rude wrote:
fairman wrote:
Pedig igen. Például azon, hogy képes vagy-e (és ez nem csak rád vonatkozik persze) objektíven véleményt formálni egy dologról, vagy sem. Ha nem, akkor ennek a topicnak semmi értelme, mert kimerül abban, hogy majdnem ugyanolyan szinten szidjátok/szidjuk a tüntetőket (akik kétségkívül nevetségesek) mint ők a tilososokat.
itt már rég nem arról van szó,h ki-kivel van. énis elítéltem a karácsonyi dolgot, és soha nem mondtam,h igaza van. de azt állítani,hogy ez a kormány összeesküvése a keresztény hívők ellen, és hogy itt ma magyarországon "keresztényüldözés" van...hát ne haragudj...ebben objektívan ítélkezni...
fairman wrote:
Fel sem merül benned, hogy provokáció volt a zászlóégetés?
persze hogy az volt. de sokféleképpen lehet provokálni. és sok féle provokációra nem ugranék, nade erre....elégetni egy zászlót, tök mind1,hogy milyet...sajnos az antiszemitizmust nem bírom elviselni, és legszívesebben szembeköpném az ilyen embereket.bocs az alpári stílusért.
fairman wrote:
Összefoglalva:
A Tiloson elhangzott egy végtelenül primitív, sokak emberi méltóságát sértő mondat, amit a Jobbik (pff) végtelenül primitív, ostoba módon reagált le.
Senki sem tehet szemrehányást a másik oldalnak, itt nincsenek jó fiúk, vagy rossz kislányok. Mindkét oldalról ki lehet emelni a párhuzamokat, a két oldal egymás tökéletes tükörképe, úgyhogy részemről teljesen feleslegesnek érzem ezt a nagy szájtépést meg anyázást. Inkább azzal kéne törődnie mindkét félnek (és a "követőiknek") hogy elgpndolkoznak azon, hogy ugyan mivel is különbek ők a másiknál.
én pedig azt mondom,hogy ez az egész helyzet nem alakult volna ki, ha anno nem lettek volna beőrítve az emberek, nem kezdődött volna el a "magyarok vagyunk, tartsunk össze és hordjunk kokárdát" dolog, és akkor ezek az emberek, akik tul.képpen nem tehetnek arról,hogy ilyenek, a provokálásra és a dühítésekre, meg buzdításokra nem vonultak volna ki egyszer sem az utcára, és ordibáltak volna, meg sértegettek volna embereket, vallásokat, és ez az, amit én teljes mértékben a "jobbik" felelősségének tartok.
és nem tűröm el. és nem érdekel,hogy nem objektív a véleményem...mert itt már sajnos szó sincs jobb vagy baloldali politikáról...
gyűlölködésről van szó, arról,hogy azok az emberek, akik nem ugyanazt a nézetet vallják, gyűlöljék egymást...és néhány elborult elmének az agyában el is tudták ezt érni...
gratulálok! megérte. ez az ára a rózsadombi villáknak...
Látod, itt a különbség kettőnk között. Én azokat is szembeköpném, akik antiszemiták, de azokat is, akik azt mondják, hogy őket elnyomják, mikor nincs is így. Ezért írtam, hogy mindkét oldalon megvannak a megfelelő tükörképek...
És ha idézel, kérlek pontosan idézz, ne csak az első mondatot. A provokációt úgy értettem, hogy lehetett a jobbosok műve, de ugyanúgy a balosoké is (igen, bizony!). De akár hogy is volt, undorító volt, és kész. Ebben ugye nincs vita?
És mégis miért baj, ha valaki kokárdát hord? Miért őrült valaki, csak mert büszke arra, hogy magyar? Tudod, felőlem még egy felső timbuktui lakos is büszke lehet arra, hogy felső timbuktuban él, és a felső timbuktut lakó nép fia/lánya, és igaza is lesz, de ugyanez igaz természetesen a világ minden népére/fajára/rasszára/akármijére, kinek ami tetszik, válogassa ki. Az egész levelemmel pontosan erre az attitűdre kívántam felhívni a figyelmet...
Na mindegy, eléggé offolunk, még a végén ránk szólnak, úgyhogy részemről ennyi. Gondolom nem értesz egyet, de talán majd pár év múlva