vanishing waves
a 'beszelj hozza' talalkozik az inception-nel ebben a litvan, erotikatol sem mentes muvesz scifi dramaban. gyonyoru production design (es hasonloan jo hang/zene), izgalmas temaboncolgatas (szerelem es szexualitas a pszicheben). erdekes film, a tavalyi miskolci jameson cinefest fodijasa
http://www.filmnews.hu/2012/09/cinefest-2012-ertekeles-eltuno-hullamok.htmlbellflower
szeretem a szerzoi indie filmeket, foleg amikor az alkoto barkacs modszerrekkel csinal fillerekbol vmi egeszen jot. evan glodell is egy ilyen figura, rendezte, irta es foszerepelte a filmet, amit az o barkacskamerajaval vettek fel (amitol eleve eleg fura az egesz). a film amugy romantikus drama, de nem tul szokvanyos modon, nemi mad max homazzsal
scenic route
gus van sant gerry-je ugrott be, csak itt beszelnek is (jo sokat, merthogy ketszereplos kamaradarab) meg tortenik is valami. ket srac vivodasa a sivataggal, baratsagukkal, leginkabb pedig a mid-life krizissel. tetszett
gallowwalkers
blade western verzioban kb, de annal is benabb. alig van benne rendes akcio, az sem tul acelos. csak azert neztem meg mert a design nem nezett ki rosszul trailer alapjan
nairobi half life
dicseretes dolog h tom wynker produkcios cege kenyaban workshopokon oktatja a helyieket filmkeszitesre, de ettol meg nem egy jo film. tarsadalmi es moralis kerdeseket csak nagyon felszinesen, dramai melysegeket alig erintoen, inkabb tulsagosan lazan, 'jopofan' mesel afrikai sztorit - nekem nem hiteles
kitsutsuki to ame (the woodsman and the rain)
tipikus japan minimalista kedvesfilm (mas megkozelitesben, europai szemmel meg majdnem bargyu), egy favagorol meg a faluba erkezo zombifilmet forgato stabrol. jopofa (kb mint a rentaneko) de tul hosszu
promised land
nem vartam tole semmit, igy nem kulonosebben csalodtam h a filmnek nincs tul karakan velemenye kornyezetvedelemi vs multivallalat lobbi temaban, ugyh szimplan kedveltem a karaktereket, az amerikai kisvaros bajat. delutani konnyed hbo film tipus
macherovgaltis (knifer)
a gorog ujhullam (weird-wave) sztem kevesbe sikerult darabja. szerelemfelteses krimi, csak olyan minimalistan, abszurdan. nem tetszett igazan, inkabb ajanlom az L-t meg a mar ajanlott dogtooth-ot