i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 04:29, 22-04-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 474 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Author Message
 Post subject: Re: Hangfal
PostPosted: 09:25, 27-04-2012 
original nuttah

: )) Nem. Én a mindennapokat az IT szektorban igyekszem túlélni, de nem közvetlen van némi közöm hozzájuk. (úgy 6-8 évig voltam még a régi fórumukon aktív tag... akkoriban volt egy nagyon jó "szakmai' gárda, de az új fórummal sikerült törülniük a cikkeimet és én úgy döntöttem, hogy ha nekik ennyire fontos volt nekem is ennyire lesz fontos... tehát ma már semennyire sem az) E mellé végeztem még elektrotechnikát meg hangtechnikát és már több, mint egy évtizede nyúzom a zenetechnikát is. Egy ideje viszont sajnos erre az utóbbira szinte nulla időm volt, de eljön még az én időm (remélem). :)

Na de nem akarok offolni. (nem mintha olyan idegbetegen pörögne ez a szekció)

Profile  

PostPosted: 11:25, 27-04-2012 
original nuttah

Conclusion wrote:
: )) Nem. Én a mindennapokat az IT szektorban igyekszem túlélni, de nem közvetlen van némi közöm hozzájuk. (úgy 6-8 évig voltam még a régi fórumukon aktív tag... akkoriban volt egy nagyon jó "szakmai' gárda, de az új fórummal sikerült törülniük a cikkeimet és én úgy döntöttem, hogy ha nekik ennyire fontos volt nekem is ennyire lesz fontos... tehát ma már semennyire sem az) E mellé végeztem még elektrotechnikát meg hangtechnikát és már több, mint egy évtizede nyúzom a zenetechnikát is. Egy ideje viszont sajnos erre az utóbbira szinte nulla időm volt, de eljön még az én időm (remélem). :)

Na de nem akarok offolni. (nem mintha olyan idegbetegen pörögne ez a szekció)

minden esetre köszönöm a segítségedet meg h így informáltál. Jó az ha van itt olyas valaki aki pontosan elmagyarázza miről is van szó! :)

Profile  

PostPosted: 18:01, 14-05-2012 
original nuttah

jonnyk wrote:
nagyon durván hallom és érzékelem most már nagyon a hibákat a zenéimben, holnap neki is látok a legtöbbnek h kijávítsam. most már kicsit késő van, vannak szomszédok, kár h nem süketek :D

Na hát akkor használd egészséggel :!: :villa:
(gyüjts esetleg tojástartókat... s akkor többé nem fog fájni a szomszédkobak :perv: )

Profile  

PostPosted: 12:10, 15-05-2012 
original nuttah

bassbinvisual wrote:
jonnyk wrote:
nagyon durván hallom és érzékelem most már nagyon a hibákat a zenéimben, holnap neki is látok a legtöbbnek h kijávítsam. most már kicsit késő van, vannak szomszédok, kár h nem süketek :D

Na hát akkor használd egészséggel :!: :villa:
(gyüjts esetleg tojástartókat... s akkor többé nem fog fájni a szomszédkobak :perv: )

kössz, azokat majd akkor ha már nem leszek albérlő :D

Profile  

PostPosted: 22:10, 15-05-2012 
souljah

hali mindenki

van egy VIDEOTON DCR 2020 A hangfalpárom, szereetném újá varázsolni
ha van ötletetek hol lehet a legjobb membránokat be szerválni azokat szivesen fogadom :)

Profile  

PostPosted: 13:06, 29-05-2012 
ujonc

hey!

remélem ITT tud valaki segíteni :)
tudnátok-e ajánlani hordozható hangfalat? (akksis/elemes, 3.5mm-es jack-el rátudjam tenni az mp3 lejátszóra)
van sok usb-s is, de lapos nélkül, kifejezetten csak jack csatlakozó, és elem/akksi jöhet szóba.
kisebb-nagyobb kirándulásokhoz, kempingezésekhez kellene, és ha lehet minél jobb legyen :D
Ezt találtam eddig
http://www.bpnotebook.hu/product_info.php?cPath=24&products_id=19801&osCsid=f94b07cfb602e3febbfe78b1f0bbdf69

ha esetleg van valami tapasztalat, vagy tudnátok jobbat, azt megköszönném! :)

Profile  

PostPosted: 11:25, 01-06-2012 
original nuttah

koppány wrote:
hey!

remélem ITT tud valaki segíteni :)
tudnátok-e ajánlani hordozható hangfalat? (akksis/elemes, 3.5mm-es jack-el rátudjam tenni az mp3 lejátszóra)
van sok usb-s is, de lapos nélkül, kifejezetten csak jack csatlakozó, és elem/akksi jöhet szóba.
kisebb-nagyobb kirándulásokhoz, kempingezésekhez kellene, és ha lehet minél jobb legyen :D
Ezt találtam eddig
http://www.bpnotebook.hu/product_info.php?cPath=24&products_id=19801&osCsid=f94b07cfb602e3febbfe78b1f0bbdf69

ha esetleg van valami tapasztalat, vagy tudnátok jobbat, azt megköszönném! :)

Ez azert jo, mert sorba ossze lehet kotni akarmennyi darabot:
http://www.daydeal.com/product.php?productid=36169
Image
Cimboranak van 2 darab, egymasbakotve ahhoz kepest, hogy milyen kicsikek, nem is szolnak olyan rosszul.

Profile  

PostPosted: 11:14, 15-07-2012 
souljah

jonnyk wrote:

nem tul sok a mely az mr8mk2-nel? kicsit irj errol legyszi
hatul a magasra -2/0/+2 switchek vannak, de a melyet nem lehet vagni

Profile  

PostPosted: 20:53, 07-11-2012 
ujonc

Hali!

Remélem jó helyre írok, ha nem akkor bocs :S
Sajna a szomszédok miatt lehetetlenné vált a zeném normális hangerőn való visszahallgatása, több pénzt meg nem akarok beletolni ebbe az egészbe, úgyhogy abba hagyom a zenélést és eladom a cuccaimat. Van egy pár Mackie Mr5-ös hangfalam Jack kábellel, eredeti dobozzal, iratokkal eladó 60.000Ft-ért. Tökéletes állapotban vannak kb. mindennél jobban vigyáztam a hangcuccaimra. Kezdők-nek tökéletes otthoni használatra + az ára is baráti sztem. Ezenkívül eladó még egy TC Electronics Desktop Konnekt 6 is meg egy E-mu 1212m hangkártya.

Ui. A hangfalról készült képek + videó megtekinthető itt:
http://www.jofogas.hu/gyor_moson_sopron/Mackie_MR5__x2____Jack_kabel_tokeletes_allapotban_6819791.htm

Profile  

PostPosted: 19:12, 26-02-2013 
original nuttah

Sziasztok,

Valaki otthon van hangfal építésben ? A meglévő régi HIFI hangfalaimat szeretném kicsit felújítani, leginkább arra, hogy vissza hallgassam a zenéimet. 10 cm-es van benne talán 12 cm-es is belemegy, de nem akarom nagyon vagdalni a fát, valakinek valami tippje tapasztalata közép kategóriás hangszórókkal ?
Illetve a dobozt érdemes valami szivacskockákkal megtölteni ? Hogy ne legyen olyan doboz hangja ?

Köszi !

Profile  

PostPosted: 13:18, 09-03-2013 
ujonc

Hát, anno csinálgattam ezt, inkább csak subládákat készítettünk közösen cimbikkel, de az ebből származó tapasztalatot megosztom:
Ami fontos az alapanyag, az eredeti doboz a felépítés, a lemezvastagság és a rá terhelt teljesítmény függvényében rezonál vagy nem rezonál. Nyilván az elképzelés hogy a meglévő házba pakolsz, szóval mindenképp teszteld, van e ilyen probléma, és ha igen, használj keresztmerevítést (ha kétutas amúgy is jó ha szeparálva vannak a csatik), illetve fali bordázást is lehet de azzal csínján kell, mert minden kiálló elem (vagyis "beálló") ront a hangzáson. Ha nagyon pro akarsz lenni, lekerekítheted a belső éleket némi háromszög alapú cuccal. Aztán a kitömés, na azt is érdemes több lépcsőben, a különböző frekik más és más anyagminőségben és felületen nyelődnek el legjobban, a mély puha anyagot kíván, mint a vatta, esetleg szivacs (általában vatta olcsó és kiváló), míg a magas-közép fokozatosan keményebb csillapítást igényel, mint amilyen a polifoam vagy a bitumenlap, érdemes ezekkel a cuccokkal úgy bevonni a hangfal belsejét, hogy minél több szabad űrtartalom maradjon, szóval ne szellősen. összerakásnál szilikon minden résbe vastagon, a kibuggyanó részeket száradás után levághatod. ha van mélykapacitása a cuccnak, azért legyen rajta valami lyuk ;) Csövet nem muszáj bele, főleg kis teljesítménynél nincs sok értelme, max ha elég kicsi a doboz hogy a megfelelő hangnyomás keletkezzen, ezt nem tudom, nincs előttem a cucc.
Nagyjából ennyi ami tuti, nekem legalábbis működött meg anno okos embrek láttak el tanácsokkal... ja meg hangváltó, azt ne felejtsd el, jó egy olcsó passzív cucc is, mi volt hogy csak odavágtunk egy kondit azt kész. A mélyközéphez meg használj vastag réz hangszórókábelt, mert ami a dobozban van általában egy sz@r.

Sok szerencsét!

"...Mintha halott kedvesed vérét mázolnád szét az arcodon..."
A fül a lélek tükre

Profile  

PostPosted: 14:25, 15-03-2013 
original nuttah

köszi a tippeket :)

Profile  

PostPosted: 21:16, 22-12-2013 
droid

Hell!

Adott egy Behringer Truth B2031a es olyan eszrevetelem van, hogy: ma bekapcsoltam mindket eszkozt es az egyiknek a visszajelzo LEDje halvanyabban vilagit. WTF?

Ha valaki talalkozott hasonlo jelenseggel, barmilyen monitoron, akkor pls ossza meg velem a tapasztalatat!

Nagyon koszi!

Profile  

Post subject: Hangfal
PostPosted: 09:55, 20-01-2014 
ujonc

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek hangfalvásárlás ügyében.
Szeretnék egy elég ütős monitor hangfalat venni. Volt már kisebb cuccom Mackie MR5, de azóta eladtam, volt egy kis kihagyás, aztán most egyelőre HIFI-n nyomom.

A kérdésem az, hogy D&B, Breakbeat, Dubstep, Experimental zenékhez simán elég az ami 45Hz-21kHz-ig (+-3dB) müxik, vagy ehhez még kéne egy sub vagy sub nélkül olyan is jó ami 35Hz-21kHz-ig muzérol? Alap kérdés feltétlen szükséges ami 10Hz-el lejjebb megy és sokkal, de sokkal többe kerül, vagy elég a kisebb.

Konkrétan: Genelec 8040B vagy Genelec 8050B?
Az utóbbira még mehetne a spórolás.

A szobám már akusztikailag kezelve van.

Köszi!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 474 posts ]  Go to page Previous  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

All times are UTC + 2 hours [ DST ]