no offense, de sztem ő nem azt mondta h a zohan kurvajóvolt:)
én pl a zohan-ra láttatlanban is rásütöm a szar jelzőt
a the dark knight pedig megkapja tőlem az idei "most overrated" díjat.
félreértés ne essék, jó film, nekem is tetszett, de baromira túlhype-olják. még közel se biztos, hogy az év filme, max az év akciófilmje, az imdb első hely meg egyenesen röhejes volt.
picit bővebben:
pozitívumok:
- normálisan megkoreografált akciójelenetek
- vágás és operatőri munka
-
fantasztikus forgatókönyv és ebből adódó dialógusok
- Aaron Eckhart színészi játéka
- zene
negatívumok és possible spoilerz:
- Ledger játéka túlértékelt (szvsz sokan összemossák a karakter zseniálisságával, de azt meg ugye a forgatókönyvírók hozzák) egy ilyen sminkkel pedig elég volt pár arcjátékot magára erőltetnie és máris sokkal erőteljesebbnek hatott a figura.
-túl hosszú a történet, két tetőpont van, ami már kicsit sok, ki lehetett volna vágni pár jelenetet (pl mi értelme volt joker megjelenésének a rendezvényen, azon kívül h batman megmentette rachelt (klisé). és vajon mit csinált miután nem találta meg harvey-t? csak úgy kisétált? )
-ezzel szemben a kétarc történetének rövidre zárása a legnagyobb kihagyott ziccer (én spec azt a szálat ott hagytam volna abba mikor eltűnik, tökéletes lett volna a következő film főgonoszának, főleg azért, mert batman még a képregényben is kétarcot sokszor meg akarja menteni önmagától)
- batman eltorzított hangja (ez már a kezdetektől fogva ilyen volt ez okés, de azért nem ennyire durván. ez másokat is megihletett: http://www.youtube.com/watch?v=w2yv8aT0UFc)
- kétarc maszkja no comment
a film legnagyobb hibája pedig talán éppen a hype:) az ember végre lát egy rendesen összerakott filmet, kevés hibával és elkezdik az egekig magasztalni.