i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:51, 18-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10987 posts ]  Go to page Previous  1 ... 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468 ... 550  Next
Author Message
 Post subject: Re: cset
PostPosted: 12:07, 06-09-2010 
original nuttah

Ad'Am wrote:
Ja ez egy Farkaspók
Image
szép darab! mivel eteted? :D

ez már akkora, hogy etetni se kell, mert kiszolgálja magát :scared:

Profile  

PostPosted: 16:20, 06-09-2010 
ujonc

faalb wrote:
Szongáriai cselőpók. Talán. Nem vagyok pókológus, főleg mert viszolygok tőlük, de a méret alapján csak ez lehet.
:yikes2:

es az ilyen dzsungariai pokok mit keresnek nalunk amugy? :D

kicsit belegondoltam, hogy en vajon mit tudnek csinalni ha itt lenne egy ilyen tetemes darab.
hat szemely szerint azert nem halok bele egy pokba vagy akar kettobe se, na de ez...ez nagyon sulyos :nervous:

mindegy, ettol fuggetlenul mi lett a pok sorsa?

Profile  

PostPosted: 16:21, 06-09-2010 
impulsecreator.hu

az alföldön itt is élnek. anno biosz terepgyakorlaton láttunk ilyet :crazy:

Profile  

PostPosted: 16:24, 06-09-2010 
ujonc

hat az viszont nagyszeru, tekintve h az alfold kellos kozepen tengetem a napjaim 80%-at :fog:

Profile  

PostPosted: 16:27, 06-09-2010 
impulsecreator.hu

azt mesélte anno a nemzeti parkos ember, hogy ezek a nagy pókok többnyire a homokba fúrt lyukakban élnek, és ugyan csúnyák, de nem veszélyesek. mondjuk nekem a látványtól is tele a gatyám.

Profile  

PostPosted: 17:43, 06-09-2010 
original nuttah

L.A.S. wrote:
azt mesélte anno a nemzeti parkos ember, hogy ezek a nagy pókok többnyire a homokba fúrt lyukakban élnek, és ugyan csúnyák, de nem veszélyesek. mondjuk nekem a látványtól is tele a gatyám.

Pontosan, az alföldön honos, de lyukakban élnek, ritkán találkozni velük. Tavaly egy kartiparti alkalmával előbukkant egy nálunk is, szegény kapott is a fejére egyből :( Még meg van a "hulla" egyébként egész jó állapotban, kell róla kép? :D

Profile  

PostPosted: 23:13, 06-09-2010 
original nuttah

mltn2k wrote:

mindegy, ettol fuggetlenul mi lett a pok sorsa?

megnyalattuk valami kemotoxal a közelharc elkerülése véget.

Profile  

PostPosted: 02:33, 07-09-2010 
zee german

plastik wrote:
megacrash wrote:
plastik wrote:
mivel tudok mts HD videofájlt konvertálni bármibe? anyvideo ma elbukott. konvertálja, de ilyen slow motion lett az egész, következésképp persze a hanggal se szinkronban megy. valami más ötlet?

a matroska (mts vagy mkv) csak egy kontener formatum (mint az avi), altalaban AVCHD codeccel van tomoritve, esetleg h264. olyan programot kell talalnod ami ezeket jol kezeli.

macen mpeg streamclip es handbrake az opensource mindent vivo kiralysag, pcn virtualdub vagy avidemux. fizetos szoftverek kozott macen compressor (fcp studioval jon), pc-n canopus procoder. mindket rendszeren fut az adobe media encoder ami elvileg eleg jo de sose hasznalom oket. ezeken kivul szerintem nem erdemes semmit hasznalni, a google csomo ilyen szemet programot dob fel (gondolom az anyvideo is valami ilyesmi). megtekintesre optimalizalt mpegeket sokszor eleg kemeny dio konvertalni, mert vegfelhasznalasra vannak kitalalva es nem arra hogy barmit megvaltoztass bennuk. minden formatumnak van valami haklija, altalaban a hang. sokszor szet kell bontani a ket streamet (hang+kep) ket tomoritetlen formatumba aztan osszekombinalni oket megint egy negyedikbe. ez rovid videoknal mukodokepes megoldas, de egy masfel oras film nem fog elferni a vinyodon tomoritetlen hdben.

ha minden kotel szakad, VLC media playerrel ki tudod streamelni egy masik formatumba valosidoben, de igy szinte biztos hogy veszitesz az eredeti minosegbol. ehhez egy eleg gyors gep kell.

a legfontosabb, hogy ha szarul jon ki a programbol a vegeredmeny, az esetek 95%aban amiatt van, mert szarul allitottad be. ha nagyon elakadsz, sokszor erdemesebb raszanni par orat wikipedian es utanaolvasni hogy mukodik az adott formatum, mert ha nem latod at mit csinalsz, csak vakon lovoldozol jobbra-balra:> sok szerencset

én azt nem értem eleve, hogy a premier (Pro CS3) miért nem tudja kezelni az mts-t! ahogy a sony vegas (8.0) sem. szóval ott a probléma, hogy hazajövök egy olyan felvétellel, amiből 1 órán belül legkésőbb vágott anyagnak kéne lennie optimális esetben. és mindig ez a szar mts gáncsolja el az egész munkafolyamatot, mert egyébként vegas-szal gyönyörűen lehet vágni (premiert annyira nem szeretem). amúgy avchd codec-el van tömörítve.
szóval azt a sok szar kis programot már én is próbáltam és sajnos általában ezek nyújtják a vészmegoldást, mert konvertálni tényleg konvertálnak, csak éppen lecsípnek a videóból egy méretes darabot, mondván hogy ez csak a trial, vedd meg a teljes változatot. anyvideo elvileg nem ilyen, de mint kiderült az meg szarul konvertál.
a virtualdub-ot, az avidemux-ot és a super video convertert is csekkolom, köszi a tippeket!

ennek az avchdnek a rakfeneje hogy nem vagasra talaltak ki. hasonlo a h264hez ami a canon gepembol jon ki. a vegas altalaban mindennel jobban mukodik, de sajnos az esetek tobbsegeben nincs mas valasztasod, at kell konvertalni egy olyan formatumra amivel lehet normalisan dolgozni (DVCPRO HD, DV PAL, vagy macen PRORES 422 HQ). ha kis gepen kell gyorsan vagnom, betolok mindent egy konverterprogramba, es egy alap DV PAL-t kiirok az egesz anyagbol (azert azt mert az van meg a leggyorsabban), megvagom, aztan ha HD kell, ujralinkelem oket az eredeti fileokra. ez mukodik fcp, premier es vegas alatt is.

ha a fonokod azt akarja hogy egy ora alatt megvagj valamit, akkor ne olyan kamerat adjon neked ami kibaszott AVCHD-t rogzit, hanem egy DV, HDV vagy XD rendszerut. vagy tegyel fel CS5-ot es ebayezz ossze egy regi nvidia quadro kartyat. elvileg ez az uj mercury playback engine viszi gyonyoruen de nem vennek ra merget.

Profile  

PostPosted: 17:09, 07-09-2010 
szupercella

Goldie fiát életfogytiglanra ítélték:

http://www.guardian.co.uk/uk/2010/sep/07/goldies-son-life-gang-murder

Profile  

PostPosted: 14:27, 08-09-2010 
impulsecreator.hu

kaLman wrote:

:shock:

Profile  

PostPosted: 17:39, 09-09-2010 
ujonc

Van egy eladó jegyem a ma esti Bonobo koncertre, elővételes áron. Ha érdekel valakit írjon egy pü-t.

Profile  

PostPosted: 19:01, 10-09-2010 
son of nitrous

http://index.hu/kultur/klassz/2010/09/10/mit_akart_az_elveteg_ybl_miklos_beru_nenitol_es_owen_bacsitol/

"A komplexumhoz építenek majd egy várba vezető siklót is, amelynek költségét 2 milliárdra becsülik. Ehhez még nem kezdtek hozzá, bár az építési engedély már megvan."

wtf?!?!?!?! :ooo:

Profile  

PostPosted: 15:02, 11-09-2010 
original nuttah

tud valaki segiteni, hogy hol szerelnek fulhallgatot? :]
van egy ilyen akg 330-asom, az egyik fele szarakodik. osszes eddigi fulhallgatomat kidobtam egybol ha ez volt a baj, de ennel nem szivesen tennem, foleg mert ha megpockolom peldaul akkor szol csak halkabban es recsegve...:/
Image

Profile  

PostPosted: 17:35, 11-09-2010 
son of nitrous

qdem wrote:
van egy ilyen akg 330-asom, az egyik fele szarakodik. osszes eddigi fulhallgatomat kidobtam egybol ha ez volt a baj, de ennel nem szivesen tennem, foleg mert ha megpockolom peldaul akkor szol csak halkabban es recsegve...:/
Image

www.zaj.hu

Profile  

PostPosted: 19:43, 12-09-2010 
ujonc

Nem nagyon talaltam relevans topikot a kerdesemnek, ha megis lenne akkor valamelyik adminbacsi/neni mozgassa at pls.

Szoval meg ugy egy fel evvel ezelott itt (is) erdeklodtem azzal kapcsolatban, hogy egy mezei, amde vajtfulu hallgatonak szimpla otthoni notazgatasra milyen table-t ajanlanatok. Tobben kuldtek itt pm-ben azt, hogy ilyen vegso celra olymindegy, amit par RL lakossaginegynegyedes ismerosom is megerositett, es az omnitronic markat ajanlottak ok is (konkretan a dd2220-at), meg numarkbol a TT1610-et, de ilyet sehol se talaltam online, offlinehoz meg lusta dog vagyok felmenni pestre (tanyavilag rulezz).

Na most emesztgettem magamban a dolgot, es vegulis egy bd1320-as lett a dologbol, jovo heten meg is erkezik (igazabol eleg random valasztas volt, ami a vasarloi feedbackeken, az aron/csorosagomon es a hozza-nem-ertesemen alapult). Na most a muszaki reszeben en enyhen szolva nem vagyok otthon (meg nem is nagyon tudtam racionalizalni, peldaul a velemenyek a szijhajtasrol egymasnak ellent mondtak), de azt meseltek nekem, hogy nagyot profitalhatnek azzal, ha a pickupjat-tujet lecserelnem egy ortofon-ra a stock helyett. Hulyen fogom megfogalmazni: ez hogy mukodik? Leszedem/lecsavarozom az alapot, es a helyere barmilyen pickup felmegy, van valami "by default" meret? Mivel lehetne meg a hangjat, minoseget upgradelni egy adott ertek (legyen mondjuk 15-20k) alatt?

Ja, es a pickupban levo tu az mennyire gyorsan/hogy kopik, mennyire konnyu kicserelni? Mert gondolom kopik az is...

Nekem tenyleg csak annyi a lenyeg, hogy egy olyan megbizhato, jo hangzasu lemezjatszom legyen, amire nem kell minden honapban tizezreket kolteni, de mellette azert napi szinten lenne hasznalva, de csak hallgatasra, nincs bennem semmi DJ-ambicio (egy deckkel meg aztan foleg :badthumbs: ). Nem tudom, hogy a hasznalat es a raforditas mennyire uti/fedi egymast.

Elore is koszonom.

Profile  

PostPosted: 21:04, 12-09-2010 
pokemon

a shellek szabvanyos csatlakozoval konnyeden, szerszam nelkul felszerelhetok a karra.

a pickup a tuhoz szines kabelekkel kapcsolodik (ehhez mindenkepp fogsz leirast talalni a csomagolasban - melyiket hova) illetve ra kell csavarozni. gyakran osszeepitik, ezert ezzel nem is biztos hogy kell foglalkoznod.

a tuk altalaban kulon cserelhetok, aruk toredeke az egesz keszlet araenak. legtobb esetben ezt is szerszam nelkul lehet cserelni.

Last edited by C.J. on 22:55, 12-09-2010, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 21:19, 12-09-2010 
ujonc

bigupz neked, erre voltam kivancsi, koszi!

Profile  

PostPosted: 11:16, 13-09-2010 

qdem wrote:
Image

Nem szabad AKG-t venni. :? Kurvajól szól, de nálam (és ismeretségi körömben) átlag fél év alatt mindegyiknél ugyanez volt a gond. És nem kábelpara, hanem belül lesz kontaktos.

Profile  

PostPosted: 11:18, 13-09-2010 
metalhead

Juhospapa wrote:
qdem wrote:
Image

Nem szabad AKG-t venni. :? Kurvajól szól, de nálam (és ismeretségi körömben) átlag fél év alatt mindegyiknél ugyanez volt a gond. És nem kábelpara, hanem belül lesz kontaktos.

én is jártam így, és nekem nem fél év hanem 2 hét után : )

Profile  

PostPosted: 11:55, 13-09-2010 

Volt olyan is, de azért pár hónapot általában kibírtak.
Most ilyenem van: http://www.sony.hu/product/hps-extra-bass-and-dj/mdr-xb40ex#pageType=ProductBenefits
Ez elég jó, de magas nem az igazi.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 10987 posts ]  Go to page Previous  1 ... 462, 463, 464, 465, 466, 467, 468 ... 550  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]