i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 01:07, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: Meghal a garage?!
PostPosted: 20:21, 21-08-2003 
ujonc

Mostanában elég kevés garage jön ki,angliában dolgozó haverok szerint(ők is máshonnan hallva) már nincs nagy jövője,pedig a garage az jóóóóó....eh?
ki mit gondol?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:28, 21-08-2003 
droid

te most az uk garage-ra gondolsz?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03:36, 22-08-2003 
partiarc

biztos a kocsitároló félére...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09:40, 22-08-2003 
piper

Vicces módon, nekem egy megatudós full-kommersz 'diszkós' mondta keserűen a minap, hogy: "Vége a house-nak. Ibizán, már az összes lemezboltos panaszkodik, hogy nem megy nekik. Ott már mindenki csak az r&b-re, és garázsra hajlandó bulizni..." Szegény house déjék, hát mi lesz így veletek?:)
Kb. ennyit arról, hogy mi haldoklik, és mi nem...
Nagy az Isten állatkertje

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:31, 22-08-2003 
ujonc

endris:ja ja a UK-ra...
Az biztos hogy itt nagyon gyerekcipőben jár,szinte lehetetlen berendelni őket,ami meg jön az nagyon kevés,vagy csak én vagyok a béna...(ok ok online rendelés de az meg...pff)
Meg volt már itt kifejezetten garage-buller?Jó lenne egy Mj Cole valamikor 8)
Na mind1 ezekszerint mindenki máshogy vágja hogy haldoklik e vagy nem...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:03, 22-08-2003 
6. sebesség

Valami lehet benne- bár a magyar forrásokra nem nagyon lehet hagyatkozni-, mivel ami jó garázst ismerek, az 90%-ban legalább 3 éves.
De ha pl Londonban nem fut a g, az csak jót tehet a stílusnak,mert kivonulnak a megélhetési producerek.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18:40, 22-08-2003 
droid

vmennyire temaba vag:)
http://www.freee.hu/forum.d2?target=show&id=1747

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:58, 23-08-2003 
droid

'G' wrote:

és sajnos kurva alacsony a kerítés....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:11, 23-08-2003 
ujonc

drs:Ja ez igy van,én pl azt vettem észre hogy a németek mostanában nagyon rajta vannak és jókat nyomnak ki,ja meg a hollandok is Dj Van Holden vagy Bolden?nem vágom,de ő pl hollandi és vannak jó dolgai...
Szal lehet hogy tényleg csak angliában van holtponton?!Itt fel kéne pörgetni... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:50, 26-08-2003 
ujonc

Én úgy veszem észre, hogy az új garage-ok nagyon sötétek és durvák. Éltünt a vidámság. A legjobb példa erre, hogy manapság Plasticman is 2step-et csinál. A zenéiben megmaradt a sötét minimal feeling, csak az alapok mások. Végülis érdekes muzsikák. A baj az, hogy kevés a jó kis seggrázós, vidám, bulizós zene.

Watch:

http://www.dubplate.net

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:26, 28-08-2003 
Dub Phase

Hát igen... A garázs kissé apadt mostanában. Hallgasd meg Hatcha-nak a mixét TempaCD002. Néha már azt hiszem, hogy Plastikman hallgatok. Nekem tetszik. Ez eddig OK. De bulikban nem hinném, hogy működne egy egész estén át. Én szoktam játszani, de inkább csak a break-garázs vonalat, meg a ragga-garázst. Ezek mindig hatnak a népre.
A múltkor kecsón mi volt: Egy rakás betépett arc. Break-et játszottunk főleg=alapszintű pörgés. Feltettem egy ragga-garázst=megtelt a parkett. Denszflórfiller. Joker-zene. :D
A BLIM-en mi volt: Hatalmas pörgés. Iszonyatosan jó zenék (életem egyik legjobb bulija volt). Egyszer csak felrakja: Mr.Reeds vs. Dj Skreeble - Come on (MC: Busta Rájmsz). Hát az emberek eldobták a hajukat. Új Bingo (kivételesen, mert a Bingo-k 70%-a egyhangú, hasonló, önismétlő, buta - szerintem), váoh.
Szóval lenne itt mit keresni. De a bulikon tényleg csak a breakbeat-garázs működik. Pedig nekem is hány 2steppem van. Lemezeim negyede az. A múltkor játszottam is egy szettet a Tiloson belőle. Jó volt.
Ugyanaz, mint a dnb-vel. Hallgass régi Metalheadz-eket. A Photek-es vonalat. Hidden Agenda (nagy kedvenc). Tudjuk, hogy igényes. Tudjuk, hogy jó. De a bulikon mégis a zúzósabb vonal megy. Mert az az életképes. A Hidden Agenda túl hideg, befelé fordulós, túl széttört, nem olyan táncos, gondolkodós. Otthon inkább ezt hallgatom. De kevés ember megy el azért bulizni, mert gondolkodni akar. Azért mennek, hogy bulizzanak, táncoljanak, pörögjenek.

A nuskool is ezért lett olyan, amilyen. Hallgass meg egy régi Freq Nasty-t és egy mait. Ők is rájöttek, hogy az egyenesebb ütemek az életképesek. Ok, a régi technikásabb és szakmailag jobb, de bulikban nem az működik. És szerintem egy partinak a bulizásról kell szólnia és nem a gondolkodásról.

Én imádom a garázst. Egy csomó ritkaság is megvan. Nekem meg van az összes Tempa. De buliban csak ritkán. Itt-ott beszúrva egyet-egyet. Sokáig nem szabad, mert elmennek az emberek. És akkor már baj van... Kell a parti

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:40, 28-08-2003 
partiarc

'G' wrote:
Vicces módon, nekem egy megatudós full-kommersz 'diszkós' mondta keserűen a minap, hogy: "Vége a house-nak. Ibizán, már az összes lemezboltos panaszkodik, hogy nem megy nekik. Ott már mindenki csak az r&b-re, és garázsra hajlandó bulizni..." Szegény house déjék, hát mi lesz így veletek?:)
Kb. ennyit arról, hogy mi haldoklik, és mi nem...

ez érdekes. kábé egy hónappal ezelőtt jártam ibizán. én egyáltalán nem vettem észre hogy ott a house haldoklott volna, sőt... Ott abszolút overground helyzet van, minden nap mintha péntek vagy szombat lenne, és több tíz ezer ember bulizik housera. Szinte csak az van amúgy. Vannak pre-partyk a nagy bulik előtt mindenféle kávézókban, kis diszkókban, ott lehet szól r&b meg garázs. A nagy klubbokban (amnesia, privilege, pacha, space...) azonban szinte és kizárólag csak az ibiza house vonal megy na meg a trance.
gondban is voltam, alig találtunk helyeket ahol nem az szól ;)

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]