i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:25, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: 2007/03 MpTracker - If only
PostPosted: 17:09, 09-03-2007 
droid

Sziasztok!

Végre itt a a tavasz :) , ennek (is) köszönhetően e hónapban egy könnyed, lightos muzsikával jelentkezem.

http://mptracker.uw.hu/MpTracker_-_If_only_clip.mp3

Jó hallgatózást!
És természetesen észrevételeket, véleményeket szívesen fogadok.

Písz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:11, 10-03-2007 
piper

tényleg kellemes muzsika!
két problémám van csak vele:

a kick-el nagyon nem vagyok kibékülve, valahogy nem tudtam megbarátkozni vele :(

a másik az a kis szaxi részlet, ott is csak a 2-3 hanggal van problémám. az úgy elüt de lehet hogy csak engem zavar :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:09, 13-03-2007 
droid

nihilist wrote:
a kick-el nagyon nem vagyok kibékülve, valahogy nem tudtam megbarátkozni vele :(

Ez alatt mit értesz, miért nem tetszik? Nem elég erős, dinamikátlan, halk, tompa, vagy maga a kick hangminta nem tetszik?
Én nem hallom a zenében rossznak, igaz, tök más egy zenét kívülállóként először hallani, mint szerzőként több százszor visszahallgatni, mert az utóbbinál a fül igencsak hozzá tud szokni és esetleg nem vesz észre olyat, amit más igen.
De ha te nem mondod, nekem eszembe nem jutna hogy rossz benne a kick...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:06, 13-03-2007 
piper

olyan mintha egy szub mintából csikartad volna ki. én beletennék mégegyet ami kopog és mondjuk csak a 1-ekre raknám oda, hogy ott legyen egy erősebb lökés.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:13, 13-03-2007 
souljah

nihilist wrote:
olyan mintha egy szub mintából csikartad volna ki. én beletennék mégegyet ami kopog és mondjuk csak a 1-ekre raknám oda, hogy ott legyen egy erősebb lökés.

egyetértek
egyébként nagyon kellemes hangulata van, éljen
a felúszó hangmintákon kéne nézelődni, némelyik tényleg elüt, de nagyon fasza lesz
nem annyiban hagyni, megcsinálni, postolni :wink:

grat

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:49, 13-03-2007 
droid

nihilist wrote:
olyan mintha egy szub mintából csikartad volna ki.

Hmm... pedig nem, rendes hangminta, sőt, nem is egy, hanem kettő. Plusz az egész dobban van egy Rex is, hogy gördülékenyebb legyen, illetve picit jobban kitöltse a dobokat, abban is van egy kick. Szóval így 3 van benne. Lehet hogy így a 3 épp szerencsétlenül passzol egymáshoz, nekem nem tűnt fel.

Köszönöm neked is spinant a tanácsot! Ezen a kick-en mindenképp megpróbálok akkor gyúrni valamit.

Ja igen, az a saxofonos részlet: az úgy egészben egy hangminta, szóval nem én írtam be hangonként, így nem tudom hogy tudnék hozzányúlni, hogy csak az a 2 hang ne legyen benne, vagy más legyen, de majd akkor ezzel is megpróbálok operálni valamit.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:53, 13-03-2007 
souljah

MpTracker wrote:
nihilist wrote:

Hmm... pedig nem, rendes hangminta, sőt, nem is egy, hanem kettő. Plusz az egész dobban van egy Rex is, hogy gördülékenyebb legyen, illetve picit jobban kitöltse a dobokat, abban is van egy kick. Szóval így 3 van benne. Lehet hogy így a 3 épp szerencsétlenül passzol egymáshoz, nekem nem tűnt fel.

Köszönöm neked is spinant a tanácsot! Ezen a kick-en mindenképp megpróbálok akkor gyúrni valamit.

Ja igen, az a saxofonos részlet: az úgy egészben egy hangminta, szóval nem én írtam be hangonként, így nem tudom hogy tudnék hozzányúlni, hogy csak az a 2 hang ne legyen benne, vagy más legyen, de majd akkor ezzel is megpróbálok operálni valamit.

tompa az a kick vagy nemtom, hosszu sample, kicsit kockábbat ( :lol: ) és kopogósabbat képzelnék el, ahogy a kolléga alább leírta
a hangmintákat meg ha wav akkor recycle-be húzd be és csinál neked belőle rex-et, és akkor már tudod variálni, vagy vágd meg soundforge-val, utána már oda rakod ahova akarod :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:56, 13-03-2007 
original nuttah

spinant wrote:
MpTracker wrote:
nihilist wrote:

tompa az a kick vagy nemtom, hosszu sample, kicsit kockábbat ( :lol: ) és kopogósabbat képzelnék el, ahogy a kolléga alább leírta
a hangmintákat meg ha wav akkor recycle-be húzd be és csinál neked belőle rex-et, és akkor már tudod variálni, vagy vágd meg soundforge-val, utána már oda rakod ahova akarod :wink:

Vagy egy samplerbe sliceolva is meglehet oldani.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:40, 13-03-2007 
droid

Updated

A link természetesen ugyanaz. Bár nem szükséges, de leírom ide is, ha valaki nem akar visszamenni az elejére:

http://mptracker.uw.hu/MpTracker_-_If_only_clip.mp3

Kijavítottam, amikről szó volt. A két kick-et a redrumban lecseréltem, egész más lett :) mostmár sz-tem kb úgy szól ahogy mondtátok és nekem is jobban tetszik így.
Az a saxofonos hangminta nem wav, bár el tudnám menteni úgy is és akkor mehetne recycle-ba..de végülis úgy oldottam meg, hogy az elején jobban halkítottam rajta, vagyis az "elütő" hangok kevésbé hallhatók (de a tippet mindenképp köszi, még lehet szükség lesz rá).
Kiváncsi vagyok, hogy most milyennek találjátok ezek után...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:04, 13-03-2007 
souljah

franko, de még mindig nem üt igazán az a fránya kick, de nekem tetszik nagyon a dolog
00.59nél van egy szintihang, iilyen malstrom szerű: használd többet :wink: bár ez már csak kukacoskodás mert én odavagyok értük :D
nagyfel

ui: kedvet csináltál a zenecsináláshoz, de most úgytűnik a gitáromon élem ki magam :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:53, 13-03-2007 
droid

Na, örülök , hogy tetszik :) És annak is, hogy sikerült valamit javítani a kick hangzásán. Aláírom, még ennél is lehetne jobb és van mit javítgatni rajta, majd még megpróbálok rajta gyúrni.
Köszi az eddigi hozzászólásokat, tippeket, sokat segítettek/segítenek. :sor:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:02, 15-03-2007 
ujonc

...hasonlóképp az előttem felszólalókhoz. Még annyi, hogy kevesebb Rex dallam loop és tényleg azt a szinti hangot 0:59-nél "használd többet" Frankó kis, finom melody-t lehetne firkálni vele.

Összességében jó után jársz. Hajrá, hajrá!...

8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:32, 15-03-2007 
original nuttah

ez nagyon nagyon finom zene! ha készen van akkor msn! 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:20, 18-03-2007 
droid

.mikra wrote:
ez nagyon nagyon finom zene! ha készen van akkor msn! 8)

Amint készen van, jelentkezem!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:09, 18-03-2007 
original nuttah

Üdvözlet!

Hát nincs mese, ez a zene télleg kellemes, sőt. Csak egy óriási bajom van vele, s az a funkyrhodes. Engem személyszerint irtozatosan zavar.
Mire nagyondurván belemélyülnék a zenédbe addigra az bejön azt el is taszít. Szal sztem ha azt egyazegybe kivennéd belőle úgy érzem sokat dobna rajta. És ezáltal a saxi is kényelmesebben futhatna. Úgy tök zsír lenne.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:54, 18-03-2007 
droid

sCOut wrote:
Üdvözlet!

Hát nincs mese, ez a zene télleg kellemes, sőt. Csak egy óriási bajom van vele, s az a funkyrhodes. Engem személyszerint irtozatosan zavar.
Mire nagyondurván belemélyülnék a zenédbe addigra az bejön azt el is taszít. Szal sztem ha azt egyazegybe kivennéd belőle úgy érzem sokat dobna rajta. És ezáltal a saxi is kényelmesebben futhatna. Úgy tök zsír lenne.

Gondolom arra gondolsz azzal a "funkyrhodes"-al, ami közvetlen a saxofonos hang előtt van. Megmondom őszintén meglepett, hogy azt írtad, hogy annyira nem tetszik, hogy eltaszít a zenétől.
Fura, nekem pont az a kedvenc részem a zenében :) Én nem érzem azt hogy nem illene bele, sőt, épp ellenkezőleg! De épp ettől jó ez az egész... és természetes, hogy mindenkinek más-más jön be. Eddig nem mondta senki hogy nem illene bele. Ha többen is mondani fogják elgondolkozom rajta hogy kivegyem, de jelenleg mindenképp marad.
De köszönöm, hogy véleményezted a zenét! :sor: Písz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:04, 19-03-2007 
original nuttah

Quote:
Fura, nekem pont az a kedvenc részem a zenében :) Én nem érzem azt hogy nem illene bele, sőt, épp ellenkezőleg! De épp ettől jó ez az egész... és természetes, hogy mindenkinek más-más jön be.

Abs nem rosszallóan, de te zenéd, te döntésed. Az a cucc kellemes, de a saxival sztem nemjó, s én inkább azt venném ki mint emezt.
De te tudod. Csak egy javaslat volt. Mondjuk azért kiváncsi lennék egy olyan verzióra is, amelyben nincs benne. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:55, 19-03-2007 
partiarc

tok franko szerintem ugy van jol ahogy osszevan rakva, jo rideolos szeretkezos:D

!grat!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:53, 31-03-2007 
droid

Na hát köszi szépen mindenkinek a véleményeket, meg a tanácsokat, tök sokat segítettek!8) :sor:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:02, 02-04-2007 
son of nitrous

letoltottem, de elfelejtettem meghallgatni. most talaltam meg.

szoval: :o

summer vibe, feel the sunshine, yeeeaah :ass: :jacko: :orangejuice:

van hangulata :thumbsup:

ha nem vagyok pofatlan, hallgatas celjabol nem raknal valami hosszabb verziot? :oops:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 31 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]