i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 21:59, 20-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 280  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 13:49, 08-10-2008 
metalhead

la haine wrote:
de honnan tudod hogy amugy nem tapasztaltad volna meg?

ebben igazad van, es csak es nyilvan csak sejtes. de azert belathato, hogy vannak olyan dolgok, amiket szerintem tisztan egy ember sem elhet at

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:22, 08-10-2008 

phreek wrote:
szerintem pl a breakbeat era 99-es remekbeszabott albuma simán jófajta popzene. lüke-e vagyok? :)
http://www.youtube.com/watch?v=eOyCBXNa634

igen,de attól még nagyon jófajta,bár ilyen lenne a popzene :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:23, 08-10-2008 
solarcube

phreek wrote:
szerintem pl a breakbeat era 99-es remekbeszabott albuma simán jófajta popzene. lüke-e vagyok? :)
http://www.youtube.com/watch?v=eOyCBXNa634

jah az elég jó. föleg, hogy: Breakbeat Era = Roni Size, DJ Die és Leonie Laws énekeskisasszony :)

őket pedig külön külön is szeressük 8)

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:28, 08-10-2008 
ujonc

A tapasztalós kérdéssel kapcsolatban igazatok van, kellett volna egy olyan opciót is csinálnom, h 'nem tudom' (és nem csak oda). Sajnos csak későn vettem észre.

Egyébként azoknak a kérdéseknek van egy olyan célja is, hogy rávilágítsanak a dolgok pozitív oldalára, de csak azért, hogy a lényeget minél kevésbé kamuzzák el.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:39, 08-10-2008 
bladerunnaz

a kerdoives eszmecseret a tovabbiakban a cset topikban folytassatok.

itt pedig kanyarodjunk vissza az eredeti - joval erdekesebb - temakhoz

beszelgethetunk arrol, hogy egyre tobben probalkoznak valamifele live dologgal

chase + status
evol intent

ennek mi lehet az oka
unalmas a djzes?
vagy a pendulum sikeret lehet vele meglovagolni?

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:52, 08-10-2008 
solarcube

sztem ott a gond, hogy minden 2. ember dj már, és egy dj szett nem annyira hangzik jól flyeren, mint egy live... live-ra többen elmennek mert különlegesebbnek hangzik. a tömegnek unalmas már a djzés nem a producereknek sztem, mert kevés az olyan dj aki hozzá is ad valamit nem csak 5 percenként áthuzza a fadert balrol jobbra és 5 perc mulva vissza...

(\___/)
(='.'= )
(")_(")

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:54, 08-10-2008 
original nuttah

Talán mert sok az új DJ és valamivel próbálják "emelni a színvonalat" vagy kicsit színesebbé tenni a bulikat, ezzel próbálnak kitűnni a szcénából .
(Azért raktam "-ilyet, mert attól mert csak egy DJ set attól függetlenül, lehet színvonalas)

Last edited by KSHM on 15:25, 08-10-2008, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:19, 08-10-2008 
droid

Szerintem a liveval probalkozasnak a fobb okai kozott van az h flyeren sokkal erdekesebbnek hat ha egy eloado neve moge odavan irva h live masreszt benne van nyilvan a pendulum fele "siker" meglovaglasa es szamomra sajnalatos modon szerintem csak sokadrangu kerdes ezekben az esetekben az eloado azon akarata h vmit teremtsen. Velemenyem szerint nem kizart h a kulonbozo lemezkiadok szekirozzak a szerzodott bandaikat h mindig talaljanak ki vmi " ujat ", "mast". Ugy nez ki mostanaban eljuk/elni fogjuk a live " korszakot " ami ugyanugy egy ido utan lejart lemez lesz es hanyagolni fogja minden eloado mint "leragott csontot".
Mellesleg sztem a szcenanak elegge ciki / legalabbis ha a zeneszeket vesszuk / ha egy bizonyos dolog evek utan esik le es miutan leesik azt fantasztikus zenei ujitaskent akarnak kommunikalni / kozonseg meg akkor ciki ha ezt meg el is hiszi /. Itt arra gondolok h elegge egyszeru kiszamolni mi tolt meg jobban egy helyet ha felteszel a szinpadra egy " rokkbandat " ami magaban is latvany es megiscsak koncertszerubb lesz az elmeny tole vagy ha egy bezbolsapkas faszi orjong / es az meg a jobbik eset mert legalabb vmi kontaktot tart a kozonseggel / 2 db cdj mogott ...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:54, 08-10-2008 
impulsecreator.hu

jo a live tema, de kozbeszurnam ezt a hirt: http://www.drumandbass.hu/hirek.php3#18 ... bcce1baf73
Quote:
Zenei kalózok, MySpace, black metal, jazz és psytrance - a "Zenei hálózatok: Zene, műfajok és közösségek az online hálózatok és az átalakuló zeneipar korában" című konferencián fiatal kutatók adnak elő a legkülönbözőbb zenei műfajok és közösségek kapcsolatáról.

Milyen hatása van az online közösségek egyre bővülő hálózatának a zene működésére? Mi változott meg a Napster színrelépése és a MySpace megjelenése utáni néhány évben a zenehallgatásban, zenemegosztásban és -kiadásban, és ez hogyan érinti az egyes műfajokat és a velük együtt élő (szub)kultúrákat? Milyen jellegzetességei vannak egyes extrém zenei színtereknek?

Többek között ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ azok a fiatal kutatók, akik előadnak a Magyarországon a témában először megrendezésre kerülő konferencián: az illegális zeneletöltés jogi és gyakorlati kérdései, az egyes zenekarok MySpace-reprezentációi éppúgy terítékre kerülnek, mint a jazz magyarországi társadalomtörténete, a black metal szimbólumvilága vagy a psytrance-partik rítusainak elemzése.

A kerekasztalbeszélgetéssel és filmvetítéssel is bővített előadássorozatra nem csak azokat az egyetemistákat, főiskolásokat, kutatókat várják a szervezők, akiknek tanulmányai valamilyen módon a zenéhez vagy az online közösségekhez kapcsolódnak, hanem azokat a zeneszeretőket is, akik például (szub)kulturális érintettségük okán kíváncsiak egyes zenei, műfaji hagyományok értelmezéseire.

A konferenciát a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központja, és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Szociológia és Kommunikáció Tanszékének Média Oktatási és Kutató Központja szervezi. Az előadások első felét október 10-én, pénteken, "maradékát" 11-én, szombaton hallgathatják meg az érdeklődők a Corvinus Főépületének III. előadójában.

A részletes program és további információk elérhetők a www.zeneihalozatok.blog.hu illetve a www.zeneihalozatok.hu címeken.

a kerekasztalbeszelgetesre meghivta a szervezo az impulsecreator
szerkesztoit is - a csapatot en fogom kepviselni.

de ne emiatt jojjetek :P hanem azert, mert eleg sok erdekesnek igerkezo tema
van. egy lany pl. a romaniai dnb szcenakon keresztul fogja "boncolgatni" a
szubkulturakat, valyi mesternek meg "Lemeztúrás az internet után" cimmel
lesz egy olyan eloadasa, ami szerintem szepen fog reflektalni olyan dolgokra,
amik vinyl-mp3 viszony kapcsan ebben a topikban is tobbszor elokerultek
(ez sajnos pentek delelott lesz... :?)

a belepes ingyenes

worrior.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:06, 08-10-2008 
metalhead

ib, ez nagyon jol hangzik, kosz az infot :thumbsup:

a live tema: most a pendulumos rokkbanda live-rol, vagy a laptopos dologrol beszelunk? (nem vagyok kepben, hogy a c&s es az evol trio mit tolnak ezen elnevezesu performansz alatt :oops: )

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:59, 08-10-2008 
bladerunnaz

hat hallani nem hallottam egyiket sem, kepek vannak

chase and status
http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... Id=2701644

evol intent
http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... Id=1775086

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:23, 08-10-2008 
partiarc

Orulok ennek a tendencianak, mindig is jatszottam a gondolattal hogy hogyan elehtne elo elemeket bevonni a zenebe. Most mar legalabb hozzaerto elemek is ezt teszik :> Ezert is voltam tavaly kivancsi Jungle Drummer-re, es ezert is lepett meg (nagyon kellemesen) a D-kay fele Individual Soul "project" amit szivesen latnek itt a polcomon.

Raterve Evol-ra es C&S-re (es mindenkire aki erre szanja magat a jovoben), ha kepesek szinvonalasan "live" eloadasokat osszehozni, akkor ez egy nagyon jo ut (az en kifacsart izlesemnek legalabbis).
Es ezzel nem a "dj kulura"-t fikazom, hiszen ebben a mufajban ketsegkivul mindig lesz letjogosultsaga.
Ez csak egy uj es izgalmas eloadasmod (szvsz)

Upcoming shows:
2009.02.07 - SP
2009.02.21 - Norm - Siet

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:01, 08-10-2008 
original nuttah

Evol Intent Live

http://www.youtube.com/watch?v=eUMTtK7FXL4

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:09, 08-10-2008 
metalhead

valdi wrote:
hat hallani nem hallottam egyiket sem, kepek vannak

chase and status
http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... Id=2701644

evol intent
http://viewmorepics.myspace.com/index.c ... Id=1775086

aha, tehat inkabb ilyen hibrid megoldasok ezek
amugy live ide vagy oda, dj-kre mindig lesz kereslet, es kozuluk is ki lehet tunni valami 'extraval' (a hibatlan mixtechnikan es szelekcion tul persze - mert ugye ezek kb alap dolgok), eleg csak csak pl a harom lemezjatszos szettekre gondolni. es talan nem veletlen az sem, hogy egy-egy keresettebb dj (nem producer, hanem aki 'csak' lemezlovaszkodassal szerzett nevet maganak) naptara folyamatosan tele van...
olyan szempontbol mindenkepp negativuma a live kerdesnek, hogy igy azert nehezebb egy valtozatosabb 'showt' nyomni, mert kezenfekvoen az sajat zenekbol all. nem teljesen jo a pelda, mert o 'dj szettet' tolt, de ugye itt volt nyaron edit, es bar a zuhogo eso es a nem tul nagy tomeg dacara gyakorlatilag tokeletes bulit csinalt, azert ha nem csak glitchmob-kozeli dolgok szoltak volna a laptopjarol, talan meg egy kicsit fokozhatta is volna a gyonyort
oke, nyilvan nem jon az adott banda minden heten fellepni (es ha mar editet hoztam peldanak, a decemberi glitchmob bulin sem hiszem, hogy kisebb hangulat lenne majd), de igy beleszaladhatnak az onismetles hibajaba

Rádió Mi | Neurosense

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:09, 08-10-2008 
souljah

RasHaN wrote:
Orulok ennek a tendencianak..

eppcsak beleneztem atolvasas nelkul a topicba [ ertsd: klikkeltem majom modjara ] es elkezdtem fogalmazni szinte ugyanezt..
Viszont detto orulok annak ha az "elozene" tendenciozus lesz, szemben az egy/ket eloadot favorizalo dj kulturaval, illetve ha ezeket kiegesziti.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:13, 08-10-2008 
droid

Conclusion wrote:

Ha azt takarja a live mint ami a videon megy akkor ez egy fos.
Nem akarnanak visszahuzni pankzeneszkedni ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:15, 08-10-2008 
souljah

fake_ wrote:
Conclusion wrote:

true "darenes" vagy

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:23, 08-10-2008 
impulsecreator.hu

tokjo, hogy egy ilyen fos minosegu videobol meg tudod itelni, hogy milyen a live-juk, irigyellek

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:30, 08-10-2008 
droid

tr wrote:
fake_ wrote:
Conclusion wrote:

true "darenes" vagy

mert szerinted ez a fasza ? te adnal ki arra akar 5 ftot h ezt hallgassad ? felreertes ne essek nem azert mondom ezt mert azt a bolgar faszfejparost favorizalom / az ugyanakkora fos szvsz mint ez /
csak kivancsi vagyok h akkor miert vagyok a velemenyemmel kisebbsegben.

gergo wrote:
tokjo, hogy egy ilyen fos minosegu videobol meg tudod itelni, hogy milyen a live-juk, irigyellek

ezert irtam ha azt takarja a live mint ami a videon van ...
lehet h a konci maradek 86 perce felejthetetlen zenei elmenyt okozott a jelenlevoknek de en ezen a videon nem latom ezt a visito embereket leszamitva / azt is csak hallom :) /

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:38, 08-10-2008 
partiarc

tr wrote:
RasHaN wrote:
Orulok ennek a tendencianak..

Viszont detto orulok annak ha az "elozene" tendenciozus lesz,

talan kicsit elhamarkodottan hivtam tendencianak, de remelhetoleg igy van

Upcoming shows:
2009.02.07 - SP
2009.02.21 - Norm - Siet

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5591 posts ]  Go to page Previous  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 280  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]