November 16-án – most Pénteken - a Drumloop Production és a Guerilla Crew Dinky-t, a Horizontal alapító-tulajdonosát, és a Cocoon-nál valamint a Crosstown Rebels-nél is jegyzett chilei szépséget látja vendégül a Club K2-ben.
Ennek apropóján készítettünk vele interjút, melyet alább olvashattok.
Dinky interjúChiléből indultál el a nagy úton, milyen a kapcsolatod az ottani születésű zenészekkel?Körülbelül 12 éve lehet annak, hogy ez az egész miliő körülvesz. Ezidő alatt szinte a családommá váltak, mégha a rengeteg elfoglaltság miatt nincs is lehetőségünk olyan gyakran összejárni vagy akár találkozni, mint szeretnénk. Viszont amikor látom őket, mindig őrülten boldog vagyok.
Tudjuk, hogy a tánckarriered nagyon komolyan vetted és rengeteg siker ért pályád során. Mi volt az oka, hogy mégis a zene felé fordultál?Egyszerűbb a válasz, mint gondolnád. Kislányként az volt az álmom, hogy táncos lehessek, ezt el is értem. Később, mikor egyre jobban kezdtem érdeklődni a zene iránt, a tánc fokozatosan kikerült a fókuszból. Ez a tendencia addig folytatódott, míg a dj-zés és zeneírás végleg főszereplővé vált az életemben, a tánc pedig feledésbe merült.
A Cocoon-hoz szerződni sok előadó álma a szcénában. A megkeresés váratlanul ért, számítottál rá, egyáltalán volt valamilyen kapcsolatod Sven-nel és csapatával ezelőtt?Fiatalabb koromban sokat ábrándoztam róla, hogy ez valóra válik, rengeteg videót láttam az Amnesia-s partikról, még amikor New York-ban éltem. Ha elkészült egy új zeném, elküldtem neki a kiadóba, ha New York-ba jött fellépni, szintén adtam neki pár számot, aztán egyszercsak találkoztam vele Ibizán és azt mondta, imádta a trekkjeimet, nagyon aranyos volt. A rákövetkező évben meghívtak az Amnesiába, és az azután következőben is játszhattam ott. Majd meghallotta a Cocoon irodában az “Acid in my fridge”-et, és megkeresett, hogy szeretné rátenni egy válogatására. A szám végül akkora figyelmet kapott, hogy készítettünk egy single-t neki, végül már ott tartottam, hogy közvetlenül előtte játszhattam az Amnesiában, és én készíthettem el a “Wild Life” kampány mix cd-jét. Valóra vált ez az álmom is, és el sem tudom mondani, milyen érzés, hogy sikerült!
Saját kiadót indítottál, és ez több szabadságot ad zeneileg, de extra terheket és felelősséget is ró rád. Hogy jött az ötlet és mik a terveid a Horizontal-lal?Tényleg nem egyszerűek a kiadóval járó terhek és feladatok, főleg manapság, amikor mindenki ingyen hozzájuthat szinte az összes zenéhez. A vinyl piaca jelentősen visszaesett, és mivel a Horizontal-nál csak lemezen jelentetünk meg, mi is szenvedünk néha ettől, de szerencsére nagyon jó válogatásokra sikerült felkerülnünk, és ez sokat számít. Loco Dice, M.A.N.D.Y., Magda, Tobi Neumann, mind licenszeltek tőlünk trekkeket és ez nagyon fontos a számunkra, mert a megjelenéseken kívül ez viszi előre a kiadót azokban az időkben, amikor ilyen magasak a bakelit előállítási költségei és így visszaestek az eladások. Évente amúgy 2-3-nál szerintem soha nem lesz több megjelenésünk, szeretném megtartani a label különleges mivoltát, hogy ha kijövünk valamivel, az tényleg robbanjon. Emellett természetesen az új tehetségek felfedezésére is fogunk időt szakítani.
Új mix CD-d jelenik meg novemberben. Mesélj nekünk kicsit róla! Van más is, amin mostanság dolgozol?A mix a Get Lost 3 nevet kapta, ez a sorozat a Crosstown Rebels, Damian Lazarus angol kiadójának szériája. Semmiképp sem egy klubhimnuszokkal teletűzdelt kemény mix, inkább úgy fogalmaznék, hogy finom afterparti hangulata van. Sokat dolgoztam vele, és a média visszajelzései kiválóak, nagyon átjött nekik, mit is akartam létrehozni: egy olyan folyamot, amiben keverednek a stílusok (experimental, disco, minimal, tech-house), egy kicsit mély és atmoszférikus de emellett nagyon táncolható is. A mixben 3 szám van ami saját készítésű, és jelenleg egy előadói albumon dolgozom, ami a következő nyáron fog megjelenni ugyanezen a labelen. Emellett természetesen folyamatosan úton vagyok, hiszen rengeteg helyre hívnak fellépni, rendszeresen pedig havi-kéthavi szinten a berlini Panorama Bar-ban és a toszkánai Kama Kama klubban lépek fel.
A legutóbb, ha jól emlékszem végig bakelitről játszottál Budapesten, változott ez azóta? Manapság rengetegen kezdtek el CD-t vagy Final Scratch-et használni.Még nem, bár játszom olyan számokat CD-ről, amiket bakeliten nem lehet megszerezni, ezek még meg nem jelent cuccok, illetve a saját zenéim. Imádom a vinylt és azt, ahogy megszólal, de már több, mint 11 éve hurcolom magammal a lemezeimet és nemrég sikerült egy igen komoly hátproblémát összeszednem, amit mostanság akkupunktúrás terápiával kezeltetek. Egy nőnek nagyon nehéz a táskáját cipelnie, és a hátfájásom egyre fájdalmasabbá vált, így jelenleg épp újragondolom ezt a kérdéskört. A Traktor Scratch az amire valószínűleg át fogok állni, hiszen a Traktor cég amúgyis szponzorál. Mp3-akat nem fogok játszani, mert nem tetszik a hangzásuk, viszont lassan nekikezdek a lemezkollekcióm digitalizálásának, ami azért is jobb megoldás, mert így megtartható a vinyl teltebb hangzása.
Mi volt a benyomásod Budapestről azon rövid idő alatt, amit tavaly nálunk töltöttél a Stigmatech csapatának felkérése okán?Ez a kevés idő is elég volt hozzá, hogy megszeressem Budapestet, rengeteg szép helyen jártunk a fellépésem előtt, és még vásárolni is jutott időm, aminek külön örültem. Az embereket a partin nagyon nyitottnak találtam zeneileg. Nagy kihívás volt Nathan Fake experimentális, különleges élő fellépése után játszani, de a szett közbeni visszajelzések csodásak voltak a srácoktól. Remélem a mostani partira is hasonló fiatalok látogatnak el, hiszen nagy élmény volt nekik játszani.
Mi a véleményed az európai szcénáról, ezen belül is Ibizáról? Egyetértesz-e azzal a teóriával, hogy manapság inkább divatból utaznak oda az emberek?Kétségtelenül mindig nagy móka odautazni, hiszen amellett hogy partizol, nyaralni is tudsz. Egy dj karrierjének pedig fontos állomása, ha meghívják a szigetre. Emellett nem elhanyagolható tény, hogy fantasztikus élmény egy Amnesiában vagy egy DC10-ben játszani, valamint hogy nagy figyelmet is kapsz, hiszen rengeteg promoter és klubtulaj is jelen van. A meghatározó zenei trendekről az a véleményem, hogy most sokkal jobb a helyzet, mint pl 6-7 évvel ezelőtt, amikor folyton trance és a “cheesy house” bulikba botlottál, bármerre jártál a szigeten.
Van esetleg olyan klub, parti vagy fesztivál, ahova még nem hívtak meg, de szívesen fellépnél?Ezen nem sokat rágódom, hiszen nem vallana túl pozitív mentális beállítottságra, ha az elszalasztott dolgokon, vagy a nem reális lehetőségeken filozofálnék. Tudom, hogy van néhány hely, ahol soha nem fogok tudni játszani, például bizonyos érdekek, vagy promoterek velem szembeni negatív hozzáállása miatt, amik egyszerűen csak valami buta indokból erednek. Amúgy azt hiszem elmondhatom magamról, hogy játszottam már a top klubok legtöbbjében és elégedett vagyok a helyzetemmel.
www.dinkyland.nethttp://www.myspace.com/dinkydjwww.guerillacrew.huwww.drumloop.hu