King Addies (USA)Irie Maffia Soundsystem (Dermot, Jumo Daddy, MC Columbo)
Bosi
Krama
MC KemonNovember 7.
Club K2 (Üllői Út 51)
Belépő: 1500FT
A világon négy-öt olyan soundsystem van akik örökké az összes többi előtt járnak.
A brooklyni
King Addies kétségkívül közöttük van. Közel harminc éves története során
szinte minden reggae előadót bevitt a stúdióba, és villámgyorsan az első olyan sound lett belőle ami Jamaikán is hatalmas sikereket aratott ami a helyiek lokálpatriótizmusát ismerve hatalmas eredmény. Remix dubplate-jei méltán híresek, egyik első soundként vette fel sok-sok reggae előadó nagy számait egy az eredetitől teljesen eltérő zenére és újraírt -a soundot dícsérő, vagy más soundokat becsmérlő- szöveggel.
Dubplate boxa ezen kívül is alighanem a legexkluzívabb a világon, mert az akár 20 éve halott reggae előadókon túl mint
Tenor Saw,
Garnett Silk vagy
Dennis Brown, majdnem minden híresebb amerikai rapperrel és r'n'b énekessel is dolgoztak a 90-es években. A
Fugees például olyan dubplate-et is készített nekik, aminek nincs eredeti verziója sem, senki más soha nem fogja tudni lejátszani. Rajtuk kívűl többek közt
Tony Braxton, Method Man, Raekown, Snoop Dogg, Nas Escobar, vagy akár
Mike Tyson is dicsőítette már az Addiest egy-egy gyilkos dubplate erejéig.
Soundclasheik és bulijaik felvételei évek óta keringenek az interneten, és nem titok, hogy ezekből nagyon sokat
jungle, breakbeat és újabban dubstep számokba is előszeretettel mintáztak kedvenc producereitek.
Az Addies-nak sok tagja volt harminc év alatt - köztük az azóta dancehall sztárrá nőtt
Tony Matterhorn - de az említett hangmintáknak majdnem mindig a trinidadi származású
Babyface adta hangját aki a nyolcvanas évek közepe óta viszi a hátán a soundot.
Ő látogat el hozzánk november 7-én, hogy lebontsa a K2 nevű klubbot csakúgy mint a legendás New York-i Biltmore Ballroom-ot annak idején. Nincs olyan magyar reggae rajongó aki megtehetné, hogy nem jön el erre az egyszeri és megismételhetetlen alkalomra, de ezt ők nagyon jól tudják. A King Addies sound fellépése rajtuk kívül is mindenkinek kötelező aki szereti a felsorolt elektronikus zenéket. Ezeknek mind mind a reggae zene a gyökere, és annak alakításában az Addies-nak komoly szerepe volt a 90-es években.
Ladies and gentleman, get ready for the historical event: THE KING SOUND in town!www.myspace.com/kingaddiessoundsoundclash.blog.hu