i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 09:18, 19-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 291  Next
Author Message
 Post subject: Re: .:filmklub:.
PostPosted: 21:40, 24-08-2010 
droid

Én annyi, jónak mondott fos filmet láttam mostanában, hogy felüdülés volt a
két kopper és a vesztesek háborúja. :P
azt kaptam amit vártam :shut: :kitt:
ééés igen, a machete juuáájj :villa:

Profile  

PostPosted: 23:01, 24-08-2010 
pokemon

Pantaloon wrote:
Én annyi, jónak mondott fos filmet láttam mostanában, hogy felüdülés volt a
két kopper és a vesztesek háborúja. :P
azt kaptam amit vártam :shut: :kitt:
ééés igen, a machete juuáájj :villa:

ó, a losers nagyon b kategóriásnak tűnt, de a két kopper tényleg jó volt :)

Profile  

PostPosted: 14:54, 25-08-2010 
tactile

shadow wrote:
megacrash wrote:
ez klasszikus, az agyad megszokta hogy az sd kep pici es eletlen, es a hd termeszetellenesen elesnek tunik.

plusz a mozikban legtöbbször eleve homályos a kép, ami azért elég meglepő
(pedig máshol nincsenek látási problémáim..)

pontosan, mostanában tűnt fel nekem is, hogy egy sima HD (720p) projektor is jóval élesebb képet tud már bluray-ről, mint ami moziban van. de nekem így is tetszik a mozis kép (pl. elmossa a cgi meg a többi közti különbséget). olyasmi ez mint a vinyl vs cd hang.

de ami igazán röhejessé teszi a mozifilmeket, az a köztes frame-ek interpolálása 24fps helyett. na attól lesz barátok közt minden, az tényleg nehéz megszokni. pedig "valóságosabb", de annyira nyomi.

Profile  

PostPosted: 03:25, 26-08-2010 
zee german

skc wrote:
shadow wrote:
megacrash wrote:
ez klasszikus, az agyad megszokta hogy az sd kep pici es eletlen, es a hd termeszetellenesen elesnek tunik.

plusz a mozikban legtöbbször eleve homályos a kép, ami azért elég meglepő
(pedig máshol nincsenek látási problémáim..)

pontosan, mostanában tűnt fel nekem is, hogy egy sima HD (720p) projektor is jóval élesebb képet tud már bluray-ről, mint ami moziban van. de nekem így is tetszik a mozis kép (pl. elmossa a cgi meg a többi közti különbséget). olyasmi ez mint a vinyl vs cd hang.

de ami igazán röhejessé teszi a mozifilmeket, az a köztes frame-ek interpolálása 24fps helyett. na attól lesz barátok közt minden, az tényleg nehéz megszokni. pedig "valóságosabb", de annyira nyomi.

igen. nagy melysegelesseg (minden eles), ketszer annyi (fel)kep per masodperc (50i ill 60i), alacsony motionblur, es az agyad maris beazonositja hogy a baratok kozt nez igy ki. mig egy nagyjatekfilmen kevesebb kepkocka, szaggatott mozgas, tobb motionblur, alacsony melysegelesseg, es az agyad beazonositja hogy hollywood. pedig, erdekes modon a baratok kozt video sokkal valosaghubb kepet ad mint a 35mm film.

a koztes framek interpolalasara azert van szukseg mert az amerikai/japan NTSC rendszer 29.97 kepkockaval (59.97 felkep) dolgozik a mozi 24-el szemben, a vilag tobbi reszen pedig 25 kepkocka (50 felkep) megy a tvben masodpercenkent. tehat mindent at kell konvertalni az adott szabvanyra. erre vannak mindenfele eljarasok de egyik se tokeletes es mindenkeppen szarabb lesz tole a kep mint eredetileg. mindenesetre kurva nagy szivas konvertalgatni.

ennel persze boven osszetettebb a keplet, de ha az osszetett kepletben barmi borul a megszokotthoz kepest, az agyad azonnal megalljt parancsol hogy ez butan vagy cginek nez ki, mikozben a 70es evek star wars ciposdoboz urhajoit siman befogadja.

itt az eredeti postom a temarol:
a modern hd kamerak es a film rogzites kozott van jopar kulonbseg, de a hatar eleggel elmosodott mara.

a shutter blur (vagy motion blur), amit emlitettel, az alacsony zarido miatt lep fel (a filmkamerak 25/50en mennek), fotokon konnyen reprodukalhato az effekt, es ha megallitod a kepet egy dvdn, lathatod hogy a mozgo targyak kicsit blurosek.

ezeken a digitalis kamerakon a motion blurt pontosan ugyan ugy lehet kontrollalni mint a filmen, sot meg a videos fenykepezogepemen is egy az egyben ugyanazt az effektet latod. a kulonbseg egyedul annyi hogy 'felfele' sokkal tobb mozgastered van, tehat tudsz 200-500-1000-es shutterrel dolgozni, tehat nem lesznek elmosva a mozgo targyak, ami a szemednek termeszetellenes, illetve 'videos'. ezt az effektet tehat nem kell szurni, mert nagyon konnyen reprodukalhato, de operatorok gyakran elnek a lehetoseggel es effektkent hasznaljak (akciofilmekben es videoklipekben foleg), amit, ha filmre forgatnak, nem tehetnek meg.

ami miatt valoban neha ki lehet szurni, ha digitalis felvetel valami, mert elesebb a kep mint a megszokott (ez objektivfuggo), mas minosegu a zaj (es ujabban alacsonyabb mint filmen) illetve a digitalis filmrogzitesnek van egy nagyon karakteres jellege, ahogy a tulexponalt kep 'tetejen' eltunnek a reszletek, de oszinten szolva ha jol van kiexponalva valami, az eletben meg nem mondod hogy az redre forgott vagy 35re. mondom ez csak kekeckedes, de mi nap mint nap dolgozunk mindket formatummal, es a 4-5 evvel ezelotti cinealtaknak meg a tv-ben hasznalt xdcameknek meg eleg karakteres 'hd' kepuk volt, most mar egy amator canon kameraval is tudsz olyat loni amirol egy profi operator is nehezen tudja megmondani hogy 16mm film vagy video. robert rodriguez mar a mexico ota kizarolag digitalisan lo mindent, es pl a grindhouseban is eleg meggyozoen hozta a 90es evek olcso filmlookot.

persze ez a "hollywood look", ami a legtobb ember agyaba az abszolut viszonyitasi alapkent egett bele, rengeteg osszetevoje van, a vilagitasi technikaktol az elterjedt anamorf lencsektol a telecine atirason at (24/25/30 frame atiras), a kameramozgato berendezesekig meg a fenyelesig, csomo standard, de tokeletlen osszetevo, ami egy karaktert ad a filmnek.

abban a pillanatban hogy a bevett hollywoodi sokosszetevos formulaban valamit megvaltoztatsz, rogton 'europai' vagy 'azsiai' look lesz, esetleg brazil szappanopera look, de altalaban ranezesre meg tudod mondani hogy valami nem stimmel, ebben teljesen igazad van.

bocs az omlengesert de ez az egyik kedvenc temam es hosszu hosszu evekig foglalkoztam ezzel a film look temaval, egeszen addig amig ki nem jottek a fent emlitett kamerak es teljesen ertelmet nem vesztette a dolog. a filmre meg kurvara kivancsi vagyok, pados gyula mar reklamfilmes koraban legendas operator volt magyarorszagon.

Profile  

PostPosted: 12:14, 26-08-2010 
partiarc

Roki wrote:
Donnie Darkot ne keverjuk mar ilyen pillangofingok koze, az a vilag egyik legtokeletesebb filmje.

szerintem az a film egy tulertekelt 7.5.
megacrash: de attol, hogy valosaghubb, meg nem biztos hogy jobb a movie. a 35mm-es ugy jo ahogy van. csak nem olcso mulatsag. semmi sem olcso. a lenyeg, hogy lanc vegen a mozibajaro vegul egy a latast nem megterhelo, igazi nagy filmekhez merheto latvanyt kapjon. ez kurvaritkan tortenik meg.
imaxban az utolso 3-4 filmen keresztbeallt es ossze-vissza konnyezett a szemem nekem is. es 2D-s volt mind.

Profile  

PostPosted: 13:53, 26-08-2010 
tactile

megacrash wrote:
a koztes framek interpolalasara azert van szukseg mert az amerikai/japan NTSC rendszer 29.97 kepkockaval (59.97 felkep) dolgozik a mozi 24-el szemben, a vilag tobbi reszen pedig 25 kepkocka (50 felkep) megy a tvben masodpercenkent.

igen ez mindig is volt, de én az utóbbi években bevezetett 100Hz-re felkonvertáló tv-kre gondoltam most. ilyen tv-n néztem a gyűrűk urát 100frame/s-en, hát azt nem könnyű megszokni (de biztos meg lehet). azért a klasszikus mozis képtől nehéz lesz elszakadni.

Profile  

PostPosted: 14:07, 26-08-2010 
original nuttah

skc wrote:
megacrash wrote:
a koztes framek interpolalasara azert van szukseg mert az amerikai/japan NTSC rendszer 29.97 kepkockaval (59.97 felkep) dolgozik a mozi 24-el szemben, a vilag tobbi reszen pedig 25 kepkocka (50 felkep) megy a tvben masodpercenkent.

igen ez mindig is volt, de én az utóbbi években bevezetett 100Hz-re felkonvertáló tv-kre gondoltam most. ilyen tv-n néztem a gyűrűk urát 100frame/s-en, hát azt nem könnyű megszokni (de biztos meg lehet). azért a klasszikus mozis képtől nehéz lesz elszakadni.

ezeknek a 100 és 200 Hz-re konvertáló opcióknak szerintem csak a sport közvetítések alatt van értelmük. pl láthatóvá válik a korong a jégkorongban, a labda a teniszben, sőt a fociban egy nagy lövést is jobban lehet majd követni. filmnézés alatt ezt az opciót ki kell kapcsolni. én is ezt teszem. a mexikói szappanopera style nem jön be.

Profile  

PostPosted: 22:05, 26-08-2010 
partiarc

még egy brutál, csonttörő, koponya repesztő ong-bak, chocolate stb. típusú film. a thai harcos szerepében buakaw por pramuk :P
(bajusz :lol: )

Profile  

PostPosted: 01:17, 27-08-2010 
partiarc

utólsó szamuráj zenéjéből a női vokál 1:57-nél... ilyet szabad?

20110219 N4S Pres: FUTURE SIGNAL (UK)
20110301 deepbrainstimulation @ Radio Oranzs
20110305 deepbrainstimulation presents: DABS @ KASHMIR UNDERGROUND

keep up teh funk

Profile  

PostPosted: 03:35, 27-08-2010 
zee german

noit wrote:
Roki wrote:
Donnie Darkot ne keverjuk mar ilyen pillangofingok koze, az a vilag egyik legtokeletesebb filmje.

szerintem az a film egy tulertekelt 7.5.
megacrash: de attol, hogy valosaghubb, meg nem biztos hogy jobb a movie. a 35mm-es ugy jo ahogy van. csak nem olcso mulatsag. semmi sem olcso. a lenyeg, hogy lanc vegen a mozibajaro vegul egy a latast nem megterhelo, igazi nagy filmekhez merheto latvanyt kapjon. ez kurvaritkan tortenik meg.
imaxban az utolso 3-4 filmen keresztbeallt es ossze-vissza konnyezett a szemem nekem is. es 2D-s volt mind.

hja, az imaxtol az en szemem is kikeszul, sztem kicsit tulzas. mondjuk a kifejezetten imaxre forgott nagy 3ds mozik (pl a kelly slateres ultimate wave) hihetetlen nagyot utnek. en is a 35mm szabvanyt szeretem a legjobban nezni, csak erdekes kicsit beleasni magad abba hogy ennek mi az oka, mi termeszetes a szemednek meg az agyadnak es miert. meg kinek mi, meg milyen kulturakban meg korszakokban kinek mi.

a masik a minoseg: tizevesen a huszszor masolt nemet szinkronos, hangalamondasos predatort is ugyanugy tudtam elvezni VHSen, mint huszonevesen a szarra tomoritett kasas divxet, de pl a youtube diadalaval megint reneszanszat eli a lo-fi. a napi vizualis fogyasztasom kb. 80%-a egy fel zsebkendonyi ablakbol jon agyontomoritett 640x360 felbontasban (najo, miota van vimeo, kicsit jobb a helyzet), ami kb 10 eves visszalepes. kozben meg mar reg ott van a bluray, a hdtvk, stb.

Profile  

PostPosted: 14:28, 27-08-2010 

(Inception)
dmtr wrote:
ja meg amugy a zene sem volt kis otlet:)
http://www.youtube.com/watch?v=UVkQ0C4qDvM
haha, tényleg, ravasz, köszi :D :thumbsup:

Fuzz wrote:
akkor viszont tell me, hogy ha már hagy minket fliózni h akkor végülis mi az ami történt,
mondjátok el szerintetek mi az ami történt :D :fog:
hát, röviden (szerintem):
Az sem lett volna rossz elmélet, hogy az egész történet egy álom, amiben a totemjelenség az incepció (így kilőve a buktatóját), és - pl - Cobb emberei tolják azért, hogy megbékéljen magával és az életével, de állítólag (elsőre, a tegnapi nézéskor nem követtem ezeket) egyrészt Cobb gyűrűjéből meg lehetett állapítani, hogy mikor van álomban és mikor a valóságban (és a végén a valóságban volt aszerint), másrészt azért a gyerekek is más ruhában voltak a végén és kicsit más hajjal, harmadrészt meg a tényleg sokáig pörgő totem dőlőben volt, és a végső hanghatás is arra utalt, hogy eldől (és nem pörög folyamatosan, súlypontváltozás nélkül), szóval én hajlok rá, hogy egy teljesen egyértelmű (lol), happy endes befejezés volt, ahol Leonardo DiCaprio megbékélt a lelkiismeretével, azzal a szépséggel megfűszerezve, hogy már nem is érdekelte a totemcucc, mert ment egyből a gyerekeihez. (De azért ezzel együtt is adok egy bónuszpontot wice filmbuziblogra írt alternatív befejezéséért, ahol Michal Caine - mint fiát védő, neki OK életet álmodó apa - odament volna az asztalhoz, és elrakja a pörgő totemet. :) )
Amúgy bár tegnap még csak úgy jöttem ki a moziból, hogy nem sok új ötletet tartalmazott a film, de nézhető volt, ma azért agyalgattam rajta egy kicsit, és rájöttem, hogy egyszer még megnézem (eredeti nyelven, sajnálom, hogy a MOM-on kívül minden moziban szinkronizálva adják.) Az évtized/évszázad/évezred filmjének persze biztos nem fogom nevezni, de tetszett, és talán nem csak egyszer, hanem kétszer is nézhető lesz részemről. :D

Profile  

PostPosted: 19:15, 28-08-2010 
Misspent Music

kandagar
Image
orosz pilotakat foglyul ejtenek afganisztanban. latvanyos, izgalmas, nekem tetszett

soul kitchen
Image
fatih akim most vigjatekot csinalt, de szerintem nagyon jol tette. szorakoztam, kikapcsolt, nevettetett, jo!

http://www.impulsecreator.hu/icr
http://www.facebook.com/icrmusic

Profile  

PostPosted: 19:51, 28-08-2010 

ICR wrote:
soul kitchen
fatih akim most vigjatekot csinalt, de szerintem nagyon jol tette. szorakoztam, kikapcsolt, nevettetett, jo!
jól hangzik, köszi a tippet!

Profile  

PostPosted: 20:33, 28-08-2010 
pokemon

tomanek wrote:
ICR wrote:
soul kitchen
jól hangzik, köszi a tippet!

ránézek én is :)
nehéz mostanában jó vígjátékot találni, de aki tud, az ne tartsa vissza!

Profile  

PostPosted: 12:39, 29-08-2010 
poszthumusz

ICR wrote:
soul kitchen
Image

az ott nem Gryllus Dorka?

Profile  

PostPosted: 13:11, 29-08-2010 
állat

de
es nezzetek meg a Soul Kitchent, tegnap en is megneztem megint :)
kurva jo kis film

Profile  

PostPosted: 14:03, 29-08-2010 

Egyébként Fatih Akin olyan filmeit már látta valaki bárhol, mint pl az Im Juli vagy a Kurz und schmerzlos? Ill. esetleg még a Solino-t, a Getürkt-öt (rövidfilm), a New York, I Love You-ban az ő rövidfilmét és a Kebab Connectiont? (Bár az utóbbihoz csak a forgatókönyvet írta.) És ha igen, akkor érdemes szerinte utánuk vetni magamat?
Az általam eddig látott filmeiben (Gegen die Wand, Auf der anderen Seite, Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul) szerintem még nem hibázott.

Profile  

PostPosted: 16:22, 29-08-2010 
állat

Im Juli, Auf der anderen Seite - jok, erdemes megnezni oket. Gegen die Wand meg ugye a legjobbja, legalabbis szerintem.
New York, I Love You is jo, ugy ahogy van, beleertve az o reszet is persze
Kebab Connection is siman nezheto egyszer

a tobbit nem lattam.

Profile  

PostPosted: 00:32, 30-08-2010 
line up?

THE EXPENDABLES. Messze nem eldobható hősök.
:arrow: http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2010/08/29/kritika_the_expendables_2010/

Image

Profile  

PostPosted: 01:10, 30-08-2010 
original nuttah

Amúgy tényleg leszophatnak a forgalmazók.
Ha kishazánkban nem vetítik 1 hónapon belül, akkor letöltök egy bluray ripet (szvsz addigra már lesz az is).

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 5804 posts ]  Go to page Previous  1 ... 200, 201, 202, 203, 204, 205, 206 ... 291  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]