i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 10:41, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 114 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Author Message
 Post subject: Re: Mixdown
PostPosted: 07:24, 13-02-2009 
original nuttah

inkább dobjatok össze egy espeedie + conclusion feat. snaper kollabot,aztán vége lesz itt minden vitának :D

Profile  

PostPosted: 08:27, 13-02-2009 
piper

állj!
oké a stílus nem a legédesebb de érdekes dolognak lehetünk tanúi.
SPD és Conclusion is elég hasonló cuccokat szokott összehozni. bocs ha ezzel megbántom valamelyiket, de hallgassátok meg egy két trekkjüket. ha már hangzásról beszélünk egyikbe se nagyon lehet belekötni. elég tanulságos lehet kettőjük eszmecseréje mert a dologról teljesen más véleménnyel rendelkeznek, és mégis hasonló színvonalú az eredmény.

Profile  

PostPosted: 08:34, 13-02-2009 
corebreak

Nekem nem a compress vagy eq használatával van bajom, hanem amikor valaki átesik a ló túlsó oldalára és csak azt érzem hogy 1 hangszerre jut 2 kompi, 4 eq. Mert hallatszik.

Én bevallom azért nem használok kompit mert konkrétan NEM ÉRTEM A MŰKÖDÉSÉT ÉS BEÁLLÍTANI IS CSAK ILYEN WANNABE MÓDRA TUDOM, FÜL UTÁN...

Van egy HW kompim, az rá van dugva a dobsávra, mert régi classic breakeket tolok, sokszor layerezek többet egymásra stb, és nekem jobban tetszik, ha kicsit egybenyomja őket...EQ-t meg megint nem használok, mert azzal mindig csal elb*szom a dolgokat :D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

PostPosted: 10:31, 13-02-2009 
pokemon

big playah ceezar wrote:

azt akarom hallani amit gondoltok ,éreztek,a történetet amit el akartok mondani a zenétekkel...
én is vállalom a commenteket...

amire te gondolsz az az opera

ez itt drumandbasss

http://www.myspace.com/trafikhiphop

Profile  

PostPosted: 12:11, 13-02-2009 
original nuttah

A vita lehetett volna érdekes, ha nem megy át a hangnem ebbe a 'kinek pirosabb a matchboxa' sz'%+":rságba és személyeskedésbe. Ez meg így veszekedés civakodás és nem konstruktív vita. Ilyenbe nem vagyok hajlandó kollaborálni. Sorry!

Profile  

PostPosted: 14:07, 13-02-2009 
droid

minord wrote:
big playah ceezar wrote:

azt akarom hallani amit gondoltok ,éreztek,a történetet amit el akartok mondani a zenétekkel...

ez itt drumandbasss

pont az ilyen hozzáállás miatt születnek semmitmondó unalmas zenék.

Snaper respect h beismered h nem érted a compressort.

Ajánlom mindenkinek a Golden Ear Audio Traininget.

Profile  

PostPosted: 15:01, 13-02-2009 
pokemon

Svindler wrote:
minord wrote:
big playah ceezar wrote:

ez itt drumandbasss

pont az ilyen hozzáállás miatt születnek semmitmondó unalmas zenék.

:villa:

amugy csak engem zavar h a zenek hangzasaban nagyon zart standard keretek vannak? nagy hangero, kulonbozo frekvenciak aranyai
mennyiben korlatozza a a muveszi kifejezest h bizonyos felteteleknek meg kell felelnie egy zenenek ahhoz h egyaltalan meghallgassak?

http://www.myspace.com/trafikhiphop

Profile  

PostPosted: 16:55, 14-02-2009 
droid

Conclusion wrote:
A vita lehetett volna érdekes, ha nem megy át a hangnem ebbe a 'kinek pirosabb a matchboxa' sz'%+":rságba és személyeskedésbe. Ez meg így veszekedés civakodás és nem konstruktív vita. Ilyenbe nem vagyok hajlandó kollaborálni. Sorry!

A stílusomért ezúton elnézést kérek, ám amit leírtam abba a vita végkimenetelétől függetlenül hinnék továbbra is mert meg vagyok róla győződve, de ha te tényleg tudsz valami trükköt leírni amitől jobb lesz a mixdown és meggyőzni róla egy példán keresztül, abszolút nyitott vagyok. Az arrogáns kitörésemet annak tudom be hogy elegem van abból hogy a mixdown viták végeredménye az hogy mindenki csinálja azt amit akar. Ezt a rossz hozzáállást az is táplálja hogy gagyi mixdownokat is kiadnak digitálisan. Miért nem vinilen? (...vajon mért?)

Ha nem veszed sértésnek még mindig kiváncsi lennék arra amit kiszerkesztettél, tényleg. A stílusomért mégegyszer elnézést.

Profile  

PostPosted: 17:22, 14-02-2009 
corebreak

Espeedie wrote:
gagyi mixdownokat is kiadnak digitálisan.

Ez a rész fogott meg. De inkább valami olyasmire változtatnám meg, hogy mondjuk a nagyrésze gagygi, vagy szinte csak gagyi...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

PostPosted: 17:36, 14-02-2009 
piper

nekem egy olyan ötletem támadt, hogy akkor már példát is dobjunk fel, hogy felrakok egy loopot mondjuk (de nem fontos nekem bárki felrakhat) mindenféle mixdown és egyéb nélkül. egy koszos, nyers stuffát ami mit tudom én áll egy dobból egy bassből, padok, effektek, meg lead. a két mixdown gurumeg (ezt nem sértésnek szánom, ez a véleményem) megcsinál egy mixdownt rá, és nagyjából felvázolja a struktúrát, használt dolgokat... és egyáltalán mit, miért és hogyan. persze nem kell technikai "titkokat" elárulni.
mondjuk a loop állna kb 4 bar-ból és ha jól számolom -nálam kb ennyi szokott lenni- 10-15 sáv.
ez szerintem abszolút építő jellegű, és akár a kis kommuna tanulhatna is belőle.

Profile  

PostPosted: 20:38, 14-02-2009 
metalhead

Tetszik az ötlet, támogatom!

gergo wrote:
"pity-puty"-sound

Profile  

PostPosted: 20:43, 14-02-2009 
droid

nihilist wrote:
nekem egy olyan ötletem támadt, hogy akkor már példát is dobjunk fel, hogy felrakok egy loopot mondjuk (de nem fontos nekem bárki felrakhat) mindenféle mixdown és egyéb nélkül. egy koszos, nyers stuffát ami mit tudom én áll egy dobból egy bassből, padok, effektek, meg lead. a két mixdown gurumeg (ezt nem sértésnek szánom, ez a véleményem) megcsinál egy mixdownt rá, és nagyjából felvázolja a struktúrát, használt dolgokat... és egyáltalán mit, miért és hogyan. persze nem kell technikai "titkokat" elárulni.
mondjuk a loop állna kb 4 bar-ból és ha jól számolom -nálam kb ennyi szokott lenni- 10-15 sáv.
ez szerintem abszolút építő jellegű, és akár a kis kommuna tanulhatna is belőle.

:)
ez jó ötlet!!!

Profile  

PostPosted: 22:00, 14-02-2009 
droid

jah és ki fog mixdownolni? skc? jade? chrissu? matt-u? esetleg a mindscape? (dnbre szukitve)

Profile  

PostPosted: 22:19, 14-02-2009 
droid

Hát mondjuk ez a mixdown dolgot szerintem jó mindenkinek saját maga kitapasztalni így elérhet egy saját hangzást ami lehet jó és dinamikus és kicsit egyedi is (szerintem). Nem beszélve arról mire ezt eléri valaki zeneileg és mindenhogyan nagyon sokat fejlődik. (ez saját véleményem). Persze némi instrukció és tanács mindig jól jön. :roll: :)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 114 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

All times are UTC + 2 hours [ DST ]