i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:47, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 280 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Next
Author Message
 Post subject: Környezetvédelem
PostPosted: 23:29, 15-09-2004 
ujonc

úgy gondolom ezen egy olyan téma, ami érinti napjainkat, de sajnos kevesen foglalkoznak vele. ti tesztek valamit környezetetek védelme érdekében? vagy van valami ötlet, amelyet szívesen megosztanátok a többiekkel ebben a témában?

nálunk még elég gyerek cipőben jár a dolog, de azért vannak próbálkozások. pl:
Az idei Fővárosi Autómentes Napon, szeptember 19-én a budapestiek az Andrássy utat teljes hosszában birtokba vehetik. A világörökség részét képező útvonalon különböző kulturális és sportműsorok, játékos vetélkedők lesznek, a terület egy része átmenetileg zöld növénnyel lesz díszítve. Kávézók, sörözők telepednek majd az úttestre, hogy ott, ahol máskor dugók nehezítik a közlekedést, egy napig bárki szabadon jöhessen-mehessen autómentesen. Így hívjuk fel a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti problémákra és a levegőszennyezés, a zaj, a zsúfoltság ártalmaira, melyek okozói és elszenvedői egyaránt mi magunk vagyunk.

Az akció sikere elsősorban a városlakók, az autósok elkötelezettségétől függ. Kérem a személygépkocsival közlekedőket, csatlakozzanak a Fővárosi Autómentes Naphoz, és szeptember 19-én, vasárnap autójuk helyett használják a tömegközlekedési eszközöket, üljenek kerékpárra, vagy egyszerűen sétáljanak.

Élhetőbb, tisztább várost akarunk! A változás vágya, az egészségesebb környezet iránti igény azonban nem elég. Mindezek érdekében cselekednünk kell! Mindenekelőtt saját szemléletünkön kell változtatnunk. Éppen ez az Európai Autómentes Nap célja: elgondolkodtat és cselekvésre buzdít mindannyiunkat. Megmutatja, miként változtathatunk életvitelünkön annak érdekében, hogy Budapest valóban olyan város legyen, mint amilyennek szeretnénk.
(budapest.hu)

Profile  

Post subject: Re: Környezetvédelem
PostPosted: 23:41, 15-09-2004 
original nuttah

blabla wrote:
ti tesztek valamit környezetetek védelme érdekében?

nem folyatom a vizet fogmosas kozben
osszenyomom az asvanyvizes palackot mielott kidobom
nem dobom el utcan a csikket

ez kb default kene legyen

Profile  

Post subject: Re: Környezetvédelem
PostPosted: 23:51, 15-09-2004 
droid

blabla wrote:
ti tesztek valamit környezetetek védelme érdekében?

szelektiv szemetgyujtok

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:03, 16-09-2004 
souljah

Én kukába dobom a szemetet az utcán, feltéve ha van kuka..
Szerintem sokkal több kukát kéne szétszórni a városokban, így mindenkinek egyszerübb lenne nem a földre dobni a szemetet.
Nem is tudom hol, de vhol külföldön egy parkban 10 méterenként volt egy kuka -akkor ezt túlzásnak tartottam-, de talán ez egy jó megoldás...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:07, 16-09-2004 
'ombree

Sajna itt Mo-on olyan az emberek mentalitása (tisztelet a kivételnek :yee: ), ha 5 méterenként lenne kuka, akkor is mellé dobnának...nem?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:10, 16-09-2004 
droid

a városban kib sok kuka van!
a zöldövezetek környékén,erdöknél kéne elhelyezni több kukát,mert ott sokkal több kárt okoz a szemét mint a városban,hiszen az aszfalton nem okoz bajt,s éjjel úgyis járöröznek a narancsszinű autók. ez persze nem azt jelenti,h az utcán lehet dobálni bármit is,hiszen elég undoritó és lehúzó látvány!
de egy feljett civilizációban nem kéne ezzel foglalkozni :roll:
:!: greenpeace forever :!:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:12, 16-09-2004 
ujonc

eLRitmo crew/zen wrote:
Sajna itt Mo-on olyan az emberek mentalitása (tisztelet a kivételnek :yee: ), ha 5 méterenként lenne kuka, akkor is mellé dobnának...nem?

Nem hinném... Akkor jóval többen kidobnák, és sztem a nagy többség szemetelésének fő oka, h a vöröslő vasvillás kisördög a vállán azt sugja a fülükbe, h dobd el, ne menj el a kukáig, messze van, piszkos, majd felszedi valaki és persze ugyis mindenki más is eldobja(ennek szemmel látható jelei vannak). nem? :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:26, 16-09-2004 
souljah

Kotelezni kene a tarsashazakat, hogy eleg kukat szerezzenek be. Sajat tapasztalat :( Es igen, sajnos BP-n sikk eldobni a szemetet, talan mert az emberek nem erzik a magukenak a varost. Vagy nem ezert.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:32, 16-09-2004 
droid

guttka wrote:
eLRitmo crew/zen wrote:

Nem hinném... Akkor jóval többen kidobnák, és sztem a nagy többség szemetelésének fő oka, h a vöröslő vasvillás kisördög a vállán azt sugja a fülükbe, h dobd el, ne menj el a kukáig, messze van, piszkos, majd felszedi valaki és persze ugyis mindenki más is eldobja(ennek szemmel látható jelei vannak). nem? :?

sztem inkább azt súgja,h dobd el nyugodtan,úgyse te váltod meg ezt a problémát!egy szeméttel több vagy kevesebb,nem mind1?! :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:33, 16-09-2004 
'ombree

Ma egész nap kocsiban ültem Békéscsaba-Budapest-Bcs ingát toltam le, és végig a főutak, az autópálya mellett üvegek, palackok, dobozok és hihetetelen dolgok hevernek autókból kidobálva....
Szar látvány.... Ilyen nincs Ausztriában, de még a horvátoknál sem láttam.
Image
Egyszer eljutunk remélem ide :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:34, 16-09-2004 
ujonc

én nagyon szívesen szelektívhulladékgyűjtenék, de sajnos közel s távol nincs szelektíven gyűjtő kuka. konkrétan pesten a nagykörúton belül egyetlen helyen (Klauzál tér) vannak ilyenek, de Bp-n máshol sem jobb a helyzet (lásd http://www.fkf.hu/szelektiv/szelektiv1024_03.htm ). miközben ezeknek a kukáknak a kihelyezése és rendszeres ürítése az FKF költségvetésében kb porszemnyi tétel lenne. de ha már, akkor ne ezeket a mostani szelektív kukákat tegyék ki, mert egészen förtelmesek, szaros zoknival kellene végigverni aki ezeket tervezte (meg persze azt is, aki az "új" metróállomásokat "tervezte", de ez nem ide tartozik).

amúgy meg szept 22-én biciklis felvonulás készülődik, indulás este 6-tól a műjégpályától, more info http://www.pikk-pakk.hu/

Quote:
Az autómentes nap reggelén munkába és iskolába biciklizők ajándékreggelit kapnak a budapesti hidakon.

A felvonulás útvonala:

* Városligeti Műjégpálya (18 óra)
* Kodály Körönd
* Lövölde tér
* Rákóczi út
* Erzsébet híd
* Attila út
* Moszkva tér
* Margit híd
* Oktogon
* Városliget

A felvonulás rossz időjárás esetén is megrendezésre kerül. A várható létszám 2-3000 fő.
Image

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:35, 16-09-2004 
metalhead

erdemes nezni egy kozteren a kis fekete foltocskakat. mind ragotol van. az arkad elott az orson ma lattam es vmi eszmeletlen mennyisegu. en pl ettol vagyok ki :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:38, 16-09-2004 
ujonc

Psure wrote:
erdemes nezni egy kozteren a kis fekete foltocskakat. mind ragotol van. az arkad elott az orson ma lattam es vmi eszmeletlen mennyisegu. en pl ettol vagyok ki :?

Ne is mond! Elég sokat járok arra... vmi gusztustalan :cry:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:38, 16-09-2004 
'ombree

22-én bicajjal megyek dolgozni.... :bicaj:
legfeljebb elüt egy füstölgő Ikarus

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:39, 16-09-2004 
souljah

Quote:
Az autómentes nap reggelén munkába és iskolába biciklizők ajándékreggelit kapnak a budapesti hidakon.

A felvonulás útvonala:

* Kodály Körönd
* Lövölde tér
* Rákóczi út
* Erzsébet híd
* Attila út
* Moszkva tér
* Margit híd
* Oktogon
* Városliget

A felvonulás rossz időjárás esetén is megrendezésre kerül. A várható létszám 2-3000 fő.
quote]

En eleg sokat biciklizem, de szerintem ennek az automentes napnak rossz oldala is van. Az autosok ezt is csak arra hasznaljak, hogy 'csakazertis beulok a kocsiba, ha mar a sok huje bringaval jott'. Persze lehet, hogy pesszimista a hozzaallasom, de a varosban bringazni amellett, hogy tenyleg kenyelmes, kesz eletveszely. Le a kocsikkal! Bringabarat munkahelyeket! :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:40, 16-09-2004 
'ombree

Psure wrote:

Állítólag Londonban büntethető(!) a rágógumi eldobása...így szószerint létezik ilyen szabálysértés

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:46, 16-09-2004 
metalhead

fairman wrote:
Quote:

A felvonulás útvonala:

* Kodály Körönd
* Lövölde tér
* Rákóczi út
* Erzsébet híd
* Attila út
* Moszkva tér
* Margit híd
* Oktogon
* Városliget

quote]

En eleg sokat biciklizem, de szerintem ennek az automentes napnak rossz oldala is van. Az autosok ezt is csak arra hasznaljak, hogy 'csakazertis beulok a kocsiba, ha mar a sok huje bringaval jott'. Persze lehet, hogy pesszimista a hozzaallasom, de a varosban bringazni amellett, hogy tenyleg kenyelmes, kesz eletveszely. Le a kocsikkal! Bringabarat munkahelyeket! :twisted:

a gyalogosoknak meg jobban esik a bicikliuton menni. ez a masik alaptetel. nem baj, repulnek a szatyrok, kezitaskak 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:48, 16-09-2004 
original nuttah

automentes napon nem megyek inkabb sehova

meg el talal utni egy kobor biciklista mikor kilepek a hazbol

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:54, 16-09-2004 
metalhead

ne tedd a tappancsod a biciklisavra es akkor nem lesz bajod, garantalom. szolok a tobbieknek iss 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:03, 16-09-2004 
ujonc

(az almássy téren is van ilyen szelektív hulladékgyűjtő konténer család, nem csak a klauzálon.)

a mi lépcsőházunkban van külön papírgyűjtő kuka (az a piros, biztos vágjátok) szóval a házunkba lakók többsége ennek ellenére a kukába dobja a papírt, pedig szinte egymás mellett van a papírgyűjtő, meg a kuka. és már jó régóta ott van, azt se lehetne mondani, hogy nem vágják, hogy mirte jó.
bár már ez ott kezdődik, hogy a postaládában lévő szóróanyagokat is egyből kiszórják a földre, arrébb menni pár métert már nem képesek. ha a saját házukban ezt teszik az emberek, nehéz elvárni, tőlük azt, aminek alapnak kéne lenni, vagyis, hogy tudják hogyan kell környezetünkre vigyázni :cry: :(

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 280 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]