i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 11:42, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231 ... 291  Next
Author Message
 Post subject: Re: .:filmklub:.
PostPosted: 17:07, 31-01-2011 
impulsecreator.hu

a morgan spurlock-féle 'where in the world is osama bin laden?' is elég jó, egészen jól bemutatja a radikális politikai iszlamizmus és a vallás közötti különbséget. bár a kép úgy lenne teljes, ah szólna arról is, hogy mi a politikai iszlamizmus célja (kalifátus stb).

noit wrote:
vicces, pont tegnap akartam írni, hogy tudtok-e valami jó dokumentum filmet.
végül nem volt idő fórumozni, és "jobb híján" megnéztük a Zeitgeist Addendumot.
Ha jól emlékszem itt elég vegyesek voltak az első részről a vélemények.
Szerintem nagyon jó.

Profile  

PostPosted: 21:18, 31-01-2011 
ujonc

scott pilgim vs the world

http://www.youtube.com/watch?v=A1qaLmfzW3I&feature=fvst
:thumbsup: :D

Profile  

PostPosted: 00:33, 01-02-2011 
poszthumusz

noit wrote:
Ezt még nem néztem meg, de már schedule-on van.

A második részben az a jó, hogy szolgál megoldással. Az első résszből ez hiányzott. De talán ott nem is ez volt a cél. Inkább csak amolyan "szem felnyitás." És erősen az amerikaiknak szólt..
Az Addendum már sokkal inkább nemzetközi közönséget céloz.
Először ez a venus projekt erősen szekta jellegűnek tűnt. De szerintem jó dolog. Elég radikális az biztos. Meg utópisztikus. De akkor is jó.

ezekkel a filmekkel általában az a baj, hogy olyan hihetetlen mód demagógok, hogy a legdurvább propaganda movie-kat is helyből verik.

Profile  

PostPosted: 02:11, 01-02-2011 
partiarc

nem látom hol demagóg.
úgy érted, hogy befojásolni akar, miközben arra próbál tanítani, hogy ne hagyd magad befojásolni?
szerinted amikor kifejti valaki a véleményét, érvel, és megpróbál meggyőzni valamiről, akkor pusztán azért mert meg akar győzni, már demagóg és nem ér semmit az érvelés? Ez a fajta demagógia erkerülhetlen, és pont ezért elnézhető.

szerintem félre értetted a film szándékait. bár az első részben vannak kétséges, már-már fantasztikus elemek (adófizetést megkerülő emberek, stb.), de egyáltalán nem próbál olyan nagy vehemenciával meggyőzni, hogy az visszásan hasson. az előbbiektől eltekintve adatokat, tényszerű történelmi eseményeket, és logikusan egymásból következő törvényszerűségeket közöl. az, hogy mindezt tanító jelleggel teszi, még nem feltétlenül minősíti manipulatívnak.
látod, még az összeesküvés elméletben is összesküvést keresel :) ami nem baj, csak közben teljesen leírtad a filmet.

nando? wrote:
Nekem pont a vénusz-projekttel szemben vannak fenntartásaim. Nagyon faszán felépített utópia az biztos, csak éppen az "átállást" felejtették el megtervezni. Túl nagy távlatokban gondolkodnak, azt hiszik ez majd egyik napról a másikra megvalósítható lesz??? Változásra van szükség az biztos, de valami nem frankó ezzel a vénusz-projekttel, én legalábbis nem látom megvalósíthatónak és nem is értek egyet vele. (mondjuk az egész zeitgeist mozgalom nem egy álláspontjával nem értek egyet)

pontosan, hogy nincs úgymond átállás. ez lejött a filmből is szerintem. apró, békés lépéseket ajánl.
rendkívül nehéz lenne hirtelen merőben másképp vélekedni olyan értékekről, amik nagy mértékben meghatároznak minket. blurp:
Egészen fiatal kortól fogva kondícionálódik az emberekbe a mai korra jellemző értékrendszer. Nem hiszem, hogy ez természetes. Inkább szükségszerű. Pedig, már nem kell összerúgni a port semmilyen rivális falkataggal ételért és nőért. De valahogy ez az ősi védekezési/túlélési ösztön bekapcsolva maradt, és azóta is mindenki azon pörög, hogy minél többet birtokoljon. Már kurvára nem kell 12 utódot világraszülni, hogy ne haljon ki a família.
Ahogy a filmben is szó volt róla, rendelkezésre állnak az erőforrások, és a technológia, hogy mindenkenki éhezés és probléma nélkül élhessen egymás mellett.
A film kurvára nem hibáztat konrétan senkit, a film szerint az országok kormányától egészen a kis sarki üzletig mindenre kiterjedő és jelenlévő korrupció egyszerűen a monetáris gazdaság "mellékterméke", vagy inkább velejáróra.

Ez logikusan hangzik.

Venus projekt: annyira nem merültem bele, de ami a filmben szóbakerül, azt nem tartom kivitelezhetlennek.

egyébként a zeitgeist mozgalom melyik álláspontjával nem értesz egyet? megjegyzem, annyira nem merültem bele ebbe sem, csak a filmből informálódtam, netről nem.

Profile  

PostPosted: 04:10, 01-02-2011 
pokemon

noit wrote:
befojásolni

juj :oops:

igy nehez komolyan venni az okfejteseid

Profile  

PostPosted: 15:21, 01-02-2011 
ujonc

noit wrote:
[spoiler]
Egészen fiatal kortól fogva kondícionálódik az emberekbe a mai korra jellemző értékrendszer. Nem hiszem, hogy ez természetes. Inkább szükségszerű. Pedig, már nem kell összerúgni a port semmilyen rivális falkataggal ételért és nőért. De valahogy ez az ősi védekezési/túlélési ösztön bekapcsolva maradt, és azóta is mindenki azon pörög, hogy minél többet birtokoljon. Már kurvára nem kell 12 utódot világraszülni, hogy ne haljon ki a família.

Ez a dolgok lényege, h ez egyáltalán nem valamiféle ősi túlélési ösztön, hanem egy bizonyos csoport szándékos próbálkozása arra, h az embereket belekényszerítsék ebbe a "rivalizálásba". Oszd meg és uralkodj! Nyilván így az emberek csak ellenséget látnak egymásban, ahelyett, h összefognának és egymásért küzdenének nem egymés ellen. (és a rendszer ellen)

noit wrote:
egyébként a zeitgeist mozgalom melyik álláspontjával nem értesz egyet? megjegyzem, annyira nem merültem bele ebbe sem, csak a filmből informálódtam, netről nem.

Ahogy a vallásokat kezelik, ebben az utópisztukus világban is lenne ugyan vallás de amit a honlapon írnak erről az nem győzött meg. Az, h a mai világban egy csomó konfliktus van a vallások miatt és ezért el kellene törölni őket ez ostobaság. Konfliktusok vannak igaz, de ezek mind gerjesztett, szánalmas próbálkozások arra, h az embereket még jobban egymás ellen hergelje. Ez a fő bajom a Zeitgeist mozgalommal, h a teknológia rész nagyon precízen ki lett dolgozva de hol marad a szellemi???

plastik wrote:

ezekkel a filmekkel általában az a baj, hogy olyan hihetetlen mód demagógok, hogy a legdurvább propaganda movie-kat is helyből verik.

A zeitgeist közel sem tökéletes, de aki ismerkedik a témával arra jó, h bevezesse, ami fontos megtartja, ami szemét kidobja. Igazából itt azt kell megérteni, h ez régen túl mutat a politikán, pártokon etc. Annyira nyilvánvaló az igazság, nem kell hozzá sok kutató munka, h vki lássa itt baj van.
(és igen ezek nem összeesküvés elméletek, ezek simán! bizonyítható dolgok)

Profile  

PostPosted: 15:50, 01-02-2011 
poszthumusz

nando? wrote:
A zeitgeist közel sem tökéletes, de aki ismerkedik a témával arra jó, h bevezesse, ami fontos megtartja, ami szemét kidobja. Igazából itt azt kell megérteni, h ez régen túl mutat a politikán, pártokon etc. Annyira nyilvánvaló az igazság, nem kell hozzá sok kutató munka, h vki lássa itt baj van.
(és igen ezek nem összeesküvés elméletek, ezek simán! bizonyítható dolgok)

bevallom egy zeitgeist filmet néztem eddig, azt is 5 percig, de miután a pofámba nyomtak 5 perc alatt 15-féle adatot, felmérést, mindenféle forrás, vagy hivatkozás nélkül, majd ebből levezették, miért irányít engem a rendszer a hamburgerrel, a szabadkőműves lelkem rányomott a piros x-re.

Profile  

PostPosted: 19:18, 01-02-2011 
original nuttah

rhigo wrote:
noit wrote:
befojásolni

juj :oops:

lyuly :D

Profile  

PostPosted: 19:22, 01-02-2011 
original nuttah

nando? wrote:
egy bizonyos csoport szándékos próbálkozása arra, h az embereket belekényszerítsék ebbe a "rivalizálásba". Oszd meg és uralkodj! Nyilván így az emberek csak ellenséget látnak egymásban, ahelyett, h összefognának és egymásért küzdenének nem egymés ellen. (és a rendszer ellen)

Nem láttam a filmet, de 6000 éve is "ez a csoport" tehetett arról, h az emberek egymással rivalizáltak?

Profile  

PostPosted: 20:44, 01-02-2011 
ujonc

Ha most egy népcsoport nevét várod, akkor azt tudom mondani, h magukat felsőbbrendűnek képzelő, másokat elnyomó emberek mindenhol vannak függetlenül attól melyik néphez tartoznak.
( "ez a csoport" egyébként a gazdag bankár dinasztiák, akiknek a kezében koncentrálódik a pénz több mint 90%-a !!!)
azt hiszem kicsit messze kanyarodtunk a topic témájától :zip:

Profile  

PostPosted: 21:56, 01-02-2011 
original nuttah

Az emberek már a pénz megjelenése előtt is ölték egymást. :wink:
Megmondom neked őszintén, mindig jókat mosolygok ezeken a konspirációs teóriákon. Egy részükben még talán van is valami, csak a hirdetőik ott basszák el, h a világon mindenre rá akarják húzni ezeket az elméleteket.

Amúgy sztem nincs konteó topik, a csetre átmenni meg olyan izé lenne, ha már itt kezdődött el. :)

Profile  

PostPosted: 23:26, 01-02-2011 
ujonc

Azért akarják ráhúzni mindenre, mert rá is húzható mindenre. :o :)
Én még mindig csak azt tudom mondani, h utána kell nézni a dolgoknak, és kétlem, h utána is azt fogod mondani, h ez csak egy conspiracy theory. A legtöbb összeesküvés elmélet ugye nem vezet sehova, ha vezet is maximum csak újabb összeesküvés elméletekhez. Ezzel szemben mondjuk ami a zeitgeistben is van (habár az csak egy kis szelete a dolgoknak) annyira összeáll egy képpé, h nevetni fogsz milyen könnyen vezetik meg az embereket.
Egyébiránt, ha vkit tényleg érdekel a téma keressen rá youtubon is egy rakás video van ezzel kapcsolatban, Új Világrend/New World Order címen érdekes dolgokat lehet találni.

http://www.youtube.com/watch?v=DuZXiC41jrs
Kemal már vágta a frankót :D

Profile  

PostPosted: 23:27, 01-02-2011 
partiarc

befolyásolni. sry.

nando:
vallás... a film nem a vallást, vagy a hitet hibáztatja mint olyat, hanem a vallási intézményeket. es ez azért van ennyire kihangsúlyozva, mert mint ahogy már lejjebb volt róla szó, szerintem inkább az amerikaiaknak készült az első rész. ott mást kapsz kereszténység címszó alatt mint itthon. rendkívül sok a bigott ostoba befolyásolható ember. de ez hatványozottan igaz közel-keletre, írországra, észak-íroszágra, indokínára..
nem hiszem, hogy ezt magyarázni kéne. ha láttad filmet és nem értetted kajak félre, akkor ez átjön.

plastik. 5 percet ha megnéztél a filmből? :) akkor miről beszélünk? :)
henrik: szintén :)

add: másrészt a zeitgeist nem szól konkrétan a már jól ismert new world order és társai féle összeskövés elméletetről konkrétan. inkább súrolja ezt.
egyszerűen világméretű problémákra hivaj fel a figyelmet

Profile  

PostPosted: 23:33, 01-02-2011 
ujonc

ja, de egyikből következik a másik :D ha nincs new world order, akkor nincsennek ezek a világméretű problémák sem...

Profile  

PostPosted: 23:45, 01-02-2011 
original nuttah

noit wrote:
henrik: szintén :)

Csak én már nem a filmről beszélek, hanem az általánosításokról.

Profile  

PostPosted: 00:50, 02-02-2011 
pokemon

az összeseküvés-elméletek, mint a antiszemitizmus, a looserek sportja, akik nem tudják levezetni semmi másból a nyomorukat, mint a nagyon NAGY megmondó-+filmekből/elméletekből. többet kéne gondolkozni (olvasni) ennyi! zeitgeist... ergh.

Profile  

PostPosted: 01:08, 02-02-2011 
original nuttah

Nekem a kedvencem az volt, amikor a H1N1 elleni oltásokkal kapcsolatban
leközölt egy cikket a szentkorona rádió és oda kommentelte ezt be valaki:

hogy mire keszulnek? Nos en mar 1992-ben hallottam egy kiszivarogtatott hangfelvetelt a 300 uralkodo csalad titkos Svedorszagi konferenciajarol (csak neki átmásolták kazin) ahol rotschild baro elmondja hogy szamitasaik szerint a tobb mint 6 milliard ember nem kontrollalhato ezert ugy dontottek hogy az emberiseget 3 milliard ala kell szoritani, azt a szot hasznalva hogy anihilation (megsemmisites) es felsorolja ennek modszereit (mestersegesen szitott haboruk, jarvanyok stb). Az elpusztitani kivant 3 milliardot "useless eaters"-nek (haszontalan evok) nevezi. Nos szamomra eggyaltalan nem meglepo ez az egesz. Az egesz bizonyitasat segiti hogy Franciaorszagban ki lett szivarogtatva egy titkos kormany irat amely most szeptember 28-tol kezdemenyezi az egesz orszagra terjedo kotelezo oltasokat (akar katonai es rendori eroszak bevetesevel).

Már nincs sok időnk.

Profile  

PostPosted: 01:19, 02-02-2011 
ujonc

cyboy wrote:
az összeseküvés-elméletek, mint a antiszemitizmus, a looserek sportja, akik nem tudják levezetni semmi másból a nyomorukat, mint a nagyon NAGY megmondó-+filmekből/elméletekből. többet kéne gondolkozni (olvasni) ennyi! zeitgeist... ergh.

az antiszemitizmus a másik amitől nyílik a bicska a zsebemben :D
végülis az rendben van, h egy népnek a nyakára költöztetünk egy másikat felhúzunk egy szép nagy falat köréjük, aztán pedig elkezdjük kiírtani... (palesztina)
szerintem gondold át a dolgokat mielőtt ilyeneket írsz, h antiszemitizmus...
és azt ki kérem magamnak, h gondolkodjak + olvassak többet, mert szoktam mind a kettőt :wink:

"Amivel világszerte szemben állunk,
az egy monolitikus, könyörtelen összeesküvés, mely egyre növekvő befolyását elsősorban rejtett eszközökkel éri el." - John F. Kennedy
hoppá nem sokkal ezután belefejelt egy kis fémgolyóba...

Profile  

PostPosted: 02:10, 02-02-2011 
szupercella

nando? wrote:

Jé, egy jó Kemal zene! És még amen is van benne.

Profile  

PostPosted: 02:17, 02-02-2011 
droid

kaLman wrote:
nando? wrote:

Jé, egy jó Kemal zene! És még amen is van benne.

mintha nem lenne számos jó zenéje :P
bocs az offért.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 225, 226, 227, 228, 229, 230, 231 ... 291  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]