i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 21:50, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4394 posts ]  Go to page Previous  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 220  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:26, 31-03-2008 
droid

erről van szó: amikor olvasom hogy miket ír egyszerűen nyílik a bicska..ez legutóbb is így volt...de legalább látnánk Tőle valamit,akkor valamennyivel elfogadhatóbb lenne a nagy mellény persze akkor is antipatikus volna..
és azt írni hogy "én nem csináltam semmit de a közhelyeknél ez is jobb" eléggé undorító dolog...no mindegy, szép fényeket :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:45, 31-03-2008 
souljah

inoksz wrote:
vajon akiknek a keperol nyilatkoztam miert nem haborognak?

akkor én is megragadnám az alkalmat a háborgásra

a stíluson kéne picit változtatni mert ezt így sokunk gyomra nem veszi be..

a kritikáidhoz én csak annyit fűznék, hogy minden bizonnyal jók a meglátásaid, mivel ez a munkád, de azt ne felejtsd el h ez egy zenei fórum nem pedig fotós, ebből kifolyólag bezony, néhányan nem tudunk fotózni

arról pedig már tényleg ne is beszéljünk h nagyobb füstöt csapsz mint amekkora tüzet rakni tudsz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:58, 31-03-2008 
'ombree

igazából nekem fel sem tűnt, hogy fikázás megy.
valszeg azért, mert megszoktam. mi néha összejövünk itthon fotósok képmutatni, és ez íratlan szabály, hogy fikázzuk egymás képeit. persze nem rosszindulatból, de mindenbe bele tudunk kötni :twisted:
senki nem sértődik meg, évek óta ez megy. nekem bejön ez a stílus, jobban megmarad a kritika és tanul is belőle az ember..
(engem spec a helyesírás sokkal jobban irritál, de ez más tészta..)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:04, 31-03-2008 
droid

zen ez egyértelmű hogy a fikázásnak mennie kell, mi is ezt csináljuk ha mutogatjuk egymásnak a képeket...csak tudod a stílus az nem elhanyagolható...én nem ismerem Inokszot személyesen..lehet ha ismerném , másképpen jönne át az amit ír, bár nem hiszem...én is és Te is úgymond fikáztuk a képeket ( a mostaniakra gondolok) de mindezt elviselhetően tettük szerintem..és itt van a különbség...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:27, 31-03-2008 
partiarc

szerintem ezen a forumon eleg sok embernek van olyan stilusa, hogy a bicska kinyilik a zsebeben az embernek tole.mindezt mar 2 szoval is eltudjak erni.uh ebbe a kerdesbe ne menjunk bele.
igerem legkozelebb megprobalok, nem irni olyat amit mas magara vehet azon kivul akinek szol...

az hogy ez egy zenei forum es nem mindenki profi fotos ezt alairom es elfogadom teljesen jogos es igaz.
megis eleg sok profeszionalis fotos tudassal rendelkezo forumozo van itt(gutti,megacrash,zen,galvatron es had ne soroljam tovabb...) es ezek a felhasznalok mellet asszem lehetseges elvarasokkal elni, mivel tehetseguk, tudasuk, technikai hateruk vagy tapasztalataik megvannak hozza...es mindezt bizonyitottak mar szamtalanszor.

masik, hogy alapvetoen egy rossz szoval nem emlitettem fatilla munkajat, nem ertem miert csamcsog ezen mindenki.tisztelendo es dicserendo h idot es faratsagot nem kimelve keszitett kepet(vagy inkabb kepeket).nekem tul kezen fekvo es elcsepelt amit keszitett.mas embernek meg tetszik.kulonbozoek vagyunk.ennyi.attol meg h tobbsegnek tetszik, nekem nem fog.es nem szemelyes inditatasbol, hisz nem is ismerem.
nem ertem miert okoz ez ekkora problemat barkinek is.
mind ezekhez kepest, ugy, hangsulyozom meg egyszer, en nem mondtam semmi fele velemenyt rola se a munkassagarol eleg kemeny kritikat kiosztott nekem, rolam, a munkaimrol, gyakorlatiag csak ugy a levegobol....
mindezt eleg normalisan kezeltem szerintem.

es az hogy irok fotokrol kritikat nem azt jelenti hogy elvagyok szallva magamtol vagy a tudasomtol.mert kvara nem.egy jo fotos az elete vegeig tanul es akkor is biztos, hogy fognak tudni neki ujjat mutatni.

remelem ez igy mindenkinek eleg ertheto.

peace

(\_/) copy the bunny
(0.o) into your sign
'(__)' help him achieve world domination

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:28, 31-03-2008 
metalhead

na, akkor most már én is berombolok ide.

zen: a hangulat erősítéseképp funkciót kapott a zaj, ez piros pont. tetszik, hogy nem a szó szoros értelemben közelítetted a témát, és ahogy a kabátot kivezeted az átlóban. a bőrönd jobb oldalából viszont lehet, hogy lenyisszantottam volna azt a csücsköt, jobban érvényesülne a harmadoló.

fatilla: jó a koncept, kiváló a helyszín, kevésbé jó, hogy nem túl egyértelműek a kulturális szignálok - nekem valahogy nem klappol a bakancs nagyi feltűrt pulóverével. egy szakadék pólóval nagyobbat ütne, de így is respektet érdemel.

mjt: nem látom, nem értem a kép lényegét, arra tippelek, hogy macifiú kiverte macilányra, de sajna nem túl egyértelmű. pedig az ötlet remek.

szörfmárton: mókás megoldás, és nagyszerű is egyben, főleg, ahogy a körömlakk kitűnik a többi folt közül, mint a shameful one. pluszpont a szexi szőke szőrszálakért.

jucus: túl egyértelmű, ráadásul komoly fenntartásaim vannak a szelektív színtelenítéssel.

galvatron: téged hagytalak utoljára, mert nálam te kapod a pálmát: bár bw-ben és vadul ráfricskázott kontraszttal sokkal súlyosabb köntösbe öltöztethetted volna a témát, alapvetően roppant eredeti megközelítés, úgyhogy sürgősen kreálj egy új flickr accountot, vagy ha tűzrókával nyomulsz, keresd vissza a passt a jelszókezelőben, mert szeretnék még tőled látni dolgokat. ha akadnak.

PS.: nekem volt egy ötletem, amit még meglövök, ha úgy alakul. annyit elárulok, hogy erősen zöld (környezetvédelmi értelemben) a téma, de eddig rajtam kívül álló okok miatt sajnos nem alakult... úgy.

http://twitter.com/torpotroh
http://twitter.com/mc_blend
http://www.facebook.com/mcblend

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:34, 31-03-2008 
souljah

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:43, 31-03-2008 
impulsecreator.hu

AH TE VAD :D

tr wrote:
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:49, 31-03-2008 
metalhead

az insider talkot hagyjátok topikon kívül, kösz :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:52, 31-03-2008 
souljah

phreek wrote:

jobb ez mint a velemenyem

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:58, 31-03-2008 
impulsecreator.hu

phreek wrote:

nem figyelsz elegge NYOMOZO...

:wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:28, 31-03-2008 
original nuttah

tr :D :D :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:52, 31-03-2008 
pulzar

köszi phreek a biztatást és a firefox tippet (pont ez a jelszó marad ki egyébként, ugyhogy kezdhetem újra a regelést...)
egyébként kivi lennék, hogy mit lehetne kihozni a ps-ben a képből, met én amiket próbálgattam csak rontottak a helyzeten.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:38, 31-03-2008 
metalhead

galvatron wrote:
egyébként kivi lennék, hogy mit lehetne kihozni a ps-ben a képből, met én amiket próbálgattam csak rontottak a helyzeten

egy verzió...

színtelenítés
highlight +61%
contrast +26%
kijelölés a testre 10 % lágyítással
kijelölt területre +116% életlen maszk
ugyanide leheletnyi gaussian blur

Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:47, 31-03-2008 
original nuttah

no,
előszőr is roppantmód sajnálom, h nem készült el a beigért fotóm. Teljes időhiány és marky.
Amit kitaláltam legalább fél napos aktív szervezést és fotózást igényelne, erre pedig most nem volt időm.
Tervezem, hogy meglövöm a közeljövőben.

Viszont beérkezett jónéhány kép, ezekre én is írnék építő kritikát, a gondolkodásmódom és tapasztalataim alapján. Nem fika, de öszinte. Képeim alapján döntsétek el, hogy számít vagy nem, én is így szoktam, oszt csokolom, ahogy mondta volt nagypapám.

Jucus:
A lány, ki mindig időben kész van:)
Ez már önmagában pozitív, de egyben pont azt is mondanám, hogy egy kicsit több időt még szánhatnál a képeidre.
Az ötleted úgy érzem viszonylag gyorsan megszületett.
Szégyenfolt-megcsalás-rúzsnyom-konflikt. Adja magát. DE.
Szerintem tovább lehetett volna vinni a gondolatot és nem ennyire direktben bemutatni.
Ezt választottad.

A kép is relative gyorsan elkészülhetett.
Vaku, ha jól látom.
Fekete-fehér.
Vágás.
Kis ps. a pirosnak.

Sok az egyszerűbb út.
Inkább komponáld másképp, és akkor marad a tradicionális vágás, sokkal több lehetőséggel, és térrel. Kevésbé lesz fullasztó.
A fekete fehér képeket akkor látom hatásosnak, ha az árnyalatok megkövetelik, egyébként meg hatásvadásznak gondolom.
Ha szánsz kicsit több időt a fényekre és a komponálásra, akkor egy kevésbé steril és érzelemdúsabb kép lenne,
De elkészült, gondolkodtál, foglalkoztál vele. Grat

mega

Irtad, hogy B vonal. Nincs idő. ismerős.
Jót röhögtem. A lábfejed formája meg már önmagában térképrevaló.
Vicces, hatásos utómunka, látens homoszekszualitás.

mjt

Ezt előszőr nem értettem. Rejszol a medve? És igen.
Hagyj neki legközelebb nagyobb teret sztem, érthetőbb lesz.
Amugy vicces ez is.

fattila

Nem megsértődni.

A témafeldolgozás a problémám igazából elsődlegesen. Pedig ha ennyi időt szánsz egy képre, akkor a koncepciót igényességét se hanyagold el.
Én ha pl. nekiesek egy fogalom boncolgatásának, igyekszem kapásból elvetni a kliséket, vagy azokat át forgatni egy egészen új szemszögbe, megvilágításba.

Szégyenfolt-deviánsviselkedés-hajléktalanfotó(vagy piásrocker)-pia-cigi-drog.
Sok és direkt.

Ez egy folyamat. Van eleje, van vége. Ok és okozat. Mi lenne, ha nem létezne, mi szimbolizálhatja. Ezek mind olyan tényezők, amiket ugyan nehezebb megfogni, de eredetibb képet készíthetsz velük. mesélnek és gondolkodtatnak.

Nagyon jó példa erre zen képe is, tény, hogy többet kell rajta gondolkodni. Na de valahol ez a cél, nem?

zen

Számomra egyértelműen ez a nyerő kép.
Hozzáteszem, ismerem zen kapacitását és fotós tapasztalatait, na de nem kell itt szegmentálni, lehet tanulni egymástól. Ez az egész lényege.

A kép azonnal érzelmireakciót vált ki a nézőből. HANGULATA VAN. Borus, szomorú, kissé nyomasztó és kilátástalan.
Időt tölt el felette az ember, mert egy érzelemdús folyamat pillanatát látjuk. Gondolkodik felette az ember, igyekszik megfejteni az okokat, a történetet.
A fekete-fehér itt sokat ad a képhez, szép átmenetes árnyalatok, koszos, szemcsés kontraszt, jó fények.
Grat

galvapapa

Minden "nincsidőmnyafogó"(én is benne vagyok) megcáfolója.
Ékes példája, hogy a téma az utcán hever, mindenkinek van ideje magánál tartani a gépet hazafele, munkábamenet vagy bárhova.
Jobban tetszene egy földhöz közelebbi perspektiva.
De mindenképp Grat, meg az a kis ps tényleg adott neki.

No, legközelebb igyekszem beszállni, aztán hajrá![/b]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:58, 31-03-2008 
ujonc

Gutti wrote:
Jucus:
A lány, ki mindig időben kész van:)
Ez már önmagában pozitív, de egyben pont azt is mondanám, hogy egy kicsit több időt még szánhatnál a képeidre.
Az ötleted úgy érzem viszonylag gyorsan megszületett.
Szégyenfolt-megcsalás-rúzsnyom-konflikt. Adja magát. DE.
Szerintem tovább lehetett volna vinni a gondolatot és nem ennyire direktben bemutatni.
Ezt választottad.

A kép is relative gyorsan elkészülhetett.
Vaku, ha jól látom.
Fekete-fehér.
Vágás.
Kis ps. a pirosnak.

Sok az egyszerűbb út.
Inkább komponáld másképp, és akkor marad a tradicionális vágás, sokkal több lehetőséggel, és térrel. Kevésbé lesz fullasztó.
A fekete fehér képeket akkor látom hatásosnak, ha az árnyalatok megkövetelik, egyébként meg hatásvadásznak gondolom.
Ha szánsz kicsit több időt a fényekre és a komponálásra, akkor egy kevésbé steril és érzelemdúsabb kép lenne,
De elkészült, gondolkodtál, foglalkoztál vele. Grat

[/b]

:D Köszi a tippeket, de amint Ti is látjátok a képeken közel sem vagyok olyan jó fotós, mint Ti...sőt a technikai hátterem sincs meg hozzá, de imádom törni a fejem, hogy milyen képet lehetne egy adott témához csinálni. Az egy dolog,h az ötlet megvan, csak a kivitelezés még nem a legtökéletesebb ( meg az ötlet se mindig :) )
De ez van, én ezt nem fogom fel véresen komolyan, csak szeretnék minél jobb képeket csinálni. Majd eccer felnövök Hozzátok :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:03, 31-03-2008 
original nuttah

Az első fényképezőm:

Image

Egy nyomtatóhoz kaptam.
Érted.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:18, 31-03-2008 
metalhead

Image

Last edited by torpotroh on 22:51, 31-03-2008, edited 3 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:43, 31-03-2008 
partiarc

Gutti wrote:
Az első fényképezőm:

Image

Egy nyomtatóhoz kaptam.
Érted.

nekem meg ez:

Image
The POWER of HP :D

elso digitalis gepem... vagyis a sulim gepe, nekem egy analog automata olympusom volt ekkor :oops:

(\_/) copy the bunny
(0.o) into your sign

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:56, 31-03-2008 
partiarc

phreek:

kva jo a balettos/tancos keped :O

a galvatron kepevel a ps-ezesed teccik, hatalmasat javitott a kepen! en meg a felso arnyekot is kivettem volna, hogy ne legyen benne meg egy alak se...

(\_/) copy the bunny
(0.o) into your sign

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4394 posts ]  Go to page Previous  1 ... 209, 210, 211, 212, 213, 214, 215 ... 220  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]