i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 14:11, 14-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 48 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: Technoid Community & SZIN pres.:CROSSFIRE, MASHEEN 12.31
PostPosted: 23:02, 22-11-2007 
tisztelem a közönséget

SZINImage és a Technoid Community Image bemutatja Szeged legnagyobb szilveszteri Drum and Bass buliját December 31-én a Borsodi Malátabárban a SZIN ICE-on.

A Technoid Community Szeged egyik legfiatalabb Drum and Bass formációja.
Megalakulásunk 2005 második felére tehető, mint nevünk is sejteti, célunk a sokszínű drum and bass világból főként az "igazi" Technoid, illetve Neurofunk stílusok bemutatása a szegedi közönségnek. A csapat 4 tagot számlál jelenleg, akik zenei ízlése tökéletesen átfedi ezeket az új irányzatokat.

Image

2 havonta frissülő új mixsorozatunk a "Neurophunked" (Decemberben érkezik a következő!) célja h. bemutassuk az éppen aktuális zenéket Szeged, illetve a szcéna hallgatóinak. A Neurophunked széria letölthető innen ->

http://blog.myspace.com/index.cfm?fusea ... =316787458

Crossfire:

Crossfire (Dimitri Van Simaeys) 17 éves korában kezdett zenék komponálásába. Több év zeneírás után végül a DSCI4 label feje, Dj Trace figyelt fel rá. Trace elsőként a Hydra-t jelölte a DSCI4-en megjelent SPY Technologies válogatás EP-jére.

A Hydra az egész világon ismertté vált, többek között Ed Rush & Optical, Dkay, Black Sun Empire, Paul B is játszották, sőt talán nem túlzok, ha azt állítom, hogy még a mai napig is hallhatjuk a klubok táncparkettjein.

Image

A Hydra sikere nagy mérföldkő volt Crossfire életében, mert nem sokkal a Spytechnologies EP megjelenése után Ryme Tyme is felfigyelt rá, és a tulajdonában lévő 1210 labelen kapott helyet második megjelenése, egészen pontosan a Swordfish és a Hideout (1210-006). A következő lépcső ismét a DSCI label volt, Trace - a Hydra sikerén felbuzdulva - lehetőséget adott Dimitrinek egy csak saját zenékből álló lemez megjelentetésére. A Counterforce és a Firebolt 2003-ban megszületett a DSCI 008-on. A lemez igazi "tűkoptató" lett (sokáig Paul B kedvence volt), hosszú évekig szólt a klubokban.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy idén (4 év után!) újranyomták a kiadványt ,de mára már ezeket is elkapkodták a nevesebb lemezboltok polcairól. Crossfire a kezdetek óta foglakozott Dj-zéssel, a megjelenések közben számos meghívást kapott a környező országokból, majd később egész Európa, Ázsia területéről. Játszott többek között : Belgiumban, Svédországban, Ausztriában, Németországban (Kings Of The Jungle), Hollandiában, Franciaországban, Olaszországban, Angliában, Észtországban, Portugáliában, Csehországban, Szlovákiában, Hollandiában és nem utolsó sorban Magyarországon is.

Image

A Crossfire név 2003-tól már ismerősként csengett minden Tech-Step rajongó fülében. Még a 2003-as évben megalapította saját kiadóját Crossfire Recordings néven, ahol eddig csak saját zenék(!) jelentek meg. Ma 9 db CF Recordings kiadvány létezik. Jövőbeli tervei között szerepel a planéta másik felének meghódítása, azaz fellépni Amerikában, ill. Ausztrália területén is.

www.djcrossfire.com
www.myspace.com/djcrossfire

MASHEEN

Masheen-t (Trevor Sheen) gyerekkora óta foglalkoztatja a zene. Nem mint zenehallgató, hanem mint dj kezdett megismerkedni a zenékkel. Nem sokkal a dj technikák megismerése után rájött, hogy bár maga a mixelés csodálatos dolog, számára ez kevés. Elhatározta, hogy zenék komponálásába kezd.

Atari gépen, egy Akai Sampler-el felfegyverkezve tanulta meg, hogyan is kell igazán jó zenéket írni.

2 év elteltével már számos kiadó érdeklődött munkái iránt, aminek eredményeként megszületett (Evil-C-vel közösen készült) első kiadványa a 24 Karat kiadónál (akkor még régi a nevén, mint: DJ ST.)

Image

Nem sokkal az előbbi megjelenés után találkozott "Swan-e"-vel, a Collusion Records megalapítójával. Nála jelentette meg következő, 2. kiadványát Parallel Minds néven.

Masheen időközben a DSCI4-i Records egyik meghatározó alakjává vált. DJ Trace felkérte, hogy segítsen a megújulás előtt álló kiadó technoid arculatát kialakítani. Bárki, aki demo-t szeretne küldeni a DSCI4-nek, az csakis és kizárólag Masheen-on keresztül juthat el DJ Trace-hez.

Image

Napjainkban - számos megjelenés után - Masheen Sleeper Cell-el karöltve elhatározta egy saját kiadó létrehozását, melynek eredményeként megszületett a Contamined Records. Céljuk további eltökélt, tehetséges technoid drum and bass producerek vadászata az új arculatot megformáló kiadóhoz.

http://www.myspace.com/masheenuk

DST /Dub Phase, Crater Records, Digital Distorsions, Tilos, Töréspont/
boc/Forecast Recordings/

Dubstep: A legújabb angol zenei őrület, mely nemrég hazánkat is megfertőzte, és most Szegedre is elér. Lassú, nehéz ütemek, súlyos basszusok remegtetik a jégpálya falait szilveszter éjszaka. Egy-egy szett erejéig városunkba látogat a hazai dubstep-élet két élvonalbeli lemezlovasa, a Dub Phase-t képviselő DST, valamint a Forecast Recordings netlabelt irányító boc.

GLOBE (Turntablist)

Globe Magyarország legjobb Turntablist-jei közé tartozik. Évek óta a zene rabja minden formában foglakozik a zenével. Gitározik, dj-zik, dobol de néha Beatboxol is. Globe egy univerzális tagja a szegedi dnb életnek: őt nem érdeklik a rivalizálások nem tartozik igazán egyik csapathoz sem, ott zenél ahol éppen lehet. Igazi hangulatfokozó ember, aki ismeri, tudja hogy mennyire tehetséges, aki nem az pedig hamarosan szembesülhet vele...

Image

http://www.myspace.com/globehun

LIL:FISH (NU:LINE): info hamarosan

SMOKEBREAK: info hamarosan

A helyszín:

A Borsodi Malátabár egy 20m x 60m alapterületű sátor, ami magában foglalja a táncteret, a büfét, illetve egy "iszogatós" leülős részt. A megfelelő hangzást Dynacord hangfalszett biztosítja.

Image

Mixek, pontos LINE UP és virtuális bemutató a helyről hamarosan...

www.szin.org

Last edited by Percy on 00:07, 02-12-2007, edited 7 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:13, 22-11-2007 
original nuttah

Hajrá! Jó bulit!

Savage Tales
Subculture Revolution
Subculture Revolution Mixes

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:16, 22-11-2007 
original nuttah

Nice! Sok sikert! 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06:22, 23-11-2007 
ujonc

na merre vannak a nyelvész mesterek? :lol:

hajrá percy :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:38, 30-11-2007 
ujonc

kell a beszólás nekik, hisz más örömük úgysincs az életben :D

legyen téma a party!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:46, 01-12-2007 
souljah

törlõdtek a hozzászólások? :D

hajrá amugy

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:03, 01-12-2007 
original nuttah

"Dubstep: A legújabb angol zenei őrület, mely nemrég hazánkat is megfertőzte, és most Szegedre is elér. Lassú, nehéz ütemek, súlyos basszusok remegtetik a jégpálya falait szilveszter éjszaka. Egy-egy szett erejéig városunkba látogat a hazai dubstep-élet két élvonalbeli lemezlovasa, a Dub Phase-t képviselő DST, valamint a Forecast Recordings netlabelt irányító boc. "

ez a dubstep duma GIGA! :pogo:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:20, 01-12-2007 

direct wrote:
"Dubstep: A legújabb angol zenei őrület, mely nemrég hazánkat is megfertőzte, és most Szegedre is elér. Lassú, nehéz ütemek, súlyos basszusok remegtetik a jégpálya falait szilveszter éjszaka. Egy-egy szett erejéig városunkba látogat a hazai dubstep-élet két élvonalbeli lemezlovasa, a Dub Phase-t képviselő DST, valamint a Forecast Recordings netlabelt irányító boc. "

ez a dubstep duma GIGA! :pogo:

:olvas:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:14, 01-12-2007 
NewCityBass

:D na en irok egy olyat hogy percy felre ne ertsd :D masheen emberileg egy atompocsfej :wink: de amugy biztos jo lesz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:57, 02-12-2007 
ujonc

na csak, h visszakanyarodjunk !!! :evil:

engem olyan dolgok érdekelnek, h hogy lesz megoldva ez a jégpályás dolog, mert nem nagyon tudom elképzelni azt, h némelyek korcsojával mennek a jégre, mások cipöben... én ezt eléggé baleset veszélyesnek tartom, és örülnék, ha a buli végére még meglenne az összes lábujjam :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:18, 02-12-2007 
tisztelem a közönséget

dazy wrote:
na csak, h visszakanyarodjunk !!! :evil:

engem olyan dolgok érdekelnek, h hogy lesz megoldva ez a jégpályás dolog, mert nem nagyon tudom elképzelni azt, h némelyek korcsojával mennek a jégre, mások cipöben... én ezt eléggé baleset veszélyesnek tartom, és örülnék, ha a buli végére még meglenne az összes lábujjam :?

Sátorban lesz a parti.

A jégpályán nem lesz semmi nagyobb buli , max jégdiszkó és CSAK korcsojával lehet a jégre menni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:09, 03-12-2007 
Torespont Radio

mostantol legyetek szivesen kizarolag a bulirol es kizarolag kulturalt modon beszelgetni, a szemelyes, jogos vagy jogtalan serelmeket pedig privatban elintezni. koszi

You think you're big time?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:53, 03-12-2007 
metalhead

amen :jap:

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:46, 03-12-2007 
partiarc

a Kereszttűz tuti jó lesz 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:15, 03-12-2007 
tisztelem a közönséget

hamarosan postolom a virtuális bemutatót!

;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:08, 12-12-2007 
tisztelem a közönséget

Crossfire Exkluzív interjú:

1.Mikor találkoztál először a Drum and Bass-el, mi volt az első benyomásod?
1998-1999 körül történt, egy barátomnál hallottam aki akkor Usual Suspects, Konflict, Future Cut, Ed Rush & Optical, Bad Company, Ram Trilogy „hatása” alatt állt. Mozgékonynak, energia dúsnak éreztem, de ezen felül nagyon futurisztikus volt a hangzása, ami mély benyomást tett rám.[

2. Mi jött előbb, a DJ-zés vagy a producerkedés?
A Dj-zés és a zeneírás kezdetek óta kéz a kézben fejlődtek. A helyi ifjúsági házban mindig a kedvenceimet játszottam, amikor elkészültem egy új zenével azt leteszteltem a következő partin. Nincs annál jobb érzés, mint lejátszani a saját művedet a nagyközönségnek. A producerkedés és a Dj-zés egyformán fontos nekem, olyan ez mint a Ying Yang…. a tökéletes egyensúly.

3. Honnan jött a Crossfire név?
Egy nap csak úgy bevillant, úgy gondoltam hogy jól hangzik, továbbá jellemzi a zenei világom, így elhatároztam hogy ezt fogom használni .A DNB ütemek néha egy automata fegyverre emlékeztetnek, a mélyek pedig olyanok mintha egy bomba robbanna.

4. Játszol valamilyen hangszeren?
Igen, a saját analóg eszközeimen… Számomra ezek a hangszerek, ezekkel teszem igazán hangulatossá a zenéimet. Egyébként az analóg szintetizátor rabja vagyok, de ne kérd hogy Bach szimfóniákat játszak. 8)

5. Mikor határoztad el, hogy zenék írásába kezdesz?
Gyerekkorom óta foglalkoztat a zene, amikor 6 éves voltam saját lemezjátszót akartam, hogy le tudjam játszani apám bakelit lemezeit. Később sokat hallgattam édesapám hifi tornyát, aminek a cd játszója egy speciális loop funkcióval volt ellátva, egyszerűen tudtam loop-okat felvenni kazettára, nagyon jól elszórakoztam vele. Amikor 15/16 lettem elkezdtem hip-hop-ot hallgatni, és saját ütemeket akartam gyártani. Ekkor már volt számítógépem és kerestem egy ütemkészítő programot az interneten, így kezdtem el használni a D-Lusion Drumstation-t.

6. Miért választottad a Drum and Bass-t?
Nem én választottam, a dnb talált meg engem, felkeltette az érdeklődésem, majd teljesen rabul ejtett.

7. Mesélj magadról mint dj, a cd-t vagy a bakelitet részesíted előnyben?
A bakelit és a cd is csak egy ’média’ nekem. A zene ami rajta van az a fontos!!! A lemez természetesen sokkal dinamikusabb és szebben szól. Volt idő amikor bakelitről is játszottam, egészen addig amíg nagy részét el nem lopták egy bulin, soha többet nem viszek lemezt magammal, soha!! Most másolatokat készítek a lemezeimről és ezeket a cd-ket játszom a partikon, sokkal kényelmesebb ezekkel utazni és ha ellopják akkor sem nagy veszteség hiszen csak egy másolat veszett el.

8. Mikor/Hogyan határoztad el hogy megalapítod a Crossfire Recordings-et?

2003-ban történt miután több sikert is elértem a kiadott zenéimmel ( Hydra/ Hideout / Counterforce) a DSCI 4 illetve a 1210 kiadókon. Számomra az, hogy saját label-em van annyit jelent, hogy azt csinálok amit igazán akarok, felszabadít, nem kell törődnöm a kapzsi „menedzserekkel”, a label főnökök idióta elveivel és szabályaival. A zenekészítés olyan, mint a festés… határtalan kifejezése önmagamnak. A zene a teljes szabadság nekem, nincs szükségem arra hogy bárki megmondja hogy hogyan, illetve mit csináljak, a magam ura vagyok.

9. Mit gondolsz a többi dnb ágazatról?
Ami jó az jó, bármilyen stílus is. Nem szeretem a drum and bass-t ágakra bontani és különböző nevén elnevezni őket. Szeretek zenét hallgatni, úgy gondolom ha külön stíluságakat nevezünk el azzal mindent elrontunk, mert könnyen csőlátásúvá válhatunk, csak azt hallgatjuk meg amiről azt hisszük h. jó, közben sok nagyszerű zenét nem ismerünk meg, mert egyszerűen (azt hisszük) h. nem illik a stílusunkba ezért bele sem hallgatunk.

10. Mit gondolsz a globális DNB Szcénáról?

A drum and bass nagyon erőteljes sok országban, és ez nagyszerű, de nem nagyon érzek különbséget a területek között, rendszerint mindenhol jól érzem magam és úgy látom az emberek is a bulikon. Talán egy kicsit több lány azért elférne… J

11. Sok producer vágya, hogy film zenét is készítsen. Neked is?
Természetesen én is szeretnék, ha valaki felkérne, hogy csináljak egy film vagy játékzenét szívesen elvállalnám.

12. Más műfajokban is írsz zenéket?
Igen a hip-hop és techno is érdekel. Jelenleg egy hip-hop projecten dolgozom, a Mojito-n. Én készítem a zenei alapot és egy barátom MC-zik belga nyelven. Bővebb info: www.myspace.com/mojitoproducionz

13. Eddig a kiadódon csak saját zenéid jelentek meg, ami elég különös ( , bár figyelemre méltó) , a jövőben tervezel más producerek zenéit is kiadni a Crossfire Recordnigs-en?
Nincs jelenleg semmi különleges terv ezzel kapcsolatban, a kiadómat főként arra ’használom’, hogy kifejezhessem saját gondolataimat a Drum & Bass-en keresztül. De hamarosan lesznek remix-ek neves producerektől is.

14.Melyek a te, illetve a Crossfire Recordings tervei/vágyai?
Természetesen tovább folyatni a produceri munkát és látni hogyan teljesedik ki és szerez még több rajongót a Drum and Bass.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:18, 28-12-2007 
én inkább boxolnék

már csak 3 nap!
percy hol a virtuális sátor sétáltam volna benne! :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:32, 28-12-2007 
tisztelem a közönséget

flanker wrote:
már csak 3 nap!
percy hol a virtuális sátor sétáltam volna benne! :?

Megvan,csak már nem aktuális mert módosították az egészet, az virtuális bamutató a régi sátorról készült :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:37, 28-12-2007 
ujonc

Line-upot szeretnék :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:23, 28-12-2007 
tisztelem a közönséget

18:00-19:00 Tyler (Chill)
19:00-20:00 Adam Black (Electro)
20:00-22:00 BOC, DST (Dubstep)
22:00-00:00 Flanker, Globe, Lil:Fish (Dubstep & Tech Step)
00:00-01:30 CROSSFIRE (Tech Step)
01:30-02:30 Percy (Neurofunk)
02:30-04:00 MASHEEN (Technoid)
04:00-05:30 Natural b2b Kazay (Technoid)
05:30-07:00 Smokebreak

Ha éjfél körül nem lesz "elég" vendég akkor helyet cserélek Crossfire-el!

EZ!

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 48 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]