i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:40, 17-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 101 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Faírtás a Tabánban
PostPosted: 22:20, 06-06-2005 
ujonc

Ugye Te sem szeretnéd, hogy a Tabánt ledózerolják, és jólelkű fiatalok helyett gazdag burzsujok süttessék ott dagadt testüket, az ötcsillagos Kempinski Hotel medencéinél?

Az ATTAC tagjainak kezdeményezésére 2005. június 8-án (szerdán) 18:00-tól békés demonstráció kerül megrendezésre a Tabánban tiltakozásul a zöldterületen történő szállodaépítés ellen. A megmozdulást zöld szervezetek, egyes humanista csoportok és persze zsonglőrök, dobosok támogatják.

--------------------------------------------------------------------------------

Tüntetés a TABÁN megmentéséért

Közvetlenül a Gellérthegy lábánál szállodaépítés miatt az utóbbi hetekben több, mint egy tucatnyi ősfa került kivágásra. Az építkezés során az érintett természetes környezet tovább fog csökkenni a szálloda medencéinek kialakítása miatt. További több tucat fa kerül kivágásra, Budapest egyik utolsó szabadtéri, közösségi pihenőhelye pedig privát területté válik. Szintén ellehetetlenül az évek óta heti rendszerességgel itt találkozó zsonglőrök, dobosok, mutatványosok helyzete is.

A demonstráció résztvevői azt követelik, hogy ne sajátíthassák ki jobb anyagi helyzetben lévő befektetők a mindennapi emberek által generációk óta rendszeresen használt közösségi tereket! Ne legyen lehetséges, hogy befektetők nyereségvágya miatt tovább csökkenjen Budapest zöldterülete! Követeljük, hogy az állampolgárok nevében eljáró önkormányzatok ilyen esetekben időben tájékoztassák az érintett lakosságot, a köz ügye nem lehet bennfentes információ! Követeljük, hogy a helyi önkormányzatok kezdeményezzenek helyi népszavazást hasonló döntések meghozatala előtt!

A demonstrációra minden érdeklődőt szívesen látnak a rendezők. Sötétedés előtt mindenkinek lehetősége nyílik bekapcsolódni a kötetlen zsonglőrprogramokba, sötétedés után pedig látványos tűzzsonglőr bemutató látható.

Az Attac Magyarország Egyesület kezdeményezéséhez csatlakozott a Békejel Plusz-t szervező Ifjú Humanisták a Békés Jövőért, valamint a Tabánt heti rendszerességgel használó kötetlen zsonglőrközösség.

Az eseményt a Népszabadság Online már be is harangozta itt: http://www.nol.hu/cikk/364572/

A szervezésről

A tüntetés ötlete most szerdán vetődött fel teljesen spontán, egy váratlan "Tabán-gyűlés" során. A gyűlés résztvevőinek igérete alapján több száz főre számíthatunk! Ugyanakkor a rendezvény spontanitása miatt rengeteg dolog nincs még megszervezve. Vasárnap, a Városligetbe a Szivárvány-Festre hívunk mindenkit, ahol a nap során pótoljuk lemaradásunkat:
megszervezzük a tüntetés részleteit
transzparenseket készítünk
minden jelen lévő civil szervezetet, művészi csoportosulást és magánembert elhívunk a tüntetésre
Kiosztjuk a mozgosító plakátokat/szórólapokat

Standunknál mindenki megtalálhatja érdeklődésének, képességeinek és jó szándékú tenni-akarásának leginkább megfelelő tevékenységet!

Ne feledjétek: A TABÁNT SENKI NEM FOGJA MEGMENTENI HELYETTÜNK

Profile  

Post subject: Re: Faírtás a Tabánban
PostPosted: 22:25, 06-06-2005 
partiarc

zorro wrote:
Ugye Te sem szeretnéd, hogy a Tabánt ledózerolják, és jólelkű fiatalok helyett gazdag burzsujok süttessék ott dagadt testüket, az ötcsillagos Kempinski Hotel medencéinél?

De igen. Az irtás pedig rövid i. Húzás vissza a gimibe.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:39, 06-06-2005 
droid

Ez meginn IQ-s építő jellegű hozzászólás volt...grat
gondolom poénnak szántad, de sikeresen hoztad a szokásos gyenge formád...taps

on: Ebből is látszik, h mennyire a pénz dominál. Azt a kis fikányi kis maradék zöldet is képesek eladni Bp.-ből. Gondolom biztos kikérték szakértők elemzéseit az engedélyek megadásakor. Vagy szépen megkenték őket is. Áh nemtom mi lesz így, ha ez így folytatódik...iszonyat.
Aztán csodálkoznak ha 1 csőtörés miatt bedugul fél budapest közlekedése.
Amúgy szívesen megyünk ha ráérünk haverokkal. Ja és eredményes tüntetést.
Sorry, de én is ilyen kis naív vagyok. Ez van, ezt kell szeretni...vagy nem :P

Profile  

PostPosted: 22:50, 06-06-2005 
partiarc

zorro wrote:
Szintén ellehetetlenül az évek óta heti rendszerességgel itt találkozó zsonglőrök, dobosok, mutatványosok helyzete is.

Ezt a faszságot csak most vettem észre... Erre csak egy dolgot tudok mondani, kár hogy nem én találtam ki:
WAR AGAINST MOTHERFUCKING JUGGLING!!!

Profile  

PostPosted: 22:58, 06-06-2005 
partiarc

zorro wrote:
A tüntetés ötlete most szerdán vetődött fel teljesen spontán, egy váratlan "Tabán-gyűlés" során.

Hehe, ez még jobb.

ELVTÁRSAK!!! Ez így nagyon nem lesz jó!!! "Váratlan" gyűlés??? "Spontán" felvetődés??? Talán egy kicsit komolyabban kéne venni ezt a forradalmasdit!!! Lenin elvtárs nem a Grooverider, hogy két szar fellépés után elpártoljunk tőle!!! Nyomatékosan megkérném a fiatal mozgalmár elvtársakat, hogy ennél azért vegyék komolyabban a rájuk bízott feladatot!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:25, 06-06-2005 
original nuttah

Matulageci!
Larry Flint hozzádképest egy kezdö kis pöcs bazzeg :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 23:34, 06-06-2005 
impulsecreator.hu

matulageci wrote:
ELVTÁRSAK!!! Ez így nagyon nem lesz jó!!! "Váratlan" gyűlés??? "Spontán" felvetődés??? Talán egy kicsit komolyabban kéne venni ezt a forradalmasdit!!! Lenin elvtárs nem a Grooverider, hogy két szar fellépés után elpártoljunk tőle!!! Nyomatékosan megkérném a fiatal mozgalmár elvtársakat, hogy ennél azért vegyék komolyabban a rájuk bízott feladatot!!!

:slayer:

menjenek önkritikát gyakorolni. forradalom nincs helyesírás nélkül.

(persze attól még ne dózerolják le a tabánt, nekem se tetszene :fog: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:01, 07-06-2005 
poszthumusz

nem értem a hozzállást.ne basszák szét a Tabánt!pont.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:15, 07-06-2005 
souljah

helyesiraspara matulagec postjaban utos volt es pont eleg.

Arrol mar sok sok honappal ezelott lehetett olvasni h tobb szabadteri koncert es egyeb mocorgas nem lesz a tabanban bar akkor meg szo nem volt arrol hogy szalloda es migymas epul. A fama arrol szolt "megovjak a teruletet" ..
{ Asszem nepszabiban volt errol szo annak is a nyomtatott verziojaban }

sztem cseszhetik a tuntetest, pont annyit fog erni hogy semmit..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:22, 07-06-2005 
original nuttah

tr wrote:
helyesiraspara matulagec postjaban utos volt es pont eleg.

Arrol mar sok sok honappal ezelott lehetett olvasni h tobb szabadteri koncert es egyeb mocorgas nem lesz a tabanban bar akkor meg szo nem volt arrol hogy szalloda es migymas epul. A fama arrol szolt "megovjak a teruletet" ..
{ Asszem nepszabiban volt errol szo annak is a nyomtatott verziojaban }

sztem cseszhetik a tuntetest, pont annyit fog erni hogy semmit..

Igen mert a kamudemokrácia van,tudnílik ha télleg betartva mindent "demokratikus"eszközökkel lépsz fel és hajtsaz a véleményedért,tüntetés petíció akkor az szart se ér.Ha meg azt teszed amit kéne kicsit agresszívabban állsz ki az ügyed érdekében akkor te vagy a szemét,primitív bünöző és a média lehúz és a végén te leszel a bűnös.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:14, 07-06-2005 
kisfröccs

Georgeo wrote:
on: Ebből is látszik, h mennyire a pénz dominál. Azt a kis fikányi kis maradék zöldet is képesek eladni Bp.-ből. Gondolom biztos kikérték szakértők elemzéseit az engedélyek megadásakor. Vagy szépen megkenték őket is. Áh nemtom mi lesz így, ha ez így folytatódik...iszonyat.
Aztán csodálkoznak ha 1 csőtörés miatt bedugul fél budapest közlekedése

mi az osszefugges a zoldteruletek mennyisege es a csotoresek okozta dugo kozott?

amugy tenyleg ne dozeroljak le a tabant

vagy allando berletet kerek az epulo hotelbe

egyebkent meg ne ikszelj, szexelj
dzsidzsi wrote:
itt mindennek az a vege hogy inni kell

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:02, 07-06-2005 
droid

Jó, mondjuk az igaz, hogy túlsokmindent nem lehet ilyen tüntetésekkel elérni, de azért több mint a semmi. Meg legalább Matula meginn jót mulatott :P

A zöldterületek mennyisége és a csőtörések okozta dugó között meg az az összefüggés, hogy egyre jobban beépítik a várost, így egyre kevesebb zöld terület marad szabadon, ami még élvezhető is. A beépítések miatt egyre több ember is lesz, ezáltal valószínűleg egyre több kocsi és így nagyobb a valószínűsége egy forgalmi dugó kialakulásának is.
Ha nézel híradót, akkor meg biztos láttad a maiban, hogy egy Hegyalja úti csőtörés javítási munkálatai miatt bedugult fél Bp...szal onnan kb a Kossuth L. utcáig állt a sor.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:08, 07-06-2005 
partiarc

Te videki vagy vagy mi van? Egy Hegyalja ut - KL utca dugo nekunk pestieknek kurvara semmi, plane, hogy akinek van esze, az ott a Meszaros utcanal le tudja vagni, pont at a Tabanon, mondjuk ha ezek a hotelepitok miatt ezt az egerutat is lezarjak, akkor szerintem siman kimennek en is balhezni, erted, burzsuj a burzsuj ellen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:23, 07-06-2005 
kisfröccs

a hegyaljan minden delutan dugo van

dzsidzsi wrote:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:05, 07-06-2005 
droid

Ha fakrol van szo, belolem a naivsag beszel. A legbekesebb egyutteles, fenybol, vizbol, foldbol es levegobol taplalkoznak, nem bantanak senkit, viszont taplalekot adnak a testnek es szepsegukkel simogatjak a lelket. Ok tudnak nelkulunk elni, mi viszont nelkuluk nem tudunk. De nem hiszem, hogy sokat lehet tenni ma mar ertuk, fat lehet adni penzert, viszont penzert nem jar szaz eves fa. Na, de hat boven van szakirodalom a nyugati vilag hanyatlasarol, es tessek batran gyakorlni ujra a kezzel irast, arra az idore, mikor majd ujra a palackposta lesz az egyetlen email lehetoseg. szepnapot.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:10, 07-06-2005 
ujonc

én csak kopipasztéztam, a tabánt ne bántsák, az ördögpálcás terítônadrágosok nem érdekelnek.
csak a fák, és a természet védelme

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:15, 07-06-2005 
kisfröccs

en alairom, hogy ne irtsak ki a tabanban a fakat
plane hogy itt lakom (nem, nem a parkban), de nemigazan latok ra esejt, hogy barmi is tortenne a tuntetes hatasara
marmitn ha tenyleg sokan mennenek biztos lenne, de uyge az ilyesmi altalaban erdektelensegbe fullad

kapitalizmus van na :roll:

dzsidzsi wrote:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:33, 07-06-2005 
ujonc

en is voltam arra a napokban, es azt hittem, rosszul latok.. legyalultak az egeszet. egy felbecsulhetetlenul ertekes terulet tunik el hamarosan budapestrol. egyaltalan nem vicces. (pedig en tamogatom a kapitalizmust.)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:42, 07-06-2005 
partiarc

A forradalom proaktív. Jó hogy nem a megnyitóra szervezték. Talán egy kicsit késő, nem?

/a forradalomnak vannak információi, vagy minimum besúgói, esetleg tud pisztrángot fogni :lol: /

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:44, 07-06-2005 
souljah

a kapitalizmust én ilyen formában nem támogatom, de most gazdaság-filozófiai kérdésekbe nem is szeretnék belemenni. az egy dolog, h a befektetõ kivágja a fákat az építkezés miatt, neki az az érdeke, h sok pénzt hozzon a konyhára a vállalkozása, lehetõleg minél gyorsabban rentábilis legyen s ha ehhez ki kell vágni akár az egész domboldalt s le kell betonozni meg telerakni jakuzzival, mert a pénzes emberi roncsok erre gyûlnek a legjobban, azt megértem, bár nem tudom elfogadni. ami viszont kurvára zavar, h van egy töketlen barom izlésficamos budapeti fõépítész schneller istván személyében, meg a kerületnek egy polgármestere, meg még néhány illetkées aktakukac, akik képtelenek az orruknál messzebb látni s belemennek kb mindenbe amit a letisztelt befektetõ ajánl, diktál tökmindegy... ez a kibaszott felháborító igazából.. hmm.. én is láttam az irtást ahová jártam korábban inni, meg frizbizni.. :roll:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 101 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]