i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 13:27, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2007/09 Conclusion - Brain Cleaning
PostPosted: 17:54, 06-09-2007 
original nuttah

Nos hát gondolkodtam ezt rakjam e fel.

Amikor írtam próbáltam egy kontúrt vonni. Így az eleje egy viszonylag 'eazy' szekció majd egy elég hirtelen leállással kicsit sötétebbre és menetlősebre fordul a téma amibe belekerüt egy nagyon pici technoid 'fűszer' is.
Maga a track hangulatában még mindig szeretne a minimál skálán belül maradni. Ezért nem is szortam tele. Próbáltam úgy alakítani inkább, hogy maga az a pár hang ami benne van legyen fordulatosabb viszont, hogy maradjon benne egy pici monotonitás ezért a grooveot nem variáltam szét pedig nagyon közelálltam hozzá. :) Még mindig érezni benne talán az oldskool hatást. Nehezen vetkőzöm le. :D Még amit hozzátennék hogy limitert ez esetben sem használtam. Azt a 3 db dinamikát fentartom a hangzásnak. :) Na de elég a dumálásból. Ime a trackből készült clip:

http://www.fileden.com/files/2007/3/2/8 ... eaning.mp3

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:43, 07-09-2007 
droid

nekem ez a track sokkal jobban bejön minn az előző trackjeid amiket hallottam! főleg az intró miatt. az teljesen az én világom. a drop után is kellemesen régies hangzás marad!! amibe beleszólnék az csak az lenne h a fortyogó hangok, nagyon mindennek a tetején ülnek itt nálam.. én valahogy egybepaszíroznám kicsit.

de fain! grats!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:02, 07-09-2007 
pokemon

Nekem meg ez jon be legkevesbe
a szamaid kozul.
Talan az a kis fuszer rontotta el..?? :maki:

Amugy nem rossz,mert ott van minden ami kell,csak ez nekem ugy nem....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:03, 08-09-2007 
metalhead

Alapvetően teszik, de csak miután az elején szóló padet elnyomja a többi hang...az ugyanis úgy hangzik, mintha Szintiboy játszotta volna fel a kázióján...kicsi úsztatás jóttenne neki...utána azonban kiüti a házfalat, büntet, nagyonjó... :)
Egy apróság még...elsőre nem tűnt fel...jó kis "lendületes" track lenne, de a törések elvesznek az erejéből...

Szerintem is jobb, mint az eddigiek...
(visszahallgattam :wink: )

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06:59, 08-09-2007 
droid

háááát.....nem is tudom mit mondjak....
az a pad az vhogy nem a világom ...meg sztem nem is illik ehhez a zenéhez...plussz télleg casio hangulata van.vagy ne ezt a dallamot játszd belöle ,vagy másik hangból írd meg ezt a dallamot.
a "fortyogó" hang szintén nem ide való....de te tudod.
a drum meg a bass viszont megint rendben van :) és ez az ami miatt ujra meg ujra meghallgatom :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:10, 08-09-2007 
piper

az a pad tényleg jobb lenne ha széteffekteznéd :)
amúgy nekem is ez az eddigi legjobbad..azaz nem a legjobbad, csak stílusban ez ami a legjobban tetszik! engem a törések sem zavarnak különösebben, bár tény,hogy tényleg így kevésbé sodor magával!
csinálj egy all conclusion studio mixet megint please..az előző óta csomó jó zenéd készült ;)

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:07, 08-09-2007 
original nuttah

faalb wrote:
Alapvetően teszik, de csak miután az elején szóló padet elnyomja a többi hang...az ugyanis úgy hangzik, mintha Szintiboy játszotta volna fel a kázióján...kicsi úsztatás jóttenne neki...utána azonban kiüti a házfalat, büntet, nagyonjó... :)
Egy apróság még...elsőre nem tűnt fel...jó kis "lendületes" track lenne, de a törések elvesznek az erejéből...

Szerintem is jobb, mint az eddigiek...
(visszahallgattam :wink: )

Na azért azt a szintiboyos témát szerintem eltulzod :?

Az egy szándékosan lofi pad (de azért szintiboy és a casio....:D ). A lényeg hogy az egészíti ki a ráépülö hangokat. :) Mondtam, hogy a zenében a kontúr dominál. Igaz csak az eazy és drop között vontam ezt a párhuzamot, de ez érvényes 'lo-fi' hangok és az úgymond 'hi-fi' témák között is. :) Az egész erre az ellentétes hatásra épül (lágyabb és keményebb rész, Lofi-hifi hatás, dnb és technoid keveredés) és ha jól veszem észre nagyából elis érte a célját. Kicsit megosztotta a hallgatóságot. :) Valakinek pont az eleje tetszik azzal a gyenge padel valakinek meg az az utáni rész.
Nekem kompletten az egész pont ezért a kavarodás miatt.

:)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:29, 08-09-2007 
original nuttah

big playah ceezar wrote:
háááát.....nem is tudom mit mondjak....
az a pad az vhogy nem a világom ...meg sztem nem is illik ehhez a zenéhez...plussz télleg casio hangulata van.vagy ne ezt a dallamot játszd belöle ,vagy másik hangból írd meg ezt a dallamot.
a "fortyogó" hang szintén nem ide való....de te tudod.
a drum meg a bass viszont megint rendben van :) és ez az ami miatt ujra meg ujra meghallgatom :D

Az a fortyogó hang szerintem nagyon is ide való nekem. Ha szerintem nem illet volna bele akkor nem raktam volna hozzá. A lényege a drop után nem az volt, hogy szakíts rá mint noisiára (ezt mondom azoknak is akik azt mondták, hogy szerintük baj hogy megvan törve a groove). Hanem, hogy egy kicsit az 'iq' dnb felé húzodjon inkább viszont a drop hatás is elő-elő jöjjön..... megcsináltam elöször én is ezt a zenét gördülő grroveal, de az úgy nem. Semmi egyedisége nem lesz a zenének tehát ez marad így. :)

Köszönöm a véleméyneket. Szívesen megfogadnám őket, de pozitívumként fogom felé, hogy eddig nagyrészt csak szubjektív vélemények jöttek. Ezekeben a dolgokban meg teljesen igazatok van csak én nekem ez így jobban tetszik mintha gördülékeny lenne vagy ha az a lofi pad helyett valami szétreverbezett meg chorusozott ezer zenében hallott pad lenne vagy ha a fortyogó mélyet egy az ezerből reecere tólnám át. :) Én ilyen voltam most és ilyet csináltam. Remélem így kompletten is azért meghallgatható. :)

Tényleg köszönöm az eddigieket. 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:34, 08-09-2007 
original nuttah

sollabong wrote:
az a pad tényleg jobb lenne ha széteffekteznéd :)
amúgy nekem is ez az eddigi legjobbad..azaz nem a legjobbad, csak stílusban ez ami a legjobban tetszik! engem a törések sem zavarnak különösebben, bár tény,hogy tényleg így kevésbé sodor magával!
csinálj egy all conclusion studio mixet megint please..az előző óta csomó jó zenéd készült ;)

Köszönöm! :oops: :D Lehet készítek egyet ha van rá igény. 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04:18, 09-09-2007 
ujonc

Olyan ize.

Szepen beindul meg osszeallitod a varazslatot, izibe teljesen jol lenget. (talan picit ures a tema, es nyers a loop tores)

Kellemes atvezetes, jo hangokkal.

Aztan jon ez a "gonosz kompjuter" filing, es hozza magaval ismet ezt az erotlen csitcsattogast, szal nekem ez igy nem jo a fuleimnek. Legalabb a masodik reszben erositsd meg picit a dobot, vagy legyen hatarozottabb a tema. Es a rezonans zajokat is rendezni kene amik igy kereszbe kasul szaguldoznak jelenleg. Vagy direkt ilyen bonyolult/kaotikus?

Sot, miert 128kbps? Ez meg hallgatasra is alkalmatlan, legalabb joint stereo lenne az ugy jobb minoseget produkalna :)

Ja es amugy josz nekem egy review-al privibe. Nem baj a lehuzas, latod epito jellegu is lehet :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:11, 09-09-2007 
original nuttah

Szerintem neked az erőtlen csitcsattogás azért jöhet át mert sok noisiát hallgattál. :) Ez nincs agyon kompizva meg limitálva. (sőt egyáltalán nincs....nálam így szól egy nyers kevert anyag.....kb így mehetne stúdióba masteringre) Ezt azért vedd figyelembe.

A kaotikus hatás meg szándékos. Erről nem is akarok többet mondani. Mikor neki ültem pont ilyet akartam és pont ilyen is lett. :)
Azért 128 kbps mert 128 kbps. :)

A previewdra meg ment a kritika. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:54, 15-09-2007 
ujonc

Kraftwerk, ázze! az eleje teljesen erőmű :smileslayer: ez azért jó, mert jó, meg azért, mert imádom :lol: :lol:
nekem nem tetszik a kiállásnál az, hogy folyamatosan halkul el az egyelés, úgy tetszene igazán, ha ott hirtelen vége szakadna a szintifszélfutamra nélkül és akkor törne át a morgó basszus.
ez az egyetlen, amin változtatnék.
faxxán szét van törve, nem unalmas technoidos :!:
:respect: :taps:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:21, 16-09-2007 
ujonc

Nekem is kraftwerk jutott eszembe az elején :D

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]