lali aka krisztián wrote:
kézilabdában sincs narancssárga lap, mégis mûködik, jééééé...nehéz elképzelni, hogy sárga helyett kap 15-20 perc büntetést, a 2. után meg melegvizet?
igen, nehéz!
Ugyanis a futball szépsége számomra - és gondolom nem vagyok ezzel egyedül - többek között pont abban rejlik h az alapvetõ szabályai már több mint 100 éve változatlanok tehát tradíciókra épül. A les szabályt is már az 1920as években bevezették és azóta is max annyi változott h megkülönböztették azt h mi aktív és mi passzív.
Továbbá szerintem a kézilabda, kosárlabda, jégkorong etc. teljesen más sportágak mint a foci, nem véletlen h anno szerencsére úgy találták ki ezt a játékot ahogy...mert majd minden szabálya tökéletes, legfeljebb apró finomításokra van szükség amire persze van is folyamatos törekevés d még ezzel együtt is abszolút élvezhetõ a játék.
Nem beszélve arról h a sportág szabályalkotó szervezete az 'International Board' is egy igen konzervatív szervezet szóval nagy kaliberû változásokra a szabályokat illetõen sztem a jövõben se számítsál. A változás lehetõségét inkább a modern technika vívmányainak kihasználásában kéne keresni, tehát mondjuk az annyit vitatott lesek megítélésénél csökkenteni a hibaszázalékot v vmilyen technika/elektronika (labdába ültetett chip - már volt is vmi hasonló magyar szabadalom nemrég) alkalmazásával segíteni a bírónak annak a megítélésben h áthaladt-e a labda teljes terjedelmével a gólvonalon v sem.
Az viszont tény h az utóbbi idõben már annyira felgyorsult a játék h lehet nem lenne hülyeség megfontolni az asszisztensek meghagyása mellett h a meccseket 2 vezetõbíró fújja h még jobban ki lehessen zárni a tévedések lehetõségét. Ha már mindenképpen újítást akarsz.
De ezt h töröljék el a lest remélem te sem gondoltad komolyan...
Ha pedig annyira reformot akarsz akkor menj és nézz/játssz yorkiballt vagy mittudomén!
IMHO
peace out