a minap veletlenul ujra elolvastam ib topik indito postjat, es most eszembe jutott egy temakor, amit talan szemelyeskedes nelkul, nehany ertelmes megnyilvanulas kereteben korul lehetne jarni hasonlokepp, varom a reakciokat!

konkretan az oldschool-buli jelenseg az, ami elgondolkodtatott egy percre
ezek az oldschoolnak nevezett - a gyakorlatban 2000 koruli bad company-t es kemal-t felvonultato - partik gombamod szaporodnak meg most is, de nem vagyok benne biztos, hogy ez tulsagosan jot tesz a szcenanak
amiert jo:
- a fiatalabb korosztaly megismerkedhet egy regebbi korszakkal (inkabb csak egy szeletevel)
- az oregebb korosztaly nosztalgiazhat
amiert nem jo:
- ha drum&bass-rol es jungle-rol van szo, akkor az "oldschool" jelzo alatt en a '90-es evek elejetol kezdodo, kb '96-'97-ig tarto korszakot ertem - ennek fenyeben szerintem nem kell taglalnom, hogy miert furcsa szamomra, ha valaki oldszkulnak nevezi bad company-ekat es tarsait, nyilvanvaloan nem az
- egy kedves ismerosom (majd felfedi a kiletet, ha akarja :> ) nagyon jol megfogalmazta aggodalmat: ez a tulzott nosztalgia-buli aradat teljesen eltorzitja a regi szep emlekeket
- ami ennel szerintem meg inkabb aggaszto, hogy amig mindenki ezredjere hallgatja ujra a virus diszkografiat, szepen lemarad a jelenlegi tortenesekrol - nem lenne jobb arra koncentralni, ami _most_ tortenik?
szerintem egeszen izgalmas dolgok zajlottak az elmult 1-2 evben a dnb vilagaban, de ugy erzem, hogy egyre inkabb kezdunk lemaradni - pedig par eve a kulfoldi fellepok is csodajara jartak a magyar szcenanak
amig odakint ujra "meno" (legalabb is nem kozrohej targya) a dnb es mas stilusok eloadoi szivesen mukodnek egyutt kisebb-nagyobb dnb-nevekkel, itthon egyre inkabb kezd szetesni a kep, es erre a valasz sok embernek az, hogy elzarkozik az uj dolgok elol, es eljar/szervez oldschool bulikra/bulikat
szoval amig allandoan multat idezunk, elrobog mellettunk az egesz tortenet, es ennek folyomanyakent lassan bezarul egy kor: a nyitottsagnak nyoma sem lesz, ami annyit eredmenyez, hogy egyik szervezo sem fogja a friss kulfoldi tehetseget elhivni, mert tudja jol, hogy a "regi" nevek mukodnek csak, a regi zenekkel