i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:42, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 474 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Next
Author Message
 Post subject: Re: Hangfal
PostPosted: 20:03, 19-04-2011 
partiarc

ha nem akartok szubládát venni akkor olyan 7-8 colos mélysugárzó alá ne adjátok. de egyesek szerint 12" alatt nincs nagyon igazi mély. ezt itt is mondták sztem de máshol is ez az általános vélekedés.

Profile  

PostPosted: 17:04, 21-04-2011 
ujonc

Szerintem a világon nincs olyan közeltéri monitorhangfal aminek a mélysugárzója 12"-os. A legnagyobbb amiket láttam azok olyan 8, 10 "-os cuccok. Egyébként meg szubláda nélkül a referencia hangfalak olyan 50 hz-ig mennek le max, tehát a szub basszusokat nem igazán lehet velük hallani.

Profile  

PostPosted: 19:47, 21-04-2011 
corebreak

:D
Néha totál elmosolyodom azon mennyit kattogtok itt a monitorokon...
...ICRnek meg hetente adják kis a bogyófülesen készült zenéit :D:D:D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

PostPosted: 22:47, 21-04-2011 
ujonc

Azért az sem mindegy milyen bogyófüles. :D Amúgy csak kérdeztem valamit, amire egyébként nem kaptam választ. :) Az meg tény, hogy nincs sok olyan monitorhangfal, aminek 12"-os a mélysugárzója. (Talán egy sincs.)

Profile  

PostPosted: 19:28, 15-01-2012 
pokemon

van valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalata? érdemes ilyen hangfalat venni? ---> Alesis - M1 ACTIVE MKII

Profile  

PostPosted: 20:45, 15-01-2012 
corebreak

Chakumo wrote:
van valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalata? érdemes ilyen hangfalat venni? ---> Alesis - M1 ACTIVE MKII

Szeretik...

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

PostPosted: 16:41, 01-02-2012 
original nuttah

oldschool vinylist wrote:
sonashi wrote:
yamaha hs80m -rol tudna valaki barmifele infoval szolgalni?

Image

én megvagyok vele elégedve, nemmondom hogy a legprofesszionálisabb választás, de jobban tetszett a hangképe mind a krk-nak és a hasonló árkategóriának emellett teljesítményben is elég masszív.

Szomszédnak ilyen van, elég jól szól, tetszik nagyon, bár én mindenképp javaslok hozzá szubládát is!

Profile  

PostPosted: 10:46, 20-02-2012 
droid

Otthonra, szobába (~ 25nm) főleg zenehallgatásra keresek hangot. Az alábbival is szemezgetek többek között. Várom a konstruktív (tapasztalatból) eredő hozzászólásokat, tanácsokat, véleményeket - köszönöm!

M-Audio BX5A D2

Profile  

PostPosted: 22:25, 12-04-2012 
droid

Köszönöm szépen senkinek a segítséget.

Profile  

PostPosted: 11:42, 13-04-2012 
original nuttah

Ha zenehallgatásra (filmnézésre stb.) és nem készítésre kell, akkor ne studio monitor-t vegyél, mert annak száraz a hangja. Jobban jársz, ha veszel egy korrekt 2.1-es Hi-fi konstrukciót.

Profile  

PostPosted: 10:18, 18-04-2012 
original nuttah

Conclusion wrote:
Ha zenehallgatásra (filmnézésre stb.) és nem készítésre kell, akkor ne studio monitor-t vegyél, mert annak száraz a hangja. Jobban jársz, ha veszel egy korrekt 2.1-es Hi-fi konstrukciót.

köszi itt is a segítségért, akkor bemegyek a hitspace-be!

Profile  

PostPosted: 14:10, 18-04-2012 
original nuttah

Nincs mit! Remélem sikerrel jársz! :)

Profile  

PostPosted: 11:59, 26-04-2012 
original nuttah

Conclusion wrote:
Nincs mit! Remélem sikerrel jársz! :)

ilyet vettem http://www.hs-online.com/hu/Aktiv-kozelteri-monitorok-268/MR8mk2-4660.html ma jön meg... szépen szól!

Profile  

PostPosted: 16:37, 26-04-2012 
original nuttah

ha nem indiszkrét a kérdés,mekkora anyagi vonzattal járt?

Profile  

PostPosted: 16:54, 26-04-2012 
original nuttah

Ott az ára, ha a linkre kattintasz. :) (az ár darabra vonatkozik tehát felkell szorozni legalább 2vel)

Btw. gratulálok! A 8-as jó döntés volt. Az 5-öshöz képest nem kicsit korrektebb! Jó szórakozást hozzá! Biztos vagyok benne, hogy élvezni fogod a vele való munkát! :)))

Profile  

PostPosted: 16:56, 26-04-2012 
original nuttah

Én meg köszönöm, hogy nem köszönted meg a segítséget továbbra sem.

Laszlo wrote:
Köszönöm szépen senkinek a segítséget.

Profile  

PostPosted: 18:15, 26-04-2012 
original nuttah

Conclusion wrote:
Ott az ára, ha a linkre kattintasz. :) (az ár darabra vonatkozik tehát felkell szorozni legalább 2vel)

Btw. gratulálok! A 8-as jó döntés volt. Az 5-öshöz képest nem kicsit korrektebb! Jó szórakozást hozzá! Biztos vagyok benne, hogy élvezni fogod a vele való munkát! :)))

igen kettőt vettem, köszi :D ott volt az 1el kisebb fajta is aminek 50 lett volna db-ja de ahhoz kellett volna subláda is meg am is ezt ajánlották. mutattak rajta egy kis dobbasszust, úgy örültem h kirázott a hideg :D most meg már megjött de nemtom még h hovárakjam olyan nagy (ide) :fog:

Profile  

PostPosted: 20:15, 26-04-2012 
original nuttah

Hát szub (a 8"-os drive-tól függetlenül) idővel ehhez is fog kelleni, de mondjuk úgy 50-60 hz-ig kb. ezzel jó vagy (tehát időt ezzel mindenképpen nyertél). :)
Közel térinél igazából nem is szempont az, hogy mennyire megy le, mert mint már mondtam korábban sokkal fontosabb, hogy főleg a magas tartományban pontos legyen és egy részletes korrekt hangképet adjon megfelelő frekvencia karakterisztika mellett. Ráadásul ezekre a tulajdonságokra negatív hatást gyakorolnak a nagy energiájú szubok, mert egyszerűen 'leszívják' az erősítőből a kraftot. (persze ezeket nyilván már úgy tervezik, hogy ez jelentősen ne befolyásolhassa az egyéb fontos paramétereket, mint a hangkép, pontosság vagy frekvencia menet... ezért is van oldalankénti erősítés amit 2-3 szorosan a leadható teljesítmény felé kalibrálnak, de még így sem elkerülhető ez teljes mértékben)

Hogy hova kell rakni az meg nem annyira szabadon választott. Be kell tartani legalább a minimális akusztikai feltételeket, hogy igazán értelme legyen egy nearfield-nek. Például, hogy a hangfal a rövidebb oldalra nézzen, csökkentve a diffúz hatásokat (még jobb ha a fejed mögött lévő falra egy darabka akusztikai szivacsot vagy valami más, megfelelő elnyelő tulajdonságokkal bíró anyagot applikálsz) illetve ott vannak a sztereó lehallgatásra vonatkozó szabályok is, amiről részletesen itt olvashatsz képekkel illusztrálva: http://www.thomann.de/gb/onlineexpert_138_3.html

... és ha még nem lenne elég van még egy dolog. Kell venned majd egy monitor vezérlőt. (egyszerűsítve kb. hangerőszabályzót), ugyanis a digitálisan vezérelt 'volume' megoldások a hangerőcsökkentést bitredukcióval párosítják (ez elkerülhetetlen ami a digitális technikából és ez által jelfeldolgozásból, DA/AD konverziókból adódik vagyis abból ahogyan ezt az egészet implementálták). Tehát ahogy húzod lefele a hangerő gombot úgy csökken a bitek száma, így teljesen mást fogsz hallani max hangerőn és mást egy szolidabb beállításnál.

Profile  

PostPosted: 21:18, 26-04-2012 
original nuttah

nagyon durván hallom és érzékelem most már nagyon a hibákat a zenéimben, holnap neki is látok a legtöbbnek h kijávítsam. most már kicsit késő van, vannak szomszédok, kár h nem süketek :D

Profile  

PostPosted: 21:21, 26-04-2012 
original nuttah

te véletenül nem abban a boltban melózol? :D

Conclusion wrote:
Hát szub (a 8"-os drive-tól függetlenül) idővel ehhez is fog kelleni, de mondjuk úgy 50-60 hz-ig kb. ezzel jó vagy (tehát időt ezzel mindenképpen nyertél). :)
Közel térinél igazából nem is szempont az, hogy mennyire megy le, mert mint már mondtam korábban sokkal fontosabb, hogy főleg a magas tartományban pontos legyen és egy részletes korrekt hangképet adjon megfelelő frekvencia karakterisztika mellett. Ráadásul ezekre a tulajdonságokra negatív hatást gyakorolnak a nagy energiájú szubok, mert egyszerűen 'leszívják' az erősítőből a kraftot. (persze ezeket nyilván már úgy tervezik, hogy ez jelentősen ne befolyásolhassa az egyéb fontos paramétereket, mint a hangkép, pontosság vagy frekvencia menet... ezért is van oldalankénti erősítés amit 2-3 szorosan a leadható teljesítmény felé kalibrálnak, de még így sem elkerülhető ez teljes mértékben)

Hogy hova kell rakni az meg nem annyira szabadon választott. Be kell tartani legalább a minimális akusztikai feltételeket, hogy igazán értelme legyen egy nearfield-nek. Például, hogy a hangfal a rövidebb oldalra nézzen, csökkentve a diffúz hatásokat (még jobb ha a fejed mögött lévő falra egy darabka akusztikai szivacsot vagy valami más, megfelelő elnyelő tulajdonságokkal bíró anyagot applikálsz) illetve ott vannak a sztereó lehallgatásra vonatkozó szabályok is, amiről részletesen itt olvashatsz képekkel illusztrálva: http://www.thomann.de/gb/onlineexpert_138_3.html

... és ha még nem lenne elég van még egy dolog. Kell venned majd egy monitor vezérlőt. (egyszerűsítve kb. hangerőszabályzót), ugyanis a digitálisan vezérelt 'volume' megoldások a hangerőcsökkentést bitredukcióval párosítják (ez elkerülhetetlen ami a digitális technikából és ez által jelfeldolgozásból, DA/AD konverziókból adódik vagyis abból ahogyan ezt az egészet implementálták). Tehát ahogy húzod lefele a hangerő gombot úgy csökken a bitek száma, így teljesen mást fogsz hallani max hangerőn és mást egy szolidabb beállításnál.

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 474 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]