---Disztroj--- wrote:
A PS (és egyéb) programok használata nyilván rengeteget segít, de mégis olyan az egész -és most egy hasonlattal kell hogy éljek- mintha csinálnál otthon egy mix-et, aztán mikor kész van szépen bele teaselsz még pár számot, hogy nagyobbat üssön.
Valahogy az utómunka megöli azt a büszkeséget, amit egy jól sikerült kép v. sorozat okoz.
Quote:
régen az előhívásnál trükköztek
Aki filmes megoldásoknál mahinált, az korántsem olyan durva, mint a diginél, hiszen a filmnél rengeteg odafigyelésre van szükség az expótól a kész képig,
miert digitalis fotora is pontosan annyira figyelsz oda amennyire akarsz:) azert az utomunkahoz is erteni kell, masreszt ugyanugy jol ki kell exponalni. az meg hogy ma gyorsabb sztem mint az analog elohivas annak csak orulok
en abszolut ugy fotozok meg exponalok h arra figyelek hogy jol fenyelheto legyen
masreszt meg minden teren ez az abszolut jovo, fotozasban mar egy ideje, filmezesben meg ot even belul, nalam a fotozas most kb. ilyen felkeszules arra hogy amikor vegre rateszem a kezem a red kamerara (
www.red.com), tudjak mit kezdeni a nyersanyaggal meg tudjam mondani az operatornek hogy exponalja hogy a vegen a vasznon vagy tvn jol nezzen ki.
ez a djs hasonlat vicces bar sztem kicsit santit, de azt kell hogy mondjam h lemezezni is jo de sztem abletonozni is legalabb olyan fasza, a vege ugyis mindig az hogy vagy tancolnak ra az emberek vagy nem. legalabbis nekem ez az elvem