1. Pendulum, London ELektricity: Én nem tudom eldönteni melyik a jobb kettőjük közül. Pendulum az új albummal és még számtalan számmal egy elég egyedi és változatos, több stílust átölelő hagzásvilággal rukkolt elő, egytől egyik slágeres zenékkel. LE pedig már régóta gyönyőrű számokat alkot és eléggé meghatározó az élő hangzás világa.
2.John B: Szerintem ez az ember utánozhatatlan stílusával és régi elektronikus zenéket idéző dallamvilágával talán a legszebb zenéket alkotja és mellesleg Jazz-es beütésű zenéi is ott vannak az elit kategóriába.
3. APhrodite & Shy FX: Az ő zenéiket szerettem meg elsőként, a ganja-ás, reggaes hangzás világ mindkettőjüknél meghatározó. Aphrodité a pattogós egyedi basszusokkal rukkolt elő, amik első hallásra észrevehetők, hogy az ő keze munkája alatt készültek. Míg Shy FX, a jungle-ReaggeBass mester régóta a legváltozatosabb zenéket hozza létre. Kezdetben Jungle slágereket létrehozva, majd Set It Off albumával a populárisabb-latinosabb hangzásvilágba is meghatározó slágereket készített.
4.Concord Dawn, Fresh: Őket se nagyon tudom elválasztani. Mindketten egyedi odabaszós, de kellemes zenéket alkottak.
5.Ide már nem is tudom miket írjak inkább párat felsorolok, amiket nem tudnék lehagyni a top 5-ből(már nem is az

): Illskillz, Cyantific, Calibre, High Contrast, Tactile(minden tagja külön és egybe is), Subfocus, EZ Rollers, Bes
És hamár mindenki írt egy különdíjast is akkor én is írnék, bár nem d&b, de akkor is ide említeném, hiszen legnagyobb fellépés volt amin eddig voltam(Beats Factoryba), és igen meghatározó slágereket hoznak létre, amik a d&b pörgősségével egyenértékűek: Freestylers
És sorry hogy nem tudok tisztán top5-öt írni, de egyszerűen mindegyik előadó zenéjét hasonlóan szeretem, így is az első 3 helyeztett egy kalap alá venném.