Új év, új szabályok.
Az elmúlt tizenkét hónapban gyönyörűen kiütköztek azok a szabályzat-béli hiányosságok, melyeket a jövőben némi szigorítással szeretnénk elkerülni. Az alapvető utasítás továbbra is változatlan:
EGY FELHASZNÁLÓ HAVONTA EGY TOPIKOT NYITHAT, MELYBEN KIZÁRÓLAG EGY ZENÉJÉT TEHETI KÖZZÉ (A TOPIKCÍMNEK TARTALMAZNIA KELL AZ ELŐADÓT ÉS A SZÁMCÍMET, ILLETVE A CÍM ELEJÉN LEGYEN FELTÜNTETVE A DÁTUM IS [ÉV/HÓNAP FORMÁTUMBAN])A zenéiteket ezen túl kizárólag
direkt linkkel tehetitek közzé, tehát
tiltott a megaupload, sendspace, myspace és minden hasonló honlap használata. Ezek a „tárhelyek” már rengeteg alkalommal megmutatták, hogy mennyire megbízhatatlanok, és legtöbbször a zenehallgatás öröme helyett csak a keserű szájíz maradt. Aki mégis e lehetőségekkel él, topikja
figyelmeztetés nélkül törlésre kerül.
Ügyeljetek arra, hogy a
zenéitek linkje legalább az adott hónapban élve maradjon, annak érdekében, hogy minden érdeklődő hozzáférhessen. Akinek nem él a linkje, automatikusan kizárja magát az ajánlóba való bekerülés lehetőségétől.
A másik komolyabb problémakör, amelyet orvosolni szeretnénk:
a zenék minősége, illetve a minőség hiánya. Ahogyan azt egy évvel ezelőtt is említettük, nyitottak vagyunk az újoncokra, sőt, abban bízunk, hogy a szigorított szabályok mellett az ő zenéik is nagyobb figyelmet kapnak majd. Ez viszont nem egyezik azzal, hogy nyitottak vagyunk minden „egy loop-ból álló” kezdeményre. Ha új zenét posztoltok, előtte
legyetek szívesek önkritikát gyakorolni! Gondoljátok végig, hogy minden magatoktól telhetőt elkövettetek-e a minőségi produkció érdekében. Ha úgy érzitek, hogy nem, ne posztoljátok olyan kísérő szöveggel, hogy „most csaptam össze” vagy „nem a legjobb de gondoltam megmutatom”, mert erre senki sem kíváncsi. Ha már végleg megrekedtetek valahol a zeneírás során, használjátok a
’Segítség, elakadtam! - avagy a félkész zenék topikja’ című témát.
Továbbá szeretnénk Benneteket megkérni, hogy feltöltött zenéitek hossza
minimum 2 perc, minõsége pedig
legalább 128 kbps mp3 vagy ennek megfelelõ formátumú legyen.