i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 07:15, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: Dobgépet keresnék alakuló liveacthez
PostPosted: 18:11, 05-12-2005 
ujonc

a gondom az, hogy a sok közül melyiket válasszam. minden gyártó agyon dícséri termékét, de érdemleges infót arról milyen stílushoz ajálnják nem találtam, illetve mintákba halgatási lehetőséget sem. techstep dnb-hez keresnék, vagyis kemény csapások és elektronikus hangzás,
elvárások:
minél több dobkészlet
könnyű szerkeszthetőség
belső efektek szuperok lennének
betölthető minták
használhatóság élőben!!!
max 200e ft

álmodozom vagy van ilyen a piacon?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:22, 06-12-2005 
droid

Szerintem nezd meg az akai mpc szeriat. Mondjuk hasznaltan 2000xl-t vagy 1000est. Naggyabol eleget tesz a kivanalmaidnak.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:44, 07-12-2005 
ujonc

az akai mpc2000-ről azt írják dobgép és sampler, bár számomra nem világos tartalmaz-e saját dobkészleteket vagy csak kívülről lehet importálni. Funkcióiban nagyon kecsegtető, de kevés jól használható dob és pergő mintával rendelkezem hozzá, amim most van ugyancsak szívesen használnám de szeretnék többel dolgozni. Hol érdemes utána nézegetni?

Az alapmodell kicst gyengécske a 2mb memóriával, illetve szükségeltetik hozzá hdd vagy zip drive ha mondjun 1-2 órához valót pakolna egyszer bele az ember.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:38, 08-12-2005 
original nuttah

ha nem vagyok túl indiszkrét, milyen bulit akartok csinálni és hol?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:48, 08-12-2005 
metalhead

kisbalu wrote:
az akai mpc2000-ről azt írják dobgép és sampler, bár számomra nem világos tartalmaz-e saját dobkészleteket vagy csak kívülről lehet importálni. Funkcióiban nagyon kecsegtető, de kevés jól használható dob és pergő mintával rendelkezem hozzá, amim most van ugyancsak szívesen használnám de szeretnék többel dolgozni. Hol érdemes utána nézegetni?

Az alapmodell kicst gyengécske a 2mb memóriával, illetve szükségeltetik hozzá hdd vagy zip drive ha mondjun 1-2 órához valót pakolna egyszer bele az ember.

mpc 1000 a legjobb neked..az h nincs sajat dobkeszlete az a legkevesebb..amiben sajat dobkeszlet van, az altalaban ugy is szol :D "netrol lehet szerezni akai dobokat"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:58, 08-12-2005 
original nuttah

Psure wrote:
kisbalu wrote:

mpc 1000 a legjobb neked..az h nincs sajat dobkeszlete az a legkevesebb..amiben sajat dobkeszlet van, az altalaban ugy is szol :D "netrol lehet szerezni akai dobokat"

hát ja...

inkább költs vinyóra, minthogy legyen benne pl:200 sample, amik ráadásul sz@rok is...

meghát live-hoz úgyis saját dobkészleteket kell csinálni...

egy huszas vinyót meg kapsz már kb 3-4000 HUF-ért, azon meg bőven elférsz...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:46, 09-12-2005 
ujonc

Azthiszem kivesézhetnénk jobban ezt a dolgot, mert minden válaszotok még több kérdést vet fel. Ugyebár a hdd azért szükségeltetik hogy a teljes kompózíció elemeit táruljuk és amikor szükségeltetik előhívjuk, így volna? Lehet ostobaság megkérdeznem, de a ram az éppen használt mintákhoz szükséges? Vagyis minél nagyobb egyszerre annál több mintával tudok dolgozni? Az mpc1000 esetében a hdd-t a flashmemória helyettesíti, vagy ahhoz is lehet vinyót csatolni?
a szekvenszerben írt dallamokat a tárolt mintákkal is le lehet játszani?
Effektek tekintetében bővíthetőek-e vagy az alap már eléggé odapakol? A belső dinamikaprocesszor szerintetek milyen, megdögleszti a hangokat vagy oksi?

Az eddigi válaszokat nagyon köszönöm!!!!

Egy kis szösszenet:

A képzelet sokkal fontosabb mint a tudás, az ismeretek korlátozottak a képzelet bejárja a világot.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:01, 09-12-2005 
metalhead

PME wrote:
ha nem vagyok túl indiszkrét, milyen bulit akartok csinálni és hol?

sopronban? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01:05, 10-12-2005 
ujonc

akármiet is, nem mostanában mivel alakuló a produkció. viszont előre kell gondolkodni a gépek tekintetében, hogy minél tovább használhasd és nem árt előre tudni mit is veszel valójában. ha élőben akarunk majd valamit kezdeni ahhoz még jó pár kütyüt be kell szerezni.
nemhiszem, hogy bárkinek a végcélja egy országszéli kisváros lenne, bár valahol meg kell szólaltatni előszőr, kiknek ha nem a haveroknak?

ha kisvárosi vagy tudod mennyire jó ha végre az igényeidnek megfelelő buliba mehetsz otthon.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:25, 10-12-2005 

Liveact? Laptop és monnyuk Ableton. Abból is elég az 1.0. Max egy midikontroller. Szerintem kezdetnek ez bőven elég. De én csak egy láma vagyok. :)

Amúgy az a baj a sok ketyerével, hogy igen kevés olyan található a piacon, aminek használható készlete van. Ezért inkább javasolt a szempler vagy hd recorder. Sőtt, múltkor a Tajtiban kaptam egy E-MU rack dobgépet alig használtan 30e pénzért, 999 bank... Ebből azért már lehet csemegézni, bár ismét mondom, hogy jó, ha 5%-a használható. :roll:

Profile  

Post subject: Stuff
PostPosted: 11:41, 20-12-2005 
ujonc

Üdv!

Tessék elfelejteni az MPC-ket meg az összes többit,hamarjában!Azér' mer egy csomó menő terepjárós-bőnadrágos bűnöző az összebűnözött aranyának ellenértékéből meg összetudatmódosítószerkereskedett pénzéből azt vesz...ez mind csak divat.

Megmondom én mi kell neked:Tradícija meg dezidzsn.

Tessék megvásárolni a birtokomban lévő Roland TR-626 ost.

1.Egyszerű kezelni
2.Egyszerű kezelni
3.Van benne 32 hangminta,bálánszolva,sőt!Egy kimenetre két hangmintát osztottak,hogy ne kelljen 32 sávos keverőt venned!

Tuti biznisz-tuti áru-tuti minőség

Písz

:)

Profile  

Post subject: Re: Stuff
PostPosted: 17:08, 22-12-2005 
partiarc

Freaky-P wrote:
Üdv!

Tessék elfelejteni az MPC-ket meg az összes többit,hamarjában!Azér' mer egy csomó menő terepjárós-bőnadrágos bűnöző az összebűnözött aranyának ellenértékéből meg összetudatmódosítószerkereskedett pénzéből azt vesz...ez mind csak divat.

Megmondom én mi kell neked:Tradícija meg dezidzsn.

Tessék megvásárolni a birtokomban lévő Roland TR-626 ost.

1.Egyszerű kezelni
2.Egyszerű kezelni
3.Van benne 32 hangminta,bálánszolva,sőt!Egy kimenetre két hangmintát osztottak,hogy ne kelljen 32 sávos keverőt venned!

Tuti biznisz-tuti áru-tuti minőség

Písz

:)

Nem szinti meg dobgép múzeumot akarnak nyitni, hanem zenélni. (Egyébként önhitelrontásnak kitűnő az ajánlat, lazulásnak meg- ha ez az- kicsit lapos és idejétmúlt, de remélem ezért most nem kezdesz el access-es vicceket gyártani... :) )

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]