i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 22:46, 13-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 44 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: SCSI
PostPosted: 14:40, 20-11-2008 
pokemon

Tobbszor gondoltam ra,elferne egy ilyen topic a zenetech-be... :)

Hermit wrote:
Üdv,

Nem tudja valaki véletlenül,ha a pcmben van egy scsi kártya,aminek az ext kimenetére csak a sampler,míg a belső szalagkábelére zip drive,és cd rom van rákötve,a belső kört látja a sampler avagy sem?

(szépen,szakszerűen ID-zve és terminálva)

Tudok betölteni róla hangbankokat a samplerbe vagy sem?

Illetve,ha két samplerem van/emu,akai/ és két scsi kártya ugyanezzel a felállással ugyanazon gépben?

Köszi,

Herm

A belso kort szerintem nem fogja latni,de lehetseges eppen.
Lenyeg minden legyen kulon id-n.
Scsi kartyat rakhatsz bele amennyi fer...nalam ketto van.

Profile  

Post subject: Re: SCSI
PostPosted: 17:38, 20-11-2008 
corebreak

BYBASS wrote:
Tobbszor gondoltam ra,elferne egy ilyen topic a zenetech-be... :)

Hermit wrote:
Üdv,

Nem tudja valaki véletlenül,ha a pcmben van egy scsi kártya,aminek az ext kimenetére csak a sampler,míg a belső szalagkábelére zip drive,és cd rom van rákötve,a belső kört látja a sampler avagy sem?

(szépen,szakszerűen ID-zve és terminálva)

Tudok betölteni róla hangbankokat a samplerbe vagy sem?

Illetve,ha két samplerem van/emu,akai/ és két scsi kártya ugyanezzel a felállással ugyanazon gépben?

Köszi,

Herm

A belso kort szerintem nem fogja latni,de lehetseges eppen.
Lenyeg minden legyen kulon id-n.
Scsi kartyat rakhatsz bele amennyi fer...nalam ketto van.

Jó ötlet volt a topik. Én meg akkor inkább ide írom, hogy van egy halom SCSI cuccom eladó a saját gyüjteményből...elég érdekes dolgok is vannak:D

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject: Körte
PostPosted: 23:02, 20-11-2008 
ujonc

Ajjaj

Ez majrés,mert nekem meg az volt a nagy tervem hogy a belső körről olvastatom be,ezzel elkerülve hogy külső cdrom,vinyó,zip satöbbi házassággal mindennel.Nos ez hamarosan ki fog derülni.

Ha nagyobb scsi vinyót teszek az akaiba mint a max 540( lévén alig lehet olyat felleni:s) akkor gondolom menni fog,csak 540 et fog használni belőle ugye?

Amugy scsival kapcsolatban van egy jó kis oldal:

http://www.tweakheadz.com/surviving_scsi_hell.html

http://www.tweakheadz.com/scsi_transfer ... ampler.htm

Köszi a helpet,kipróbálom és leírom a véleményt ha meglesznek a kábelek

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:45, 20-11-2008 
pokemon

Nalam 1 gb zipen van,...
hasznalja az az egeszet,csak tobb particiot alkot
formazaskor...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:40, 21-11-2008 
corebreak

BYBASS wrote:
Nalam 1 gb zipen van,...
formazaskor...

Az MPC az más. Az tud nagyobbat is kezelni...sztem a 3000-ese vagy 3200-ese a Hermitnek nem lát többet 540-nél...sajna

* Exegene * IPC Profiles * Darkland * BlackHoe * Golden Age * Alphacut * FOTO * Pinnecone Moonshine * Serendipity Recordings * Misspent Music *

Profile  

Post subject: reply
PostPosted: 12:43, 21-11-2008 
ujonc

Megérkezett a válasz, a válasz,a válasz!

(Belső körről olvastatott külső körös szlemper)

"It does not matter. Just make sure all the terminators are set correctly. Don't let windows format those scsi disks. Only access them from the sampler."

A vinyót meg azér akarnám beletenni,nem kötelezően,de érdekel ez a hd recordingos dolog.De lehet hagyom a francba,itt egyik ismerősnek valószinűleg feleslegessé fog válni egy digi001,lehet azzal többet érek majd.

Plusz gondolom vágjátok,de ha nem azért megemlítem,a sound diver nevezetű nagyon nehezen fellelhető ám annál nagyszerűbb progit,aholis a sample recordon\editen kívül (minekaz ha smdi) mindenmást meg lehet csinálni pcről sysex segíedelmével,így az emus szintetizálás is sokkal átláthatóbb lesz,nameg egy halom hangszert kezel még ugyanígy,szintit,gitárt,köcsögdudát,nyenyeresípot.

Ha nem sikerülne felleni( nekem még nem sikerült,megvolt de letöröltem,sic) akkor van még egy ilyen eos link nevezetű valami( ha kell,pü),ami szintén az emut képes vezérelni,ott aszem még a sample rec,edit is megy,de nem teszek rá semmit.

Písz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:28, 21-11-2008 
pokemon

Snaper_OFF wrote:
BYBASS wrote:
Nalam 1 gb zipen van,...
formazaskor...

Az MPC az más. Az tud nagyobbat is kezelni...sztem a 3000-ese vagy 3200-ese a Hermitnek nem lát többet 540-nél...sajna

En az s2000-rol beszeltem....

Amugy milyen cuccok vannak eladok?
Van egy ladanyi nekem is,de sosem eleg.... :D
Szerintem ez lett a veszte az scsi-nak,hogy annyi fele kabel van mint egen a csillag...Szerencsetlen felhasznalonak egy kulon szekreny kell a scsi cuccoknak..

Profile  

Post subject: Re: reply
PostPosted: 14:41, 21-11-2008 
pokemon

Hermit wrote:
Megérkezett a válasz, a válasz,a válasz!

(Belső körről olvastatott külső körös szlemper)

"It does not matter. Just make sure all the terminators are set correctly. Don't let windows format those scsi disks. Only access them from the sampler."

A vinyót meg azér akarnám beletenni,nem kötelezően,de érdekel ez a hd recordingos dolog.De lehet hagyom a francba,itt egyik ismerősnek valószinűleg feleslegessé fog válni egy digi001,lehet azzal többet érek majd.

Plusz gondolom vágjátok,de ha nem azért megemlítem,a sound diver nevezetű nagyon nehezen fellelhető ám annál nagyszerűbb progit,aholis a sample recordon\editen kívül (minekaz ha smdi) mindenmást meg lehet csinálni pcről sysex segíedelmével,így az emus szintetizálás is sokkal átláthatóbb lesz,nameg egy halom hangszert kezel még ugyanígy,szintit,gitárt,köcsögdudát,nyenyeresípot.

Ha nem sikerülne felleni( nekem még nem sikerült,megvolt de letöröltem,sic) akkor van még egy ilyen eos link nevezetű valami( ha kell,pü),ami szintén az emut képes vezérelni,ott aszem még a sample rec,edit is megy,de nem teszek rá semmit.

Písz

Ha az emu-val 4.7-el operalsz ne akard osszekotni a szamitogeppel
direktbe.Nezd meg az eos 4.7 manualt...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:01, 21-11-2008 
corebreak

Sokminden van tényleg a 20megás optika floppytól kezdve egészen a jaz drive-ig minden.

Az biztos hogy vinyót csak 540-eset kezel. Illetve nagyobbat is, de csak 540-et lát belőle. ZIP-el nem tudom hogy viselkedik, nem vagyok nagy zipdrájvos:D

EOS 4.7-nél cak akkor van gáz illetve úgy írja a könyv hogy egy láncban nem lehet a az Emu a PC/MAC illetve a külső eszköz, mert mivel FAT-ra formáz, ezért töb "master" lenne a láncban és ettől összeomlik minden, vagy elvesznek adatok. Amúgy a belső vinyójával semmi baja, szóval konkrtéan "direktben" össze lehet kötni. Nálam is az van, EOS 4.7, Adaptec SCSI, MAC OSX = NO PARA:D

Profile  

Post subject: 1234
PostPosted: 18:21, 21-11-2008 
ujonc

Nekem a vinyó az csak az akaihoz kéne,külön kártyával,de aszem kihagyom egyenlőre,a digi ugynézki idővel idekerül így a rögzítéssel nem lesz cink,az emunál meg csak belső cd rom,adaptec,sampler-abbameg a vinyó és kész.

remélem nem szakad össze eképpen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:59, 21-11-2008 
pokemon

Snaper_OFF wrote:
Sokminden van tényleg a 20megás optika floppytól kezdve egészen a jaz drive-ig minden.

Az biztos hogy vinyót csak 540-eset kezel. Illetve nagyobbat is, de csak 540-et lát belőle. ZIP-el nem tudom hogy viselkedik, nem vagyok nagy zipdrájvos:D

EOS 4.7-nél cak akkor van gáz illetve úgy írja a könyv hogy egy láncban nem lehet a az Emu a PC/MAC illetve a külső eszköz, mert mivel FAT-ra formáz, ezért töb "master" lenne a láncban és ettől összeomlik minden, vagy elvesznek adatok. Amúgy a belső vinyójával semmi baja, szóval konkrtéan "direktben" össze lehet kötni. Nálam is az van, EOS 4.7, Adaptec SCSI, MAC OSX = NO PARA:D

Beszarok,mar meg a manualhoz is manual kell... :D
Milyen jo ez a topic... :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:16, 21-11-2008 
corebreak

BYBASS wrote:
Snaper_OFF wrote:

Ezt én most nem értem. Van az EOS manuál, és van egy addendum a 4.7-hez a scsi miatt. Mivel FAT, ezért a két "master" közé nem lehet rakni semilyen eszközt. De ha a belső vinyódón van FAT akkor azzal semmi gond...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:43, 22-11-2008 
pokemon

Snaper_OFF wrote:
BYBASS wrote:
Snaper_OFF wrote:

Ezt én most nem értem. Van az EOS manuál, és van egy addendum a 4.7-hez a scsi miatt. Mivel FAT, ezért a két "master" közé nem lehet rakni semilyen eszközt. De ha a belső vinyódón van FAT akkor azzal semmi gond...

Na ezt jol beneztem gec.. :roll:
De mostmar minden vili.. :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:13, 22-11-2008 
pokemon

szevasztok!

vkinek nincs elfekvoben egy scsi cd-romja? van egy kulso hazam, 50pines cuccot tud fogadni, vettem 2 megfelelo cd-romot de egyiket sem ismeri fel a szempler (akai s2000).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:41, 23-11-2008 
pokemon

CJ Ice wrote:
szevasztok!

vkinek nincs elfekvoben egy scsi cd-romja? van egy kulso hazam, 50pines cuccot tud fogadni, vettem 2 megfelelo cd-romot de egyiket sem ismeri fel a szempler (akai s2000).

Sajnos nekem nincs elado,de ha mar kettot is probaltal
akkor szerintem nem biztos,hogy azzal van a baj..
Az id szamokkal probalj meg varialni szerintem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:48, 23-11-2008 
pokemon

BYBASS wrote:
CJ Ice wrote:
szevasztok!

Sajnos nekem nincs elado,de ha mar kettot is probaltal
akkor szerintem nem biztos,hogy azzal van a baj..
Az id szamokkal probalj meg varialni szerintem.

hat sajnos sztem megis azzal van a baj. az id-k osszes permutacioit vegig probaltam. a kulso hazban csak egy tap van, azt megmericskeltem, frankon adja a kraftot. ezen kivul a kabel is lehet, de az is jonak tunik.
Ha be van dugva a CD, ugy ahogy kell, elobb a kulso cucc bekapcsolva, aztan a sampler. id-k faszan beallitva, akkor latszik hogy csinal vele valamit, csak kiirja hogy nem ready a drive-om.

azert guberalok folyamatosan :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:12, 11-12-2008 
souljah

Image

csak hogy porogjon a topik :fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:13, 11-12-2008 
ujonc

:fog:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:09, 11-12-2008 
corebreak

Majd pörög:D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:30, 12-12-2008 
pokemon

Na had porogjon... :D :D :D
Inkabb ez a scsi feeling....
Ez a tartalek keszletem.....
Megegyszer ennyi be van dugva..... :fog: :D :D :D

Image

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 44 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]