i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 02:16, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 19:19, 09-06-2006 
ujonc

Hát nekem a basszus témában az jött be igazán legjobban. Ha a mély frekvenciákat torzítjuk a magasabb freq-kat pedig tisztán szólaltatjuk meg de mondjuk ez speciel szerintem abszolút stilus, zenespecifikus.

egyébként pedig pl: mondjuk én ezt reasonnal használom (EQ-val mastrelem, leszedem a közép frequenciát) meg UN 16-os torzitóval feldobm (ez gyakorlatilag másolja és torzítja a freq-t mono+ L,R majd stereo image-vel pedig beállítom a hang helyét.

egyébként pedig sz-tem általában a táncorientált zenéknél (pl: techno, d&b, break) sokkal nagyobb hangsuly van a dinamikán mint más műfalyoknál.

pl: ezért is ktöttem ki a reason+sound forge+fl6 kombinációnál

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:03, 09-06-2006 
metalhead

Hard Resolve wrote:
egyébként pedig sz-tem általában a táncorientált zenéknél (pl: techno, d&b, break) sokkal nagyobb hangsuly van a dinamikán mint más műfalyoknál.

pl: ezért is ktöttem ki a reason+sound forge+fl6 kombinációnál

ojajjj

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:17, 09-06-2006 
ujonc

Ne jajjogj ez a kombináció simán leveri a nordod!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02:25, 10-06-2006 
metalhead

Sickshok wrote:
scm wrote:
resampling az kell
aztán bele kontaktba :twisted:

Mit csinalsz vele kontaktba?

fogod, eqzhatod, filterezheted, azt meg modulálhatod görbékkel, lfokkal minden ott van

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:01, 10-06-2006 
droid

implant wrote:
Sickshok wrote:
scm wrote:
resampling az kell

fogod, eqzhatod, filterezheted, azt meg modulálhatod görbékkel, lfokkal minden ott van

Én ezeket vst-kel csinalom cubaseben. Van valami különösebb oka hogy kontaktba rakjátok?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:48, 10-06-2006 
original nuttah

Sickshok wrote:
implant wrote:
Sickshok wrote:
scm wrote:
resampling az kell

Én ezeket vst-kel csinalom cubaseben. Van valami különösebb oka hogy kontaktba rakjátok?

próbáld ki :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:31, 10-06-2006 
original nuttah

Psure wrote:
... a legjobb, ha a szub a leheto legkevesebb felharmonikussal rendelkezik, hiszen ilyenkor csak egy hullam mozgatja a membrant, rendes kilengese van a hangfalnak (ami jobb esetben subwoofer persze)...

ha már itt tartunk, el tudná valaki mondani a felharmonikus szó pontos jelentését? csak nagyjából kapizsgálom, viszont a száraz megfogalmazásokból ne sok jött le eddig...

thx

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:36, 10-06-2006 
son of nitrous

hát kb. ahogy én tudom: ha egy sinus hullámforma szól mondjuk 440 Hz-en, akkor (mivel annak nincsen felharmónikusa) az csak azon a frekin szól, viszont egy négyszögnek (aminek a legtöbb felharmónikusa van) nem csak 440en , hanem (ha jól emlékszem periódikusan) más frekvenciákon is szól.

De az a legegyszerűbb, ha valami oszillátorból kihozol egy sinust, meg egy négyszöget és megnézed a spektrumát. Akkor látod, hogy az alap frekvencián kívűl mik szólalnak még meg.

Attól lesz minden hangszernek más és más a hangja, hogy az alap frekin kívűl mindegyiknek máshol vannak a felharmónikusai.

Ha hülyeséget mondtam szóljatok.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:55, 10-06-2006 
torespont

ha psure logikajat kovetnenk, akkor miert is lenne szokas lowpasselt negyszoget hasznalni, miert nem egyszeruen a szinusz a jo? valaki valamit nem jol mond :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:26, 10-06-2006 
droid

Sickshok wrote:
implant wrote:
Sickshok wrote:
scm wrote:
resampling az kell

a kontakt az egy vst sampler :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:53, 12-06-2006 
metalhead

s0larian wrote:
ha psure logikajat kovetnenk, akkor miert is lenne szokas lowpasselt negyszoget hasznalni, miert nem egyszeruen a szinusz a jo? valaki valamit nem jol mond :roll:

szubnak a szinusz szol a "legjobban", kepzeld csak el magad elott a membran kilengeset mas esetben, igy tudja a legnagyobb energiat leadni torzulasmentesen

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:50, 13-06-2006 
original nuttah

így már értem, thx :)

másik kérdés:
ha van egy teebee-s stílusú basszusom(majdnem csak sub, de azrt mégse), akkor ahhoz hogy igazítsam a main(legmélyebb) kicket? ha pl kivágom a bassból a kick frekijét, akkor a bass nem jön úgy ki mint kéne. egyébként a main két sávon szól, egy highpassolt és egy lefilterezett sávon. csak az a baj, hogy nem üt úgy ki, mint kéne, "nincs kilengése tőle a membránnak". próbáltam 80hz körül vágni a kicket, akkor meg pattog.

nincs valakinek valami tippje? (amugy tr909-szerű kick)

thx

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:33, 13-06-2006 
torespont

en is iszonyatosan sokat szivok ezzel, vagy pattog a labdob, vagy nincs hely a melynek, ha meg meg megis hagyom a pattogos labdobot, es csinalok egy eros reece-es dillinjas basszust, akkor a dobokkal egyutt meg ugy szol az egesz, mintha flangelnem a dobokat

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:34, 14-06-2006 
metalhead

én is úgy vettem észre a cut-szintű kivágás csak nagyon végső esetekben indokolt, valamit kell benne hagyni azokból a frekikből is különben ilyen steril az egész.
magasaknál azért lehet nyesni.

jól látom?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08:59, 16-06-2006 
metalhead

http://www.computermusic.co.uk/tutorial ... sstips.asp

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:53, 16-06-2006 
droid

halucska wrote:
Sickshok wrote:
implant wrote:
Sickshok wrote:
scm wrote:
resampling az kell

a kontakt az egy vst sampler :wink:

hm jó tudni :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:01, 16-06-2006 
droid

PM3 wrote:
így már értem, thx :)

másik kérdés:
ha van egy teebee-s stílusú basszusom(majdnem csak sub, de azrt mégse), akkor ahhoz hogy igazítsam a main(legmélyebb) kicket? ha pl kivágom a bassból a kick frekijét, akkor a bass nem jön úgy ki mint kéne. egyébként a main két sávon szól, egy highpassolt és egy lefilterezett sávon. csak az a baj, hogy nem üt úgy ki, mint kéne, "nincs kilengése tőle a membránnak". próbáltam 80hz körül vágni a kicket, akkor meg pattog.

nincs valakinek valami tippje? (amugy tr909-szerű kick)

thx

Pont erre gondoltam amikor aztmondtam hogy érdemes előre saccra levágni a basszus felesleges frekijeit és ugy csavargatni. Nekem is van jópár olyan basszusom aminek a subos része odab*szós, de levágva gagyi (még úgy is ha nincs sub és azt a freki tartományt is a basszusnak szentelem)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:37, 17-06-2006 
metalhead

scm wrote:
nekem pro53 a kedvenc szintim

most belemásztam huzamosabb időre tényleg nem olyan rossz /moduláris operátoros carrieres fm7-nél átláthatóbb/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10:52, 01-10-2006 
droid

Nahh ez egy olyan téma, amivel foglalkozni kell, mivel drum and BASSről van szó :lol:.

Nekem eddig sub terén a sinusos meg square hullámok adták be leginkább, csöves erősítős/torzítós témákkal mefejelve.

Okítsatok, me GYILKOS BASSZUST AKAROOOOOOOOOK!!!!!

De ha lehet még annál is killerebbet!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:28, 01-10-2006 
ujonc

duplabe' wrote:
hát kb. ahogy én tudom: ha egy sinus hullámforma szól mondjuk 440 Hz-en, akkor (mivel annak nincsen felharmónikusa) az csak azon a frekin szól, viszont egy négyszögnek (aminek a legtöbb felharmónikusa van) nem csak 440en , hanem (ha jól emlékszem periódikusan) más frekvenciákon is szól.

De az a legegyszerűbb, ha valami oszillátorból kihozol egy sinust, meg egy négyszöget és megnézed a spektrumát. Akkor látod, hogy az alap frekvencián kívűl mik szólalnak még meg.

Attól lesz minden hangszernek más és más a hangja, hogy az alap frekin kívűl mindegyiknek máshol vannak a felharmónikusai.

Ha hülyeséget mondtam szóljatok.

LOL :D Ez nagy tévedés. Amikor azt mondjuk, hogy 440 hz-es szinusz akkor az az alapharmonikus. A felharmónikusok az alapharmonikus egész számú töbszörösei lehetnek. Tehát egy 440hz-es szinusz hullám első felharmonikusa 880 hz a következő 1320 hz stb.... Minden hangnak van felharmonikusa. Erre a szabályra egyetlen kivétel van és ezek a zajok. Azokat azért érezzük zavarosnak mivel nem ezt a szabály rendszert követik(tehát a felharmonikusok nem csak az egész számú töbszörösök lehetnek). Tehát ezért nem kedves a fülnek(de ez már psycho akusztika).

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]