i m p u l s e c r e a t o r phÓrum

www.impulsecreator.hu | www.drumandbass.hu
It is currently 22:42, 16-08-2026

All times are UTC + 2 hours [ DST ]

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 72 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 15:19, 24-03-2006 
impulsecreator.hu

nihilist wrote:
top 10 kellett volna tényleg, így ki kellett hagynom egy pár elég nagy nevet ( polar johnny l omni trio...)

de így legalább jobban elgondolkodtál rajta (talán) :D

Lanti wrote:
en szarul fogalmazok ugyan

xmihix wrote:
A tőlem megszokott kicsit butácska megfogalmazással:

ugyan már, nem a fogalmazás szépsége a lényeg, ha el tudod mondani, hogy miért.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:24, 24-03-2006 
breakbeat.hu

a legjobb iromanyokat gyujtsetek egy csokorba es gyurjatok valamifele cikket belole :wink:

HypnoBlog / Facebook / MySpace / Twitter

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:33, 24-03-2006 
partiarc

akkor az enyém legyen all time...

Calibre - A legszebb likvidek az ő nevéhez köthetők. Nagyon lágy és dallamos hangzás, meg nem unható, s megújulni tudó zenék. És mert a Twister volt az első szám, amit először hallottam buliban.

Concord Dawn - A Distturbance sokáig volt a bibliám, s mind a mai napig olyan zenéket keresek. És azóta is sikerült már egy pár finomsággal előrukkolniuk, amiért hálás vagyok az új-zélandi párosnak.

Bad Company - Amíg együtt voltak, csak jósággal látták el a népet. Mindenki tudja, hogy milyenekkel, ezért nincs is mit taglalgatni.

Tactile - Együtt és külön-külön is. Ezer közül is felismerhető, modern, s nagyon dinamikus zenék. Továbbá magyar, és én egy rohadt nacionalista vagyok, így csak jó lehet minden muzsikájuk.

London Elektricity - Magukkal ragadó érzések, fantasztikus hangzás, áradó életkedv és életigenlés. Számaikra igazi kielégülés segget rázni...

+

Future Engineers - A leg emociónálisabb mind közül. Nincs az a pillanat mikor ne lennék képes punnyadni e dallamokra. És ha ihletet keresek, akármihez, F.E. segít megtalálni.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:06, 24-03-2006 
metalhead

Calibre-habár sokmindent elmondtatok már róla azt hozzátenném hogy a fickó pluszban iszonyat termékeny s ez esetben a mennyiség nem a minőség rovására megy. Talán a legjobb szó arra amit csinál a 'finom'. Ráadásul nem egy egyvonalon, egy setuppal dolgozó producer és talán rá is süthetnénk a likvid címkét de azért dub múltja és háttere erősen kihallatszik. A subok és a sistergő/ropogós pergők mellett pedig nagyon szép szőnyegeket hoz. Az általa mintázott vokálok felhasználása érdekes, a sampling nagy művelője. Jah.

Matrix-Quinn úr nevét a szakma minden tagja - köztük az olyanok mint Paradox - elismerően emlegeti mégpedig a 'minőség' kapcsán. Emellett égnek a vágytól egy remixért vagy egy kollabért. Én egy dobása miatt biztos hogy ide teszem: a - véleményem szerint - legnagyobb dnb rollerért, amelyet a nyers medicineből készített. Érdekes hogy ez a remix virágkorokat él meg, bizonyos időszakonként mindenki sokat játssza. Groovy. Azért.

Klute-Neki van mondanivalója és nemcsak a parkettnek ír. Nagy mélységeket tár fel és taszít beléjük hogy a következő trekkel miután jól elgondolkoztál szépen kihúzzon és vállbaveregessen. Nem arról van szó hogy jók az editek meg szép a szőnyeg, hanem ezek a zenék komplettek és egy darabkát sem lehetne hozzájuk tenni sem elvenni belőlük. 'Song seller'

Noisia-Bedobtak ide a verembe egy szörnyet amely a speckó noisia hangzás. Soha előtte nem vágtak így gyomorba a basszusok, nem feszültek ennyire a breakek a barázdákon és a dobhártyádon. A felépítések átgondoltak, jókor és jól moziztatnak meg egy teljes tápértékű kiállással. A megjelenések bizonyítják hogy - kálibához hasonlóan - nem egysetupos a csapat, ebbe a pudingba minden belefér. A számaikat hallgatva lepereg a szemed előtt egy komplett romantikus szálakkal teleszőtt scifi. Vision.

Az utolsó helyre tömegverekedést hagytam. és nagyon sok kimaradt...
paradox-a choppagebe vetett hite miatt
total science-a csörömpölésért
skynet-mars expedíció
dbridge-dkay-mindjó
logistics-big tunes!

Last edited by implant on 02:56, 25-03-2006, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:24, 24-03-2006 
Migu wrote:
Top5 or STFU

nem mennék bele, szerintem kevés vagyok ehhez. egyébként főleg az előttem szólók után látszana ez.

ahh, de mégis egy rövidet, nemtudom megállni.
tehát amik a kis nyomorult világomban meghatározóak voltak, és még mindíg azok:

Klute Előttem szólt Implant ha jól látom, csak abszolút egyetérteni tudok vele. Bár valahol rémlik, mintha ovlastam volna, hogy Klute saját elmondása szerint Festeni próbál a zenéivel. Ez szószerint értve elég tréfásan hangzik, de azt kell hogy mojdam van bene valami. Nekem szinte mindíg nagyon erősen lüktettek az fantáziámban (főleg a régi) Klute számok.

Polar Szomorú, emelkedett elmélkedés, a számaiban lakozó iszonyú belső-funk, és ez az érzelemdús dallamvilág... mindent überel.

Pieter K Megrázó erejű tiszta víziók és képek törnek rám a hallgatása közben. (Hasonlóan mint Klute-nél) Az Under the Radar-ra fokozottan érvényes ez nállam.

Calibre Nagyon zenei, nem letisztult, hanem eleve tiszta. Elképesztő. (proof positive; what u need)

Zinc A régiek ászak. Zinc sound rúlz.

Post subject:
PostPosted: 23:39, 24-03-2006 
souljah

Sunchase - Föként Static Nitroként elkövetett rideg agybanyilaló technosgoás számai miatt az abszolut favorit. tökre másik dimenzio ... (Axis, Modul, Fir Choice, Flashpoint,...). Ha féregjáratokban utaznék meg teret görbítenék, az ő zenéit hallgatnám.
Fission - A puerto ricoi jóember zenéiröl nekem mindig egy stargate szerű világkép ugrik be... amit szeressünk ;D(Luxor, Pyramids, Halo,...)Ha rendszerúr lennék, az ő zenéjét választanám.
Concord Dawn & Black Sun Empire - Mind két csapatnak a régebbi zenéi azok melyek igazán megfogtak. Egybe veszem öket mert csak. Concord Dawn hangzásvilága nekem valami világvége és az az utáni történéseket döngicséli a fülembe. BSE is ez + az egyén halála :lol: ha szájönszfiksön akkor ők :twisted:
Kemal - Paranoid Userként elkövetett Pitch Blackje miatt alapbol helyet kap a kedvenceim közt. . Ha ilyen zenét csinálnék boldog lennék :lol:
Bios - Zeneileg meg nem újoló és változatosságot figyelmen kívül hagyó, észt producer, ki a techstep világában gyártja az inváziós zenék sorát.(Labyrinth, Nerves, Cyberoids, Subversive Activity,...) Ha földönkívüli lennék és a földet támadnám, az ő zenéit választanám :lol:

nem tudom kihagyni Amitot...míg egyesek unalmasnak találják a hangzásvilágát , én az egyik legérdekesebbnek tartom. amug meg halfstep rlz 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:09, 25-03-2006 
souljah

nahátakkor

Enduser A brékkórdzsángl jelenlegi istene, eszméletlen kreatív, zúzásmashszétváglaktól az egészen idm szintíg, egyszerre több vonalon is (outbreak rec, adnoiseam, very friendly, damage). Nagyfel falafel neki

Twinhooker, P.W Ragga-jungle ultratop, két új lemezük, amelyet a saját kiadójukon jelentettek meg egyaránt visszaadják a bulik(!!!) hangulatát, ami kiemeli a ménsztrím (mert sajnos már az is van) ragga-jungle stuffok közül.

Rhygin természetesen a destroy dem miatt, mi másért... :D

TechnicalItch mert õ nagyon aranyos és kedves, és már biztos 8 ember írta.

Rotator-MrKiLL Õ annyira energetikus,hogy képes átadni azt a plusszt a zenéibe azt amit szinte az összes új cuccból hiányolok, livesetjein mindenki "owned" lesz, amit a Mr.KiLL alatt csinál ez meg a legérdekesebb hc :)

és azért sem top 5lesz hanem top 6 mert

Bizzy B Jason mondta:
"A d&b, a breakcore és az IDM számomra nem különülnek el; láttam mindet megszületni és mind egy helyrõl származnak - Bizzy B amiga-jából!"

Last edited by thacount on 01:42, 25-03-2006, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:22, 25-03-2006 
souljah

ja és bocs, hogy nem PONT dnb... :(

Profile  

Post subject:
PostPosted: 00:41, 25-03-2006 
partiarc

persze nagy kedvencek azert jocskan maradtak ki, ezeket mar indoklas nelkul omlesztve a +1 raadas pozicioba:

tech itch, klute, goldie, paradox, seba, concord dawn, amit, pendulum :oops:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 11:51, 25-03-2006 
pokemon

w1nd wrote:
1.Chase and Status - A hihetettlen változatos zenéik miatt, mert szerintem nem sok producer van mint ők aki egyszerre annyi féle hangzásvilágot tudnak képviselni mint ők.[Trapdoor,Druids,Duppy man,Belive,In love....]

2.State of Mind - A Dobok és basszusok dallamal vegyítve számomra töökéletes számok az ő muzsikáikban. Egyszerűen vidám leszek ahogy hallgato akkora érzés van a zenéjükben.[The real mc coy, Sun King...]

3.Corrupt Souls - Gonosz :twisted: Az effektek és hangok általában nincsenek túlzásba víve, mindíg megvan a jól beállított main theme ami álltalában fülbemászó és az ember agyában napokig képes megbújni:)[Dropzone,Skullfucked]

4.Calyx - Calyx zenéit azért szeretem mert egykaptafára készült sok belőlük viszont mind1ik valamiben azért mégis csak más.[Follow the Leader,Get myself to you]

5.Cyantific - Engem megfogott az új albuma és tetszik ez a hangzás világ ami végig megy az albumon. Ha továbbra is irányban nyomja a release-eket akkor marad a top5-ben:) [Ghetto Blaster,Cover Story]

+1 Plejik - Úgy vélem egy elég ismerettlen producer mert sokan nincsenek tisztában a nevével. De igazából nem tdo jellemezni a munkáit mivel plejiket meg kell hallgatni:D [Babylonian Tribal Music,Elegy]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 15:52, 25-03-2006 
impulsecreator.hu

ne kúrjuk már szét ezt a topicot is, köszönöm

:!:

inkább írjon aki még nem tette.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 16:54, 25-03-2006 
original nuttah

01. Phace - Számomra 2005-ben ök voltak az év producerei. Minden számuk tele van baromi jó ötletekkel,eszméletlen jó effektekkel. A Now Ep-n található számok mind a kedvenceim közé tartoznak, különös képpen a 'Vitamin P'. Hozzájuk füzödik a legjobb buli amin tavaly voltam, a Cm szervezésében. Ritkán maradok végig egy bulin, de aznap nagyon megtáncoltattak, úgyhogy nem csak a produceri munkájukat imádom, hanem a dj teljesítményüket is.
02. Corrupt Souls - Impulse már a Sinthetixes korszakban is a kedvencem volt. Imádom a sötét hangzását, és a kökemény dobjait. Számomra az örök kedvenc a 'Recall' újabbak közül pedig a 'Fillbath' és a 'Shadrock'.
03. Pyro - Pár évvel ezelött a 'Sentinel' címü számával lopta be magát a szívembe Pyro. Akárcsak Phace-nél, itt is az effektek hatnak rám a legjobban. A 'Recall' után a 2. kedvenc lemezem hozzá füzödik, méghozzá a 'Stress Factor'. Angliában egy turkálóban találtam kb. 900 Ft értékben, de nem adnám el még 9 ezerért sem:)
04. Cyb Orc - Az egyik legfeltörekvöfélben lévö producerek között tartom számon, pár számuk elég monoton, de szerintem pont ez benne a feelinges. Igaz a 'Final Transmission'-ben Phace keze is benne van, de újak közül ez a kedvenc remixem. Életerös dobokat, és basszusokat gyártanak, amit kiemelkedö hangmérnöki munkával ötvöznek. Kár, hogy a 'Galaxy Express' még nem jelent meg:(
05. Desimal - A másik feltörekvö producer, akinek a basszusai véleményem szerint még kicsikét gyengék, de a dallamok baromi jól eltaláltak ,az Desimal (föleg a 'Circle of Nine'-ban). Ugyanez jellemzö a 'Regrowth'-ra és a 'Mantra'-ra, az 'Indignation'-t pedig valaki már piacra dobhatná:)))

Profile  

Post subject:
PostPosted: 19:54, 25-03-2006 
metalhead

lehet irni negativ top5-ot is? 8) azt ki tudnam fejteni...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:40, 25-03-2006 
bladerunnaz

azert az eleg gaz ha csak azt tudod megindokolni amit utalsz

but what you really know about deez breakz?

www.budapestbassmusic.hu
www.bladerunnaz.hu
www.facebook.com/bladerunnaz

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:44, 25-03-2006 
metalhead

hat, a tobbire annyit tudok csak mondani, hogy szeretem, tetszik.
ez van, csak a fika megy :(

Last edited by zombie basstard** on 20:45, 25-03-2006, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20:45, 25-03-2006 
black hoe rec.

anĐr01Đ wrote:
05. Desimal - A másik feltörekvö producer, akinek a basszusai véleményem szerint még kicsikét gyengék, de a dallamok baromi jól eltaláltak ,az Desimal (föleg a 'Circle of Nine'-ban). Ugyanez jellemzö a 'Regrowth'-ra és a 'Mantra'-ra, az 'Indignation'-t pedig valaki már piacra dobhatná:)))

Egyetértek. Nagyon szépen, okosan építkező producer, érdemes figyelni rá. Én főleg a Barcode megjelenés után teszem ezt.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21:43, 25-03-2006 
soulproof

kemal - az o muvei tetszettek meg legeloszor a dnb-ben, eletem elso lemeze a system bleed/the mummy volt, nalam tenyleg o a leg
klute - mert nagyon zenei, nagyon szepek a dobjai, valtozatos
dkay - szinten a zeneiseg fog meg nala mindig, meg azok a dirty dobok ;]
violence kru - mert a viszonylag egyszerubb temak melle olyan vagany dobok parosulnak, hogy mar csak magukban zenet alkotnak. (welcome to violence album meg apamnak is tetszik :])
dillinja - azert mert a stilussal fejlodik, regi zeneit is nagyon sokat hallgatom mostanaban, de ezekkel az ujakkal is kepes meglepetest szerezni

Fiatal voltam és kellett a pénz.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22:42, 25-03-2006 
ujonc

szoval ha nem gond akkor én a top 5 -ömbe olyan producereket is beleveszek akik manapság már nem nagyon alkotnak...
lássuk csak

FACS:ha tekstep akkor nekem egyértelműen ő a kedvencem.A melankólia és a sejtelmesség párosul néha az agresszióval és egy felejthetetlen elegyet alkotva hat az emberre.

DANNY BREAKS:Az összes droppin science-s kiadvány hibátlan.
Szerintem a műfajon belül ő irja a legjobb dobokat(nem véletlenül hisz tudomásom szerint még most is aktívan dobol)Hihetetlenül kellemes dallamokkal fűszerezi a zenéit mindig annyit amennyi kell!
Ezenkivül absztekt hiphop zenéi is felejthetetlenek számomra.

POLAR:Hát igen...az utánozhatatlan norvég zseni!Zenéin tökéletesen érződnek az elfolytott indulatok.Hangjai azóta is egyedülállóak dobjai szintén.Teret hagy a hangoknak!Ezért szolnak a zenéi hihetetlenül jól!

SOURCE DIRECT:Formabontó és fantáziadús nem ismertek határokat a srácok!Az összes alteregóját imádom!Igazi zenészeknek tartom őket.Zenélyük mindig tele van mély tartalmakkal.Hangzásuk fenomenális!

S végül de nem utolsó sorban egy magyar producer trió a RANDOM SOUNDZ:Iszonyat kemény basszusok jellemzik őket.Ez a zene olyan mintha nem ennek a világnak szólna...(hanem az e világ mögötti agresszív horrorisztikus elemi lényeinek)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23:40, 25-03-2006 
impulsecreator.hu

klute - a tranceformat volt az első zene, amit istenigazából megszerettem tőle, azóta elfogult vagyok vele szemben, de szerintem joggal. még a kemény zenéiben is megtalálom a muzikalitást, nagyszerű producer.
teebee - amikor elkezdtem drumandbass-t hallgatni (2000-ben), nem nagyon foglalkoztam vele, túlságosan távol állónak éreztem a zenéjét, aztán meghallottam a silent depths c. gyönyörűséget, elkezdtem beleásni magam a munkásságába, és megtetszett. rengeteg zenéjét rongyosra hallgattam. (bár ez minden itt felsorolt emberkére igaz)
noisia - mondjon bárki bármit, a noisia igenis jó fiúcsapat, a csapatósabb technós vonalat és a zeneibb, drifter alteregó alatt megjelenő hangzást is profin viszik.
tactile - külön-külön is és együtt is világszínvonalú muzsikák, kidolgozottság, változatos hangzásvilág, folyamatos új ötletek, szerintem többet nem kell hozzáfűznöm
evol intent - a korai enemy-k, meg gigantorok nálam nem jönnek át, de a 2004-től készült nótáik nagy kedvenceim. szerintem az amerikai törtszcéna egyik legprofibb bandája. horns & halos, corrupt cops rmx, flipside jeeeee

Profile  

Post subject:
PostPosted: 13:21, 26-03-2006 
ujonc

1. Pendulum, London ELektricity: Én nem tudom eldönteni melyik a jobb kettőjük közül. Pendulum az új albummal és még számtalan számmal egy elég egyedi és változatos, több stílust átölelő hagzásvilággal rukkolt elő, egytől egyik slágeres zenékkel. LE pedig már régóta gyönyőrű számokat alkot és eléggé meghatározó az élő hangzás világa.
2.John B: Szerintem ez az ember utánozhatatlan stílusával és régi elektronikus zenéket idéző dallamvilágával talán a legszebb zenéket alkotja és mellesleg Jazz-es beütésű zenéi is ott vannak az elit kategóriába.
3. APhrodite & Shy FX: Az ő zenéiket szerettem meg elsőként, a ganja-ás, reggaes hangzás világ mindkettőjüknél meghatározó. Aphrodité a pattogós egyedi basszusokkal rukkolt elő, amik első hallásra észrevehetők, hogy az ő keze munkája alatt készültek. Míg Shy FX, a jungle-ReaggeBass mester régóta a legváltozatosabb zenéket hozza létre. Kezdetben Jungle slágereket létrehozva, majd Set It Off albumával a populárisabb-latinosabb hangzásvilágba is meghatározó slágereket készített.
4.Concord Dawn, Fresh: Őket se nagyon tudom elválasztani. Mindketten egyedi odabaszós, de kellemes zenéket alkottak.
5.Ide már nem is tudom miket írjak inkább párat felsorolok, amiket nem tudnék lehagyni a top 5-ből(már nem is az :D ): Illskillz, Cyantific, Calibre, High Contrast, Tactile(minden tagja külön és egybe is), Subfocus, EZ Rollers, Bes

És hamár mindenki írt egy különdíjast is akkor én is írnék, bár nem d&b, de akkor is ide említeném, hiszen legnagyobb fellépés volt amin eddig voltam(Beats Factoryba), és igen meghatározó slágereket hoznak létre, amik a d&b pörgősségével egyenértékűek: Freestylers

És sorry hogy nem tudok tisztán top5-öt írni, de egyszerűen mindegyik előadó zenéjét hasonlóan szeretem, így is az első 3 helyeztett egy kalap alá venném.

my favourties:Roni Size,Dynamite MC,Shy Fx,Tali,Jamalski,John B,Future Prophecies, Aphrodite,Stamina,Pendulum,Fernanda Porto,EZ Rollers,Freestylers,Kosheen,Rawhill Cru,4Hero,London Electicity,Fresh,Suv,Roberto Carlos,High Contrast,Marky

Profile  

Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 72 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]