|
Gondoltam írok egy rövid beszámolót a fesztivállal kapcsolatban azoknak, akik nem voltak ott. A pénteki napon vettünk részt.. Kora este indulás vonattal, majd érkezés sötétedésre. Vonat, taxi, séta, jó társaság, jó hangulat, így hamar repült az idő. Kezdetnek felmarkoltuk a karszalagokat, és szétnéztünk a helyszíneken, ki – merre - hogyan Sok sátor, helyszín még csak akkor kezdett kialakulni, épülni, így még mi is ráértünk az első - drum and bass szettünkkel, ami utolag kiderült nem volt annyira okos döntés mert a kezdés előtt 5 perccel szembesültünk ,hogy nincs lemezjátszó a legtöbb helyszínen, és nem is annyira könnyű kettőt keríteni (ugyanis mi csak vinyl-t vittünk, nem akartunk a cd mizériával küszködni, gondoltuk inkább cipekedünk de legyen masszív a szett) Szóval néztek ránk furán, hogy vinyl? Miért? Nekem kellett magyarazkodni, hogy ja, azért.. Aztán a chill sátorból az egyik szervezőt meggyőztem, hogy erre van szükségünk, és ha vége majd max visszavisszük. Fél óra késéssel el is kezdtük, közben szerelték a fényeket (olyan emberek akik elvileg nem is szervezők, de mégis magukénak érezték a dolgot és segítkeztek – max respect nekik is) Roppant rossz volt a hang beállítás az elején, elment a fél oldal néha, halk is volt, és a fények is bezavartak, de mi mit sem törödve a részletekkel, töretlenül pakoltuk a lemezeket. Megérkezett a váltás időben : CJ Ice, Siet, MC Fedora és MC Blu-ID személyében akikkel kiegyeztünk egy rövidke csúszásban (korrektek voltak), és átadtuk a terepet az időnk lejártával. Amit hallottam tőlük az roppant massziv és buli orientált szett volt, a miénk kicsit mélyebbre sikeredett és össze-visszára, de úgy érzem sikerült felcsigáznunk az embereket így is. Majd lepakoltuk a cuccainkat a chill részre és elmentünk felfedezni a fesztivál többi helyszínét is, itt kiemelném a goa helyszínt ami egy eldugott helyen volt, mintha egy külön fesztivál lett volna. Részemről ez tünt a legötletesebb, legnagyobb helyszínnek, voltak is érdeklődők rendesen. Majd később elindultunk megkostolni a fesztivál vacsora kínálatát. Volt lecsó, solett, marhapörkölt, sültkolbász, körözött a sok sok italon kívül, és ezek annyira finomra sikeredetek, hogy mindet meg is kostoltam. Ha ez nem lett volna, lehet nem írnék ilyen pozitívan, de nagyon nagyon finom volt, itt köszönném meg a szakácsnak a dupla adagokat, szólítom én is barátomnak ☺ Majd ismerkedés, vizuál nézegetés, és jött a vihar.. Úgy gondoltuk ezt a fél órás vihart (az előrejelzésekből gondolva) megvárjuk a chill résznél, mindenki ott maradt ahol éppen a vihar érte. Sok sok embert meghallgattunk, de a hatalmasra, több órásra sikeredett vihar idővel mindenkinek a kedvét szegte – mellesleg rizikós volt a dolog mert kezdett beázni a ponyva, de ez szinte senkit sem zavart és nem is lett belőle gond. Fejben készültem már a reggel 5 órás chill szettemre, amihez szintén csak vinyleket vittem, de a következő kép csak annyi, hogy 6 órakor ébredek, szinte sehol senki, és megkérdezték akarok – e még játszani? Mondtam persze, gimme da playaz. Jött is a reakció, akkor hozzam fel a hegyoldalon a sártengeren kersztül és mehet a menet.. Én pedig fogtam magam és álmosan hazaindultam, ezt már így nem vállaltam be. Megköszöntem a részvételt, a kuponokat elszörpöztem, és minden jót kívántam mindenkinek, aki még ottvolt, és azoknak is akik már nem. Rosszat nem tudnék írni, mert ott lehettem, játszottam, jól laktam, jól is éreztem magam, bár hiányosságok tényleg voltak ahogy azt már elöttem leírták, de azok inkább csak szörszál hasogatások, bízom abban, hogy jövőre még összeszedettebb lesz a brigád és hasonló lelkesedéssel fogják megrendezni a fesztivált itt vagy máshol.
Kismaros, Beertok, köszi!
|