|
Hát, anno csinálgattam ezt, inkább csak subládákat készítettünk közösen cimbikkel, de az ebből származó tapasztalatot megosztom: Ami fontos az alapanyag, az eredeti doboz a felépítés, a lemezvastagság és a rá terhelt teljesítmény függvényében rezonál vagy nem rezonál. Nyilván az elképzelés hogy a meglévő házba pakolsz, szóval mindenképp teszteld, van e ilyen probléma, és ha igen, használj keresztmerevítést (ha kétutas amúgy is jó ha szeparálva vannak a csatik), illetve fali bordázást is lehet de azzal csínján kell, mert minden kiálló elem (vagyis "beálló") ront a hangzáson. Ha nagyon pro akarsz lenni, lekerekítheted a belső éleket némi háromszög alapú cuccal. Aztán a kitömés, na azt is érdemes több lépcsőben, a különböző frekik más és más anyagminőségben és felületen nyelődnek el legjobban, a mély puha anyagot kíván, mint a vatta, esetleg szivacs (általában vatta olcsó és kiváló), míg a magas-közép fokozatosan keményebb csillapítást igényel, mint amilyen a polifoam vagy a bitumenlap, érdemes ezekkel a cuccokkal úgy bevonni a hangfal belsejét, hogy minél több szabad űrtartalom maradjon, szóval ne szellősen. összerakásnál szilikon minden résbe vastagon, a kibuggyanó részeket száradás után levághatod. ha van mélykapacitása a cuccnak, azért legyen rajta valami lyuk ;) Csövet nem muszáj bele, főleg kis teljesítménynél nincs sok értelme, max ha elég kicsi a doboz hogy a megfelelő hangnyomás keletkezzen, ezt nem tudom, nincs előttem a cucc. Nagyjából ennyi ami tuti, nekem legalábbis működött meg anno okos embrek láttak el tanácsokkal... ja meg hangváltó, azt ne felejtsd el, jó egy olcsó passzív cucc is, mi volt hogy csak odavágtunk egy kondit azt kész. A mélyközéphez meg használj vastag réz hangszórókábelt, mert ami a dobozban van általában egy sz@r.
Sok szerencsét!
_________________ www.myspace.com/organxfusion
"...Mintha halott kedvesed vérét mázolnád szét az arcodon..."
A fül a lélek tükre
|