Hell On Steele Wheelz wrote:
-evian- wrote:
Ami a baleseteket illeti valoszuleg azert ezerszer tobb tortenik olyan oriasplakatok miatt, amin pucer seggu no akar csillagcsavarhuzokeszletet eladni neked, vagy eppen a tipikusan magyar, bunko vezetesi stilus miatt.
Egy valaszadasnal valoszinuleg viccbol ikszelnem meg azt a rublikat, hogy a lampa nem volt ertelmezheto az oldalara ragasztott matricak miatt.
Minden kornak megvannak a maga sajatossagai, en inkabb a minosegre, tartalomra, otletre es megvalositasra tennem a hangsulyt. Mert ezek azok a tulajdonsagok, ami miatt vagy tetszik valami vagy sem, megerint vagy sem, kivalt beloled valamit vagy kozonyos maradsz.
Szerintem a dolog nem ennyire bonyolult. Van ugye a közlekedési lámpa, vannak a táblák és van a KRESZ, és mindezt elvileg meghatározták, hogy betartani tessenek, ne kijátszani. Mert aki kijátssza, az a mások és a saját életével játszik. Ergo, az én szemszögömből ugyanolyan káros a bűnöző, aki elviszi a táblát, mer' a Zalumíniumért pízt kaphat, mint a bunkó autós, a hülye motoros vagy akár az agresszív biciklista, mert ilyen is van. És valahol ebben a listában bene vannak mindazok, akik bármilyen módon károsítják mindazt, amit az ÉN pénzemből csinálnak, hogy védjék a tyúxaros életemet. Őszintén kívánom hogy egyszer legyen szüksége egy ilyennek arra amit ő tett tönkre.
Láttam már karón varjút, hidd el nagy öröm nézni ahogy a korábban diszkóból betépve hazaszáguldó hülyegyerek egy szép napon csak borul és lepereg előtte az élete, mert nincs egy másik autó az ellenkező sávban amibe belerohanhasson és aminek az utasai helyette halnának....ezek az emberek ilyenkor magukba szállnak és szótlanok lesznek, olykor egy egész hétig, vagy még tovább...már, ha túlélik...
Matricák: biztos marha nagy művészet, hogy a (szintén az én adómból is fenntartott) képző meg az ipar tanulói az intézet cuccán, az intézet papírjára nyomtathatják a kultúrát (mondom: az én pénzemen), és aztán teleszemeteik vele a várost, meg becsomagolják az elektromos szekrényeket, hadd szenvedjen vele akit ezért fizetnek, ugye, és nyilván tényleg nagy kreativitás kell ahhoz, hogy folyamatosan tovább feszítsék a hülyeség meg a tűrés határait, de szerintem amit csinálnak az simán a büntetendő kategória. És ha nagyon akarnák, megfoghatnák az egész társaságot. Például a getszi péterék kiállításán, ahol legálisan csinálhatták a kultot. Szerintem nincs szükség erre a matricásdira, keretek közé meg nyilván nem szoríthatják, mert akkor a művész urak jogai sérülnek (hahahaha). Hogy az ecceri embernek is vannak jogai, ezeknek a "művészeknek" meg vannak KÖTELESSÉGEI, az meg valahol elvész félúton. Ha az a céljuk, hogy kiváltson az emberből valamit, nálam sikerrel jártak. Mondjuk ugyanezt a "sikert" a bigbráner, a barátokközt meg a többi szar kicsit hamarabb érte el, meg hát ha nem tetszik, átkapcsolom/kikapcsolon a tévét, viszont, ezek ott maradnak az utcán, ahol a kutyaszar meg a többi ocsmányság, ami nem odavaló.
Persze szép dolog a szubkult, de lassan kezd unalmas lenni, hogy nincs egy rendes kocsma vagy vendéglő, ami ne lenne tele ezekkel a szarokkal, kívül-belül...
miert van benned ilyen harag? Esetleg ne fizess adot, en is jartam mas adojabol egyetemre, es majd a te gyerekeid is az akkor penztkeresok adojabol fognak jarni... Az en adomat is olyanokra koltik ami nekem nem tetszik, es boldog lennek, ha csak arra koltenek, hogy legyen mire nyomtatni az en adombol fenntartott iskolakban masoknak...
A tv-t annyira nem kavarnam bele ebbe, egyreszt mert nekem nincs, es nem nezek tv-t, masreszt szerintem nem jo osszehasonlitasi alap.
A muveszet kotelessege vagy inkabb felelossege egy nagyobb hangvetelu tema lenne reszemrol, ezert itt nem is mennek bele.
Csupancsak azt erzem, hogy most be kell vedenem egy olyan dolgot, amit en szeretek, es azt gondolom mint kifejezesmod van letjogosultsaga, te vagy masok meg nem, es szerintetek nincs helye. De ez mindenkinek szive joga. Meg ugyis, hogy 90%-ban azt hiszem, kar a papirert, mert nincs benne eleg spiritusz. Vagy eppen azt, hogy tul kiabrandult vagy nihilista, de ez mar megint csak masik tema hogy budapest utcain milyen eleterzeseket lehet felfedezni.
En meg peldaul azt utalom az utcan, mikor prosztoparasztok beszolnak. De csak annyit tudok tenni ellene, hogy nem veszek rola tudomast. Probald ki te is. A matricakkal azert konnyebben fogsz boldogulni. peace