i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 11:38, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 135 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 12:22, 11-01-2008 
piper

implant wrote:
sollabong wrote:
szerintem meg tök mindegy!

flankernek max abban van igaza, hogy a 180 bpm feletti veretős bulik, ahol maxra vannak húzva a piccsek, ott ez nem annyira megoldás, max lassításhoz.

pont ezért nem ajánlott túlhúzni legalábbis ha nincs a ttbleön 8/10 helyett 20% v több de akkor is hová gyorsítják az emberkék?
látni jópárszor az első órában megy a szett, de szeretné a dj hogy többen hajpolják így növel a tempón szinte minden track után [arról nem is beszélve h lejátssza az anthemeket egymás hegyén hátán] azután meg les mindenki hogy mi van nem működik a party. ha működik meg mindenkinek kerek a szeme arca csupa derü [nem]
szóval a 'veretés' is megérdemel valami koncepciót úgy mint zenei mind sebesség terén... meg egyáltalán. ez az 'én csak veretést/nyálat/voblit játszok valahogy sosem volt szimpi.

word amúgy :wink:

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:42, 11-01-2008 
impulsecreator.hu

Link wrote:
Nekem mindíg az volt a fontos hogy külön külön tudjak figyelni a két zenére ne vigye el az eszem az egyvelegük még ha jól is szól...meg van a zenében vmi izé nem tudnám megfogalmazni olyan dolog hogy ráérzel és akkor már cin se kell meg semmi ami vezet egyszerűen hallod mögötte az egész ritmikáját akár egy sima szőnyeg mögött is akkor is ha nincsen benne még dallam se csak húzzák...jah meg a levelek meg a fader szóval azokkal csak nagyion finoman és ritkán szabad bánni mert komoly eszközök és csak a legdestruktívabb vagy monumentálisabb pillanatokban illik bevetni őket. EQ-zással ugy át lehet vinni két zenét hogy máshoz nem is nyúlsz a keverőn és nem veszed észre hogy az két zene volt.

ez jó gondolat, de sokan vannak, akik egy zenére akár kettőt is tease-elnek, vagy ilyesmi, akkor aztán nem lehet úsztatni, fel kell baszni a potit oszt hadd menjen :D

más: mit szóltok ahhoz, ha valaki kizárólag fülesben mixel? láttam pl olyat, hogy az emberke körül csodaszépen, tisztán szóló kontrollhangfalak voltak, mégis fülesben mixelt. nemtom, engem pl nagyon zavarna, ha kizárólag fülesben mixelnék.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:55, 11-01-2008 
metalhead

L.A.S. wrote:
Link wrote:
Nekem mindíg az volt a fontos hogy külön külön tudjak figyelni a két zenére ne vigye el az eszem az egyvelegük még ha jól is szól...meg van a zenében vmi izé nem tudnám megfogalmazni olyan dolog hogy ráérzel és akkor már cin se kell meg semmi ami vezet egyszerűen hallod mögötte az egész ritmikáját akár egy sima szőnyeg mögött is akkor is ha nincsen benne még dallam se csak húzzák...jah meg a levelek meg a fader szóval azokkal csak nagyion finoman és ritkán szabad bánni mert komoly eszközök és csak a legdestruktívabb vagy monumentálisabb pillanatokban illik bevetni őket. EQ-zással ugy át lehet vinni két zenét hogy máshoz nem is nyúlsz a keverőn és nem veszed észre hogy az két zene volt.

ez jó gondolat, de sokan vannak, akik egy zenére akár kettőt is tease-elnek, vagy ilyesmi, akkor aztán nem lehet úsztatni, fel kell baszni a potit oszt hadd menjen :D

más: mit szóltok ahhoz, ha valaki kizárólag fülesben mixel? láttam pl olyat, hogy az emberke körül csodaszépen, tisztán szóló kontrollhangfalak voltak, mégis fülesben mixelt. nemtom, engem pl nagyon zavarna, ha kizárólag fülesben mixelnék.

ha van rajta füles fader lejátszhat magának egy szettet amit csak ő hall :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:27, 11-01-2008 
én inkább boxolnék

L.A.S. wrote:

ez egy érdekes téma ez a csak fülesben mixelés nekem sem fekszik ... többfajta keverőn mixelgettem már (elég széles a paletta) és ezt a fülesben mixelést szeritem úgy tiszta csinálni ha nem csak a 2 oldalt hallod hanem ami a kint is szól (master) mert ugye azért vannak különbségek hangerőkben mi1más...de nem sok kivétellel szinte mind1ik olcsó kategóriás keverőn ez a master rész túl hangosan szólt...most itt nem a felső kat.-ra gondolok...
jó hát tudom hogy ez függ attól is hogy kint hogy szól hangfalakon
de vegyünk példának egy bulit amin általában azért eléggé kihajtják az adott hangcuccot! szal ott max az a lehetőség marad hogy leveszed a füles hangerőt hogy nehogy eldurranjon a füled
ha csak fülesben mixelsz persze! (egy nem túl felső kat. keverőn!)

amúgy nemrég suzuki samurai-t láttam így mixelni csak fülesben!
és elég pontos volt :!:

én nem tudnám alkalmazni ezt a technikát egyszerűen zavar hogy ha nem hallom a kontrol-t :?

Last edited by flanker on 15:42, 11-01-2008, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:02, 11-01-2008 
piper

a high end erre nem a legjobb szó szerintem;) az egész más

facebook | bandcamp | soundcloud

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:44, 11-01-2008 
corebreak

Koncept nagyon fontos. Meg az hogy amit adsz az végülis egy SHOW legyen bass*a meg, mert igazából nem csak az a lényeg hogy egymás után rakod a lemezeket...azt akárki is tudja manapság egy lapossal. Show kell az embereknek ebbe az egyre DJ közpöntú világba...én nem sokszor de pl sztem a Mindscape már tapasztalta hogy odamennek a pulthoz, nem is táncikálnak, csak néznek hogy ki vagy mi vagy...meg ilyenek...azér durvulni sem kell...én spec ezér nem iszom a játékom előtt...uh...negatív élmények:D (PultON xelés, közönség locsolása mindnféle italokkal, közönség énekeltetése a DJ Zinc féle rediornát remixre...bah...)

Füles mixelés...érdekes...szégyen vagy nem én is sokszor hívom segítségül ezt a technikát...ez leginkább akkor jön jól amikor bass*ott sza a hely akusztikája és emellé szara kontroll...na akkor a kontrollból nem hallassz semmit, kintről meg csak egy halom visszhangot...szar...ilyenkor jól jön...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:45, 11-01-2008 
én inkább boxolnék

na kijavítottam! :oops:

most keltem egy krimózós este után szal bocs ha belenyargaltam valaki lelkivilágába a szóhasználatommal! 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:58, 11-01-2008 
impulsecreator.hu

Snaper_OFF wrote:
én nem sokszor de pl sztem a Mindscape már tapasztalta hogy odamennek a pulthoz, nem is táncikálnak, csak néznek hogy ki vagy mi vagy...meg ilyenek...

miért pont a mindscape? :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:00, 11-01-2008 
corebreak

L.A.S. wrote:
Snaper_OFF wrote:
én nem sokszor de pl sztem a Mindscape már tapasztalta hogy odamennek a pulthoz, nem is táncikálnak, csak néznek hogy ki vagy mi vagy...meg ilyenek...

miért pont a mindscape? :lol:

Mittomén...tán ők írnak ide a legtöbbször azok közül akiket spec mondju körül szoktak az emberek állni a bulion...tudod...sztárok, mittomén...ilyenek érted?

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:17, 11-01-2008 
ujonc

Ha bena a hely akusztikaja sokat segithet az a fulesbe mixeles....volt olyan kontrollom hogy full elment a hangja attol ami kifele szolt es olyan baromi viszhangos volt az egesz hogy a zene mar magaban elcsattogott...
sztem nem is kontroll nem is fules hanem ugy kell berakni eleve a cuccokat hogy az kicsit a dj mogott legyen vhogy igy:

hangfal1 hangfal2
I_I I_I

pult
I___I

XXXXXXXXXXXXXXXX <--- x-elo emberkek

:lol:

"...Mintha halott kedvesed vérét mázolnád szét az arcodon..."
A fül a lélek tükre

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04:38, 12-01-2008 
én inkább boxolnék

nemtom de én nem így helyezném! akkor minek a kontroll??? 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:41, 12-01-2008 
droid

Link wrote:
sztem nem is kontroll nem is fules hanem ugy kell berakni eleve a cuccokat hogy az kicsit a dj mogott legyen vhogy igy:

hangfal1 hangfal2
I_I I_I

pult
I___I

XXXXXXXXXXXXXXXX <--- x-elo emberkek

:lol:

Nagy hangerő mellett ezt nem ajánlanám.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:22, 06-02-2008 
pokemon

szevasztok!

valaki tudna meselni egy kicsit az anti-skatingrol, mert nem nagyon ertem a dolgot. NEzegettem itt-ott, de nem sikerult egyrol a kettore jutnom a temaban.

koszi

ps.:mar megint amatorkodom :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:15, 06-02-2008 
original nuttah

Az anti skating a tűnyomásra ható erő ami egyirányú. Azért használják, hogy a lemez ne nagyon pattogjon sercegjen illetve a tűk a barázdákat féloldalasan érintik így a barázdakopás is gyorsabb. Ilyenkor az antiskatingel szokták ellensúlyozni, hogy a tű egyenesen- egyenletesen fusson a lemez barázdáiban. Az antiskatinget ugyan annyira kell állítsd mint amilyen a tűnyomás álltalában.

Szal van a skating hatás ami a tűt a lemez közepe felé tereli és ezt ellensúlyozzuk az antiskatingel ami pedig kifelé húzza.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:36, 06-02-2008 
pokemon

ahhha, ertem. Koszi.
meg egy. Hogy azt vagom hogy mennyin van a tunyomas, de az antiskatingemen csak egy skala van szamok nelkul. Ezt hogy lehet kideriteni? Neztem papirokban meg leirasban nem nagyon talaltam ilyen adatot, hogy mennyit lehet raadni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:12, 06-02-2008 
original nuttah

Hát ez jó kérdés...általában megszokták számozni, de ha még a manuálban sincs ilyen akkor esetleg fülre belehet löni. Amikor már a pattogás, sercegés minimális akkor már ha nem is pontosan annyi mint a tű nyomás de közel annyi. Persze így nem lesz egyszerű feladat és a fent említett is csak egy ötlet. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:38, 08-02-2008 
metalhead

CJ itt nézz szét hátha
http://www.vinylengine.com/library.shtml

btw
milyen játszó ez?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:38, 08-02-2008 
metalhead

CJ itt nézz szét hátha
http://www.vinylengine.com/library.shtml

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:27, 10-02-2008 
pokemon

TT1650-es Numark

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:06, 10-02-2008 
droid

Snaper_OFF wrote:
[mindscape] wrote:
akkor ez olyan mint a dugás
kit érdekel az elmélet csinálni kell és kész :lol:

Ha van kivel:D:D:D:D
Keverni is csak akkor lehet ha van mivel:D:D:D:D

há' dugni is csak akkor lehet ha van mivel :lol:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 135 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]