fsob wrote:
plastik wrote:
1.nem hasonlítanám össze Auscwitzot és az Andrássy út 60.-at,kicsit más súlycsoport,bár akinek itt vagy ott meghalt hozzátartozója annak mindkettő egyformán fáj.
Ez az: halál-halál, szenvedés-szenvedés. Nem fontosabb az egyik a másiknál. 100 ember emléke ugyan olyan fontos, mint 1000-é.
plastik wrote:
2.senki nem írta egy szóval sem,hogy a csepegő víz hangja kamu
Pü helyett ide írom. AKKOR MI A KAMU? Akkor mi az átverés ebben a múzeumban? W_mute írta, h olyan mint egy szellemvasút. Leírtam az első ilyen dolgot, ami eszembe jutott, mert nem értem mi a baj a TH "szellemvasút" jellegével. Mondjátok meg, h a kiállított dolgok közül KONKRÉTAN mi nem frankó. Mert nem csak azt írtátok, h nem túl objektív pl. a körbevezetés (bár a többséget nem vezetik körbe, sztem nem is kell, mindenki leszűri amit akar), hanem olyanokat, hogy ez a TH népbutítás, meg csúsztatás, meg ilyenek.. most nem olvasom vissza, de kb. ezeket.
az az igazság, lehet h kissé túloztam. nem emléxem mindenre 100%-ig mert már régen voltam TH-ban, és amikor voltam, előtte kicsit

, de hadd mondjak egy példát: egyből az elején amikor végigmentünk egy ilyen folyosón, a fejünk fölött huhogó-jajveszékelő hangokat játszottak be egy hangszórón. te nem érzed ezt nevetségesnek? ettől a ponttól kezdve nem tudtam szabadulni a szellemvasút-flashtől, amit csak jobban megerősített bennem az egész belső elrendezés, a színek, a fény- és hangeffektek. megnéztük a kínzóeszközöket, meg a tettesek falát, meg mindent, és az egész intézménynek az a lényege, hogy érzelmi impulzust gyakoroljon rád, hangulatot keltsen benned. igazából semmi lényeges információ nem marad meg az emberben, semmi újat nem tudsz meg, csak egy ilyen flash az egész. kb annyi a lényeg, hogy "a kommunisták nagyon-nagyon gonoszak és kegyetlenek". önmagában ez az állítás lehet, hogy igaz, én nem tudom, de mindenesetre ez egy eléggé leegyszerűsített szemléletmód. túlságosan is leegyszerűsített. a valóság soha nem ennyire egyértelmű. hozzászólásodban elismerted, hogy tényleg olyan, mint egy szellemvasút, csak nem érted, mi ezzel a gond. szerintem az a gond, hogy egy komoly, hiteles múzeum az nem ilyen.
"... nem túl objektív pl. a körbevezetés (bár a többséget nem vezetik körbe, sztem nem is kell, mindenki leszűri amit akar), ..."
így van. mindenki leszűri, amit akar. én például leszűrtem, hogy hülyének nézik az embereket.
az pedig tény, hogy az elvileg mindkét szélsőséget (jobb és bal) bemutatni hivatott múzeum enyhén szólva aránytalan, de ezt te hoztad fel, nem is én. még ez a legkisebb gond vele. abban viszont nagyon tévedsz, hogy ez volt egyben a valódi arány is a történelemben. ha azt hiszed, hogy a jobboldali szélsőségek akkor kezdődtek, amikor a nyilasok megszerezték a hatalmat, és elkezdődött a deport, akkor elég hiányos a történelemtudásod.