i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 18:31, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 163 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 14:37, 15-09-2003 
soulproof

felteves = djzes
erre gondoltam nem a netre feltevésre :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:37, 15-09-2003 
tactile

de könyörgöm, itt nem a Warnernől van szó, vagy az EMIról akik azért sírnak meg néhány százezerrel kevesebbet adnak el (most mondtam egy számot) Britney legújabb mocsadékából, hanem olyan picike (tudjátok, UNDERGROUND) címkékről akiknek a működtetői földhöz verik a seggüket, hogyha eladnak 2000, ne adj isten 3000 példányt egy szaros lemezből - kb. akkor fog amúgy csak megtérülni a masterelés, a pressing, a borítómunka, a promóció, stb. stb. stb. sok esetben saját zsebből kifizetett költségei

ezeknek erősen betesz a soulseek, mivel ha már hónapok óta ott figyel a merevlemezén valakinek a legújabb release akkor hülye lenne pénzt kifizetni érte

de ez csak az egyik oldala a dolognak, a másik meg az, hogy ha valamilyen külföldi djtől hall az ember egy kiadatlan zenét az talán azért van, mert a zene készítője/kiadója azt NEKI odaadta, hogy játszhassa azt, mivel az a zene még kiadatlan/exkluzív stb stb., amelyet majd mindenki más akkor tud majd lejátszani, ha az MEGJELENIK, ezzel is segítve a fent említett cimkéket abban, hogy életben maradhassanak.

most így körülbelül ezek jutottak így eszembe, de látom, hogy ez az egész tényleg megér egy külön topicot

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:43, 15-09-2003 
impulsecreator.hu

Bratwa wrote:
de könyörgöm, itt nem a Warnernől van szó, vagy az EMIról akik azért sírnak meg néhány százezerrel kevesebbet adnak el (most mondtam egy számot) Britney legújabb mocsadékából, hanem olyan picike (tudjátok, UNDERGROUND) címkékről akiknek a működtetői földhöz verik a seggüket, hogyha eladnak 2000, ne adj isten 3000 példányt egy szaros lemezből - kb. akkor fog amúgy csak megtérülni a masterelés, a pressing, a borítómunka, a promóció, stb. stb. stb. sok esetben saját zsebből kifizetett költségei

ezeknek erősen betesz a soulseek, mivel ha már hónapok óta ott figyel a merevlemezén valakinek a legújabb release akkor hülye lenne pénzt kifizetni érte

de ez csak az egyik oldala a dolognak, a másik meg az, hogy ha valamilyen külföldi djtől hall az ember egy kiadatlan zenét az talán azért van, mert a zene készítője/kiadója azt NEKI odaadta, hogy játszhassa azt, mivel az a zene még kiadatlan/exkluzív stb stb., amelyet majd mindenki más akkor tud majd lejátszani, ha az MEGJELENIK, ezzel is segítve a fent említett cimkéket abban, hogy életben maradhassanak.

most így körülbelül ezek jutottak így eszembe, de látom, hogy ez az egész tényleg megér egy külön topicot

well done
a masik topikra meg telleg szukseg van, ekkora űr van a fejekben?? :maki:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:44, 15-09-2003 
tactile

:::MIKRA::: wrote:
onnantól h ezt én már le tudtam tölteni a netről mp3ban onnantól mért nekem legyen lelkiismeret furdalásom??legyen annak aki lehúzta a haverjától v bárkiétől és feltette a netre...részemről ehhez annyival járulok hozzá h max addig amig meg-nem-jelenik addig nem osztom meg a neten...csak hallgatgatom esetleg kisebb-nagyobb tömeg előtt 1szer meghallgatásra kerül...

most bocs, nem akarok vitát, de hallottál arról a szóról, hogy RESPECT?
na azért nem játszod le bulin azt az mp3at

ahogy dj Lee mondta, "hogy ha nem lehetne meg neked, ne játszd le"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:46, 15-09-2003 
droid

Nem tudhatjuk mi jár a producerek fejében, a zenei szakmában nagyon fontos az időzítés vagy lehet h még azért nem jelent meg valami bakeliten mert még változtatni kívánnak rajta, stb. Ha idő előtt letöltünk cuccokat fenn áll a veszély h pl: "Már hallottam, full sz*r..." eztán kijön az anyag 1 hónap múlva és bele se hallgatsz mert full sz*r, közben lehet h az évezred tuneja... Én is csóró vagyok, nekem sincs elég lemezem, egyszerűen nem játszok addig bulin míg nem vettem eleget. Nem hajt a tatár... the end

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:51, 15-09-2003 
tactile

nyilván amit írtam azt a bulin történő lejátszásra értettem

az, hogy mit hallgatsz meg otthon az szerintem magánügy - és igazándiból szerintem erre is van kitalálva a soulseek, kazaa, stb.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:00, 15-09-2003 
droid

Jajaja. Otthon belefér, bár akkor sem szép. Bulin már szerintem karcos a túl sok TDK v. Sony CD-R felirat. Nézzetek régimódinak de ha én veszek egy zenét (akármilyen formátumban) akkor annak valahogy sokkal jobb a feelingje mintha cdn süttetném ki. úgy csak egy cd a sok közül de ha megveszem akkor az én cdm (v. bakelitem) és tudom ezzel is ösztönöztem a producert h csináljon még.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:01, 15-09-2003 
impulsecreator.hu

bocs, ha ez serton hangzik, de: mar megint le vagyok dobbenve, hogy embereknek mennyire nincs kepuk arrol, h hogyan is MUKODIK az, amibe belecsoppentek... :?

minden jateknak vannak szabalyai. es azokat illik betartani, mert a tobbi jatekos esetleg kibannol.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:04, 15-09-2003 
Torespont Radio

ez szimplán etika. nem szabály. csak erkölcsi. vki vagy betartja, vagy nem.

sztem ami megjelent, az mehet partin, mármint cdről. nem mindenkinek van pénze minden megtetsző lemezt megvenni. persze tudom jön a kérdés: de akkor miért jáccik partin? :wink:

You think you're big time?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:10, 15-09-2003 
chi recordings

cHin0 wrote:
sztem ami megjelent, az mehet partin, mármint cdről.

Persze, ha megvette cdn. (hisz megjelent)
Szokott ilyen jogi rizsa lenni a cdken meg minden kiadványon. Na azok már szabályok, és nemis csak etikaiak.
:cop:

:wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:12, 15-09-2003 
Torespont Radio

igen-igen. és mi van a cd-re kiírt mp3-al, ha az is megjelent? az is jogsértés? az mi? :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:13, 15-09-2003 
tactile

ez viszont minden szabályt elvet:

http://www.dogsonacid.com/attachment.ph ... id=1923611

:dillinja: vissza az eredeti témához!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:57, 15-09-2003 
original nuttah

lehet h "űr van a fejemben" de nekem vlahogy a játékszabály ezen része nem jött le az évek során...ennyi
a respect az szép dolog...majd 1szer lehet h nálam is lessz e térenis...mondjuk eddig nem tudtam h ez bannedolással jár...okos ember holtig tanul...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:02, 15-09-2003 
impulsecreator.hu

futureform wrote:
mert azt szeretnem ha azok a djk jatszanák a dubomat, akiket kivalasztottam h promotaljak, es nem azok akik mas tollaval szeretnenek ekeskedni, sajatjuk nem leven :!:

nanana

akkor azok a djk, akiknek odaadtad, nem a te tollaiddal ékeskednek?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:18, 15-09-2003 
soulproof

marczi wrote:
futureform wrote:
mert azt szeretnem ha azok a djk jatszanák a dubomat, akiket kivalasztottam h promotaljak, es nem azok akik mas tollaval szeretnenek ekeskedni, sajatjuk nem leven :!:

nanana

valoban kissé rosszul fejeztem ki magam
valami olyasmit akartam mondani, hogy azt szeretném, hogy azok a dj-k játsszák, akik kivivták a tiszteletemet, és büszke vagyok arra, ha felteszik
ezek az illetők nyilván nem az én tollaimmal ékeskednek, hanem a dj tudásukkal, és a kapcsolataikkal, amelyeket kiépitettek, és amelyek lehetővé teszik, h sokminden meglegyen nekik

az persze nem tetszene, ha bárki feltenné megjelenés előtt, hisz promóciós fázisban nem neki szánja az ember, hanem azoknak az ismerőseinek akit respektál. Ráadásul a fent emlitett arcok szemében a szám exkluzivitása megkérdőjeleződne, lehet, nem szép dolog tőlük, de egy szám értéke forditott arányban áll azoknak az embereknek a számával, akiknek megvan, hisz ez biztositja a djk számára, azt h messziről felismerhetők legyenek

igazából a más tollaival való engedély nélküli ékeskedésre gondoltam kb :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:29, 15-09-2003 
impulsecreator.hu

futureform wrote:
marczi wrote:
futureform wrote:

nanana

valoban kissé rosszul fejeztem ki magam
valami olyasmit akartam mondani, hogy azt szeretném, hogy azok a dj-k játsszák, akik kivivták a tiszteletemet, és büszke vagyok arra, ha felteszik
ezek az illetők nyilván nem az én tollaimmal ékeskednek, hanem a dj tudásukkal, és a kapcsolataikkal, amelyeket kiépitettek, és amelyek lehetővé teszik, h sokminden meglegyen nekik

az persze nem tetszene, ha bárki feltenné megjelenés előtt, hisz promóciós fázisban nem neki szánja az ember, hanem azoknak az ismerőseinek akit respektál. Ráadásul a fent emlitett arcok szemében a szám exkluzivitása megkérdőjeleződne, lehet, nem szép dolog tőlük, de egy szám értéke forditott arányban áll azoknak az embereknek a számával, akiknek megvan, hisz ez biztositja a djk számára, azt h messziről felismerhetők legyenek

igazából a más tollaival való engedély nélküli ékeskedésre gondoltam kb :D

így már OK :D

azon szoktam néha elmélázni, hogy egyes eltévedt emberek akiknek tényleg semmi fogalma nincs a djzésről, azt hiszik a dj úgymond a saját zenéjét játssza

klasszikus esete ennek pl a palotai abrakadabra mixcd, amiről több ismerősöm is úgy beszélt, hogy "ismered azt a szitáros palotai számot" stb :hah:

de ez egyébként is gyakran előfordul

na most ez így már különösen érdekes etikai kérdés. az ember azt hiszi, hogy a te zenéd, ezért az ő szemében egy isten vagy stb, miközben ugye valójában a dj kapcsolata a zenével kimerül a szelekció & mixelésben

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:38, 15-09-2003 
soulproof

ja oké

de azért a kimerül szó picit túlzás, nem biztos h összehasonlithatatlan teljesitmény különbség van egy produceri munka vagy egy dj "csak" szelekciója/mixtechnikája között

ez a stilusú zene dj-k nélkül nem létezne
kb annyira nem mint komolyzene előadóművészek nélkül, csak zeneszerzőkkel

ráadásul a 2 más zenei műfajokhoz (pl jazz, komolyzene) relativ egyszerűsége gyakran egybeesik (dj, producer) igy aztán mégis csak a saját (+kru) számait játssza

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:47, 15-09-2003 
mindscape

ezúton is NO RESPEKT azoknak a djknek, akik a tököli rob f+mayhem bulin pofátlanul mp3-ból rakták pl a raining blood rmxet!
nyilván nem a fent említettekre, és az airbag krura gondolok.....

törne le a kezük, mikor legközelebb ilyesmit csinálnak (sajnos nem fog)

http://www.myspace.com/mindscapednb
http://www.myspace.com/scumscape
http://www.virb.com/mindscape

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:18, 15-09-2003 
Torespont Radio

"majd megvesszük" :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:43, 16-09-2003 
mecca individualz

-scum- wrote:
ezúton is NO RESPEKT azoknak a djknek, akik a tököli rob f+mayhem bulin pofátlanul mp3-ból rakták pl a raining blood rmxet!
nyilván nem a fent említettekre, és az airbag krura gondolok.....

törne le a kezük, mikor legközelebb ilyesmit csinálnak (sajnos nem fog)

Talán ne is nevezzük őket djknek! Nem is igazán értem, hogy mit akarnak az ilyen tagok megmutatni - "faszák vagyunk, mert letöltöttük netről a dubokat?". Ha meg valaki így akar a külhoni djk babérjaira törni, akkor röhögnöm kell... Szóval az egészről csak annyi a véleményem: :roka: - ugyenez áll a topiccímben említett Pendulum gyöngyszemre is... Béke!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 163 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]