást) és a Figyel az ég c. könyvét olvastam el újból (valamiért nagyon bírom azt a korai regényét, nem túlcifrázott és nincsenek olyan nagy irodalmi magasságai sem, de nagyon friss és pörgeti a képzeletet), és utána az Ubikot terveztem újrázni, csak az egyéb kiváló könyvtankolásaim és -kölcsönkéréseim után még nem jutottam el odáig).

tomanek wrote:
Most meg ezt olvasom - többek között azért, hogy közelebb kerüljek az említett 25/25-ömhöz -, eddig elég borult és jóféle cyberpunk regénynek tűnik:
Image
Kitűnő könyv volt, ajánlom.
Olvasnék még jóféle cyber punk, ill. virtuális valóságos regényeket, tud valaki ajánlani egy párat?

(Eddig William Gibsontól olvastam egy párat (Neurománc és Híd-trilógia (Idoru stb.)), Nick Sagantól az Idlewildot, Jeff Noontól a Vurtot és Mathew Jarpetól a Szabadesés rádiót (bírtam mindegyiket) és ennyi. Ja meg a Lucifer sárkányát beszereztem néhány hónapja/éve 500 Ft-ért Jon Courtney Grimwoodtól, de még nem jutottam el az elolvasásáig.)

Utána szerencsésen nem licitáltak rám a vaterán, úgyhogy pótoltam ezt:
Robert A. Heinlein: Angyali üdvözlet
Image
Annyira nem fogott meg, mint A Hold börtönében vagy Heinlein jobb novellái, de azért jó könyv volt ez is, szóval nem bántam meg, hogy az átlagosnál eggyel borsosabb áron (2500 Ft-ért) kellett beszereznem.

Este meg majd egy Pratchett- vagy egy Wyndham-könyvet vagy a Solarist vagy A sötétség balkezét vagy a Holdkórosok temetőjét vagy valami mást kezdek el olvasni, majd kiderül. :)

ps: ja igen, még egy kérdés, az alábbi regényeket olvasta már valaki? Milyenek szerinte? [képszerk]
Gregory Benford–Greg Bear–David Brin: Második Alapítvány trilógia

Az Asimov-os Alapítvány könyvek (5+2 és a "resztli"), továbbá Bear és Brin általam eddig olvasott könyvei alapján egyre többször beugrik, hogy be kellene szereznem, ill. neki kellene futnom...

Last edited by tomanek on 22:23, 28-11-2011, edited 2 times in total.

Profile  

PostPosted: 23:28, 07-11-2011 
Misspent Music

antikvar akciohet van a bookline-on, erdemes szetnezni
(en mar lerendeltem egy 5-ost (asimov, lem, kozmosz otvenedik, wells, sheckley) potom 2300ert)

Profile  

PostPosted: 15:50, 08-11-2011 

Köszi a tippet, bár még nem találtam olyat ott (sem), amire gyúrnék. Egyébként az utóbbi hónapokban egyre tragikusabbnak érzem a használt könyvek netes beszerzését. Pl - csak egyet kiragadva - az áltam legutóbb említett, nem Asimov által írt Alapítvány-könyvekből a 2-3. az antikvárium.hu-n csak "Előjegyezhető" állapotban van (mint ahogy egyre több más könyv is ott), míg a bookline-on még úgy sem találhatóak meg, azaz még a rendszerükben sincsenek benne. (Ahogy a Szukitsos újrakiadás, a 3-in-1 kötet sincs.) Viszont az antikváriumok kínálata meggyőző, pl. mindegyik alkalommal találok jóságokat (sokszor 600 Ft-okért), amikor végigjárom a Múzeum körúti sokat egyben, majd elhozom a legjobb köteteket onnan, ahol a legolcsóbbak.

Az utóbbi időben amúgy ezeket olvastam:

Stanislaw Lem: Solaris
http://olvasoterem.com/wp-content/uploads/2011/09/Stanislaw-Lem-Solaris.jpg?e0f163
Valamiért eddig kimaradt nekem, most pótoltam. Akkora katarzist ugyan végül nem okozott, de azért azt továbbra is megadom, hogy Lemnek is ott a helye az Asimov-Clarke-Heinlein "nagy hármas" mellett, még ha az angolszász irodalommal foglalkozó népek annyira nem is figyelnek rá. Szóval azért (természetesen) jobb a könyv, mint a Tarkovszkij-film, ami meg jobb, mint Soderbergh feldolgozása.

John Wyndham: Chocky
Image
Feltűnt néhány éve a Triffidek napjánál, hogy milyen olvashatóan és gördülékenyen írt Wyndham, úgyhogy a Solaris után könnyedebb vizekre evezve áttértem a 600-1200 Ft-okért beszerzett könyveire. Ezzel kezdtem, talán a leggyengébb volt az összes közül, de még ez is tetszett.

John Wyndham: Újjászületés
Image
Kiváló regény, és a novellák is jók a kötetben. Ja és bírom azokat a Kozmosz könyveket, amiknek a végén még Kuczka Péter is odatette magát, és többoldalnyi okosságot írt a szerzőről, legyen az akár egy - a magyar nagyközönség számára feltehetőleg teljesen ismeretlen, addig soha ki nem adott - bolgár vagy svéd sci-fi író, akkor is.

John Wyndham: Szemünk fényei (The Midwich Cuckoos)
Image
A TCM-en is adott régi, Village of the Damn c. film legelején anno évekkel ezelőtt elaludtam, de azért most korrigáltam a könyvvel (és majd egyszer megnézem a filmet is). Ez a regény is tetszett, Zellaby király karakter volt benne, és pirospont a Galaktikának, hogy ennek a kötetnek a végén is írnak a szerzőről és a könyveiről.

Most meg nekiduráltam magamat Walter H. Miller Jr. Hozsánna néked, Leibowitz! című könyvének, mert bár egy kicsit mindig is tartottam tőle (annyira nem érzem az esetemnek), de azért igyekszem továbbra is felfelé zárkózni a sci-fi klasszikusok területén.

Ja és ha ér egy sci-fi novellás pályázatot ide is lökni, akkor: http://scifi.tilos.hu

Profile  

PostPosted: 22:08, 08-11-2011 
Misspent Music

tomanek wrote:
azt továbbra is megadom, hogy Lemnek is ott a helye az Asimov-Clarke-Heinlein "nagy hármas" mellett, még ha az angolszász irodalommal foglalkozó népek annyira nem is figyelnek rá.

mikozben sztem pl itthon egyaltalan nem ismert heinlein. bevallom en nem olvastam tole eddig semmit (a sekelyes filmadaptaciok meg valszeg felreinformalnak vele kapcsolatban) es nem is nagyon talalkozom a konyveivel sehol - ezzel szemben asimov es clarke mellett lem mindenhol ott van

Profile  

PostPosted: 19:31, 26-11-2011 
Misspent Music

tomanek wrote:
Hát én személy szerint mondjuk az isten/vallás témán és a kései keletkezési idejükön kívül nem sok kapcsolatot érzek a három könyv között (egyébként talán nekem is az Istenek inváziója tetszett a legjobban a háromból, legalábbis az volt a legemészthetőbb, míg a nagyon súlyos Valist a felénél a fenébe kívántam, ezt pedig már harcedzett PKD-olvasóként hamar ledaráltam :) ), szóval szerintem bátran olvasható a Valis előzetes olvasása nélkül, "külön" is.

nekem ez volt a leglinearisabb, leginkabb fantasztikummentes regenye, tetszett

amugy ez miert van h a valis teljesen beszerezhetetlen?

Profile  

PostPosted: 19:37, 28-11-2011 
Szolfézs/Eclips3

Image

//szolfezs minden szombaton @ radiocafe98.6 - 22:00-01:00 (cet)//
www.soundcloud.com/aximszolfezs | www.twitter.com/aximszolfezs
www.szolfezs.com | www.szolfezs.hu

Profile  

PostPosted: 22:10, 28-11-2011 

Az raj (haha, elnézést :) ), néhány napon/éjszakán keresztül könnyen időzavarba kerülhetsz majd, amikor nem tudod letenni ;-),

egyébként meg passzolok arra, hogy a Valis miért beszerezhetetlen, de azért jelzem majd, ha látnám valahol (egyelőre 3 másik könyvről nyilatkozta azt az Agave a blogján, hogy először azokkal kezdik az utánnyomásokat),

Heinlein meg azért nagyobb szórással írt és becsúsztak gyengébb könyvek is az életművébe, mindenesetre szerintem a Starship Troopers, a Hold börtönében, az Angyali üdvözlet és a legjobb novellái elolvasásával túl sokat nem lehet hibázni, illetve vannak még olyan regényei, amiket kiadhatnának magyarul, amúgy meg Aldiss és Wingrove a kétkötetes, Trillió éves dáridó c. könyvükben (kb. alapvető sci-fi lexikonban, legalábbis én egyre gyakrabban fordulok hozzá) az említett (angolszász) hármashoz még Frank Herbertet is bevette negyediknek, aminek én személy szerint csak örülök, ahogy annak is, hogy a Szukits oly szorgosan pumpálja kifelé a könyveit magyarul.

Az utóbbi időben meg ezeket olvastam:
tomanek wrote:
Most meg nekiduráltam magamat Walter H. Miller Jr. Hozsánna néked, Leibowitz! című könyvének, mert bár egy kicsit mindig is tartottam tőle (annyira nem érzem az esetemnek), de azért igyekszem továbbra is felfelé zárkózni a sci-fi klasszikusok területén.
Image
Hát nem véletlenül tartottam tőle, az elején, illetve a legnagyobb részében elképesztően lassú és sokszor számomra túlságosan is nyomott hangulatú könyv volt, ráadásul annyira a vallásos témákért sem vagyok oda. Mindenesetre most már ez is megvolt, és talán nem is 200 Ft-ért túrtam, hanem édesapám polcán találtam (ha jól emlékszem rá), szóval túléltem a dolgot.

Ursula K. Le Guin: A sötétség balkeze
Image
Az írónő szigetvilágos/varázslós/sárkányos(?) dolgait ugyan továbbra is jegelni fogom egyelőre, de ez az Égi esztergához hasonlóan szintén bejött (talán eggyel kevésbé annál, de azért jó volt), úgyhogy előjegyeztem a Kisemmizettek c., szintén sci-fi könyvét is, mert ha nem csal a szimatom, akkor az is jó lesz (pl. Aldissék szerint az a mesterműve), remélem egyszer még megcsípem azt is.

H.G. Wells: Az ellopott test (novellák)
Image
Rájöttem, hogy többnyire csak (általában csokker) filmfeldolgozásokat láttam Wellstől, miközben a legalapvetőbb sci-fi író volt pl. a legtöbb, utána évtizedekkel írni kezdő sci-fi író számára is, úgyhogy elkezdtem ismételni azokat a novellákat és kisregényeket, amelyekhez elsőre hozzáfértem, és amelyeket azért gyerekkoromban már egyszer olvastam. Különösebben ezek nem fogtak meg mostani fejjel, de az Istenek eledelét még nyomozom (szerintem bátyámnál lehet), mert arra pl. emlékszem, hogy azt szerettem.

Pavel Vezsinov: A sorompó
Image
Annyira nem fogott meg a bolgár író kisregénye, úgyhogy a könyv másik történetének, A fehér szalamandrának az elolvasását bizonytalan időre elnapoltam.

Sam J. Lundwall: Alice világa
Image
Ez már eggyel-kettővel jobban tetszett, de csak annyival, szóval a könyv másik történetét, a Visszatérés a Földre c. kisregényt majd máskor.

Fritz Leiber: A Vándor
[Borítóképből csak egyet találtam, ami úgyis hotlink lesz, szóval inkább csak linkelve.]
Néhány (ill. elég sok) szálat kicsit feleslegesnek éreztem a könyvben, de az űrbeli sztorik tetszettek.

Ezután meg Larry Niven és Jerry Pournelle két "szálkás" (Szálka Isten szemében és Szálkák) c. könyvét, és még inkább Asimov Az istenek is... c. könyvét olvasnám, mely utóbbit most hoztam el az antikvarium.hu Soroksári boltjából, de először vár a Tilos sci-fi pályázatára eddig beküldött 80-100 (:o) novella/kisregény és vers, melyek között egyébként eddig meglepően sok jóba futottam bele, szóval csak így tovább!

Profile  

PostPosted: 20:21, 02-12-2011 
partiarc

Image
suuu-rukk!

Profile  

PostPosted: 01:05, 06-12-2011 

tomanek wrote:
Ha ér, akkor itt van az eddig beküldött 93 novella, 29 vers és 36 zenemű (az előbbieknél a képek leírásánál lehet megnyitni az írásokat .pdf-ben, az utóbbinál meg a videót megnyitva meghallgatni a zeneműveket), lájkkal lehet a nektek legszimpatikusabbak közönségdíjas nyerési esélyeit növelni.

Jó olvasást, ha, és köszi, ha visszajeleztek egy-egy :thumbsup: kattintással (jobban mondva Like-kal) azoknál a műveknél, amelyek tetszettek nektek!

(szerk)
A linkek innen is elérhetőek: http://scifi.tilos.hu/szavazas.html
(Olvasáshoz letölteni vagy a zeneműveket meghallgatni meg fb-tagság nélkül is lehet, ha.)

Profile  

PostPosted: 15:07, 08-12-2011 
Misspent Music

agave wrote:
Januárban szokás szerint folytatjuk a Philip K. Dick-regények kiadását. A hónap végén jelenik meg A Frolix 8 küldötte, amit a szerző 1970-ben írt, és a történet egy rendőrállamban játszódik, ahol az emberek elnyomásban élnek, ám egy nap megérkeznek az idegenek, hogy segítsenek rajtuk. Klasszikus Dick-regény, amiben megtalálható minden, amiért szeretni lehet a huszadik század egyik legnagyobb tudományos-fantasztikus íróját.

A következő hónapban jön Ray Bradburytől a Marsbéli krónikák. Az életművéért World Fantasy-díjjal kitüntetett sci-fi ikon mára klasszikussá vált novelláskötete egy ideje hiánycikk a könyvesboltokban, ezért úgy döntöttünk, hogy újra kiadjuk a régi, népszerű fordításban.

Profile  

PostPosted: 18:59, 11-12-2011 

tomanek wrote:
A linkek innen is elérhetőek: http://scifi.tilos.hu/szavazas.html
Kialakult a végleges mezőny, 181 novella, 58 vers és 82 zenemű érhető el fentről.
(Merülök is vissza, üdv! :D)

Profile  

PostPosted: 00:58, 14-12-2011 
Misspent Music

tomanek wrote:
egyébként meg passzolok arra, hogy a Valis miért beszerezhetetlen, de azért jelzem majd, ha látnám valahol (egyelőre 3 másik könyvről nyilatkozta azt az Agave a blogján, hogy először azokkal kezdik az utánnyomásokat),

elcsipve vegre es a polcon! (erdemes volt elojegyezni ra a szellemlovasnal)

Profile  

PostPosted: 17:55, 23-12-2011 

Ma elcsíptem - miután 3-4 hónap után először voltam élelmiszerbolton kívül bármilyen más üzletben :) -, hogy a Gabo kiadta az Alapítvány hét fő kötetét (köztük az Alapítvány előtt és az Előzmény az Alapítványhoz c. köteteket is), szóval ha még továbbra sem sikerült volna levadásznia annak azokat (vagy abból valamelyiket), aki említette itt korábban, akkor hajrá neki.

(Egyébként meg tankoltam Carl Sagan, Richard Dakwkins, Stephen W. Hawking és Wodehouse könyveket, a Hyperion bukását, az Anyagot és egyebeket, ünnepeket.)

Profile  

PostPosted: 02:56, 30-12-2011 

Na, a tavalyihoz hasonlóan idén is be lehet dobni egy talán topiksűrűsítő, "kinek mik voltak idén a kedvencei" témát?

Részemről kb. az alábbi 12 volt a befutó az általam olvasott 52 könyvből:

Robert A. Heinlein: A Hold börtönében
Terry Pratchett & Neil Gaiman: Elveszett próféciák
Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem
Különféle szerzők: Kaland a végeken – fantasztikus elbeszélések
P. G. Wodehouse: Az ellopott levélnehezék
Isaac Asimov: Az istenek is…
Frank Herbert: Heisenberg szeme
Stanislaw Lem: Solaris
John Wyndham: Újjászületés
Harry Harrison: A technicolor időgép
Dan Simmons: Hyperion és Hyperion bukása

(Az utóbbinak ugyan még csak a felénél járok, de szépen kerekíti a Hyperion önmagában számomra még nem olyan kiváló, legalábbis erősen elvarratlan szálakkal teli és befejezetlen (gyakorlatilag a felénél félbeszakadó) történetét, szóval az eddigiek alapján be fog férni nálam az idei top 12-be. Szerk.: igen, befért, király volt.)

Profile  

PostPosted: 04:20, 07-01-2012 

tomanek wrote:
Na, a tavalyihoz hasonlóan idén is be lehet dobni egy talán topiksűrűsítő, "kinek mik voltak idén a kedvencei" témát?
(Ennyire azért ne legyen túlvadulás... :D
Na, ki vele, ne?)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 3582 posts ]  Go to page Previous  1 ... 171, 172, 173, 174, 175, 176, 177 ... 180  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]