i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 00:01, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 107 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 17:33, 24-11-2005 
pokemon

phreek spitwell wrote:
el_gringo wrote:
amúgy én sem vagyok "dnbmc"-párti, de ez csak azért van, mert az alapvetően a producer által instrumentálisnak szánt zenéket általában inkább tönkreteszi az üvöltözés (partykon).

de ki mondta, hogy ez csak az üvöltözésről szól? :)

én pl imádok soul-os énekeket ráböffenteni az adott zenére, természetesen szigorúan tartva a harmóniákat. szerintem nem kell feltétlenül csápoltatni, hanem lehetőség szerint minél jobban beleolvadni a zenébe.

Hát igen. Ebben verhetetlen sztem MC Conrad.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17:40, 24-11-2005 
original nuttah

phreek spitwell wrote:
el_gringo wrote:
amúgy én sem vagyok "dnbmc"-párti, de ez csak azért van, mert az alapvetően a producer által instrumentálisnak szánt zenéket általában inkább tönkreteszi az üvöltözés (partykon).

de ki mondta, hogy ez csak az üvöltözésről szól? :)

ja, nem, csupán helytelen szóhasználat. ezért is mondtam, hogy nem jó általánosítani. a lényeget úgyis érted. egy tech itch-re te sem tudsz sztem olyan soulful ráböffentést produkálni, ami harmonizálna :D

és igen, a conrad + bukem vagy a fats + calibre páros tényleg jó

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04:19, 25-11-2005 
partiarc

Én épp azért nem vagyok annyira MC-párti (angol vagy magyar, tök mindegy), mert eddig bulikon csak számomra unalmas, fantáziátlan hypeolást hallottam eddig. Értem, hogy sokak szerint ez az MCzés lényege, de számomra egy igazán tehetséges MC képes megérezni a zene ritmusát, hozzáigazítani a saját hangját, mondanivalóját (bármilyen nyelven), és időközben még némileg értelmes/érdekes dolgokat beleszőni a szövegbe. K*rvára nehéz dolog lehet, és van benne valami, hogy időbe telik, amíg kialakul egy bizonyos nyelven. Sajna eddigi tapasztalatok alapján Magyarországon hiányoznak (örülnék, ha valaki ezt megcáfolná) az elhivatott dnb MC-k, hogy ez jobban kifejlődjön.

phreek - ha tényleg te voltál ottan a jó öreg Jailben, hadd köszönjem meg- halvány emlékeim vannak arról, hogy igencsak teccet, nagyon feldobta saját és haverjaim hangulatát. :pogo:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 12:56, 25-11-2005 
partiarc

morta wrote:
a4s wrote:
A lényege a közlendőmnek az volt, hogy ami van, az kurva unalmas, és stílusjegyek csiszolgatásával satöbbi, nem is lesz soha érdekesebb. Mellesleg ez egy progresszív műfaj, ezért nem hiszem, hogy bűn lenne a jövőben többet elvárni a mainál, és a fejlődés útja bizony errefelé mutat.

Nem azt mondtam, hogy bűn többet várni tőle, csupán azt, hogy szerintem nem igazán lehet...
a4s wrote:
A másik, ha valami még nincs - egyébként van, meg volt is, pl.: Coded Language, úgy tűnik, te is tudsz róla, és természetesen működik partyn - az nem jelenti azt, hogy nem is lehet. Ha nincs mód megszeretni, nem is fogják, ha sötétben tartasz valakit a fényben sem fog látni...

Amikor Saul Williamst említettem pont a Coded Language jutott először eszembe, és bár elég régi zene, bulin soha nem hallottam...
a4s wrote:
Egyébként meg ha a stílusjegyeken soha senki nem változtatna, akkor te még kb. reneszánsz göncökben járnál, szóval ez a stílusjegyek sérthetetlensége gondolat nagy hülyeség, lássuk be.

Nem azt mondtam, hogy a stílusjegyek sérthetetlenek. A mai világban már ha van valami változás a zenében, és azt néhányan folytatják, akkor azt elnevezik valahogy, és pont ez miatt néhány stílus már olyan szűk határok közé lett beszorítva, hogy nem lehet abból kitörni.
a4s wrote:
Ha neked elég amit hallasz, tapasztalsz, azt tiszteletben tartom természetesen, de ne gondold, hogy ezzel más is tutira így van, és főleg azt ne, hogy nem is lehet másképpen. Mindig mindent lehet másképpen, erről szól a világ.

Nem azt mondom, hogy nekem elég amit hallok, csupán elfogadom. Mindig is nyitott voltam az újra, max az a véleményem, hogy nincs igazán jövője a dolognak. És ha megnéznéd azt a linket amit írtam is valamelyik hszben, akkor konkrétan is láthatnád, hogy nem zárkózok el a téma elől, csak nem ebben látom a jövő változását. Pláne nem úgy, hogy magyarul...

Szerintem nem érdemes jobban belemenni, mást gondolunk a dolgokról. Annyit tennék csak hozzá, hogy ha a zenék is ilyen hozzáálással készülnének, akkor szerintem már eléggé megfogyatkoztak volna a hallgatók.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:54, 25-11-2005 

a4s wrote:
Szerintem nem érdemes jobban belemenni, mást gondolunk a dolgokról. Annyit tennék csak hozzá, hogy ha a zenék is ilyen hozzáálással készülnének, akkor szerintem már eléggé megfogyatkoztak volna a hallgatók.

Tény, hogy merőben máshogy látjuk a dolgokat, na de mi lenne, ha minden ember egyetértene :)
Viszont a zenéknél szerintem sokkal több lehetőség van innovatív hangzás létrehozására, mint az mc-s témák megújításánál. Innentől viszont már nem folytatom, mert akkor ugyan ott vagyunk, mint eddig :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:45, 25-11-2005 
partiarc

troublestarta wrote:

ÁJJÁLLÁBRAVÉGREMÁRA 8)

:!:

Image

http://whippet.co.hu/

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14:53, 26-11-2005 
souljah

ezzel pl nekem nincs semmi bajom, sőt :)
magyarok között is van olyan akinek így pörög a nyelve, és ez a "mesélős" dolog is átültethető valahogy... :roll:

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 107 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

All times are UTC + 2 hours [ DST ]