|
the incredible burt wonderstone nagyon nem incredible, inkabb fantaziatlan bena blodli, amibe inkabb illenenek adam sandler felek, mint jim carrey meg steve buscemi, de hat nekik is kb itt tart az azsiojuk
like someone in love az irani rendezonek nem lattam a cannes-i nyertes filmjet, csak a legutobbi 'copie conforme't juliette binoche-sal, ami erdekes kis romantikus kamara-drama volt sok sok beszelgetessel. most vmi hasonlot probalt csinalni japanban, de elegge erdektelen lett a tortenet, meginkabb a szereplok, akik szinten csak beszelnek (nyilvan fele annyit sem japanok reven), es egyaltalan nem latunk 'belejuk', igy unalomba fullad az egesz
the grandmaster sztem a zsanerek keverese miatt nem lett ez jo, felig fikcios kinai tortelemi eposz a wing tsung leghiresebb mestererol csomo parbeszeddel, nehol nehezen kovetheto cselekmennyel, amit husz percenkent szepen fenykepezett, wong kar wai-osan lassitott verekedesek tarkitanak. a hatterben meg van vmi szerelmi szal is, de az egesz olyan kesze-kusza, aranytalan igy.. az mtva azert bemutatja, sztem kizart h sikerrel
io e te (me and you) bertolucci film, ehhez kepest ez is nagy csalodas. egy testver tortenete egy pinceben elmeselve, nem szolgal semmi erdekessel, sem igazi dramaval, elegge untam
v tumane (in the fog) a titanicon is jatszott ukran film, masodik vh alatt egy szovjet falu partizanjainak tortenete a nemet megszallas alatt. durva atmoszfera, minimalizmus, moralis mondanivalo, nem konnyu de jo film
rites of spring igeretesnek tuno horror, ami ket szalon fut, de mikor osszeer nem tortenik semmi varatlan, kiszamithato, igy nem tul erdekes
the lords of salem uj rob zombie film, satanista katyvasz, nagyon rossz
kapringen (a hijacking) sztem az idei ev egyik legjobb thrillere. dan hajo legenysegenek tortenete, akiket tuszul ejtenek a szomaliai kalozok. az 'r' c bortonfilmet is rendezo tobias lindholm irta egyebkent vinterberg filmejit is (submarino, jagten)
belyy tigr (white tiger) az oroszok nominalasa az oscarra, valszeg azert nem ez volt tavaly a legjobb filmjuk. haborus film, tankos film, kozben a hangsuly egyaltalan nem a harcokon, a haborun van, hanem e mogott vmifele filozofiai 'eszmefuttatason'. erdekes, olyan oroszosan, tarkovszkijesen lassu, viszont nincs amiben megragadjon a mondando, hiaba ertekezik a haboru folott, ha abbol nem mutat semmit
smashed fuggetlen amerikai romantikus drama ket fiatalz alkoholizmusarol, oszinten, emberkozeli modon, jo
fin (the end) spanyol thriller, ami igazabol csak a feleig erdekes, ott derul ki h igazabol misztikus thriller (nem scifi, inkabb fantasy, mert sok ertelme nincs a dolognak)
_________________ Where is God's paradise? Paradise is in the shadow of the swords. http://www.impulsecreator.hu/icr http://www.facebook.com/icrmusic
|